Mollet del Vallès

Totes les notícies

Gràfic Cicle Electoral ERC a Mollet

Resultats d'ERC a Mollet l'últim cicle electoral

Les eleccions al Parlament de Catalunya del passat 21 de desembre de 2017 -amb una convocatòria electoral il·legítima feta pel president d'un estat repressor amb l’excusa de l’aplicació de l’article 155- van representar per Esquerra Republicana un autèntic mal de cap. Malgrat tenir el cap de llista, l’Oriol Junqueras, a la presó, i sense possibilitats de participar en la campanya electoral i de tota la campanya mediàtica a favor del bloc del 155, Esquerra Republicana va aconseguir el millor resultat de la història de la formació des de la reinstauració de la democràcia amb 32 diputats i 929.407vots. A Mollet del Vallès vam poder comptar amb el suport extraordinari de gent nova que se’ns va acostar per participar del projecte republicà i que va multiplicar la presència d'apoderats als col·legis electorals fins a ser més de 120 persones, fet que ens va permetre doblar a totes les meses electorals.   A Mollet, la força més votada va ser la de Ciutadans (9.460 vots). ERC va quedar primera en una taula del Mercat Vell i ens vam disputar el segon lloc a moltes meses amb el PSC quedant a tan sols 314 vots (PSC 6.077 - ERC 5.653), superant a la llista del President Puigdemont en 2.184 vots (Junts x Cat 3.469) i als Comuns en 2.486 vots (CSQP 3.167). De les 31 seccions, els socialistes van ocupar el segon lloc en 17, mentre que els republicans ho vam fer en 13. Cal apuntar, també, l’extraordinària progressió d’ERC al llarg de les darreres comtesses electorals en què ens hem presentat en solitari (a les eleccions al Parlament del 27-S del 2015 ens vam presentar amb JuntsxSí) exceptuant les eleccions al Congrés espanyol del 2015 i 2016, tal i com es veu al gràfic adjunt. Els bons resultats de la nostra formació i aquesta progressió ens reafirma en el nostre convenciment que el treball dut a terme per la secció local d'ERC de Mollet del Vallès i des del Grup Municipal d’Ara Mollet-ERC-MES ha arribat als ciutadans i ciutadanes i que el projecte republicà, tant a nivell nacional com municipal, està arrelant cada vegada més entre els molletans i molletanes.

Marta Vilaret,Parlament 2017,Chakir El Homrani

Som Garantia

Roda de premsa davant Ajuntament de Mollet del Vallès ahir dimecres 13 de desembre, amb la Marta Vilaret Garcia i el Chakir el Homrani, candidats del Vallès Oriental a les eleccions al Parlament de Catalunya.​ Som a la recta final d’aquesta campanya completament anòmala. En paral·lel a la campanya segueix la causa general contra l’independentisme, segueixen les ofensives des de tots els mecanismes de l’Estat (policials, governamentals, jurídics i mediàtics) per intentar anorrear els que defensem la República, des de tots els àmbits. Es tracta de que tinguem por a parlar i sobretot a actuar i l’ombra de la repressió s’estén arreu. No ens cansarem de repetir que no estem competint en igualtat de condicions i que és una vergonya flagrant que seguim tenint presos polítics i que el nostre candidat, l’Oriol Junqueras, és a la presó. Junqueras és el més preparat per liderar un govern fort que aturi el 155 i ens faci avançar. Junqueras és garantia de bona gestió, de generositat, de bastir ponts entre totes les opcions independentistes. Per això li tenen por. Però això el mantenen a la presó; lluny de les raons jurídiques (que han caigut com un castell de cartes en l’anul·lació de la demanda d’extradició de la part del govern legítim que és a Brussel·les) impera la raó política i la venjança. La unilateralitat és la del govern espanyol que utilitza el 155 saltant-se la llei i per governar Catalunya sense l’aval de les urnes. Nosaltres sempre hem buscat el pacte i la bilateralitat. I seguirem buscant el pacte a partir del 22-D com hem defensat sempre. Ara bé, mai hem renunciat a defensar els ciutadans de Catalunya i a fer-ho sense demanar permís. Mai demanarem permís per defensar Catalunya, mai renunciarem a defensar el dret a un futur millor pels nostres fills. No renunciarem a implementar les polítiques socials censurades pel TC al suspendre les 27 lleis aprovades pel Parlament. Aquest 21-D o guanya Esquerra Republicana o guanya Ciudadanos.

