Mataró

Notícia

Esquerra denuncia l’absència de l'alcalde David Bote a la 1a Nit de la Cultura de Mataró

El passat divendres dia 17 es va celebrar per primera vegada, després d'haver estat ajornada en dues ocasions, la Nit de la Cultura a la nostra ciutat. Aquest és un acte proposat precisament per ERC-MES al programa electoral i que va ser incorporat en l'acció de govern per CiU.

L'alcalde David Bote no hi va assistir. Desconeixem els motius, però segurament tenen a veure amb l'aprovació en el Ple del dia anterior d'una Proposta de Resolució en què es demanava que hi hagués seients lliures a tots els actes culturals per recordar els 10 empresonats.

És una situació similar a la del 8 de setembre, en què l'alcalde no va assistir a l'acte institucional de la Diada Nacional. Aquest acte es produïa l'endemà del Ple en què l’alcalde es va negar a donar compliment a l’acord de Ple per tal que l'Ajuntament cedís espais electorals per l'1-O. Lamentem que novament l'alcalde hagi faltat en un acte important per a la ciutat, i més essent el primer any en què se celebrava la Nit de la Cultura.

Cal remarcar, això sí, que es va aconseguir que hi hagués un seient lliure, el que li pertocava al Conseller de Cultura Lluís Puig, actualment exiliat a Bèlgica.