Mollet del Vallès

Totes les notícies

Els pisos de protecció oficial han de ser de lloguer

El 2005 se sortejaven els pisos de protecció oficial al barri de La Vinyota. El 2010 el govern del PSC presentava el Pla Local d’Habitatge de Mollet, que preveia la construcció de 780 pisos de protecció oficial abans del 2016, dels quals a dia d’avui encara no se n’ha construït cap. Entre aquests 780 pisos nous previstos i no fets, la regidora d’habitatge Mireia Dionisio anunciava ja llavors la construcció de 80 pisos de protecció oficial a la Vinyota, que deia que serien de lloguer. A bombo i plateret ara el Govern anuncia que per fi es construiran aquests 80 pisos de protecció oficial que falten per completar la urbanització del barri de La Vinyota però que finalment seran de venda i no de lloguer. I ens sembla que aquest canvi és un error. Ens expliquem. Els últims anys, arran de la crisi econòmica que ha comportat falta de feina, una baixada important dels sous i un empitjorament general de les condicions laborals, hem vist que cada vegada són més les persones i famílies que tenen dificultats per poder accedir a un habitatge digne. En aquest context els pisos de protecció oficial de venda exigeixen unes condicions econòmiques mínimes a qui en vulgui optar que exclouen precisament la població que més ho necessita. A més dificulten la rotació dels pisos. La protecció oficial de lloguer és més assequible i permet molta més rotació, de manera que se’n pot beneficiar molta més ciutadania i no només els qui hi accedeixen per primer cop. Des d’Ara Mollet ERC –MES ja hem explicat moltes vegades que la institució municipal ha de poder ajudar a viure amb més dignitat a les persones amb més necessitats i menys recursos, entre els quals també molts dels i les joves de Mollet -el nostre futur- que volen emancipar-se de casa dels pares i que volem que ho puguin fer a la seva ciutat. Per tal que  això sigui possible estem convençuts que és molt millor el sistema de lloguer que no pas la venda pels nous pisos de protecció oficial de La Vinyota.

Nota de premsa sobre l'Informe de la Sindicatura de Comptes

Respecte la nota de premsa enviada pel govern de la ciutat valorant un informe de la Sindicatura de Comptes, el grup municipal d’Ara Mollet ERC – MES manifesta que : Com ja hem manifestat altres vegades, la situació econòmica de l’Ajuntament de Mollet és preocupant, principalment per la manca d’ingressos suficients per afrontar les despeses existents. Tampoc ens genera confiança la gestió política i econòmica que s’està duent a terme d’aquesta situació. L’informe 3/2018, relatiu a l’Ajuntament de Mollet del Vallès, de la Sindicatura de comptes diu, literalment: “es considera que, bàsicament, a causa de l’aplicació de determinats criteris comptables, l’Ajuntament va presentar una situació pressupostària, economicofinancera i patrimonial més favorable que la que realment existia al tancament d’aquell exercici”. La nota resum de la Sindicatura quantifica aquest sobredimensionament: “S’ha avaluat l’efecte quantitatiu que les incidències esmentades tenen sobre els comptes i estats més representatius del Compte general de l’Ajuntament al tancament de l’exercici 2015, de manera que tant el Resultat pressupostari ajustat de l’exercici com el Romanent de tresoreria per a despeses generals quantificats per l’Ajuntament van presentar una sobrevaloració de 3.054.783,38 € i de 7.181.572,78 €, respectivament. També van presentar una sobrevaloració l’Actiu corrent i el Patrimoni net, del Balanç; el Resultat net de l’exercici, del Compte del resultat economicopatrimonial, i el Patrimoni net, de l’Estat de canvis en el patrimoni net.” Aplicant aquests valors als números del tancament de comptes del 2015 quedaria: El Resultat pressupostari ajustat passa dels 8.116.442,23 € als 5.061.658,85€ El Romanent de tresoreria passa dels 46.759,64 € als -7.134.813,14 € Ens sorprèn la tranquil·litat i cofoisme de les declaracions del regidor d’Hisenda. Estem d’acord en què una millora del finançament local és imprescindible i que s’han de complir els compromisos contrets a nivell de subvencions per totes les administracions, però creiem que mai s’haurien de maquillar els comptes per quadrar-los o per millorar la imatge de la situació econòmica de l’Ajuntament.