Marta Vilaret,Parlament 2017

Comença la campanya d’unes eleccions il·legítimes on tornarem a demostrar que la democràcia sempre guanya

La Marta Vilaret, regidora per Ara Mollet ERC – MES, representarà dins les llistes d’ERC per les properes eleccions el republicanisme baixvallesà.   Comencem avui la campanya més estranya que hem viscut. L’estat ha imposat il·legítimament aquestes eleccions. Tampoc són unes eleccions on concorrem tots en igualtat de condicions. Seguim amb mig govern legítim a l’exili i ahir es va confirmar que el nostre candidat i president d’ERC, l’Oriol Junqueras, viurà des de la presó aquesta campanya (així com els conseller Forn i els líders socials Jordi Cuixart i Jordi Sánchez). Aquests fets, sumats a la causa general a  l’independentisme, a la persecució i fiscalització dels símbols i les paraules que estem vivint les darreres setmanes, evidencien les traves i els greuges que només algunes candidatures estem patint.   També volem denunciar que veiem que aquesta serà una campanya bruta, gairebé tots els cartells i pancartes que vam penjar ahir a la nit ja han estat arrencats. Nosaltres no entenem aquest odi; ni el practiquem ni el practicarem mai. Però que sàpiguen els que ens volen invisibilitzar que tornarem a penjar tot el que arrenquin. Les vegades que calgui.   Nosaltres només hem complert un programa electoral, un mandat democràtic. Alguns potser ni saben què vol dir això, però nosaltres encara creiem en el contracte ciutadà que suposa guanyar unes eleccions i aplicar el programa que s’ha votat. Seguirem treballant per implementar la voluntat de la ciutadania. Ho farem com sempre, cívicament i pacíficament. No posarem en risc ni la pau social ni la seguretat de les persones, però tampoc renunciem als nostres principis.   El 22 de desembre recuperarem les institucions usurpades i restaurarem l’autogovern. No permetrem que el govern del PP, el partit més corrupte d’Europa i que només té un 8% dels vots al nostre país, segueixi ocupant el que mai s’ha guanyat. Ja hem comprovat l’alçada i el gruix del mur que l’Estat espanyol ens posa al davant.

Manifest , eliminació , violència , dones , Mollet

ACTE AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

La secció local d’Ara Mollet – ERC va celebrar el passat dissabte 25 a les 12h del migdia un acte al carrer per primera vegada amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Presidia la concentració una pancarta amb el lema “Un país lliure de violències masclistes”. La voluntat de la secció local d’ERC és de repetir actes d’aquesta mena en un futur. Una trentena de persones es van concentrar a la plaça Prat de la Riba de Mollet del Vallès amb cartells amb el missatge “Ens volem vives. No esteu soles. Si ens toquen a una ens toquen a totes. Ni una menys. Republicanes, lliures i rebels”- La regidora d’Ara Mollet – ERC, i també candidata a les eleccions del 21 de desembre a la llista d’Esquerra Republicana, Marta Vilaret, va ser l’encarregada de llegir un manifest, que us adjuntem.

