Mataró

Totes les notícies

Junts decidim!

Esquerra Republicana de Catalunya, Reagrupament i la plataforma ciutadana Junts Decidim! han arribat a un acord per presentar-se conjuntament a les eleccions municipals del proper 22 de maig. La candidatura, encapçalada per Francesc Teixidó, i que tindrà com a número 2 el també regidor d’ERC Sergi Penedès, no es posa límits i es fixa com a objectiu “el millor resultat independentista que hagi tingut mai la ciutat de Mataró”. La coalició està formada per Esquerra Republicana de Catalunya, Reagupament i per un col•lectiu de ciutadans independentistes que apofitant l’esperit i la il•lusió generada el passat 20 de juny en la consulta mataronina, han volgut sumar-se a aquest projecte per aconseguir que l’espai polític independentista de la ciutat creixi i es consolidi. Aquesta plataforma ciutadana pren el nom de Junts decidim! i està oberta a tothom qui s’hi vulgui sumar, ja sigui a títol individual o com a organització. En la roda de premsa celebrada avui divendres, Francesc Teixidó ha marcat com a principals objectius del nou projecte “combatre la crisi econòmica, mantenir l’Estat del Benestar i fer de Mataró una ciutat amb ambició de capitalitat i amb vocació de construcció nacional”. Els diferents integrants de la coalició s’han mostrat contents per haver sigut capaços d’arribar un acord, i amb la voluntat de sumar esforços per contribuir a canviar el futur de Mataró: “les forces independentistes han de passar a ser referents d’una nova manera de fer política a la ciutat”.

Esquerra condemna els actes vandàlics contra la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya volem condemnar rotundament els actes vandàlics que ha sofert la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat del carrer Castaños. Uns actes que han danyat l’edifici, segellant els panys amb silicona i realitzant pintades a les parets. També volem recordar, que el Centre de Formació i Prevenció, que desenvoluparà el Centre Residencial d’Acció Educativa a la Parròquia, a partir del proper any 2012, té una experiència exemplar i contrastada que avalen els més de 30 anys de servei al infants a la nostra ciutat. I finalment, fem una crida a tots els veïns perquè amb la seva imprescindible col·laboració, contribueixin a la plena integració d’aquests nens a la Comunitat, en un barri com el del Pla d’en Boet, amb una variada xarxa d’equipaments esportius, socials i de lleure.

L'alcalde Josep Abril i Argemí

Esquerra demanarà a l’Alcalde iniciar els procediments per incloure l’Alcalde Josep Abril a la Galeria de Mataronins Il•lustres.

El proper 16 de març, hauran transcorregut 72 anys de l’afusellament al Camp de la Bota de Josep Abril i Argemí, Il•lustríssim Alcalde de la nostra ciutat entre l’any 1931 i 1934 i en una segona etapa, entre febrer i octubre de 1936. Josep Abril i Argemí, va néixer a Santa Maria de Palau Tordera 1869. Afiliat al Partit Federalista Republicà de Pi i Margall fou conseller de l'Ajuntament de Mataró durant la Restauració. Va escriure a la premsa mataronina amb el pseudònim Lirba i també va escriure alguns llibres. Va ser un dels fundadors d'ERC a Mataró i pel seu prestigi fou nomenat alcalde del primer Ajuntament Republicà a Mataró el 14 d'abril de 1931. Va participar en els fets d'octubre de 1934 i fou empresonat. El 1936 va donar suport a la candidatura del Front d'Esquerres. Fou destinat a Dosrius com a comissari municipal fins el 1938. En acabar la guerra no va voler anar a l'exili i fou detingut i empresonat a Mataró el 2 de febrer de 1939 passant a la Model de Barcelona el dia 27. Sotmès a un consell de guerra el 7 de març, va ser condemnat a mort. Amb aquest paraules repassa breument la figura de Josep Abril l’historiadora Margarida Colomer en el llibre “La Guerra Civil a Mataró 1936-1939”. Barcelona: Publicació de l’Abadia de Montserrat, 2006. Esquerra Republicana de Catalunya vol que el consistori Mataroní restitueixi la figura d’un Alcalde que va ser assassinat pel règim Franquista sota les acusacions de pertànyer a ERC i haver-ne estat President Local en diferents etapes, i que va ser sentenciat a mort per realitzar campanya pels partits esquerrans, per ser el primer alcalde republicà que va tenir la vila de Mataró i per col•laborar com a apoderat del Front Popular a les eleccions de 1936. Avui, 72 anys després del seu assassinat, cal reconèixer a l’Alcalde Abril la seva trajectòria d’ajuda als més desfavorits, el seu paper clau a la Setmana Tràgica, la seva defensa dels valors democràtics, i els seus serveis i la seva fidelitat a la ciutat, probablement, en els moments més complicats de l’historia moderna de Mataró.

