Martorell

Totes les notícies

Nosaltres no som d’eixe món

Quan una gran majoria de catalans parlem de sobirania nacional i independència no és pas per violentar ningú ni fruit d’un nacionalisme caduc que no encaixaria mai amb els paràmetres de l’Europa del Segle XXI, tal com alguns ens volen fer creure tot volent ignorar la nostra història i les nostres arrels. Fins l’11 de Setembre de 1714 Catalunya va ser sobirana i, com va dir Pau Casals a les Nacions Unides, vam constituir el primer Parlament democràtic d’Europa i sempre hem valorat la llibertat i la democràcia davant qualsevol imposició política. Ferms en les nostres conviccions, però, els catalans sempre hem estat gent de diàleg i en menys de cent anys hem elaborat i pactat amb l’actual l’Estat Espanyol tres Estatuts d’Autonomia: L’Estatut de Núria (1931), L’Estatut de Sau (1979) i el darrer Estatut de 2006, referendat pel poble de Catalunya el 18 de juny d’aquell mateix any. Un Estatut que, a instàncies del PP i altres partits i entitats de la caverna mediàtica a Espanya, va quedar retallat i aniquilat de soca-rel pel Tribunal Constitucional espanyol. Tot això ens porta a la conclusió que no hi ha res a fer amb Espanya i el crit majoritari d’INDEPENDÈNCIA s’estén a tot el país i se’n fan ressò arreu d’Europa i del món. Manifestacions multitudinàries amb estelades a Barcelona i arreu de Catalunya amb una participació, any darrera any, de més de dos milions de persones cada Onze de setembre i sempre amb un gran civisme i sentit de responsabilitat modèlic. Des de la nostra sensibilitat plenament democràtica el dia 9 de novembre de 2014 els catalans van ser cridats a una consulta popular on poder expressar lliurement si volíem o no ser independents. Això ens portà a una vergonyant judicialització de la política, que ha acabat amb la inhabilitació dels organitzadors del 9N. On és la Democràcia a l’Estat espanyol si dia sí, dia també, porten a judici els nostres representants polítics elegits democràticament i ens neguen de facto la celebració d’un referèndum on cadascú pugui decidir sobre el futur del nostre país? És legítim que no ens vulguin deixar comprar urnes per exercir un dret democràtic i que persegueixin, una a una, totes les accions que porten a terme aquells que actualment són al capdavant del nostre poder executiu i legislatiu? El que no és legítim és que sota el paraigua de la Constitución Española ens amenacin contínuament en detriment de la nostra llibertat.

EL PAS “PONT A LES ARTS SONORES” ARRIBA A LA RECTA FINAL AMB GUILLEM ROMA, GASPARD ROYANT I CORAL ARS NOVA I PERCUSSIONS DE BARCELONA.

El PAS començava el divendres 7 de Juliol amb l’actuació de The Black Barbies i el dissabte 8 de Juliol actuava O Sister! als jardins del Pont del Diable, amb l’assistència global de més de 2000 persones. Aquest passat divendres dia 14 hi actuaven el pianista jazzistic Marco Mezquida conjuntament amb el guitarrista Juan Gómez, Chicuelo, tot una figura brillant en el panorama flamenc. Realment son dues personalitats que compten amb gran admiració i autènticament entregats en el seu gènere. Aquest proppassat dissabte dia 15 el PAS va comptar amb una figura emergent del soul londinenc, Leonn and The New Funk, que constitueix un original i vibrant conglomerat de soul, hip-hop, gòspel i funk. Aquests dos darrers concerts van aplegar unes 3000 persones en total. Aquest proper cap de setmana, divendres dia 21 actuarà al festival en Guillem Roma amb cançons que desprenen màgia i optimisme amb ritmes balcànics, sons mediterranis i tradicions llatinoamericanes que constitueixen molta frescor i originalitat que de ben segur captivaran el nombrós públic assistent que s’hi preveu. Dissabte serà el torn de l’artista francès, Gaspard Royant, tenint com a referent el doo-wop i el rhythm-and-blues dels anys 50 i 60 esperem que ens oferirà un excel·lent concert que connectarà el passat amb el futur. El cicle del PAS-2017 acabarà diumenge al vespre al Teatre El Progrés amb l’actuació de la Coral martorellenca Ars Nova i Percussions de Barcelona, on intervenen uns quaranta cantaires, tres solistes, dos pianistes, sis percussionistes i un grup de dansa que interpretarà Carmina Burana de Carl Orff. El Regidor de Cultura, en Sergi Corral, any darrera any té el compromís de millorar aquest cicle de concerts que tenen una gran repercussió i una excel·lent acollida per part dels martorellencs i veïns d’arreu de la comarca. Tothom hi és convidat.

