Martorell

Notícia

MARTORELL ACULL LA LECTURA DEL MANIFEST DE LA PLATAFORMA PER A LA COMARCA EL MONTSERRATÍ


Representants de diverses poblacions de les comarques del Baix Llobregat, l’Anoia i el Bages, totes elles allunyades de les seves respectives capitals de comarca ja fa temps que es reuneixen amb l’objectiu de fer realitat una reivindicació que ja és històrica: la creació d’una nova comarca, El Montserratí. Per això, el dia 4 de juliol alguns alcaldes i regidors d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, El Bruc, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Esteve de Sesrovires i Martorell van fer la presentació de la plataforma que reivindica la nova comarca amb la presència del director de RAC1, el martorellenc Eduard Pujol, el geògraf olesà Joan Soler i l’escriptora sesrovirenca Núria Pradas, que en van llegir el Manifest. També hi va assistir una nodrida representació de militants i simpatitzants d’Esquerra Republicana de Catalunya de la nostra vila i d’arreu dels pobles ja esmentats.
Parlem d’un conjunt de municipis que, a causa de la llunyania de la seva actual capital de la comarca se’n senten perifèria i difícilment resolen la seva problemàtica. La seva realitat contrasta amb els afers quotidians de les seves respectives seus administratives.
“Martorell és Capital”, podria ser l’eslògan d’aquesta nova estructura comarcal i aquesta reivindicació no ve motivada a l’atzar ja que la nostra població ja compta amb una bona part de serveis inherents a una seu comarcal tant sanitaris i assistencials, com educatius, culturals, d’ordre públic, comercials i industrials,...etc, i això està clarament reconegut per tots els integrants d’aquesta plataforma.
En la nova ordenació territorial de Catalunya, “El Montserratí” es convertiria en la 43a comarca del país, amb una població aproximada de 150.000 habitants i una extensió de 400 Km2, amb la finalitat de convertir-se en una administració molt més propera i resolutiva davant dels afers que es presenten en la quotidianitat del dia a dia.
I a més una comarca natural envoltada pels dos rius que conflueixen a Martorell, el Llobregat i l’Anoia i la majestuosa i emblemàtica muntanya de Montserrat.
ERC – Martorell.
Departament de Comunicació