Mataró

Totes les notícies

Francesc Teixidó: Compromès amb Mataró

Encapçalaré de nou el projecte d’Esquerra Republicana de Catalunya a Mataró per les eleccions municipals de 2019. Potser molts us preguntareu perquè assumeixo una altra vegada el repte de ser el candidat d’ERC a les eleccions municipals d’aquí un any. Per començar, em fa il·lusió, em motiva i en tinc moltes ganes. Tinc l’experiència d’aquests darrers anys, compto amb l’ajuda dels companys i companyes del partit i també espero comptar amb molts de vosaltres per aquest repte compartit que Mataró sigui el millor lloc per a viure. Haurem d’enraonar de com Mataró reforçarà la seva identitat com a capital de la nova República, de com rellançarem el comerç urbà, de com millorarem el Port i el Passeig Marítim o com executarem el projecte 2022. Haurem de parlar també dels temes estratègics pendents que el govern actual ha esquivat sistemàticament per minimitzar els riscos electorals. Haurem de parlar de les diferents centralitats de la ciutat i de les identitats que des de cadascun barris configuren una sola ciutat, més rica i més cohesionada. Haurem de parlar d’habitatge, de lloguer social. Haurem de consensuar com garantirem la cobertura total de les necessitats infantils i juvenils de tothom, com lluitarem contra la desigualtat i l’atur o com defensarem junts la qualitat democràtica i la llibertat d’expressió. I de neteja, de la platja, de mobilitat, de seguretat, de voreres, de manteniment… Compartim que les coses es poden fer millor i, des del respecte als nostres adversaris, volem dir que existeixen diferències reals entre els candidats. Nosaltres no perseguim un simple canvi de partit al despatx de l’alcalde… Volem canviar la realitat de Mataró, volem acabar amb les velles tàctiques que ens divideixen i ens distreuen a l’hora de resoldre els problemes que els mataronins han d’afrontar.  Som mataronistes, des de Rocafonda al Pla d’en Boet, des de L’Havana a Cerdanyola, creiem en una sola ciutat, en polítiques de sentit comú i innovació i en una prosperitat compartida.

L’Alcalde continua amb el seu electoralisme

Ahir varem saber d’una carta que l’Alcalde de Mataró, David Bote, va dirigir el passat 28 de maig al President de la Generalitat de Catalunya, MH Quim Torra. En aquesta missiva l’alcalde demana al President Torra, que tan aviat com sigui possible, concertin una trobada per tal d’abordar tota una sèrie de temes d’interès per Mataró. Naturalment, es tracta d’una iniciativa que aplaudim. És obligació de l’Alcalde demanar al President de mantenir les reunions de treball que convinguin pel bé de la ciutat i del país. DAVID BOTE: Com hem d’interpretar que a la carta hi digui “en representació dels ciutadans i ciutadanes de Mataró que han vist que a causa de la inestabilitat política han quedat desatesos diversos projectes i serveis estratègics a la nostra ciutat”?  Per quin motiu han quedat en suspens els compromisos de Governs anteriors de la Generalitat ? Naturalment, la carta omet qualsevol referència a les causes d’aquesta inestabilitat. Tampoc fa cap referència a la implantació del 155, amb els vots decisius del PSC-PSOE, PP i C’s i a la seva influència decisiva en l’acompliment dels “anuncis i compromisos d’anteriors Governs de la Generalitat”. Cal afegir, segons s’ha sabut recentment, que amb el canvi de govern espanyol continuarà sine die l’intervenció econòmica de la Generalitat de Catalunya. DAVID BOTE Compartim la necessitat de posar en marxa noves actuacions després del final de la Llei de Barris per millorar al màxim la qualitat de vida a barris amb majors desequilibris socioeconòmics. Hi estem plenament d’acord i ho subscrivim. Malgrat això, l’ineficiència del govern municipal a l’hora de desenvolupar el projecte va fer que es perdessin 230.000 € de les ajudes que la Generalitat, a través de la Llei de Barris, va atorgar a Mataró per a la urbanització de la Plaça Joan XXIII i la Ronda Cervantes. El mateix Vicepresident Oriol Junqueras va assistir personalment a la presentació d’aquest projecte.

