Mataró

Notícia

Rufián, a Mataró: “Quienes están celebrando los 40 años de la farsa de la Constitución y el artículo 155 son unos cínicos y unos carceleros”

Avui 6 de desembre, coincidint amb el 40è aniversari de la constitució espanyola, Esquerra Republicana hem organitzat un acte per reivindicar Mataró com a ciutat republicana i per superar el règim del 78.

En l’acte el diputat al Congrés, Gabriel Rufián, no ha oblidat aquesta data: “Quienes están celebrando los 40 años de la farsa de la Constitución y el artículo 155 son unos cínicos y unos carceleros”. En aquesta línia, Rufián ha carregat contra el l’extrema dreta espanyola: "Decir la verdad es decirle Abascal que nos tendrá enfrente porque ser independentista y republicano es ser antifascista”.

Rufián tampoc ha deixat de banda l'actuació del govern del PSOE: “Solo decimos la verdad, aún que tiene un coste muy alto. Josep Borrell es el Ministro más indigno de la historia española. Es un hooligan militante de la plataforma de ultraderecha SCC. Se mofó de Oriol Junqueras días antes de pasar la Navidad sin ver a sus hijos en Estremera. Cuanta dignidad Adrià Carrasco que le dijo la verdad a la cara ayer en Bruselas”.

Finalment, ha fet un repàs general de la situació política de l'estat: “Los antipatriotas no somos nosotros, ni un humorista haciendo bromas con la bandera. Son 13 jueces del TC trabajando para la banca. Un golpista no es Carme Forcadell, es Billy el Niño tomando vino en una comisaria de la Policía Nacional". 

També ha intervingut la portaveu i diputada al Parlament, Marta Vilalta, que ha llegit una carta del president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras: “Si volem guanyar, si aspirem a una victòria absoluta de país, hem de representar al conjunt del nostre país, sumar i sumar, i això exigeix seduir i convèncer, perseverar”. Junqueras també ha tingut unes paraules per la nostra ciutat: “Volem una majoria imbatible que faci realitat el nostre ideal republicà, i aquesta majoria passa per Mataró. Compto amb tot l'equip humà i en Francesc Teixidó per fer tota aquesta feina imprescindible alhora que titànica”.

Vilalta també ha reivindicat la mobilització permanent: "Hem de ser a tot arreu, a cada plaça, a cada barri, al costat de la gent, La repressió no servirà per treure'ns el somriure i fer-nos enrere. Anem sense por a les amenaces i al feixisme perquè tenim la millor de les respostes, la República”.

Per la seva banda, la diputada al Parlament, Najat Driouech, ha recordat la Presidenta Carme Forcadell que ara resta empresonada, i que fa prop d'un any va assistir a la mateixa Plaça Occitània en un acte de campanya.

Driouech ha fet una crida a defensar la igualtat “d'accés, d'oportunitats i de drets”, la diversitat “li hem de perdre la por, la diversitat ens uneix” i la democràcia “on no hi càpiga cap discriminació”.

Així mateix, el regidor d'Acció Social de Sabadell, Gabriel Fernández, ha posat en èmfasi les polítiques socials per cohesionar un país. "Aquí algunos tienen complejos a la hora de utilizar la palabra “patria”. Los latinos no lo tenemos porque la patria son nuestros padres, nuestros hijos y nuestros abuelos. Hacer patria es tener becas comedor y aumentar las ayudas a la vivienda. Hacer patria es defender a los débiles. Así se hace patria. En Sabadell lo hacemos: Doblando el número de pisos sociales y multando a las compañías eléctricas que cortan la electricidad a los desfavorecidos”
.
Fernàndez ha volgut explicar que l'estat espanyol té “tres versions com la Coca-Cola”: La normal, el PP, la light, C's, i la zero, zero valors de VOX.

El candidat republicà a l’alcaldia de Mataró, Francesc Teixidó, ha repassat les inaccions de l’actual govern socialista a la capital del Maresme i ha assegurat que Mataró ha de ser una ciutat republicana; "Mataró ha de ser una ciutat republicana. Ens cal un alcalde que vulgui ser l’alcalde de tothom, dels sindicats, dels empresaris, de les dones, del jovent, dels autònoms, dels pagesos, dels independentistes, dels que no ho són... de tots perquè som un sol poble”.

Malgrat la situació, Teixidó ha exposat les potencialitats de la ciutat “Mataró és una ciutat extraordinària, i els seus habitants el seu gran potencial. Aquesta és la garantia del nostre futur i la base del nostre projecte: Feina, escola, salut i sostre”.

Per cloure, Teixidó ha perfilat els valors republicans: “No creiem en la política de guanyadors i perdedors. Tothom és la nostra gent, Som mataronistes, des de Rocafonda, al Pla d'en Boet, des de l'Havana a Cerdanyola, creiem en una sola ciutat, en polítiques de sentit comú i innovació i en una prosperitat compartida”.