Mataró

Notícia

Comunicat conjunt GM CiU, ERC-MES, Volem Mataró, CUP i ICV-EUiA per un front en defensa de les llibertats del país

Els fets dels darrers dies certifiquen que la democràcia a l'Estat espanyol està vivint un dels seus moments més foscos.
 
Estan en perill els valors i els drets fonamentals i necessitem una resposta el màxim d'àmplia, conjunta i contundent  de tota la societat.
 
Sense democràcia no hi ha futur possible. Sense unitat, intel·ligència i lluita col·lectiva no consolidarem els valors democràtics i les llibertats
 
Des dels nostres Grups Municipals recollim el guant del President del Parlament de Catalunya, i ens comprometem a treballar per crear un gran front social i democràtic de defensa de les llibertats.
 
Ens afegim així, des de Mataró, a la Declaració Institucional del dia 23 de març del Parlament de Catalunya, subscrita pels Grups Parlamentaris de ERC, JxCat, CatECP i CUP-CC:

Declaració de la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya en defensa dels drets civils i polítics
Junta de Portaveus, 23 de març de 2018

La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya constata que representants electes del poble de Catalunya i d'organitzacions civils han estat citats a declarar davant el Tribunal Suprem i processats per llur activitat política i institucional. Alguns d'ells romanen des de fa mesos a les presons d'Estremera i Soto del Real o a l'exili, i d'altres s'han vist obligats a renunciar a l'escó per pressions judicials.

La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya defensa la dignitat i la sobirania de la institució i denuncia la intolerable situació de judicialització de la política, que afecta tota la societat civil, les institucions i els debats parlamentaris. Així mateix, la Junta de Portaveus insisteix en la defensa dels drets polítics de tots els diputats i diputades escollits democràticament a les darreres eleccions, i denuncia altre cop la vulneració de drets civils, fonamentals i polítics que afecta tota la ciutadania de Catalunya.

Palau del Parlament, 23 de març de 2018