Proposem millorar la promoció de la música en viu a Mataró

Dijous a les 19:00 hores es celebra el Ple de juny. Recordem que el podeu seguir per streaming a www.mataro.cat, assistint com a públic o pel twitter amb el #PleMataró i a @ERCMataro Considerem que la música al carrer i la música en viu, constitueixen, amb la deguda organització i amb el civisme necessari un element més de promoció i dinamització de Mataró.  En aquest sentit, proposem al Ple Municipal sumar tots els efectius i les diverses disciplines per fomentar el creixement de la cultura en viu.  Per aquests motius presentem l'adopció dels següents acords:  - L’Ajuntament de Mataró crearà una taula de treball amb participació dels agents i institucions de la ciutat tant en el tram formatiu, com de suport a la creació i l’exhibició. - Presentar un programa conjunt de la música a Mataró que inclogui les activitats programades pels sectors públic i privat, coordinar una agenda setmanal/mensual i fer-ne difusió massiva pels mitjans utilitzats pel públic objectiu. - Estudiar una denominació de marca paraigües integradora que identifiqui amb facilitat la ciutat i la música en directe  - Homologar una xarxa de locals on es duguin a terme els diferents actes culturals de la ciutat, clarament identificats i amb un distintiu  corporatiu de ciutat i garantint la convivència cívica i la tranquil·litat dels veïns. - Potenciar totes aquelles fórmules de representació musical que incrementin el nombre i els espais per a concerts i siguin sostenibles i harmonitzades amb les necessitats del conjunt de la població. - Establir procediments de comunicació àgils i permanents per vehicular les demandes de permís per la realització de concerts a locals no específicament musicals d’acord amb l'organització professional que correspongui. Així mateix, establir paràmetres tècnics raonables pel que fa als actes que es poden portar a terme als diferents locals d’acord amb les seves característiques. - Incloure l’adequació d’una sala condicionada per a la representació de música en directe en el desenvolupament de futurs projectes d’equipaments culturals de la ciutat, per facilitar l’organització de concerts de les entitats i obrir nous escenaris fruit del dinamisme social i cultural.

Preguntem al Ple sobre la gestió dels esdeveniments de dissabte 2 de juny

L’Ajuntament va reunir els portaveus dels Grups Municipals en una Junta extraordinària per explicar el recorregut que s’havia acordat entre Ajuntament, Policia Local i Mossos a la darrera Junta de Seguretat, celebrada el divendres 25 de maig. Malgrat el temps transcorregut entre la Junta de Seguretat i el dia de la manifestació, hem estat informats per part dels interessats que no es va emetre cap tipus d’informació del recorregut acordat ni tampoc de l’obligatorietat de tancar els establiments comercials pels carrers on transcorria la manifestació. A ningú se li escapa que es tractava del primer dissabte del mes de juny, el dia de major venda i que això, sens dubte, ha perjudicat el teixit comercial de tota aquesta àrea de la ciutat. Per això, el grup municipal d’ERC-MES presentem les següents preguntes: - Per quin motiu no es va informar degudament els comerciants del recorregut de la manifestació ni dels talls de carrers?  - Per quin motiu no es va informar degudament els comerciants que no podrien obrir les botigues al llarg del recorregut ?  - Sabem que les autoritzacions d’aquest tipus d’esdeveniments són atorgades pel Dept. d’Interior, però també que Govern Municipal i Policia Local poden proposar, a través de la Direcció General d’Administració de Seguretat, la modificació de la data, lloc, durada o itinerari. Per quin motiu no es va suggerir la possibilitat de canviar la data a un diumenge, per exemple?

L'ajuntament de Mataró ha de garantir el dret democràtic a la llibertat d'expressió

Des de fa temps, molts mataronins estem perplexos davant les decisions del govern de la ciutat. Un govern que hauria d'actuar per tothom, ajudant a rebaixar la tensió i garantint els drets democràtics fonamentals, però que acaba actuant de manera totalment oposada a aquesta. Entenem, i defensem, el seu dret a no compartir les reivindicacions de l’independentisme, però l’ajuntament ha de procurar que tothom es pugui expressar en la seva opinió de forma lliure i sense cap coacció, sempre i quan sigui de manera democràtica i pacifica.   En aquest sentit, considerem inadequades les crides a desincentivar les manifestacions lliures a la nostra ciutat i les declaracions als mitjans de comunicació explicant els impediments a la llibertat d’expressió. També considerem que les actuacions ordenades a la Policia Local no han ajudat a rebaixar la tensió. Com en d’altres municipis governats pel partit socialista, preguem que l’ajuntament es faci responsable de garantir el dret de la llibertat d’expressió de totes les opcions democràtiques i pacífiques a la ciutat de Mataró.  

