Mollet del Vallès

Totes les notícies

Marta Vilaret,Parlament 2017

Comença la campanya d’unes eleccions il·legítimes on tornarem a demostrar que la democràcia sempre guanya

La Marta Vilaret, regidora per Ara Mollet ERC – MES, representarà dins les llistes d’ERC per les properes eleccions el republicanisme baixvallesà.   Comencem avui la campanya més estranya que hem viscut. L’estat ha imposat il·legítimament aquestes eleccions. Tampoc són unes eleccions on concorrem tots en igualtat de condicions. Seguim amb mig govern legítim a l’exili i ahir es va confirmar que el nostre candidat i president d’ERC, l’Oriol Junqueras, viurà des de la presó aquesta campanya (així com els conseller Forn i els líders socials Jordi Cuixart i Jordi Sánchez). Aquests fets, sumats a la causa general a  l’independentisme, a la persecució i fiscalització dels símbols i les paraules que estem vivint les darreres setmanes, evidencien les traves i els greuges que només algunes candidatures estem patint.   També volem denunciar que veiem que aquesta serà una campanya bruta, gairebé tots els cartells i pancartes que vam penjar ahir a la nit ja han estat arrencats. Nosaltres no entenem aquest odi; ni el practiquem ni el practicarem mai. Però que sàpiguen els que ens volen invisibilitzar que tornarem a penjar tot el que arrenquin. Les vegades que calgui.   Nosaltres només hem complert un programa electoral, un mandat democràtic. Alguns potser ni saben què vol dir això, però nosaltres encara creiem en el contracte ciutadà que suposa guanyar unes eleccions i aplicar el programa que s’ha votat. Seguirem treballant per implementar la voluntat de la ciutadania. Ho farem com sempre, cívicament i pacíficament. No posarem en risc ni la pau social ni la seguretat de les persones, però tampoc renunciem als nostres principis.   El 22 de desembre recuperarem les institucions usurpades i restaurarem l’autogovern. No permetrem que el govern del PP, el partit més corrupte d’Europa i que només té un 8% dels vots al nostre país, segueixi ocupant el que mai s’ha guanyat. Ja hem comprovat l’alçada i el gruix del mur que l’Estat espanyol ens posa al davant.

Manifest , eliminació , violència , dones , Mollet

ACTE AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

La secció local d’Ara Mollet – ERC va celebrar el passat dissabte 25 a les 12h del migdia un acte al carrer per primera vegada amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Presidia la concentració una pancarta amb el lema “Un país lliure de violències masclistes”. La voluntat de la secció local d’ERC és de repetir actes d’aquesta mena en un futur. Una trentena de persones es van concentrar a la plaça Prat de la Riba de Mollet del Vallès amb cartells amb el missatge “Ens volem vives. No esteu soles. Si ens toquen a una ens toquen a totes. Ni una menys. Republicanes, lliures i rebels”- La regidora d’Ara Mollet – ERC, i també candidata a les eleccions del 21 de desembre a la llista d’Esquerra Republicana, Marta Vilaret, va ser l’encarregada de llegir un manifest, que us adjuntem.