Tota la informació del Grup Municipal i la Secció Local d'ERC al butlletí número 69 corresponent al mes de febrer

Ja tenim a la vostra disposició el butlletí de la Secció Local corresponent al mes de desembre: Aquest mes: EDITORIAL: "Sóc en Francesc Teixidó" NOTÍCIES: - L’Ajuntament demana modificar la legislació hipotecària perquè contempli la figura de la dació en pagament - L’Ajuntament demana la regulació del vot secret per a discapacitats visuals - L’IME promourà la cultura popular i tradicional a les escoles - El Ple es posicionarà respecte al tancament de les emissions de TV3 al País Valencià - 548 persones han passat pel circuit d’acollida per a nouvinguts - Esquerra valora el sobreseïment judicial del cas Can Fàbregas - Visita el nou perfil públic d’Esquerra Mataró al Facebook i segueix-nos al Twitter - L’Assemblea local d’Esquerra fa balanç del 2010 - La Secció Local d’ERC presenta la nova pàgina web www.francescteixido.cat Podeu visualitzar-lo a través del següent enllaç: Butlletí local en format digital O en un format més clàssic: Butlletí local en format "PDF"

El Ple es posicionarà respecte al tancament de les emissions de TV3 al País Valencià

Els esforços del Grup Municipal d’ERC per trobar el consens respecte al posicionament del Ple mataroní del proper dia 3 sobre el tema del tancament de les emissions de TV3 al País Valencià, s’han traduït en una proposta que signaran els grups municipals de la CUP, ICV-EUiA i CiU i que condemna el tancament d’aquestes emissions. Com ja sabeu, les emissions de TV3 al País Valencià s’han pogut veure fins ara gràcies a l’esforç i el treball que han fet molts ciutadans a través d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV). Ara, però, després d’un llarg procés de setge per part del govern de la Generalitat Valenciana, format pel Partit Popular i encapçalat pel seu president Francisco Camps, s’ha aconseguit l’objectiu de tancar les emissions de Televisió de Catalunya al País Valencià i ACPV s’ha vist obligada a deixar de reemetre el senyal que permetia rebre les emissions de TV3 en aquest territori. En aquest sentit, el Grup Municipal d’ERC votarà conjuntament amb els grups municipals de la CUP, ICV-EUiA i CiU per manifestar el rebuig a les pressions exercides per part del Govern Valencià sobre Acció Cultural del País Valencià. La proposta instarà la Generalitat Valenciana a respectar els drets de milers de valencians al lliure accés a la informació i a no impedir les emissions de la CCMA al País Valencià. També refermarà el suport del consistori per l’arribada d’un acord entre els governs de Catalunya i el País Valencià perquè tots els respectius canals de ràdio i televisió autonòmics arribin als dos territoris amb normalitat, i demanarà al Govern de Catalunya que consideri com una prioritat el tancament d’aquest acord el més aviat possible.

La Secció Local d’ERC presenta la nova pàgina web www.francescteixido.cat

Esquerra Mataró compta amb una nova plataforma que unificarà totes les eines de comunicació de la Secció local. El nou espai, que es presentarà públicament aquest proper mes de març, servirà per intercanviar opinions, informació i obrir nous espais dinàmics de debat entre ciutadans i col•lectius amb presència a les xarxes socials com Twitter o Facebook. En aquestes xarxes socials, i a través del nou web, es podrà interactuar amb el candidat d’Esquerra a les properes eleccions municipals, Francesc Teixidó, i a més, se’l podrà conèixer més a fons i seguir el seu dia a dia. La pàgina web comptarà també amb els continguts habituals com són l’agenda d’esdeveniments, notícies d’actualitat, espai d’opinió, el canal de “Youtube”... i d’altres que s’estrenaran, com una bústia de propostes i suggeriments (on podrem comentar, preguntar o aportar diferents aspectes de la nostra ciutat), una galeria d’imatges i un espai destinat a la premsa local.

