Mataró

Notícia

Ens abstenim a l'aprovació inicial de les Ordenances Fiscals

Dijous 19 va tenir lloc al Ple de Mataró l'aprovació inicial de les Ordenances Fiscals. El Grup Municipal d'ERC-MES ens vam abstenir a l'espera de disposar de la versió definitiva, després de fer les nostres al·legacions, i d'analitzar la primera versió del pressupost municipal.

Aprovada l'aprovació inicial, comença el període d'al·legacions que durarà fins el 7 de Desembre. 

Exposem el nostre posicionament: 

- Proposem un pacte, amb tots els partits i a llarg termini, on es determini quina pressió fiscal ha de suportar el ciutadà. També que fixi el sostre màxim d'alguns impostos. S'han d'establir en funció de les dades econòmiques i de renda globals dels ciutadans de Mataró. 

- Desconeixem a dia d'avui el projecte de Pressupostos Municipals. Sense el detall de la despesa i inversió prevista, es més complex determinar quines unes Ordenances Fiscals justes.

- Cal més progressivitat fiscal, és a dir, ajustar els impostos segons els ingressos de cada ciutadà. Com per exemple, proposem d'incloure el número de persones censades a una habitatge per calcular la taxa.

- És necessari augmentar l'esforç per fer més difusió de les bonificacions i ajudes que els ciutadans tenen a la seva disposició.

- L'any passat vam proposar més proporcionalitat a la taxa de guals i se'ns va comunicar que es portaria a discussió al Consell de Mobilitat, cosa que no s'ha produït. 
 
  • Pel que fa a subvencions i bonificacions, en general pensem que ofereixen un bon enfoc i estan ben orientades als seus objectius. 
Per veure la intervenció del portaveu Francesc Teixidó, i el regidor d'ERC-MES, Joaquim Camprubí, feu clic a la imatge inferior: