Molins de Rei

Notícia

Marcel López és escollit alcaldable d'Esquerra Republicana de Molins de Rei

Marcel López en el moment de la seva presentació
Marcel López en el moment de la seva presentació
El passat dilluns 25 de juny l'assemblea local d'Esquerra Republicana de Molins de Rei formada per militants, simpatitzants i amics del partit i militants del Jovent Republicà va escollir per 20 vots a favor Marcel López com a cap de llista de la formació per les eleccions municipals del proper 26 de maig en el marc d'unes primàries a què també es va presentar Òscar Romero, de Cal David del Mercat Municipal, que va obtenir 19 vots.
Esquerra Republicana celebra que dues persones de la vila fessin un pas endavant i presentessin la seva candidatura a encapçalar el projecte d'Esquerra Republicana al municipi per millorar la qualitat de vida dels vilatans i avançar cap a la consecució de la República catalana, la qual cosa demostra la vitalitat del partit i la seva tasca a la vila.
López va néixer el 1971 a São Paulo i és fill de barcelonins que van emigrar al Brasil per buscar noves oportunitats amb què no comptaven aquí però que mai no van oblidar la seva terra com demostra el fet que es coneguessin al casal català. Als 13 anys la seva família va fer el camí a la inversa i va fixar la seva residència al veí municipi de Pallejà -on va desenvolupar l'associacionisme al grup de joves i a la ràdio local, que va ajudar a fundar- moment en què va començar a freqüentar la nostra vila atret per la seva intensa activitat cultural i lúdica, on va començar a jugar a handbol al Club Esportiu de la vila. El 1997 va residir a Molins de Rei on va entrar a militar a la secció local del partit tal com havia fet anteriorment a Pallejà, mogut per la voluntat de treballar pel municipi on feia vida, la justícia social i la independència de Catalunya.
Professionalment ha fet de tècnic i projectista de sistemes electroelectrònics -després dels seus estudis de formació professional en aquest àmbit, de jugador professional d'handbol per acabar fundant la seva pròpia empresa i ajudar empreses catalanes i d'altres nacionalitats a entrar al mercat brasiler, fet que li ha permès conèixer àmpliament l'administració pública i desenvolupar la negociació i la intermediació entre diferents actors. Durant aquesta etapa també va exercir la docència en un màster de negocis internacionals d'una institució parisenca establerta al Brasil.
Actualment resideix al centre vila amb la seva parella i el seu fill de quatre anys -en té un altre de 24 establert al Brasil- i es dedica a la tasca de desenvolupador de negocis en una empresa de d'enginyeria de Sabadell.
López després de ser escollit va afirmar “em sento molt il·lusionat d'encapçalar el projecte d'Esquerra Republicana a la vila i vull comptar amb tots els membres del partit i amb tothom qui vulgui col·laborar-hi que comparteixi els valors republicans per construir una candidatura forta que opti a guanyar les eleccions i treballi amb l'única finalitat de la vocació de servei als vilatans”.
Així doncs Esquerra Republicana agafa velocitat de creuer en la cursa cap a les municipals de l'any vinent i inicia una nova etapa amb López al capdavant amb l'objectiu que el projecte del partit per Molins de Rei que a actualment s'està desenvolupant des del govern i que va comptar amb el suport de més de 1.400 persones sumi molta més gent al seu voltant i pugui assolir la idea de fer de Molins de Rei una vila republicana: cohesionada, emprenedora i sostenible.


Molins de Rei, 3 de juliol de 2018