Mataró

Notícia

Aquest any se subministraran uns 9 milions de kWh a Mataró

Interior de les noves instal·lacions de MESSA
Interior de les noves instal·lacions de MESSA

El nou edifici  ja impulsa aigua freda per subministrar climatització centralitzada als nous edificis del Front del Mar connectats al Tub Verd. Està previst que a l’hivern també hi arribi l’aigua calenta per a la calefacció.
Així, des del mes de setembre el Tub Verd arriba ja a les escoles universitàries del TecnoCampus Mataró-Maresme i fins a 15.000 m2 d’oficines de l’edifici El Rengle de PUMSA. En total, amb les noves construccions situades al Rengle, se subministra l’any 2010 un total de 9 milions de kWh i s’evitarà enviar a l’atmosfera més de 1.300 tones de CO2. Per l’any 2011, gràcies a l’aprofitament del vapor, es preveu que l’estalvi d’emissions augmenti.


Una inversió total de 6,7 milions d’euros

L’arribada del Tub Verd a tot el sector del Rengle suposa una inversió per a MESSA de 6,7 milions d’euros, inclosa la producció d’aigua freda i calenta i la nau industrial corresponent. En aquest sentit, es preveu que enguany, a mig camí d’aprofitament de la nova instal·lació, ja es facturaran uns 2 milions d’euros, i s’espera que cap a 2011 ja s’arribin als 2,5 milions.


Més sobre el Tub Verd

El Tub Verd és una xarxa de distribució de calor que aprofita l’energia sobrant d’infraestructures ambientals existents a la ciutat i la cogeneració. Aquesta energia s’utilitza per a l’escalfament d’aigua d’ús domèstic i la climatització d’edificis. A causa de la substitució del consum de combustibles fòssils, com ara el petroli o el gas natural, el sistema innovador del Tub Verd és una solució energètica que respecta el medi ambient i minimitza les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Aquest sistema, conegut com a District Heating és molt popular al nord d’Europa i a molts llocs del món, on fa temps que està implantat.


Font: ajmataro.cat