Mataró

Notícia

CiU, CUP i Esquerra denunciem els incompliments dels acords del Ple per part del Govern Municipal

Indiferentment del posicionament que es tingui vers la independència de Catalunya, com també considerem respectable i legítim oposar-s’hi, lamentem profundament que hi hagi actors polítics que no respectin les regles del joc democràtic.

El govern municipal, format pel PSC i liderat per l’alcalde David Bote, ha retirat fins a cinc vegades la pancarta que hem penjat a la façana de l’ajuntament que demana la llibertat dels presos polítics. Concretament, estava penjada entre els despatxos dels grup municipal de CiU i el nostre.


Us mencionem els incompliments del govern de Bote:

1. És un acord del Ple Municipal. ERC-MES vam presentar una Proposta de Resolució al Ple de Novembre que incloïa el següent acord: 
  • L’Ajuntament de Mataró penjarà de forma permanent a la seva balconada una pancarta que exigeixi la llibertat dels presos polítics : Sànchez, Cuixart, Romeva, Turull, Rull, Forn, Mundó, Borràs, Bassa i Junqueras.”
 
La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de CiU, ERC-MES i la CUP i s’hi van abstenir Volem i ICV-EUiA.
 
L’acord municipal està recollit al web de l’Ajuntament de Mataró:
http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/noticia/2017/11/13771_pdr_presos_politics.html
 
2. No hem sigut notificats. En cap de les cinc ocasions on se’ns ha retirat la pancarta no hem rebut cap notificació per escrit ni cap avís, ni anterior ni posterior, per part del govern. Exceptuant un comunicat de la Junta Electoral que no ens va permetre penjar-la durant la campanya electoral. 

3. Passades les eleccions electorals del 21D, no hi ha cap llei que no permeti penjar aquesta pancarta a la façana de l’ajuntament.

4. S’ha utilitzat la grua de l’empresa de l’enllumenat públic per retirar-la. El govern municipal utilitza recursos públics per complir la seva voluntat i incomplir l’acord democràtic.

5. Denunciem les dificultats que comporta recuperar la pancarta. En diverses ocasions ens remeten a diverses dependències municipals on suposen que està custodiada la pancarta.

Entre d’altres incompliments del govern municipal pel que fa acords plenaris, volem recordar-ne uns derecents que tampoc s’han portat a terme:

-  No es va col·laborar amb l’organització del Referèndum de l’1 d’Octubre,malgrat que la proposta, que incloïa cedir espais    municipals com es va fer a d’altres poblacions, va ser aprovada per 14 vots a favor i tenir 11 en contra.

- Reservar seients lliures als actes culturals en record als Presos Polítics. Aquesta moció va ser presentada per CiU i també va rebre l’aprovació del consistori mataroní. Excepte la Nit de la Cultura i per iniciativa d’alguns assistents, no s’ha col·locat ni una cadira lliure amb un llaç groc a cap acte.