Mataró

Notícia

Mataró aposta per l'abolició de la monarquia

Avui la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Mataró ha aprovat una Declaració Institucional en defensa de les Institucions Catalanes i les Llibertats Fonamentals: 

En suport que el Parlament de Catalunya pugui debatre amb llibertat sobre tot allò que els diputats i diputades considerin, i davant les amenaces per part del nou govern espanyol de recórrer, tal com feia l’anterior, a l’ús de mesures legals contra resolucions polítiques.

El grup municipal d’ERC-MES, amb el suport del GM de CiU, hem proposat l’adopció dels següents acords:
  1. L’Ajuntament de Mataró, emplaça a totes les institucions de l’Estat a garantir la convivència, la cohesió social i la lliure expressió de la pluralitat política. En aquest sentit, reprova els actes repressius  contra la ciutadania i condemna les amenaces amb l’aplicació del 155, la il·legalització de partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra drets fonamentals.
     
  2. L’Ajuntament de Mataró emplaça a institucions i partits al diàleg, a l’acord i al respecte de la pluralitat de les diferents opcions de tots els catalans i catalanes.
     
  3. L’Ajuntament de Mataró rebutja i condemna el posicionament del Rei Felip VI i la seva intervenció en el conflicte català, així com la seva justificació de la violència per part dels cossos policials el dia 1 d’octubre.
     
  4. L’Ajuntament de Mataró referma el compromís amb els valors republicans i aposta per l’abolició d’una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia.

La moció ha estat aprovada amb els vots favorables de la CUP, Volem i ICV-EUiA. En contra, el govern municipal -PSC-, Ciutadans, PP i PXC