Mataró

Notícia

Comunicat respecte a la situació dels trens del Maresme aquest darrer cap de setmana

El primer cap de setmana estival ha portat imatges de massificació dels trens de la línia R1 cap a les platges del Maresme, amb resultat d’aglomeracions i sense cap possibilitat de mantenir la distància de seguretat.

RENFE no ha establert cap control d’accés ni tampoc de limitació d’aforament als seus combois i tan sols es limita a donar avisos gravats per megafonia, recordant unes normes de seguretat i de distància, que no fa cap esforç per fer complir.

Des del grup municipal d’Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres a Mataró: 

1. Demanem al President del Consell Comarcal del Maresme, a tots els alcaldes de la comarca, i en especial a l’Alcalde de Mataró,  capital de la comarca, que junts exigeixin a RENFE que corregeixi immediatament aquesta mala praxi, i que apliqui urgentment controls d’accés i aforament als seus combois de manera que garanteixin la possibilitat de mantenir les distàncies de seguretat.

2. Exigir a RENFE que informi de l'ocupació de les platges de la comarca als trens per evitar aglomeracions i col·laborar amb l'enorme esforç de control d'aforament que tots els ajuntaments estan fent a les seves platges per protegir la salut de la població.

Situacions com les que s’han viscut aquest cap de setmana al Maresme no es poden repetir. Considerem urgent exigir responsabilitat a RENFE i per això insistim a reclamar al Consell Comarcal del Maresme, a l’Alcalde de Mataró i a la resta d’Alcaldes de la Comarca una actuació ferma i decidida en aquesta qüestió, per la seguretat present i futura de tota la ciutadania.