Mataró

Notícia

Esquerra Mataró netegem la Platja de Pequín per denunciar el mal estat fora de temporada

Des de feia uns dies, corrien per les xarxes fotografies del mal estat en què es trobava la Platja de Pequín Mataró: Deixalles de tota mena, ampolles de plàstic, llaunes de begudes (moltes d'elles trencades)... No és un fet nou, aquesta situació s’ha repetit des dels temporals de l’octubre.

Esquerra Republicana vàrem esperar si l'ajuntament reaccionava i netejava com calia la platja, però anaven passant els dies i l'Ajuntament no feia res.

És per això que un grup de militants d'Esquerra vàrem trobar-nos el dilluns al matí per netejar la platja. Vàrem tenir la col·laboració de ciutadans que passejaven per allí (als quals agraïm el seu esforç) i ens van donar un cop de mà, fins treure més de 40 bosses de deixalles (les de color groc són d'envasos) que vàrem deixar preparades perquè l'ajuntament se les endugués.

A Esquerra denunciem, d'una banda com és que l'Ajuntament deixa que una de les platges de Mataró es trobi en tant mal estat i, d'altra banda, la nul·la reacció que ha tingut l'Ajuntament que, essent conegudes les imatges de fotodenúncia que han fet molts ciutadans, continuava sense actuar.

Fa pocs dies TV3 emetia un reportatge sobre els perills dels plàstics als mars i oceans. Hem de prendre consciència sobre els efectes al medi natural de comportaments incívics, i reclamem a l'Ajuntament que aquests espais no poden estar mai més en aquest deplorable estat.