COMUNICAT DE L’EXECUTIVA D’ERC A MOLLET DEL VALLÈS SOBRE L'1-O

Ens sentim molt orgullosos dels molletans i molletanes que, el passat cap de setmana, van saber estar a l’alçada de la societat del segle XXI i van sortir a defensar els col·legis electorals, les urnes i l’exercici del dret de vot, amb dignitat i superant pors i amenaces. No va ser fàcil, ja que les imatges que arribaven durant tot el dia de la resta del país, eren esfereïdores. Però la capacitat de superació i el convenciment d’estar al costat de la democràcia van esvair les pors i van fer que més de 12.000 persones poguessin emetre el seu vot (només recordar que avui a Mollet el partit que governa ho fa amb 5.338 vots). La ciutadania es va concentrar dilluns al migdia davant de l'Ajuntament de Mollet (unes 2.000 persones segons els mitjans de comunicació) per denunciar la violència de la Policia Nacional i la Guardia Civil durant l’1 d'octubre. Una ciutadania que va continuar mobilitzant-se dimarts en l’aturada general convocada a tot el país i concentrant-se al migdia i a la tarda davant de l’Ajuntament. Davant de tots aquests fets l’alcalde de Mollet, en Josep Monràs, a banda d’impedir i intentar que obrissin alguns dels col·legis electorals, no ha encapçalat les protestes dels ciutadans, als quals representa, per la brutal actuació dels cossos de seguretat de l’Estat espanyol i ha desqualificat la participació dels molletans i molletanes a la vaga general del 3 d’octubre dient que les manifestacions massives estaven pagades pel Govern. Però no es queda aquí i s’atreveix a mentir, una vegada més, dient que havia urnes preparades plenes de vots per incorporar-les al final de la votació i que la gent va poder votar més d'una vegada. Sincerament, una persona que menteix, que intenta manipular no pot, o no hauria, d’estar al capdavant d’una ciutat com Mollet. Els molletans i molletanes ens mereixem més respecte i és per això que li demanem que dimiteixi. Un alcalde que, tot i governar amb minoria, no respecta els acords del Ple i que no està al costat de la seva població no pot continuar al capdavant del govern de la ciutat.

comunicat, política, Mollet del Vallès

Comunicat sobre la nova situació política a Mollet

Ahir dilluns el PDECAT de Mollet del Vallès manifestava que trencava el pacte de governabilitat que mantenia des del principi del mandat amb el PSC. Recordem que també Ciutadans manté un pacte de governabilitat i que el PP no el té signat però actua de la mateixa manera. Des d'Ara Mollet - ERC ja vam intentar el 2015 fer un govern diferent conjuntament amb Canviem Mollet i amb el PDECAT. Durant aquests 2 anys hem insistit en què Mollet necessita un canvi de govern, a causa de la deriva autoritària i de les polítiques sense rumb del govern actual del PSC. A més d'això, pensem que l'actitud de repressió que el PSC manté amb la llibertat d'expressió i amb el dret a vot dels molletans i molletanes es mereix també una reprovació, ja que hi està en joc la democràcia. Ara Mollet - ERC veu positivament el pas fet pel PDECAT de Mollet, i obrim vies de negociació amb les forces democràtiques de Mollet del Vallès (Canviem Mollet i el PDECAT) per tal de configurar un govern alternatiu a l'actual. Creiem que una nova generació de persones han de prendre les regnes del govern de la ciutat. Estem més a prop del canvi. Per nosaltres no serà.

Comunicat d’Ara Mollet – ERC sobre el Referèndum

Al passat Ple de dijous 20 de juliol es va aprovar una moció que demanava que l’Ajuntament de Mollet del Vallès estigués al costat del Referèndum de l’1 d’octubre, cedint els espais de votació habituals, així com fent una crida a la participació. Hi van votar a favor 14 vots (Canviem Mollet, Ara Mollet – ERC – MES i el PDeCAT); per 11 vots en contra (PSC, C’s i PP).   Des d’Ara Mollet –ERC considerem que les paraules de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, dient que el govern de la ciutat no col·laborarà amb el Referèndum, van en contra de la democràcia, mostren un esperit autoritari, i van en línia contrària amb l’acord majoritari del Ple de Mollet del Vallès. Recordem que va ser aquest Ple el que va escollir aquest alcalde, i que l’alcalde es deu al Ple com a màxim òrgan democràtic i de representació política.   Entenent que la majoria dels molletans i molletanes, així com la majoria dels seus representants polítics escollits de manera democràtica, volen votar, manifestem altra vegada la crida a col·laborar amb el Referèndum, tornem a dir que volem ajudar el Govern de la ciutat i que si cal ens fem responsables de tot el que calgui per poder votar amb normalitat el proper 1 d’octubre. Avui no es pot ser neutral amb el dret a vot dels catalans: o s’està amb la democràcia, o s’està amb les actituds repressives del govern de l’Estat espanyol.   No entendríem de cap de les maneres que després d’un acord majoritari a l’Ajuntament no es col·labori, així com entendríem també que la legitimitat d’un alcalde que no respecta els acords democràtics queda en entredit.   Per tot això, Ara Mollet – ERC fa una crida pública a defensar el dret a vot i a exigir que el Govern de Mollet faci efectius els acords presos al Ple.  

