Mataró

Notícia

Preguntem al Ple sobre la gestió dels esdeveniments de dissabte 2 de juny

L’Ajuntament va reunir els portaveus dels Grups Municipals en una Junta extraordinària per explicar el recorregut que s’havia acordat entre Ajuntament, Policia Local i Mossos a la darrera Junta de Seguretat, celebrada el divendres 25 de maig.

Malgrat el temps transcorregut entre la Junta de Seguretat i el dia de la manifestació, hem estat informats per part dels interessats que no es va emetre cap tipus d’informació del recorregut acordat ni tampoc de l’obligatorietat de tancar els establiments comercials pels carrers on transcorria la manifestació.

A ningú se li escapa que es tractava del primer dissabte del mes de juny, el dia de major venda i que això, sens dubte, ha perjudicat el teixit comercial de tota aquesta àrea de la ciutat.

Per això, el grup municipal d’ERC-MES presentem les següents preguntes:

- Per quin motiu no es va informar degudament els comerciants del recorregut de la manifestació ni dels talls de carrers? 

- Per quin motiu no es va informar degudament els comerciants que no podrien obrir les botigues al llarg del recorregut ? 

- Sabem que les autoritzacions d’aquest tipus d’esdeveniments són atorgades pel Dept. d’Interior, però també que Govern Municipal i Policia Local poden proposar, a través de la Direcció General d’Administració de Seguretat, la modificació de la data, lloc, durada o itinerari. Per quin motiu no es va suggerir la possibilitat de canviar la data a un diumenge, per exemple?