Teixidó renuncia a la presidència de Mataró 2022

Adjuntem la carta de Francesc Teixidó, portaveu del Grup Municipal d'ERC-MES, sobre la seva renúncia a la presidència de la Comissió Mataró2022: L’encàrrec rebut s’ha portat a terme. El  treball de la Comissió del Mataró 2022 està acabat i el posem a disposició de la ciutat i dels successius governs municipals, tal com era la vocació del treball, anar més enllà d’un sol mandat. Al document final de la comissió “Mataró 2022-Reflexió i planificació estratégica”, http://www.estudislocals.cat/estudi-local/mataro-2022-reflexio-i-planificacio-estrategica/ podreu trobar la diagnosi inicial i els reptes clau de la ciutat: 1. Lluita contra l’atur i creació d’ocupació de qualitat; 2. Igualtat d’oportunitats per la cohesió social i territorial; 3.Imatge, reconeixement i promoció de la ciutat. I a partir d’aquests reptes, de la Visió de Futur compartida de Mataró i dels actius i punts forts de la ciutat, es defineixen els set eixos d’actuació, les actuacions innovadores i una estructura organitzativa dissenyada per impulsar el projecte durant els propers anys.   Voldria agrair sincerament totes les persones que hi han contribuït: els ciutadans que han contestat les enquestes, els tallers amb representants del tercer sector, amb empreses i sindicats, amb periodistes, amb grups d’experts i a l’equip consultor extern. També al Consell Econòmic i Social, al Consell de Ciutat, a l’equip de Govern, als grups de l’oposició i també als tècnics i caps de les diferents àrees de l’Ajuntament. Agrair també el treball, la dedicació i la valuosa aportació de tots els portaveus dels grups municipals: del PSC, de CiU, de Volem, de Ciutadans, del PP, de PxC, de ICV i a la regidora no adscrita. I molt especialment la direcció, coordinació i comprensió, d’en Toni Merino, d’en Jordi Arderiu i d’en Xavier Posada. El Mataró2022 s’ha plantejat com un procés continuat, com un exercici permanent d’avaluació. Les oportunitats per la ciutat apareixen contínuament i cal un canvi cultural de tota l’organització per analitzar-les amb els criteris del Pla i per aprofitar-les en benefici de tots.

Esquerra Mataró netegem el terreny forestal de la Ronda President Tarradellas

Esquerra Republicana de Mataró vam organitzar una neteja, inclosa dins les jornades Let's Clean Up Europe, al terreny lateral del pàrquing de la Ronda President Tarradellas del barri de Cerdanyola.  En aquesta acció, que va tenir lloc dissabte al matí, vam recollir fins a 30 metres cúbics de deixalles. Entre les quals hi havia electrodomèstics, envasos, runa i abocaments il·legals de tot tipus.  Let’s Clean Up Europe és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.  

Francesc Teixidó és escollit cap de llista per Esquerra Republicana per les eleccions municipals del 2019

Avui, dilluns l’Assemblea Local d’Esquerra Republicana a Mataró ha escollit Francesc Teixidó per encapçalar la llista de les properes eleccions municipals del 2019. Teixidó ha exposat la voluntat de liderar, altre cop, el projecte republicà per la ciutat amb il·lusió, amb l’experiència acumulada en els últims anys i amb la convicció de poder optar a l’alcaldia de Mataró.  

L'Ajuntament de Mataró denúncia la criminalització dels CDR i la deriva antidemocràtica de l'Estat espanyol

S'aprova la Declaració Institucional que presentem el GM d'ERC-MES, amb el suport de CiU i la CUP, per l'alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats, la denúncia de la criminalització dels CDR i la deriva antidemocràtica i autoritària de l'estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació per part de l’estat.  La proposta ha comptat amb els vots favorables de Volem i ICV-EUiA, i els vots negatius del PSC, C's, PP i PxC. Catalunya ha tornat a patir, altra vegada, un nou atac repressiu per part del govern de Mariano Rajoy i el bloc del 155, conjurats amb el poder judicial i policial de l’estat. L’onada repressiva contra els catalans i les catalanes és majúscula i el govern espanyol està disposat a tot, fins i tot a vulnerar els drets civils, polítics i humans més bàsics per tal d’eradicar qualsevol signe de dignitat del poble català. Intenten esclafar la voluntat de la sobirania popular empresonant injustament els nostres legítims representants públics, tots ells gent de pau. Per aquests motius, ERC-MES hem proposat que l'Ajuntament de Mataró adopti els següents acords: PRIMER.- L’Ajuntament de Mataró exigeix la llibertat immediata de tots els presos polítics: Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Dolors Bassa, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.   SEGON.- L’Ajuntament de Mataró eixgeix el retorn de tots els consellers i polítics catalans exiliats:  Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira i Anna Gabriel, i la garantia del respecte absolut als seus drets polítics, ciutadans i humans sense veure’s sotmesos a cap judici pel seu lliure exercici polític.   TERCER.- L’Ajuntament de Mataró considera formes d’acció política legítimes i pròpies de democràcies madures la protesta, la mobilització i la desobediència civil pacífica, resistent i no violenta. Per això, es posiciona en contra de les operacions d’estat que utilitzen els diferents cossos policials i instàncies judicials contra els Comitès de Defensa de La República, vulnerant reiteradament els drets civils i polítics dels ciutadans.