Albert Biescas ( Esquerra Republicana ) i Manel Sostres ( MES )

Conferència de premsa, celebrada dilluns 19 de març conjuntament per Esquerra Republicana i Moviment d’Esquerres de Mollet

En la conferència de premsa, celebrada dilluns 19 de març conjuntament per Esquerra Republicana i Moviment d’Esquerres de Mollet, es va posar de manifest la impossibilitat d’arribar a un acord per facilitar una moció de censura a l’Ajuntament molletà, i fer efectiu un canvi al Govern de la ciutat.   L’Albert Biescas, president d’ERC a Mollet va fer un repàs a les negociacions entre els grups municipals de Canviem Mollet, PDECAT i Ara Mollet-ERC-MES en la que va destacar que “en una de les primeres trobades l’any 2015 entre els 6 partits que formen els 3 grups municipals (ICV, EUiA, Podem, ERC, MES i aleshores CiU) presents, van sorgir diverses propostes entre elles la d’una alcaldia repartida entre Canviem Mollet i Ara Mollet ERC-MES de 2 anys cada formació. CiU no ho va veure clar i va apostar per una alcaldia d’Ara Mollet ERC-MES, és a dir l’Oriol López com a alcalde i, a més, com a línia vermella. No arribant-se a un acord”   A conseqüència del trencament del pacte de governabilitat del PDECAT , a finals del 2017, es convoca un altre reunió amb tots els partits per tornar a posar sobre la taula la possibilitat de fer el canvi de govern.   “Tot i quedar palès la dificultat de govern conjunt i la impossibilitat de partir l’alcaldia, tenint en compte que quedaven 1 any i mig de legislatura, el PDECAT manifesta la disponibilitat a parlar-ne i de retirar com a línia vermella que l’alcalde fos Oriol López, emplaçant a Canviem Mollet, com a força majoritària, a què formuli una proposta per ser debatuda per cada formació.”   En Manel Sostres, de Moviment d’Esquerres, va manifestar que “Tan des d’Ara Mollet ERC com des de MES Mollet, vam exposar que calia un canvi de govern, i que estàvem preparats i que hi volíem participar. I que ens havíem de posar d’acord. Des de MES Mollet vam fer la proposta, a la qual es va sumar el PDECat i Ara Mollet ERC, que l’alcaldia fos per a una persona de consens de la llista més votada, és a dir per a la número 2 de Canviem Mollet, la regidora Marina Escribano.

1R PREMI MARIA ÀNGELA PALAU

Dimarts 6 de març de 2018 a les set de la tarda es va entregar el 1r Premi Maria Àngela Palau, que ha creat la secció local d’ERC i el grup de Dones d’Ara Mollet. L’emotiu acte va comptar amb la presència de familiars i de nombrosos amics de la Maria Àngela Palau. La presentació va anar a càrrec de l’Agnès Galdón, secretaria de la Dona d’ERC Mollet, que va posar en context el lliurament del premi dins la data reivindicativa del 8 de març. Enguany aquest Dia Internacional de les Dones es veu reforçat per la convocatòria de la vaga feminista, a la qual des d’ERC donem ple suport. Galdón va remarcar que “dins dels objectius de la Secretaria de la Dona hi ha el de fer més visible la contribució de les dones a la societat molletana, ahir i avui. I aquest premi va en la línia de reivindicar i reconèixer aquestes dones que han ajudat i ajuden a construir la nostra societat però que sovint queden en un segon pla i passen desapercebudes”. Posteriorment va prendre la paraula Txell Humbert, secretaria d’Organització d’ERC Mollet, que va explica que “cada any i coincidint amb el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, s’atorgarà un premi a l’entitat, associació, col·lectiu o persona que s’hagi destacat, durant l’any anterior, en els valors republicans i en defensa dels drets de les dones”. Humbert remarcava que el premi pretén “fomentar la cohesió i el benestar social, el civisme, l’enfortiment democràtic, la defensa dels drets socials i llibertats individuals, la defensa dels drets de les dones i la igualtat de gènere en tots els seus aspectes. Aquests seran els valors que es tindran en compte a l’hora d’atorgar el premi, que consistirà en una Dona d’Aigua creada especialment per a l’ocasió”. Finalment va prendre la paraula la regidora d’Ara Mollet ERC Marta Vilaret, i va explicar el per què aquest primer any el premi s’entrega a títol pòstum a la lluitadora i feminista Maria Àngela Palau.

