Mollerussa

Notícia

ERC Mollerussa participa a l'Assemblea de Càrrecs Electes

  • Els regidors i regidores de l'ajuntament de Mollerussa a l'Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya
  • Aprovació per unanimitat a l'Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya
  • Electes tallant l'Avinguda Diagonal de Barcelona
Aquest dimecres 30 d'octubre es va autoconvocar i es va constituir l'Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona. Aquesta «institució republicana» d'uns 2.000 càrrecs electes de Catalunya entre alcaldes, regidors, diputats, senadors i eurodiputats ha de servir per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem i per traçar un nou rumb cap a la independència. 

En la sessió constituent de l'Assamblea de Càrrecs Electes de Catalunya hi han participats els membres del grup republicà a Mollerussa, encapçalats pel portaveu, Engelbert Montalà, i els i les regidores ERC-AM a Mollerussa (Manel Solé, Rosa M. Florensa i Narcís Romà).

La constitució i el posicionament de l'Assemblea de Càrrecs Electes ha estat aprovat per unanimitat. El posicionament d'aquesta consisteix en rebutjar la sentència del Tribunal Suprem que condemna a gairebé 100 anys de presó als líders independentistes i socials del nostre país; demanar l'amnistia i exigir la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i la fi de la repressió; donar suport a la mobilització popular; exigir diàleg a l'Estat i la mediació internacional; seguir treballar per l'autodeterminació.
 
També s'ha aprovat per unanimitat els compromisos que, de cara al futur, afronta aquesta Assemblea: a crear un grup motor per seguir la feina de l'Assemblea; defensar dels drets socials i les llibertats; posar en marxa l' #SpainSitAndTalk per denunciar la repressió i la regressió democràtica que viu l'Estat.

A la finalització de l'acte, alguns assistents a l'Assemblea de Càrrecs Electes han tallat l'Avinguda Diagonal per donar suport als estudiants que estan acampants a la plaça Universitat, i per reclamar "unitat per coordinar la desobediència" tant a les institucions com també als carrers.