Mollet del Vallès

Totes les notícies

ERC, juntament amb Pere Fortuny, vol forçar el Govern espanyol a anul·lar les sentències dels judicis sumaríssims

Després d'anys d'incertesa i de promeses no acomplertes pels successius governs espanyols, ahir finalment ERC -juntament amb Pere Fortuny, president de l'Associació Promemòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya- van explicar en una roda de premsa celebrada a la seu nacional d'ERC de Barcelona, que el grup parlamentari al Congreso presentarà una esmena per "acabar amb tants anys d'injustícia i manca de reconeixement a les víctimes del franquisme, si el govern espanyol compleix la paraula donada, per fi, després de 42 anys, s'anul·laran les nefastes sentències dels tribunals franquistes".   Joan Tardà, portaveu d'ERC al Congreso espanyol, ha recordat que “durant anys i panys Esquerra Republicana no ha legitimat el model d'impunitat i no va donar suport a la Llei de Memòria aprovada el 2007 en considerar que no era una llei homologable amb altres models europeus i mantenia la impunitat del règim franquista”.   Des de l'Associació per la Memòria dels Immolats de Catalunya, Pere Fortuny, ha assegurat que “ens trobem davant d'un moment clau després de tants anys de lluita i del primer pas històric que ja va representar la Llei del Parlament”.   Pere Fortuny és fill de l'alcalde republicà de Mollet per ERC Josep Fortuny, i que fou afusellat el 1939. Fortuny ha estat en els darrers 40 anys un incansable lluitador per la memòria històrica i perquè es faci justícia amb l'anul·lació dels judicis sumaríssims i sigui reparat l'honor de totes les víctimes del feixisme i el franquisme.   Des d'Ara Mollet ERC ens congratulem d'aquesta iniciativa i esperem que arribi a bon port i que finalment es faci justícia.

Signat un nou acord per anar plegats a les eleccions municipals del proper 26 de maig del 2019

LES FORMACIONS D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA (ERC) I MOVIMENT D'ESQUERRES (MES) A MOLLET HAN SIGNAT UN NOU ACORD PER ANAR PLEGATS A LES ELECCIONS MUNICIPALS DEL PROPER 26 DE MAIG DEL 2019 Aquest dilluns s’ha donat a conèixer la reedició de l’acord entre les dues formacions per tornar a concórrer junts en una llista conjunta. Margarita Vergés, coordinadora local de MES a Mollet, ha fet una valoració de la renovació del pacte i la feina feta des de que el 2015 les dues formacions van signar el primer acord “Hem treballat amb transparència i lleialtat i això no és freqüent actualment” i ha destacat també el nou acord que confluirà en una llista “d’esquerres, socialista, progressista i republicana amb un projecte en comú que és l’alternativa per governar Mollet” El president d’ERC a Mollet, Albert Biescas, ha coincidit també amb Vergés amb “el respecte, bona sintonia i la bona feina d’aquests quatre anys” tant en les relacions entre les dues direccions com en el treball del grup municipal. Biescas ha indicat que el 2015 es va signar el pacte amb “un programa de ciutat, no un pacte electoral per 4 anys, sinó d’un programa a llarg termini”. I ha destacat que “Volem un canvi. Un canvi de model i un canvi al govern municipal per construir una ciutat de futur i això només serà possible amb els republicans i socialistes sobiranistes d’Ara Mollet i amb el nostres cap de llista, l’Oriol López al capdavant d’aquest projecte.” “Aquest mandat ho hem intentat i no ho hem aconseguit però el 2019 sortirem a guanyar”, ha conclòs Biescas. El candidat d’Ara Mollet ERC-MES, Oriol López, ha tancat l’acte valorant la “confiança mútua aconseguida amb MES” i ha apuntat que des d’Ara Mollet es treballa per “crear una candidatura molt àmplia, que sobrepassarà fronteres i molts límits mentals”. El cap de llista ha destacat el treball als barris que s’està fent perquè la candidatura “sigui molt diferent a la típica llista que hem fet fins ara, anirem més enllà dels partits”.