EL FESTIVAL PAS “PONT A LES ARTS SONORES” ARRIBA A LA 4a. EDICIÓ

Un any més els jardins del Pont del Diable es convertiran en l’escenari del Festival PAS, en el qual hi actuaran artistes de prestigi nacional i internacional, essent una aposta molt decidida i de gran qualitat organitzada des de la Regidoria de Cultura del nostre Ajuntament, de la qual en Sergi Corral és el responsable. El cicle comença aquest divendres, dia 7 de Juliol amb “The Black Barbies” a les 22.30 h , que van néixer a Barcelona l’any 2015 i les seves interpretacions constitueixen un combinat molt poderós de música negra format per soul i funk, surf i swing, jazz i rhythm-and-blues. Com diu el programa del PAS, “un espectacle ple d’energia on des de l’escenari es crea un gran feeling amb el públic”. La següent proposta tindrà lloc aquest dissabte, dia 8 de Juliol a les 22.30 h. Hi actuarà el grup sevillà O Sister!, un conglomerat peninsular de swing i jazz, que fan un homenatge a la música popular nord-americana dels anys 20 i 30 del segle passat. A més del conjunt que està format per 6 músics, a Martorell també hi participaran en Julien Silvand (trompeta) i en Juli Aymi (clarinet), com a convidats. Uns concerts que constitueixen tot un repte amb molt bones vibracions. Com cada any s’hi espera una nodrida assistència de martorellencs. Aquest cicle musical s’acaba el diumenge, 23 de Juliol de 2017. ERC – Martorell Departament de Comunicació.

ELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS JA SÓN REALITAT. ÉS L’HORA DE VOTAR-LOS

Promogut per la Regidoria de Comunicació, Cooperació i Participació, de la qual n’és responsable la nostra regidora d’ERC, Míriam Riera, per primera vegada a la història ja s’han fet realitat a la nostra població els Pressupostos Participatius. L’Ajuntament de Martorell ha dedicat en els pressupostos d’enguany la quantitat de 200.000 €, dels quals 40.000 han estat reservats per al Consell d’Infants. Tots els alumnes de 4art i 5è de primària de totes les escoles podran votar les propostes que han presentat a través dels seus representants al Consell, una bona iniciativa que és pionera arreu de Catalunya. Els pressupostos participatius són una iniciativa que en aquest primer any ja ha tingut una molt bona acollida tant per part de les entitats com per part de la ciutadania que hi ha participat. Van presentar-se 88 propostes, de les quals 21 han passat a la fase de votació, que abasten un ampli ventall de la població des d’una òptica molt generalitzada i han estat molt ben treballades tot respectant les bases d’aquest procés de Participació Ciutadana. Una vegada feta la valoració tècnica i la reformulació de propostes és l’hora de votar. Des del 12 fins al 21 de juny romandran exposades al Círcol i també, puntualment, en diferents espais del poble. Els únics requisits per poder votar són estar empadronat a Martorell i haver complert els 16 anys. Cada ciutadà podrà triar entre 3 i 5 projectes. La votació pot ser presencial, a través del web decideix.martorell.cat o de l’aplicació mòbil per a Android Decideix Martorell. A partir del mes de setembre començaran a fer-se realitat les propostes guanyadores. Tots estem convidats a participar-hi. És una bona manera d’intervenir en el futur de Martorell.