COMUNICAT DE L’EXECUTIVA D’ERC A MOLLET DEL VALLÈS SOBRE L'1-O

Ens sentim molt orgullosos dels molletans i molletanes que, el passat cap de setmana, van saber estar a l’alçada de la societat del segle XXI i van sortir a defensar els col·legis electorals, les urnes i l’exercici del dret de vot, amb dignitat i superant pors i amenaces. No va ser fàcil, ja que les imatges que arribaven durant tot el dia de la resta del país, eren esfereïdores. Però la capacitat de superació i el convenciment d’estar al costat de la democràcia van esvair les pors i van fer que més de 12.000 persones poguessin emetre el seu vot (només recordar que avui a Mollet el partit que governa ho fa amb 5.338 vots). La ciutadania es va concentrar dilluns al migdia davant de l'Ajuntament de Mollet (unes 2.000 persones segons els mitjans de comunicació) per denunciar la violència de la Policia Nacional i la Guardia Civil durant l’1 d'octubre. Una ciutadania que va continuar mobilitzant-se dimarts en l’aturada general convocada a tot el país i concentrant-se al migdia i a la tarda davant de l’Ajuntament. Davant de tots aquests fets l’alcalde de Mollet, en Josep Monràs, a banda d’impedir i intentar que obrissin alguns dels col·legis electorals, no ha encapçalat les protestes dels ciutadans, als quals representa, per la brutal actuació dels cossos de seguretat de l’Estat espanyol i ha desqualificat la participació dels molletans i molletanes a la vaga general del 3 d’octubre dient que les manifestacions massives estaven pagades pel Govern. Però no es queda aquí i s’atreveix a mentir, una vegada més, dient que havia urnes preparades plenes de vots per incorporar-les al final de la votació i que la gent va poder votar més d'una vegada. Sincerament, una persona que menteix, que intenta manipular no pot, o no hauria, d’estar al capdavant d’una ciutat com Mollet. Els molletans i molletanes ens mereixem més respecte i és per això que li demanem que dimiteixi. Un alcalde que, tot i governar amb minoria, no respecta els acords del Ple i que no està al costat de la seva població no pot continuar al capdavant del govern de la ciutat.

comunicat, política, Mollet del Vallès

Comunicat sobre la nova situació política a Mollet

Ahir dilluns el PDECAT de Mollet del Vallès manifestava que trencava el pacte de governabilitat que mantenia des del principi del mandat amb el PSC. Recordem que també Ciutadans manté un pacte de governabilitat i que el PP no el té signat però actua de la mateixa manera. Des d'Ara Mollet - ERC ja vam intentar el 2015 fer un govern diferent conjuntament amb Canviem Mollet i amb el PDECAT. Durant aquests 2 anys hem insistit en què Mollet necessita un canvi de govern, a causa de la deriva autoritària i de les polítiques sense rumb del govern actual del PSC. A més d'això, pensem que l'actitud de repressió que el PSC manté amb la llibertat d'expressió i amb el dret a vot dels molletans i molletanes es mereix també una reprovació, ja que hi està en joc la democràcia. Ara Mollet - ERC veu positivament el pas fet pel PDECAT de Mollet, i obrim vies de negociació amb les forces democràtiques de Mollet del Vallès (Canviem Mollet i el PDECAT) per tal de configurar un govern alternatiu a l'actual. Creiem que una nova generació de persones han de prendre les regnes del govern de la ciutat. Estem més a prop del canvi. Per nosaltres no serà.

Comunicat d’Ara Mollet – ERC sobre el Referèndum

Al passat Ple de dijous 20 de juliol es va aprovar una moció que demanava que l’Ajuntament de Mollet del Vallès estigués al costat del Referèndum de l’1 d’octubre, cedint els espais de votació habituals, així com fent una crida a la participació. Hi van votar a favor 14 vots (Canviem Mollet, Ara Mollet – ERC – MES i el PDeCAT); per 11 vots en contra (PSC, C’s i PP).   Des d’Ara Mollet –ERC considerem que les paraules de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, dient que el govern de la ciutat no col·laborarà amb el Referèndum, van en contra de la democràcia, mostren un esperit autoritari, i van en línia contrària amb l’acord majoritari del Ple de Mollet del Vallès. Recordem que va ser aquest Ple el que va escollir aquest alcalde, i que l’alcalde es deu al Ple com a màxim òrgan democràtic i de representació política.   Entenent que la majoria dels molletans i molletanes, així com la majoria dels seus representants polítics escollits de manera democràtica, volen votar, manifestem altra vegada la crida a col·laborar amb el Referèndum, tornem a dir que volem ajudar el Govern de la ciutat i que si cal ens fem responsables de tot el que calgui per poder votar amb normalitat el proper 1 d’octubre. Avui no es pot ser neutral amb el dret a vot dels catalans: o s’està amb la democràcia, o s’està amb les actituds repressives del govern de l’Estat espanyol.   No entendríem de cap de les maneres que després d’un acord majoritari a l’Ajuntament no es col·labori, així com entendríem també que la legitimitat d’un alcalde que no respecta els acords democràtics queda en entredit.   Per tot això, Ara Mollet – ERC fa una crida pública a defensar el dret a vot i a exigir que el Govern de Mollet faci efectius els acords presos al Ple.  