“Ciutats republicanes, ciutats de progrés”

Aquest proper diumenge, 28 d’octubre de 2018 a les 12 del migdia al costat del Centre Cívic de Can Borrell, Esquerra Republicana organitza un acte que, amb el nom de “Ciutats republicanes, ciutats de progrés”, vol donar suport i reivindicar les seccions de barri creades recentment.   Mollet del Vallès és una d’aquestes ciutats on hem constituït 7 seccions de barri, sent el barri Can Borrell on s’ha triat per visualitzar aquesta iniciativa.   A l’acte hi participaran l’Oriol López, candidat a l’alcaldia i regidor d’Ara Mollet-ERC, Marta Vilaret, regidora d’Ara Mollet ERC i Vicesecretària General de Suport a la Presidència i la Secretaria General d'ERC, Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d’Esquerra al Parlament de Catalunya,  Ana Surra, diputada d’ERC  al Congrés espanyol, i Chakir el Homrani, Conseller de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.   

Ara Mollet-ERC presenta el procés participatiu d’elaboració del programa electoral municipals 2019

Oriol López, portaveu del grup municipal i candidat a l’alcaldia, i Marta Vilaret, regidora i responsable del programa d’Ara Mollet ERC, han presentat el procés per elaborar el programa electoral de les municipals del 2019 i que presentarà, les seves conclusions, el dissabte 1 de desembre a Can Gomà. L’ Oriol López ha explicat que aquest procés va començar a començament del 2018 amb la cerca de persones interessades a participar i amb la col.laboració de les seccions de barri, recentment constituïdes. Actualment és compte amb més de 120 persones treballant en la elaboració d’un programa dividit en 12 àmbits. La dotzena d’àmbits són: Territori, Economia urbana, Polítiques d’igualtat, Educació i cultura, Acció social, Implicació ciutadana i govern obert, Jovent, Gent gran, Polítiques pel respecte animal, Esports, habitatge i Seguretat. Segons López, “entre el mes de setembre i desembre es treballarà per crear el programa més participatiu de la història de Mollet”. D’aquesta manera l’1 de desembre es farà públic el document finalitzat, amb els 12 reptes sorgits de cadascun dels diferents àmbits, en un gran acte que tindrà lloc a Can Gomà. “És un programa  molt ambiciós perquè és un programa que volem portar a la pràctica l’endemà de les eleccions del 2019”, ha assenyalat Marta Vilaret. La regidora i responsable del programa d'Ara Mollet-ERC ha afirmat que cada un dels 12 àmbits té dos responsables que no tenen perquè ser militants d’ERC i ha afegit que els grups de treball per àmbits continua encara obert. López i Vilaret han assenyalat que a diferencia de l’elaboració del programa de les eleccions municipals del 2015 on es va dur a terme una jornada municipalista d’un cap de setmana en la que van participar 30 persones, enguany, cada un dels 12 grups de treball es reuniran entre tres i quatre cops d’ara fins el desembre. “El 2015 vam fer un programa electoral molt complert i que encara té vigència, però ara ens proposem un programa molts més potent on hi càpiguen moltes més coses”, ha conclòs l’Oriol López.

Els pisos de protecció oficial han de ser de lloguer

El 2005 se sortejaven els pisos de protecció oficial al barri de La Vinyota. El 2010 el govern del PSC presentava el Pla Local d’Habitatge de Mollet, que preveia la construcció de 780 pisos de protecció oficial abans del 2016, dels quals a dia d’avui encara no se n’ha construït cap. Entre aquests 780 pisos nous previstos i no fets, la regidora d’habitatge Mireia Dionisio anunciava ja llavors la construcció de 80 pisos de protecció oficial a la Vinyota, que deia que serien de lloguer. A bombo i plateret ara el Govern anuncia que per fi es construiran aquests 80 pisos de protecció oficial que falten per completar la urbanització del barri de La Vinyota però que finalment seran de venda i no de lloguer. I ens sembla que aquest canvi és un error. Ens expliquem. Els últims anys, arran de la crisi econòmica que ha comportat falta de feina, una baixada important dels sous i un empitjorament general de les condicions laborals, hem vist que cada vegada són més les persones i famílies que tenen dificultats per poder accedir a un habitatge digne. En aquest context els pisos de protecció oficial de venda exigeixen unes condicions econòmiques mínimes a qui en vulgui optar que exclouen precisament la població que més ho necessita. A més dificulten la rotació dels pisos. La protecció oficial de lloguer és més assequible i permet molta més rotació, de manera que se’n pot beneficiar molta més ciutadania i no només els qui hi accedeixen per primer cop. Des d’Ara Mollet ERC –MES ja hem explicat moltes vegades que la institució municipal ha de poder ajudar a viure amb més dignitat a les persones amb més necessitats i menys recursos, entre els quals també molts dels i les joves de Mollet -el nostre futur- que volen emancipar-se de casa dels pares i que volem que ho puguin fer a la seva ciutat. Per tal que  això sigui possible estem convençuts que és molt millor el sistema de lloguer que no pas la venda pels nous pisos de protecció oficial de La Vinyota.

