Mataró

Notícia

Tornarem a vèncer!

Des d'Esquerra Republicana enguany també hem realitzat una ofrena floral al monument de Rafael Casanove tot i l'excepcionalitat i seguint totes les mesures de seguretat. 

Adjuntem el manifest que ens hagués agradat llegir, però que l'excepcionalitat i la decisió de com realitzar l'acte institucional no ens ho va permetre.

Manifest

Enguany es compleixen 306 anys de la caiguda de Barcelona a mans de Felip V, cosa que suposà, la pèrdua de les llibertats i autogovern del nostre país.

Aquest 11 de setembre, però, és diferent. Diferent per les limitacions produïdes a causa de la pandèmia mundial de Covid-19, cosa que dificulta enormement repetir les manifestacions multitudinàries d’anys anteriors. Però malgrat la distància i les accions descentralitzades, estem més conscienciats que mai dels nostres ideals i els nostres objectius: tornarem a vèncer!

Com la majoria de catalans, reivindiquem un cop més la llibertat, però també aprofitem la Diada d’enguany per seguir reclamant la llibertat dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats, l’Amnistia per totes aquelles persones perseguides pels aparells judicials de l’estat i la reparació a totes aquelles persones víctimes de la violència policial dels darrers anys a Catalunya.

Des d’Esquerra Republicana hem aconseguit que el Govern espanyol reconegui que el conflicte és polític, i per tant, que cal una solució política. Ara cal aprofundir en la solució, i reclamar allò que vol el 80% de la ciutadania de Catalunya: exercir l’autodeterminació i aconseguir l’Amnistia pel conjunt de represaliats.

A Mataró, des d’Esquerra Republicana hem treballat i seguim treballant per créixer i fer més gran el projecte republicà: a tots els barris; a totes les franges d’edat; en tots els àmbits culturals. Som molts però seguim treballant per ser més i estar més preparats, perquè només així serem majoria. 

I serem la majoria perquè el nostre projecte és el més atractiu pel conjunt de la ciutat: una sola ciutat, cohesionada, que vetlli pel benestar de tothom. Treballar incansablement pels que menys tenen, prioritzant l’educació, la salut, el treball i l’habitatge. Amb vocació de tornar a ser la capital que un dia vam ser i que actualment no som. 

I posant davant del mirall aquella “esquerra” que no transforma la realitat, sinó que es dedica a gestionar malament la ciutat. Aquella “esquerra” que fa polítiques conservadores, aquells “republicans” que voten a favor de refer les relacions amb la Casa Reial després d’assebentar-nos que ens han estat robant al conjunt de la ciutadania.

La dicotomia és molt clara: Recuperar la Mataró republicana i progressista o seguir amb la Mataró grisa i conservadora. Recuperar la Catalunya republicana i sobirana o seguir sotmesos a l’estat espanyol i al Tribunal Constitucional que atura les lleis socials del Parlament de Catalunya. 

Llibertat política, igualtat social i fraternitat entre ciutadanes i ciutadans és el que defensem. No ens aturarem fins a aconseguir-ho. Com diuen l’Oriol Junqueras i la Marta Rovira: “Tornarem a vèncer”
Visca Mataró i visca Catalunya.