Mataró

Notícia

LLUÍS SALVADÓ: “LA NOVA AGÈNCIA CATALANA TINDRÀ EN BREU UNA SEU A MATARÓ”

Lluís Salvadó, Secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, ha exposat aquest dimarts a un acte celebrat a la Seu d'ERC - Mataró el desplegament de la nova Agència Tributària Catalana. Considera que aquesta és una de les estructures d’Estat bàsiques per construir la futura República Catalana i garantir una educació i sanitat públiques de qualitat.
 
Salvadó explica que actualment "s'estan desenvolupant les funcions que preveu l'Estatut en aquest àmbit, com són la recaptació executiva i la liquidació dels impostos" (tan propis de la Generalitat com els cedits de l'Estat). En aquest sentit, s'obriran 19 oficines pròpies amb una plantilla de 800 treballadors provinents d'altres agències, com l'Agència Tributària. Salvadó aprofita l'avinentesa per anunciar que s'obrirà una nova oficina de l'ATC a Mataró, amb 21 treballadors, a l'Avinguda Jaume Recoder.
 
Arribats en aquest punt i amb l'aprovació de les “Lleis de desconnexió”, la nova hisenda catalana haurà d'assumir les competències pròpies d'una administració d'un Estat. Salvadó posa per exemple una agència de duanes eficient, ja que actualment fa perdre competitivitat als ports de Catalunya, i un sistema de càlcul més real pel que fa als valors cadastrals.
 
Salvadó també explica com hauria de ser la política tributària de la nova República: "No hi ha d'haver un dèficit sistemàtic per arrossegar els deutes a les generacions futures, s'ha d'avançar cap a una cultura tributària més responsable, afegint que les administracions han de ser transparents i independents del govern". En aquest marc, considera que l'Agència Tributària "ha de ser una administració propera a la ciutadania i no ha d'actuar com un cos policial de control”.
 
Si voleu veure fotografies de l'acte, us hem fet un recull (Agraïr a en Joan Brucet les fotografies): https://goo.gl/photos/vfvE9ukoVPy9VWuX8
 
Si voleu veure la conferència íntegre en vídeo, feu click al següent enllaç: https://www.periscope.tv/w/1lPJqZwjndWxb