Nota de premsa sobre l'Informe de la Sindicatura de Comptes

Respecte la nota de premsa enviada pel govern de la ciutat valorant un informe de la Sindicatura de Comptes, el grup municipal d’Ara Mollet ERC – MES manifesta que : Com ja hem manifestat altres vegades, la situació econòmica de l’Ajuntament de Mollet és preocupant, principalment per la manca d’ingressos suficients per afrontar les despeses existents. Tampoc ens genera confiança la gestió política i econòmica que s’està duent a terme d’aquesta situació. L’informe 3/2018, relatiu a l’Ajuntament de Mollet del Vallès, de la Sindicatura de comptes diu, literalment: “es considera que, bàsicament, a causa de l’aplicació de determinats criteris comptables, l’Ajuntament va presentar una situació pressupostària, economicofinancera i patrimonial més favorable que la que realment existia al tancament d’aquell exercici”. La nota resum de la Sindicatura quantifica aquest sobredimensionament: “S’ha avaluat l’efecte quantitatiu que les incidències esmentades tenen sobre els comptes i estats més representatius del Compte general de l’Ajuntament al tancament de l’exercici 2015, de manera que tant el Resultat pressupostari ajustat de l’exercici com el Romanent de tresoreria per a despeses generals quantificats per l’Ajuntament van presentar una sobrevaloració de 3.054.783,38 € i de 7.181.572,78 €, respectivament. També van presentar una sobrevaloració l’Actiu corrent i el Patrimoni net, del Balanç; el Resultat net de l’exercici, del Compte del resultat economicopatrimonial, i el Patrimoni net, de l’Estat de canvis en el patrimoni net.” Aplicant aquests valors als números del tancament de comptes del 2015 quedaria: El Resultat pressupostari ajustat passa dels 8.116.442,23 € als 5.061.658,85€ El Romanent de tresoreria passa dels 46.759,64 € als -7.134.813,14 € Ens sorprèn la tranquil·litat i cofoisme de les declaracions del regidor d’Hisenda. Estem d’acord en què una millora del finançament local és imprescindible i que s’han de complir els compromisos contrets a nivell de subvencions per totes les administracions, però creiem que mai s’haurien de maquillar els comptes per quadrar-los o per millorar la imatge de la situació econòmica de l’Ajuntament.

Albert Biescas ( Esquerra Republicana ) i Manel Sostres ( MES )

Conferència de premsa, celebrada dilluns 19 de març conjuntament per Esquerra Republicana i Moviment d’Esquerres de Mollet

En la conferència de premsa, celebrada dilluns 19 de març conjuntament per Esquerra Republicana i Moviment d’Esquerres de Mollet, es va posar de manifest la impossibilitat d’arribar a un acord per facilitar una moció de censura a l’Ajuntament molletà, i fer efectiu un canvi al Govern de la ciutat.   L’Albert Biescas, president d’ERC a Mollet va fer un repàs a les negociacions entre els grups municipals de Canviem Mollet, PDECAT i Ara Mollet-ERC-MES en la que va destacar que “en una de les primeres trobades l’any 2015 entre els 6 partits que formen els 3 grups municipals (ICV, EUiA, Podem, ERC, MES i aleshores CiU) presents, van sorgir diverses propostes entre elles la d’una alcaldia repartida entre Canviem Mollet i Ara Mollet ERC-MES de 2 anys cada formació. CiU no ho va veure clar i va apostar per una alcaldia d’Ara Mollet ERC-MES, és a dir l’Oriol López com a alcalde i, a més, com a línia vermella. No arribant-se a un acord”   A conseqüència del trencament del pacte de governabilitat del PDECAT , a finals del 2017, es convoca un altre reunió amb tots els partits per tornar a posar sobre la taula la possibilitat de fer el canvi de govern.   “Tot i quedar palès la dificultat de govern conjunt i la impossibilitat de partir l’alcaldia, tenint en compte que quedaven 1 any i mig de legislatura, el PDECAT manifesta la disponibilitat a parlar-ne i de retirar com a línia vermella que l’alcalde fos Oriol López, emplaçant a Canviem Mollet, com a força majoritària, a què formuli una proposta per ser debatuda per cada formació.”   En Manel Sostres, de Moviment d’Esquerres, va manifestar que “Tan des d’Ara Mollet ERC com des de MES Mollet, vam exposar que calia un canvi de govern, i que estàvem preparats i que hi volíem participar. I que ens havíem de posar d’acord. Des de MES Mollet vam fer la proposta, a la qual es va sumar el PDECat i Ara Mollet ERC, que l’alcaldia fos per a una persona de consens de la llista més votada, és a dir per a la número 2 de Canviem Mollet, la regidora Marina Escribano.

