Mataró

Totes les notícies

Lluís Companys

Anna Simó i Pere Aragonès, acompanyaran a Francesc Teixidó en la inauguració de l’exposició sobre la vida de Lluís Companys

Amb el títol “Lluís Companys, polític fins la mort” el proper divendres dia 1 d’octubre a ¼ de 8 del vespre es presentarà a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra de la Plaça Occitània la exposició que repassa la vida de l’Honorable President de la Generalitat, que fou assassinat per les tropes Franquistes el dia 15 d’octubre de fa 70 anys. Juntament amb aquest acte, la Secció Local de Mataró ha programat tota una sèrie d’activitats que ocuparan les agendes durant aquest proper mes d’octubre: Activitats: - De l’1 al 18 d’octubre: Exposició: Lluís Companys, polític fins la mort. Biblioteca Pública Pompeu Fabra, Plaça Occitània s/n. Horaris: Dilluns : De 16.00 a 20.30 De Dimarts a Divendres : De 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.30 Dissabte : De 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00 - El 14 d’octubre, a diferents punts de la ciutat: penjada de pancartes. - El 15 d’octubre, a les 8 del matí: Salves d’honor en commemoració de l’afusellament de Lluís Companys. (des de diferents punts de la ciutat) - El 15 d’octubre, a les 7 del vespre: Ofrena Floral del Grup Municipal i la Secció Local a Lluís Companys, davant el monument en el seu honor a l’avinguda que porta el seu nom.

Sergi Penedès

L’Institut Municipal d’Acció Cultural presenta la temporada d’exposicions 2010-2011

El president de l’Institut Muncipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, ha presentat avui en roda de premsa la temporada d’exposicions 2010-2011 a les sales i espais municipals. La programació d’arts visuals fins ara esdevenia bàsicament a les Sales d’exposicions de Can Palauet, a l’Espai f i a Ca l’Arenas, centre d’art del Museu de Mataró. Com a novetat, a partir de novembre obrirà les seves portes el Museu d’Art Contemporani de Mataró, que acollirà obres de la col·lecció d’art Lluís Bassat. Les obres que actualment s’estan realitzant a Can Serra, seu del Museu de Mataró, i el tancament temporal d’aquest edifici, han obligat a modificar la programació estable expositiva de patrimoni i a redistribuir algunes de les mostres previstes en altres espais (Can Palauet, Espai f) mantenint, no obstant, la programació prevista de Ca l’Arenas. Per espais, la nova temporada inclou les següents propostes: Sales d’exposicions de Can Palauet - “CAPS.A. La literatura i l’art. Mataró 1982-1985”, dels artistes J. M. Calleja, Jordi Cuyàs i Jaume Simon, sobre una de les primeres revistes objecte que va néixer a nivell estatal a principis dels 80. La mostra es podrà visitar del 25 de setembre al 28 de novembre de 2010. - “L’art en el pessebre mataroní”, organitzada i produïda pels Associació de Pessebristes de Mataró i el Museu de Mataró, amb una aproximació a la típica icona nadalenca a partir dels fons artístics municipals. Del 10 de desembre de 2010 al 9 de gener de 2011. - “Construccions líriques. Man Ray i Leandre Cristòfol”. Dins del programa Cultura en gira impulsat per la Direcció General de Cooperació Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, explora les relacions existents entre les fotografies d’objectes de Man Ray, procedents de la col·lecció Goldberg / D’Aflitto de Nova York i les escultures objectuals de Leandre Cristòfol, propietat del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida.

Interior de les noves instal·lacions de MESSA

El Tub Verd arriba al Front del Mar

El nou edifici  ja impulsa aigua freda per subministrar climatització centralitzada als nous edificis del Front del Mar connectats al Tub Verd. Està previst que a l’hivern també hi arribi l’aigua calenta per a la calefacció. Així, des del mes de setembre el Tub Verd arriba ja a les escoles universitàries del TecnoCampus Mataró-Maresme i fins a 15.000 m2 d’oficines de l’edifici El Rengle de PUMSA. En total, amb les noves construccions situades al Rengle, se subministra l’any 2010 un total de 9 milions de kWh i s’evitarà enviar a l’atmosfera més de 1.300 tones de CO2. Per l’any 2011, gràcies a l’aprofitament del vapor, es preveu que l’estalvi d’emissions augmenti. Una inversió total de 6,7 milions d’euros L’arribada del Tub Verd a tot el sector del Rengle suposa una inversió per a MESSA de 6,7 milions d’euros, inclosa la producció d’aigua freda i calenta i la nau industrial corresponent. En aquest sentit, es preveu que enguany, a mig camí d’aprofitament de la nova instal·lació, ja es facturaran uns 2 milions d’euros, i s’espera que cap a 2011 ja s’arribin als 2,5 milions. Més sobre el Tub Verd El Tub Verd és una xarxa de distribució de calor que aprofita l’energia sobrant d’infraestructures ambientals existents a la ciutat i la cogeneració. Aquesta energia s’utilitza per a l’escalfament d’aigua d’ús domèstic i la climatització d’edificis. A causa de la substitució del consum de combustibles fòssils, com ara el petroli o el gas natural, el sistema innovador del Tub Verd és una solució energètica que respecta el medi ambient i minimitza les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Aquest sistema, conegut com a District Heating és molt popular al nord d’Europa i a molts llocs del món, on fa temps que està implantat. Font: ajmataro.cat

