Martorell

Notícia

LA DEMOCRÀCIA ES MANIFESTA AMB EL VOT. REFERENDUM SÍ

L’atac i els greuges continuats de tot tipus que al llarg de la nostra història ha sofert i sofreix el nostre país ens obliga a tots a prendre una decisió madura i responsable envers el nostre futur. I a això es van comprometre el Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya en l’inici d’aquesta legislatura on hi ha una majoria independentista que, en sintonia amb la majoria del poble de Catalunya, clama per posar les urnes.
Per tant el proper diumenge 1 d’octubre els catalans decidirem lliurament i voluntària la clau del nostre futur mitjançant Referèndum, en un exercici de democràcia plena a la qual, com a ciutadans d’un país, tenim la responsabilitat de participar malgrat els entrebancs que en nom d’una Constitució Espanyola el Govern Central, hereu del franquisme, s’entossudeix a prohibir. I ho fa utilitzant únicament la força amb una clara judicialització de la política, amb l’objectiu de combatre el sentiment de tot un poble il·lusionat a construir un nou país. Un país governat amb transparència i equitat on tothom s’hi trobi ben acollit i que pugui esdevenir un mirall per a Europa i per al món sencer.
Des la transició han estat molts els esforços que des de la política catalana s’han fet per assolir una autonomia plena en el ben entès compromís de modernitzar un Estat ancorat en el passat. S’han volgut transmetre tots aquells beneficis que reporta una societat del segle XXI amb una visió europeista i avançada envers el nostre futur. Però malgrat tots els intents, ens hem hagut de convèncer que això no es possible.
Sense voler endinsar-nos més en la Història, des del 10 de juliol de 2010, en que més d’un milió de persones es van manifestar a Barcelona en protesta per la sentència contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, han estat milions de persones els que any rere any, cada 11 de Setembre s’ha manifestat cívicament i pacífica arreu del territori en defensa de la llibertat, la democràcia i la independència del nostre país. Una reivindicació que, única al món en fons i forma, i de la qual els mitjans de comunicació estrangers d’arreu s’han fet ressò. En canvi, des de l’Estat Espanyol únicament han volgut minimitzar les xifres volent negar una realitat absolutament palpable fent-ne cas omís i deixant-ho tot plegat gairebé amb la qualificació de fet anecdòtic. Sempre mirant cap a una altra banda.
Però els catalans, quan sortim al carrer a manifestar-nos, ho fem plens de convicció i no ens aturaran. L’estat de setge que van patir les nostres institucions el passat dimecres, dia 20 de setembre, i totes les accions en contra de les nostres institucions i el país que puguin succeir, no trencaran el nostre ferm compromís. Hom ha demostrat que cada moviment que vulgui representar la usurpació de la democràcia i les nostres llibertats compta amb la nostra resposta, que vol dir una protesta pacifica de centenars de milers de ciutadans, sigui davant dels nostres ajuntaments o de les seus
de les institucions que així ho requereixin. Sabem que el futur que anhelem és només a les nostres mans.
Per un nou país digne, per la democràcia, per la plena sobirania i en defensa de l’autodeterminació del nostre poble, el dia 1 d’octubre es convertirà en una data memorable per a nosaltres perquè VOTAREM i VOTAREM SÍ.
Secció local d’Esquerra a Martorell