1R PREMI MARIA ÀNGELA PALAU

Dimarts 6 de març de 2018 a les set de la tarda es va entregar el 1r Premi Maria Àngela Palau, que ha creat la secció local d’ERC i el grup de Dones d’Ara Mollet. L’emotiu acte va comptar amb la presència de familiars i de nombrosos amics de la Maria Àngela Palau. La presentació va anar a càrrec de l’Agnès Galdón, secretaria de la Dona d’ERC Mollet, que va posar en context el lliurament del premi dins la data reivindicativa del 8 de març. Enguany aquest Dia Internacional de les Dones es veu reforçat per la convocatòria de la vaga feminista, a la qual des d’ERC donem ple suport. Galdón va remarcar que “dins dels objectius de la Secretaria de la Dona hi ha el de fer més visible la contribució de les dones a la societat molletana, ahir i avui. I aquest premi va en la línia de reivindicar i reconèixer aquestes dones que han ajudat i ajuden a construir la nostra societat però que sovint queden en un segon pla i passen desapercebudes”. Posteriorment va prendre la paraula Txell Humbert, secretaria d’Organització d’ERC Mollet, que va explica que “cada any i coincidint amb el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, s’atorgarà un premi a l’entitat, associació, col·lectiu o persona que s’hagi destacat, durant l’any anterior, en els valors republicans i en defensa dels drets de les dones”. Humbert remarcava que el premi pretén “fomentar la cohesió i el benestar social, el civisme, l’enfortiment democràtic, la defensa dels drets socials i llibertats individuals, la defensa dels drets de les dones i la igualtat de gènere en tots els seus aspectes. Aquests seran els valors que es tindran en compte a l’hora d’atorgar el premi, que consistirà en una Dona d’Aigua creada especialment per a l’ocasió”. Finalment va prendre la paraula la regidora d’Ara Mollet ERC Marta Vilaret, i va explicar el per què aquest primer any el premi s’entrega a títol pòstum a la lluitadora i feminista Maria Àngela Palau.

Presentació del documental "Octubre.El referèndum que va canviar un poble"

El passat dijous 22 de febrer presentàvem el documental "Octubre. El referèndum que va canviar un poble", fet per la Mariona Rabasa i produït per Ara Mollet ERC. La presentació al Mercat Vell va ser tot un èxit, amb 320 persones que van presenciar l'estrena del documental i que van seguir amb atenció les paraules que van pronunciar la Txell Humbert (secretària d'Organització d'ERC a Mollet), en Francesc Riera (membre de l'Associació Catalana pels Drets Civils i cunyat d'Oriol Junqueras) i de l'autora del documental Mariona Rabasa. Txell Humbert destacava les dificultats específiques d'organització del referèndum a Mollet i la implicació de la secció local d'ERC per fer-lo possible, així com l'agraïment a totes les persones que hi van col·laborar. Francesc Riera denunciava la situació dels empresonats i la injustícia que les famílies hagin de traslladar-se més de 600 quilòmetres per visitar els seus familiars i explicava els objectius de l'Associació. Per la seva banda, Mariona Rabasa explicava el procés de creació del documental, i tal i com va viure ells des de darrera de la càmera una jornada tan especial com l'1 d'Octubre. A hores d'ara s'han venut 220 DVDs del documental i gairebé 200 llaços grocs. La recaptació anirà destinada a l'Associació Catalana pels Drets Civils per ajudar a les famílies dels presos i els exiliats. Properament el documental serà penjat a les xarxes per tal que tothom qui ho vulgui el pugui visionar de manera lliure.