Mataró

Notícia

Mataró demana l’alliberament del vaixell de Proactiva Open Arms a la Fiscalia de Catània

La Junta de Portaveus aprova la moció d’ERC-MES,  malgrat les abstencions de PP i C’s i el vot negatiu de PxC, en què es demana l’alliberament del vaixell de Proactiva Open Arms a la Fiscalia de Catània, Itàlia.

El 18 de març es va confiscar de forma preventiva el vaixell Open Arms. S’acusa l’entitat d’afavorir la immigració clandestina, d’associació criminal i d’estar finançats pels traficants, després que el dissabte 17 de març, 216 persones immigrants que havien estat rescatades en aigües internacionals davant les costes de Líbia, fossin desembarcades en territori italià.

Proactiva Open Arms és reconeguda arreu per la tasca del seu voluntariat, que fa una feina ingent i admirable, de la qual, com a catalans i catalanes ens en sentim orgullosos. Una feina que haurien de fer les autoritats europees que miren cap a una altra banda, mentre milers de persones que fugen de la guerra, la violència i la pobresa, són deixades a la seva sort perquè morin ofegades al Mediterrani; el mateix mar que banya les platges de la nostra ciutat.

Per aquests motius s’ha acordat que l’Ajuntament de Mataró rebutgi el tracte de les autoritats italianes envers Proactiva i demani que deixi en llibertat el vaixell detingut perquè pugui realitzant la seva tasca amb la valentia i determinació amb que l’han dut a terme fins ara.