Maresme

Notícia

Les alcaldies d’ERC i JxCat del Maresme demanen l’amnistia dels presos i el retorn dels exiliats

  • Els alcaldes d'ERC i de JxC que han signat la declaració conjunta
  • En una declaració conjunta, el 80% de les alcaldies de la comarca ratifiquen el seu compromís amb el dret d'autodeterminació i el suport a les institucions de Catalunya.

Les alcaldies d’ERC i JxC del Maresme exigeixen l’amnistia dels presos polítics condemnats pel Tribunal Suprem a penes que sumen 100 anys de presó pels fets de l’1 d’octubre del 2017. També reclamen el lliure retorn dels polítics exiliats. En una declaració conjunta, denuncien que el poder judicial i el Govern de Pedro Sánchez han retrocedit a l’Espanya en blanc i negre “enlairant les banderes de la vulneració dels drets polítics individuals i col·lectius; de la violència repressora i la de la criminalització dels moviment independentista i de les institucions catalanes”.

Els representants municipals remarquen el caràcter pacífic i no violent de l’independentisme. I denuncien la “brutalitat” policial dels darrers dies, tot posant-se a disposició de les víctimes del Maresme per donar-los suport en les reclamacions dels seus drets.

El document reclama que s’acabin les detencions arbitràries, que cap policia pugui fer ús de pilotes de goma a Catalunya, que surtin tots els efectius policials vinguts d’altres punts d’Espanya i que Pedro Sánchez accepti les constant i reiterades peticions de diàleg que li ha formulat el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

La declaració institucional acaba refermant el seu compromís amb “el dret d’autodeterminació de Catalunya”.

Consulta aquí el text sencer.