El Ple de Mollet acorda donar suport al Referèndum

Al Ple que es va celebrar ahir dijous 20 de juliol va ser aprovada una moció que demanava la implicació de l’Ajuntament de Mollet del Vallès amb el Referèndum que se celebrarà el proper 1 d’octubre. La moció, presentada pels grups municipals d’Ara Mollet - ERC - MES i el PDeCAT  demanava el següent amb un únic acord: “Que des de l`Ajuntament de Mollet del Vallès es tingui en compte el desig majoritari de la societat catalana i, també de la molletana, d’exercir el dret a vot i poder decidir conjuntament el futur del país. És per aquest motiu que es demana que l`Ajuntament de Mollet del Vallès col·labori activa i positivament en un referèndum que tingui les garanties democràtiques necessàries, que sigui vinculant i emani de la legalitat vigent en el moment de la seva convocatòria, i que tingui un clar reconeixement internacional. Demanem que l’Ajuntament posi a disposició d’aquest referèndum els espais i mitjans tècnics, informatius i humans necessaris per al seu bon funcionament”. Aquesta moció va ser votada a favor per 14 regidors (els 7 de Canviem Mollet, els 5 d’Ara Mollet – ERC – MES, i els 2 del PDeCAT). 11 regidors hi van votar en contra (7 del PSC, 3 de C’s i 1 del PP). Oriol López, portaveu d’Ara Mollet, parlava de la moció aprovada dient que “només demana estar al costat de la democràcia. I ara aquest govern només té un camí: complir el que diu aquest Ple. Cedir els locals per poder votar amb normalitat. Del contrari, un alcalde escollit per aquest ple no tindrà la legitimitat de seguir. No podrà ser i haurem de ser conscients de la gravetat del moment”. El regidor republicà defensava el text també explicant que “sabem i coneixem les pressions que aquest Estat fa als funcionaris i al govern i els diem que estem al seu costat. I que estem disposats a assumir el que calgui, fins i tot els fem la proposta que el cap de setmana de l’1 d’octubre cedeixin si ho prefereixen la competència d’obertura d’escoles a altres regidors.

EL CAS DECATHLON, UN NOU REVÈS JUDICIAL EN CONTRA DELS INTERESSOS DELS MOLLETANS

El cas Decathlon: nova sentència desfavorable a Mollet Impulsa   L’any 2008 es licitava des de l’empresa pública Promosol (ara s’anomena Mollet Impulsa) –que gestiona el sòl públic municipal- una parcel·la pública per a usos comercials del barri de La Vinyota. S’hi van presentar dos licitadors: Decathlon i Eurocarat (aquests últims optant a instal·lar-hi un Media Markt). L’oferta econòmica d’Eurocarat (8,5M€) superava en 2,3M€ la de Decathlon (6,2 M€), que oferia el preu mínim de licitació.   El març de 2008 s’adjudica la parcel·la a Decathlon perquè es va estimar que el seu impacte comercial a Mollet seria més positiu. Es rebien, però, 2,3 M€ menys a les arques públiques municipals. Ja en aquells moments el gerent de l’empresa pública Promosol advertia que aquesta gran diferència en el preu podia produir risc d’impugnació. Des de la Intervenció municipal es feia també un informe on es deia que la plica de Decathlon no hauria d’haver estat admesa, i el propi alcalde Josep Monràs reconeixia que s’assumien riscos. A més, va generar debat polític públic i membres de l’oposició no hi van estar d’acord.   Eurocarat (MediaMarkt) impugna el concurs aquell 2008. Això segueix el seu curs judicial. A la 1a sentència del 2012, es desestima el recurs d’Eurocarat i es dóna la raó a Mollet Impulsa. Eurocarat fa un recurs d’apel·lació.   A la segona sentència 30/11/2016 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, s’estima parcialment el recurs d’Eurocarat: es considera nul·la l’oferta de Decathlon pel fet de contenir condicionants suspensius. I automàticament adjudica a Eurocarat la parcel·la. Si no és possible complir aquest acord hi haurà d’haver, esclar, una  indemnització econòmica.   S’ha fet un recurs de cassació a la mateixa sala del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (que és difícil que prosperi) però que de moment atura l’execució de la sentència   Això pot provocar una situació d’alta inestabilitat econòmica.