Esquerra buscarà el consens per que el Ple condemni el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià

Com ja sabeu, les emissions de TV3 al País Valencià s’han pogut veure gràcies a l’esforç i al treball que han fet molts ciutadans a través d’Acció Cultural del País Valencià. Ara, però, després d’un llarg procés de setge per part del govern de la Generalitat Valenciana format pel Partit Popular i encapçalat pel seu president Francisco Camps, aquests han aconseguit el seu objectiu pel qual ACPV s’ha vist obligada a deixar de reemetre el senyal que permetia les emissions de TV3 en aquest territori. En aquest sentit, el Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament vetllarà per que el Ple mataroní, del proper dijous, es posicioni unànimement per manifestar el rebuig a les pressions exercides per part del Govern valencià sobre Acció Cultural del País Valencià. De la mateixa manera, deixant clar que les emissions de TV3 al País Valencià són una mostra de normalitat en l’exercici de la llibertat d’expressió, la pluralitat informativa i la promoció de la nostra llengua i cultura

L’IMAC i la Comissió del Carnestoltes presenten el programa d’actes d’enguany

Els actes comencen el 3 de març i finalitzen el 9, Dimecres de Cendra El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, i membres de la Comissió de Carnestoltes han presentat avui el programa i el cartell del Carnestoltes 2011. Els actes tindran lloc del 3 al 9 de març. L’IMAC ha treballat l’organització dels actes conjuntament amb la Comissió de Carnestoltes, una comissió ciutadana formada per diversos col·lectius: els Amics d’en Pellofa, la Colla de Botargues, la Hermandà de la Juliana Llardera i la Semproniana Llardosa, la Confraria de l’Enterrament i la Confraria de les Set Setmanes. A part del programa d’actes, també s’ha dut a terme un taller de percussió amb l’objectiu de crear una peça musical que acompanyarà la comitiva d’en Pellofa XXXIII, rei del Carnestoltes mataroní. Aquest taller s’ha realitzat a través del programa ‘Tallers per la festa’. Es tracta d’una subvenció atorgada a l’IMAC per part del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Pel que fa al recorregut de la Rua, es consolida l’itinerari que es va canviar l’any passat. D’aquesta manera la concentració es farà al Camí Ral entre la plaça d’Alexander Fleming i el carrer de la Cooperativa. A partir d’aquí continuarà tot el Camí Ral fins la plaça de Santa Anna, pujarà per la Riera i acabarà al Parc Central, on hi haurà l’acte d’atorgament de premis a les millors comparses. Una setmana amb en Pelllofa XXXIII Els actes se succeiran des de dijous 3 de març a dimecres 9 de març. L’Ajuntament i la plaça de la Muralla seran els escenaris principals de la festa, ja que acolliran l’arribada i pregó d’en Pellofa i els actes d’Enterrament del rei del Carnestoltes, respectivament. Com és tradicional, els actes de Carnestoltes començaran dijous 3 al matí, amb el tastet de truites al Mercat municipal de la plaça de Cuba, i el repartiment de truites pels carrers a càrrec de la Hermandà de la Juliana Llardera i la Semproniana Llardosa, acompanyats pel grup Els Grallats, a la tarda.

S'enllesteixen els habitatges públics del carrer de Juan Meléndez Valdés

El president de PUMSA, Ramon Bassas, i el regidor d’habitatge, Francesc Teixidó, han assistit avui a la visita oficial del nou edifici d’habitatges del carrer de Juan Meléndez Valdés 15-17. Es tracta d’un edifici de set habitatges amb protecció oficial, en règim de lloguer. L’edifici d’habitatges es caracteritza per un sistema innovador d’energia geotèrmica. Aquest pioner sistema l’ha portat a rebre un dels guardons dels Premis d’Eficiència Energètica Isover 2011, els quals valoren els projectes europeus més innovadors i creatius pel que fa als criteris d’eficiència energètica. Característiques de l’edifici L’immoble ocupa una superfície de 205 m2 i es distribueix en planta baixa, dues plantes pis més coberta, i quatre plantes subterrànies per a l’aparcament. La primera i segona planta allotgen set habitatges destinats al lloguer amb protecció oficial. Dels set habitatges, sis tenen una superfície útil de 33 m2 i disposen d’un dormitori, cuina-menjador, bany i galeria o terrassa. Un dels habitatges té una superfície útil de 65 m2 i disposa de dos dormitoris, cuina-menjador-sala d’estar, dos banys i dues galeries. La coberta de l’edifici acull els espais comunitaris com la bugaderia i els recintes per a les instal·lacions. Habitatges ecoeficients Aquesta promoció es presenta com un model d’arquitectura sostenible de qualitat, que pel seu disseny i la singularitat de les instal·lacions ha obtingut una qualificació energètica de Classe A, segons el Codi Tècnic de l’Edificació. Això ha estat gràcies a desenvolupar tres aspectes importants: l’energia renovable, l’estalvi d’aigua i la salut dels usuaris. Pel que fa a les energies renovables, per primer cop en una promoció d’habitatges de PUMSA s’aprofita la geotèrmia per dotar els habitatges de climatització i aigua calenta sanitària. Aquest sistema aprofita l’energia emmagatzemada en el subsòl i, mitjançant el recolzament de bombes de calor, aporta calor o fred, segons convingui, als habitatges a través de difusors d’aigua situats al sostre.