Presentació del documental "Octubre.El referèndum que va canviar un poble"

El passat dijous 22 de febrer presentàvem el documental "Octubre. El referèndum que va canviar un poble", fet per la Mariona Rabasa i produït per Ara Mollet ERC. La presentació al Mercat Vell va ser tot un èxit, amb 320 persones que van presenciar l'estrena del documental i que van seguir amb atenció les paraules que van pronunciar la Txell Humbert (secretària d'Organització d'ERC a Mollet), en Francesc Riera (membre de l'Associació Catalana pels Drets Civils i cunyat d'Oriol Junqueras) i de l'autora del documental Mariona Rabasa. Txell Humbert destacava les dificultats específiques d'organització del referèndum a Mollet i la implicació de la secció local d'ERC per fer-lo possible, així com l'agraïment a totes les persones que hi van col·laborar. Francesc Riera denunciava la situació dels empresonats i la injustícia que les famílies hagin de traslladar-se més de 600 quilòmetres per visitar els seus familiars i explicava els objectius de l'Associació. Per la seva banda, Mariona Rabasa explicava el procés de creació del documental, i tal i com va viure ells des de darrera de la càmera una jornada tan especial com l'1 d'Octubre. A hores d'ara s'han venut 220 DVDs del documental i gairebé 200 llaços grocs. La recaptació anirà destinada a l'Associació Catalana pels Drets Civils per ajudar a les famílies dels presos i els exiliats. Properament el documental serà penjat a les xarxes per tal que tothom qui ho vulgui el pugui visionar de manera lliure.

Gràfic Cicle Electoral ERC a Mollet

Resultats d'ERC a Mollet l'últim cicle electoral

Les eleccions al Parlament de Catalunya del passat 21 de desembre de 2017 -amb una convocatòria electoral il·legítima feta pel president d'un estat repressor amb l’excusa de l’aplicació de l’article 155- van representar per Esquerra Republicana un autèntic mal de cap. Malgrat tenir el cap de llista, l’Oriol Junqueras, a la presó, i sense possibilitats de participar en la campanya electoral i de tota la campanya mediàtica a favor del bloc del 155, Esquerra Republicana va aconseguir el millor resultat de la història de la formació des de la reinstauració de la democràcia amb 32 diputats i 929.407vots. A Mollet del Vallès vam poder comptar amb el suport extraordinari de gent nova que se’ns va acostar per participar del projecte republicà i que va multiplicar la presència d'apoderats als col·legis electorals fins a ser més de 120 persones, fet que ens va permetre doblar a totes les meses electorals.   A Mollet, la força més votada va ser la de Ciutadans (9.460 vots). ERC va quedar primera en una taula del Mercat Vell i ens vam disputar el segon lloc a moltes meses amb el PSC quedant a tan sols 314 vots (PSC 6.077 - ERC 5.653), superant a la llista del President Puigdemont en 2.184 vots (Junts x Cat 3.469) i als Comuns en 2.486 vots (CSQP 3.167). De les 31 seccions, els socialistes van ocupar el segon lloc en 17, mentre que els republicans ho vam fer en 13. Cal apuntar, també, l’extraordinària progressió d’ERC al llarg de les darreres comtesses electorals en què ens hem presentat en solitari (a les eleccions al Parlament del 27-S del 2015 ens vam presentar amb JuntsxSí) exceptuant les eleccions al Congrés espanyol del 2015 i 2016, tal i com es veu al gràfic adjunt. Els bons resultats de la nostra formació i aquesta progressió ens reafirma en el nostre convenciment que el treball dut a terme per la secció local d'ERC de Mollet del Vallès i des del Grup Municipal d’Ara Mollet-ERC-MES ha arribat als ciutadans i ciutadanes i que el projecte republicà, tant a nivell nacional com municipal, està arrelant cada vegada més entre els molletans i molletanes.