FIRA DE PRIMAVERA

Un cop acabada la fira i endreçat el “Txiringuito”, volem expressar el nostre agraïment a tots els que hi han col·laborat.  “El Txiringuito” és possible gràcies a què moltes persones, de forma desinteressada, aporten una part del seu temps, fent una feina  voluntària que ens permet recaptar fons per mantenir el Casal Francesc Riera. Els que han muntat i desmuntat la guingueta, els que l’han proveït de menjar i begudes, els que han anat a fer entrepans i cargols, els que els han servit  i els que han vingut a menjar, a beure i a passar una estona amb nosaltres. Perquè per la Fira, ja és un clàssic a Martorell i Comarca, passar pel “Txiringuito” d’ERC a sopar. Aquest any ens han visitat i han compartit una estona amb nosaltres els Diputats al Congrés Sr. Gabriel Rufian i Sr. Joan Capdevila. Agraïm a tots i cada un de vosaltres la feina feta, i volem fer menció al Sendo de Can Bros que ens va deixat el camió i als reforços comarcals que ens vàreu ajudar a servir quan hi havia més feina:  el Gerard Fernández, la Carme Rallo de Sant Esteve i la Mireia Monfort d’Olesa.     GRÀCIES A TOTES!!

FESTA DE LA REPÚBLICA - Homenatge al martorellenc FRANCESC CURSELLAS

Demà dissabte 9 d'abril; ESQUERRA REPUBLICANA  DE CATALUNYA farà la Festa de la República,  al Parc de la Ciutadella de Barcelona, per reivindicar una nova República neta i justa.   A partir de les 10:30h. i fins a la tarda, ompliran el Parc d'activitats per els més petits, xerrades sobre els temes de més actualitat, un gran acte polític, un dinar popular i l'entrega de les insígnies als companys i companyes que enguany fan 25 anys de militància.   A les 12:30 el gran acte polític amb: Alfred Bosch Josep-Maria Terricabras Ana Surra Dolors Bassa Gabriel Rufián Joan Tardà Carme Forcadell Marta Rovira Oriol Junqueras   Des d' Esquerra Martorell, volem fer especial ressó al martorellenc Francesc Cursellas Bou, que ha fet 25 anys de militant. Des de la Secció Local, totes les companyes li agraïm la feina i dedicació perquè creiem que Esquerra Martorell no seria el que és fins ara si ell no hagués posat el seu granet de sorra. Ell ens ha deixat unes línies molt amablement i amb el to que tant el caracteritza;   Benvolguts/des, No sóc capaç de resumir en aquestes línies les vivències  esdevingudes durant un quart de segle de la història del nostre país i  d’ERC de Martorell. Només comentar-vos que estic orgullós d’haver participat a que ERC esdevingui el que és ara, referents i determinants  en la societat a la que servim i servirem en un futur, estic orgullós d’haver presidit la Secció Local en temps de foscor i difícils  sense representació a l’Ajuntament i on les majories absolutes feien i desfeien, estic orgullós de picar pedra picada a barris en  mítings  on només ens escoltaven  gent que sortia als balcons, estic orgullós d’haver  treballat colze amb colze per aconseguir la veu d’ERC entres a l’Ajuntament (amb l’Andreu Huguet),  estic orgullós d’haver proposat, impulsat i consolidat la famosa “Carpa de l‘Esquerra” originària i precursora de l’actual “Chiringuito” (teníem que cercar finançament legal per subvencionar els àpats de l’Andreu), estic orgullós d’haver donat nom, cara, temps i representar a ERC en actes reunions i esdeveniment, estic orgullós d’haver col·laborat a que l’Adolf Bargués s’incorporés a la Secció Local (sabia que era un “Crac”).