20 J

Esquerra celebra els resultats del referèndum sobre la independència a Mataró

La Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya vol mostrar la seva felicitat per l’alt índex de participació en la consulta sobre la independència de Catalunya celebrada ahir diumenge a la nostra ciutat. De la mateixa manera, des de la Secció Local ens sentim encoratjats pels resultats, que interpretem com una mostra clara d’independentisme de l’electorat mataroní, que per primer cop, trenca amb el conservadorisme i demostra una valentia i una maduresa sense precedents. En tercer lloc, volem felicitar la Plataforma Mataró Decideix i tots i cadascun dels voluntaris que han fet possible, amb l’esforç diari durant mesos, l’èxit aconseguit en la jornada d’ahir. Finalment volem encoratjar a tots els mataronins i mataronines a seguir treballant en la mateixa línea, recordant-los que la propera estació és promoure un referèndum oficial a tot el territori català a través de la Iniciativa Popular presentada ens els darrers dies al Parlament de Catalunya. Amb aquest objectiu engresquem a tothom a participar a la recollida de signatures.

Signatura del conveni

L’Ajuntament de Mataró i Caixa Laietana renoven l’acord per impulsar la rehabilitació d’habitatges

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron; el regidor d’Habitatge, Francesc Teixidó; i el director general de Caixa Laietana, Josep Ibern, han renovat avui el conveni de col·laboració per impulsar la rehabilitació d’habitatges al municipi. L’actualització de l’acord reforça i dóna continuïtat a la línia de préstecs a la qual es poden acollir els propietaris de finques objecte de rehabilitació. El Pla Local de l’Habitatge 2005-2015 de l’Ajuntament de Mataró té entre els seus objectius incidir en la rehabilitació d’habitatges i edificis destinats a aquest ús a la ciutat. En aquest sentit, els préstecs convinguts establerts pel conveni facilitaran als propietaris la gestió econòmica i financera de les obres de rehabilitació, fent possible el pagament de les mateixes en un període llarg i amb una quota mensual assequible. S’hi poden acollir als préstecs els propietaris, les comunitats de propietaris i usuaris dels diferents departaments que hagin de fer front a les despeses de rehabilitació d’habitatges o edificis destinats principalment a habitatge. En el cas de rehabilitació d’edificis, per demanar els préstecs cal que les obres hagin estat aprovades per acord de la junta de la comunitat, amb un pressupost tancat i l’assignació de la derrama a cada propietari. Característiques dels préstecs L’import del préstec cobrirà com a màxim la part proporcional de la despesa de l’obra que correspongui al propietari o usuari del departament. El tipus d’interès inicial per l’any 2010 es fixa en el 4,50% per a les operacions amb garantia personal i el 3,50% per a les de garantia hipotecaria. Per a cadascuna de les anualitats successives del conveni es fixarà el tipus nominal de referència de l’EURIBOR a 1 any publicat quinze dies abans de l’inici de cada nou període, més un diferencial de 2 punts per a les operacions amb garantia personal i de 0,90 punts per a les de garantia hipotecaria. La revisió de tipus serà semestral.

El nou espai web

Esquerra Mataró renova la seva web

A partir d'avui, la Secció Local d'ERC de Mataró renova la seva web per millorar-ne el funcionament com a eina de relació entre la ciutadania i el partit. L'espai web, a banda d'oferir un nou disseny completament renovat, adaptant-se així a la nova imatge d'Esquerra, permet que els continguts es puguin compartir a través de les xarxes socials i l'accés a continguts multimèdia, com ara vídeos, àudios... Esperem que a través del nou espai  puguis conèixer qui som i què fem la gent d'ERC de la ciutat.

Autocars gratuïts per la manifestació del dia 10

Esquerra Mataró us vol animar a participar a la manifestació del proper dissabte 10 de juliol a Barcelona en contra de la retallada del Tribunal Constitucional a l'Estatut. La manifestació s'iniciarà a les 6 de la tarda a la cruïlla del Passeig de Gràcia amb l’Avinguda Diagonal. Des d'Esquerra organitzem autocars gratuïts per a anar-hi. Per reservar places, cal que envieu un correu electrònic indicant els noms dels passatgers i un telèfon de contacte a mataro@esquerra.org o per via telefònica al 937582662 de 10 a 13h. Un cop rebuda la reserva, us informarem (via correu electrònic) del punt de trobada i de l’hora de sortida. La llista de passatgers es tancarà el proper dijous a les 14:00h.

Shakespeare

3a edició del “Shakespeare” a Mataró

El Festival Shakespeare ha celebrat la seva vuitena edició (tercera a Mataró) del 13 al 18 de juliol i continua, així, essent una de les apostes de qualitat de la ciutat, a nivell cultural. El projecte portat a terme per l’Institut Municipal d’Acció Cultural i l’Associació Festival Shakespeare, ha acollit una dotzena d’espectacles i activitats, d’àmbit internacional, lligats a la figura del dramaturg anglès. El Festival ha tingut lloc, per primera vegada, en diversos escenaris del centre de la ciutat (d’entre els quals en destaca l’Hort del Rector de la Basílica de Santa Maria) amb la voluntat de fer arribar l’obra de Shakespeare a tothom. El nou emplaçament ha estat molt ben acollit pel públic.