El Ple de Mollet acorda donar suport al Referèndum

Al Ple que es va celebrar ahir dijous 20 de juliol va ser aprovada una moció que demanava la implicació de l’Ajuntament de Mollet del Vallès amb el Referèndum que se celebrarà el proper 1 d’octubre. La moció, presentada pels grups municipals d’Ara Mollet - ERC - MES i el PDeCAT  demanava el següent amb un únic acord: “Que des de l`Ajuntament de Mollet del Vallès es tingui en compte el desig majoritari de la societat catalana i, també de la molletana, d’exercir el dret a vot i poder decidir conjuntament el futur del país. És per aquest motiu que es demana que l`Ajuntament de Mollet del Vallès col·labori activa i positivament en un referèndum que tingui les garanties democràtiques necessàries, que sigui vinculant i emani de la legalitat vigent en el moment de la seva convocatòria, i que tingui un clar reconeixement internacional. Demanem que l’Ajuntament posi a disposició d’aquest referèndum els espais i mitjans tècnics, informatius i humans necessaris per al seu bon funcionament”. Aquesta moció va ser votada a favor per 14 regidors (els 7 de Canviem Mollet, els 5 d’Ara Mollet – ERC – MES, i els 2 del PDeCAT). 11 regidors hi van votar en contra (7 del PSC, 3 de C’s i 1 del PP). Oriol López, portaveu d’Ara Mollet, parlava de la moció aprovada dient que “només demana estar al costat de la democràcia. I ara aquest govern només té un camí: complir el que diu aquest Ple. Cedir els locals per poder votar amb normalitat. Del contrari, un alcalde escollit per aquest ple no tindrà la legitimitat de seguir. No podrà ser i haurem de ser conscients de la gravetat del moment”. El regidor republicà defensava el text també explicant que “sabem i coneixem les pressions que aquest Estat fa als funcionaris i al govern i els diem que estem al seu costat. I que estem disposats a assumir el que calgui, fins i tot els fem la proposta que el cap de setmana de l’1 d’octubre cedeixin si ho prefereixen la competència d’obertura d’escoles a altres regidors.

EL CAS DECATHLON, UN NOU REVÈS JUDICIAL EN CONTRA DELS INTERESSOS DELS MOLLETANS

El cas Decathlon: nova sentència desfavorable a Mollet Impulsa   L’any 2008 es licitava des de l’empresa pública Promosol (ara s’anomena Mollet Impulsa) –que gestiona el sòl públic municipal- una parcel·la pública per a usos comercials del barri de La Vinyota. S’hi van presentar dos licitadors: Decathlon i Eurocarat (aquests últims optant a instal·lar-hi un Media Markt). L’oferta econòmica d’Eurocarat (8,5M€) superava en 2,3M€ la de Decathlon (6,2 M€), que oferia el preu mínim de licitació.   El març de 2008 s’adjudica la parcel·la a Decathlon perquè es va estimar que el seu impacte comercial a Mollet seria més positiu. Es rebien, però, 2,3 M€ menys a les arques públiques municipals. Ja en aquells moments el gerent de l’empresa pública Promosol advertia que aquesta gran diferència en el preu podia produir risc d’impugnació. Des de la Intervenció municipal es feia també un informe on es deia que la plica de Decathlon no hauria d’haver estat admesa, i el propi alcalde Josep Monràs reconeixia que s’assumien riscos. A més, va generar debat polític públic i membres de l’oposició no hi van estar d’acord.   Eurocarat (MediaMarkt) impugna el concurs aquell 2008. Això segueix el seu curs judicial. A la 1a sentència del 2012, es desestima el recurs d’Eurocarat i es dóna la raó a Mollet Impulsa. Eurocarat fa un recurs d’apel·lació.   A la segona sentència 30/11/2016 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, s’estima parcialment el recurs d’Eurocarat: es considera nul·la l’oferta de Decathlon pel fet de contenir condicionants suspensius. I automàticament adjudica a Eurocarat la parcel·la. Si no és possible complir aquest acord hi haurà d’haver, esclar, una  indemnització econòmica.   S’ha fet un recurs de cassació a la mateixa sala del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (que és difícil que prosperi) però que de moment atura l’execució de la sentència   Això pot provocar una situació d’alta inestabilitat econòmica.