Marta Vilaret,Parlament 2017,Chakir El Homrani

Som Garantia

Roda de premsa davant Ajuntament de Mollet del Vallès ahir dimecres 13 de desembre, amb la Marta Vilaret Garcia i el Chakir el Homrani, candidats del Vallès Oriental a les eleccions al Parlament de Catalunya.​ Som a la recta final d’aquesta campanya completament anòmala. En paral·lel a la campanya segueix la causa general contra l’independentisme, segueixen les ofensives des de tots els mecanismes de l’Estat (policials, governamentals, jurídics i mediàtics) per intentar anorrear els que defensem la República, des de tots els àmbits. Es tracta de que tinguem por a parlar i sobretot a actuar i l’ombra de la repressió s’estén arreu. No ens cansarem de repetir que no estem competint en igualtat de condicions i que és una vergonya flagrant que seguim tenint presos polítics i que el nostre candidat, l’Oriol Junqueras, és a la presó. Junqueras és el més preparat per liderar un govern fort que aturi el 155 i ens faci avançar. Junqueras és garantia de bona gestió, de generositat, de bastir ponts entre totes les opcions independentistes. Per això li tenen por. Però això el mantenen a la presó; lluny de les raons jurídiques (que han caigut com un castell de cartes en l’anul·lació de la demanda d’extradició de la part del govern legítim que és a Brussel·les) impera la raó política i la venjança. La unilateralitat és la del govern espanyol que utilitza el 155 saltant-se la llei i per governar Catalunya sense l’aval de les urnes. Nosaltres sempre hem buscat el pacte i la bilateralitat. I seguirem buscant el pacte a partir del 22-D com hem defensat sempre. Ara bé, mai hem renunciat a defensar els ciutadans de Catalunya i a fer-ho sense demanar permís. Mai demanarem permís per defensar Catalunya, mai renunciarem a defensar el dret a un futur millor pels nostres fills. No renunciarem a implementar les polítiques socials censurades pel TC al suspendre les 27 lleis aprovades pel Parlament. Aquest 21-D o guanya Esquerra Republicana o guanya Ciudadanos.

Marta Vilaret,Parlament 2017

Comença la campanya d’unes eleccions il·legítimes on tornarem a demostrar que la democràcia sempre guanya

La Marta Vilaret, regidora per Ara Mollet ERC – MES, representarà dins les llistes d’ERC per les properes eleccions el republicanisme baixvallesà.   Comencem avui la campanya més estranya que hem viscut. L’estat ha imposat il·legítimament aquestes eleccions. Tampoc són unes eleccions on concorrem tots en igualtat de condicions. Seguim amb mig govern legítim a l’exili i ahir es va confirmar que el nostre candidat i president d’ERC, l’Oriol Junqueras, viurà des de la presó aquesta campanya (així com els conseller Forn i els líders socials Jordi Cuixart i Jordi Sánchez). Aquests fets, sumats a la causa general a  l’independentisme, a la persecució i fiscalització dels símbols i les paraules que estem vivint les darreres setmanes, evidencien les traves i els greuges que només algunes candidatures estem patint.   També volem denunciar que veiem que aquesta serà una campanya bruta, gairebé tots els cartells i pancartes que vam penjar ahir a la nit ja han estat arrencats. Nosaltres no entenem aquest odi; ni el practiquem ni el practicarem mai. Però que sàpiguen els que ens volen invisibilitzar que tornarem a penjar tot el que arrenquin. Les vegades que calgui.   Nosaltres només hem complert un programa electoral, un mandat democràtic. Alguns potser ni saben què vol dir això, però nosaltres encara creiem en el contracte ciutadà que suposa guanyar unes eleccions i aplicar el programa que s’ha votat. Seguirem treballant per implementar la voluntat de la ciutadania. Ho farem com sempre, cívicament i pacíficament. No posarem en risc ni la pau social ni la seguretat de les persones, però tampoc renunciem als nostres principis.   El 22 de desembre recuperarem les institucions usurpades i restaurarem l’autogovern. No permetrem que el govern del PP, el partit més corrupte d’Europa i que només té un 8% dels vots al nostre país, segueixi ocupant el que mai s’ha guanyat. Ja hem comprovat l’alçada i el gruix del mur que l’Estat espanyol ens posa al davant.

Manifest , eliminació , violència , dones , Mollet

ACTE AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

La secció local d’Ara Mollet – ERC va celebrar el passat dissabte 25 a les 12h del migdia un acte al carrer per primera vegada amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Presidia la concentració una pancarta amb el lema “Un país lliure de violències masclistes”. La voluntat de la secció local d’ERC és de repetir actes d’aquesta mena en un futur. Una trentena de persones es van concentrar a la plaça Prat de la Riba de Mollet del Vallès amb cartells amb el missatge “Ens volem vives. No esteu soles. Si ens toquen a una ens toquen a totes. Ni una menys. Republicanes, lliures i rebels”- La regidora d’Ara Mollet – ERC, i també candidata a les eleccions del 21 de desembre a la llista d’Esquerra Republicana, Marta Vilaret, va ser l’encarregada de llegir un manifest, que us adjuntem.