Mataró

Notícia

Mataró municipalitza serveis de mobilitat gràcies a una proposta d'Esquerra Republicana

Avui ha tingut lloc l'anunci de la remunicipalització dels serveis de zona blava i grua municipal a Mataró. Aquests serveis municipals han retornat de mans privades al servei públic, prestant-los directament des de l'Ajuntament. Al finalitzar l'any van finalitzar els contractes amb l’empresa Eysa per a la concessió dels serveis de zona blava i grua. El personal vinculat, 24 persones, han estat subrogats per PUMSA des de l’1 de gener. Amb aquesta incorporació, PUMSA passa a tenir 64 treballadors, el 56 % dels quals dedicats a la gestió de la mobilitat.

Aquest fet s'ha produït gràcies a una moció que vam presentar ERC - Moviment d'Esquerres al Ple Municipal d'Abril del 2016, la qual va ser aprovada per unanimitat. La Proposta de Resolució instava a fer un estudi servei per servei per avaluar quina és la modalitat més favorable per a la ciutadania, analitzant tant els aspectes econòmics, tècnics, socials i la qualitat del servei, tenint com a preferència preservar llocs de treball i la seva viabilitat. 

Celebrem que l'Ajuntament recuperi la concessió dels serveis públics, amb un cost sensiblement inferior al que prestàven actualment.