El sopar-assemblea d’Ara Mollet-ERC, celebrat a El Jardinet amb la presència de Marta Rovira, aplega unes 150 persones.

L’Albert Biescas, president de la secció local d’ERC, va agrair la presència del president comarcal, Oriol Ramon; el president de l'associació Pro-Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya, Pere Fortuny, el diputat al Parlament, Chakir El Homrani, la secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, als militants, simpatitzants i amics. Va agrair, també, la tasca realitzada per totes aquestes persones “Estic segur, vaja seguríssim, que és gràcies a tots vosaltres que avui som aquí unes 150 persones, i que hem passat de 56 militants, de la secció local d’ERC de l’estiu del 2016, als 70 d’ara” i va fer un repàs dels actes realitzats per la formació el darrer any.   Actes com: “l’Economia del bé comú; l’Oriol Amorós (secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania) participant en una trobada amb la Taula de Solidaritat amb els Refugiats i Immigrants de Mollet; la Reforma horària amb el diputat al Parlament de Catalunya, Fabià Mohedano; el Gabriel Rufián , diputat al Congres de Madrid, en un dels actes amb més assistència fora de campanyes electorals; la Consellera Dolors Bassa per parlar de Treball, Benestar i Famílies, on van participar representants de CC.OO. i UGT; l’acte sobre la Ecoeducació amb el Gerard Corriols i el Pere Reyes, on es va poder conèixer l’educació en valors del segle XXI, o la visita a l’escola cooperativa de Sant Gervasi, a petició de la mateixa escola, amb l’Albert Castellanos (director general de Promoció Econòmica) I el Cesc Iglesias (secretari d’Afers Socials I Família)”.   L’Oriol López, portaveu del grup municipal d’Ara Mollet-ERC-MES, feia un balanç de la tasca municipal deixant clar que "no és cert que només treballem pel procés i per la independència" detallant una vintena de mocions que el grup municipal ha presentat al ple, de temes com “el desequilibri de les grans superfícies i el petit comerç, la creació d'un espai per a gossos a Can Borrell, la reforma horària, el banc d'ADN de la Guerra Civil, el salari mínim de 1.

Nota de premsa en relació a l’anunci, del Ministeri de Foment, de l'adjudicació de l'estudi informatiu del tram Terrassa-Granollers del Quart Cinturó

  ERC reclama que la planificació i execució de les infraestructures la faci la Generalitat amb consens territorial Davant l'anunci de l’adjudicació de l'estudi informatiu del tram Terrassa-Granollers de l'autovia B-40, ERC reclama que les infraestructures siguin planificades i executades pel Govern de la Generalitat amb consens territorial i manté la seva rotunda oposició a la construcció d'aquesta infraestructura, ja que respon a un model esgotat de desenvolupament territorial, que no respon a les necessitats de mobilitat comarcal. Volem recordar que és la Generalitat de Catalunya qui té la competència exclusiva en matèria d'ordenació del territori, tal com recull el Pla Territorial Metropolità. Aquest Pla significà, en la seva aprovació, un canvi d'orientació del projecte de via orbital B-40 atorgant a aquesta infraestructura una funció regional (Metropolitana), i també comarcal. Segons ha manifestat Marc Sanglas, diputat pel Vallès Occidental i portaveu de JxS a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya “Cal tenir present, que en l'actualitat s'està elaborant l'estudi de mobilitat al Vallès, tal com recull el Pla Territorial Metropolità, el qual ha de definir quin és el model d'òptim de mobilitat, per la qual cosa creiem que és la Generalitat  qui a través de la planificació territorial consensuada amb el territori, determini quina és l'actuació en la xarxa viària per millorar la connectivitat entre els dos Vallesos” El també diputat al Parlament pel Vallès Oriental, Chakir El Homrani, ha denunciat “la manca d'inversions en infraestructures ferroviàries, que són aquelles que l'Estat hauria d'haver prioritzat ja fa molts anys per a la regió metropolitana de Barcelona, ja que són on hi ha les veritables mancances de connexió territorial”, també ha assenyalat que una vegada més l'estat espanyol “ha actuat electoralment, ja que sempre que tenim notícies d'aquesta infraestructura estem en moments electorals.