Mollet del Vallès

Totes les notícies


El molletà Baptista Silanes, escollit president del Fòrum Sindical d'ERC Nacional

El passat 6 de setembre, en una assemblea del Fòrum Sindical d'Esquerra Republicana de Catalunya, es va escollir el molletà Baptista Silanes com a president. El Fòrum Sindical és l'ens del partit que treballa amb el món sindical i les relacions amb el secctor del treball a Catalunya. Silanes, a més de president del Fòrum Sindical, serà també conseller nacional del partit republicà, acompanyant la Marta Vilaret, l'Albert Biescas i l'Oriol López, escollits per diferent estaments també com a representants del Consell Nacional. Baptista Silanes -conegut com a "Bau"- té 51 anys, i és afIliat a la Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CCOO) des del 1987. Milita a ERC des del 1991 (arran de la segona Crida Nacional), i anteriorment havia estat als CJC. Membre del Comitè d’Empresa de Metro durant 16 anys, i secretari del Comitè durant 12 anys. Des de fa 5 anys és a l’estructura de la FSC, i és a la FSC de CCOO Catalunya com a responsable d’assessorament, TLC i Gabinet Jurídic. També és membre del Consell Nacional de CCOO Catalunya; i membre actiu del sector independentista dins del seu sindicat. Silanes encara el repte de presidir el Fòrum Sindical "per posar el primer partit de l’Esquerra Nacional a treballar per millorar les condicions de la classe obrera". Entre les propostes que vol liderar hi ha per exemple l'extensió del sindicalisme entre la militància del partit, organitzar la Convenció Nacional de Sindicalisme d'ERC, donar i tenir presència del partit en tots els àmbits que afectin a temes laborals, o col·laborar amb els i les càrrecs electes per dur propostes als àmbits on hi som presents. També pretén treballar per incrementar l’afiliació sindical entre la militància, i la seva participació en les eleccions sindicals. Des de la secció local d'ERC de Mollet del Vallès, la presidenta Txell Humbert remarca que "ens alegrem que un militant de molletà assumeixi aquestes responsabilitats a ERC i li farem costat en tot allò que ens demani".

La presidenta d'Ara Mollet ERC, Meritxell Humbert i la regidora Marta Vilaret expliquen que el pròxim dia 18 de setembre hi haurà un judici per injúries i calúmnies contra l'Albert Biescas i l'Oriol López

En una roda de premsa realitzada aquest matí, l'actual presidenta d'ERC a Mollet, Meritxell Humbert i la regidora Marta Vilaret, han explicat que el divendres 18 de setembre, s'obrirà judici oral contra el portaveu d'Ara Mollet ERC, Oriol López i l'expresident d'ERC de Mollet, Albert Biescas per un presumpte delicte d'injúries i calumnies. Periple judicial El judici del 18 de setembre arriba després de poc més de tres anys de la roda de premsa sobre l'afer Decathlon del juliol de 2017.

Ara Mollet ERC defensa un Gallecs més protegit i ampliat, i prioritza el transport públic entre els 2 Vallesos

Davant d’alguns titulars equívocs i algunes interpretacions errònies -segurament malintencionades- que s’han fet públiques les darreres hores sobre el posicionament d’ Esquerra  respecte la protecció i el futur de Gallecs- i sobre la proposta de mobilitat per als 2 Vallesos que ha fet, des d’Ara Mollet ERC – MES volem manifestar: NO AL QUART CINTURÓ DE COTXES; SÍ AL TRASNPORT PÚBLIC Que ja fa temps, concretament el 2010 i el 2012, ERC de Mollet ja va tenir un debat semblant pel que fa a la construcció de la carretera del Quart Cinturó –que hauria d’unir els 2 Vallesos i que destruiria bona part del paisatge no urbanitzat de la comarca- i que ha tingut històricament el suport del govern molletà (encapçalat pel PSC i ara també amb Podemos). Que ERC sempre ha rebutjat una altra carretera que només preveu més trànsit rodat, més contaminació i especulació urbanística al territori. Que el Quart Cinturó és encara una amenaça per a Gallecs i que sí que coneixem la disposició que es faci per part del PSC però no del soci petit del Govern molletà, Podemos. Més enllà de les grans paraules sobre la protecció del medi ambient i del planeta que volem llegar als nostres fills, cal un projecte. Que volem un nou model s’ha de concretar en accions. I cal que les inversions prioritàries siguin en transport públic i no en el privat com fins ara. Sense propostes que canviïn la dinàmica sobreexplotadora dels recursos ambientals actual els discursos queden en això, en discursos buits. Per això des d’Esquerra republicana hem treballat una proposta de futur per una mobilitat sostenible que afavoreixi la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica, tot mitigant els efectes del canvi climàtic del transport privat. Des d’Ara Mollet ERC – MES defensem no fer més carreteres ni nous traçats, i sí construir connexions de transport col·lectiu, especialment ferroviari. Que ERC ja va defensar fa temps que la carretera C155 (que va de Sabadell a Granollers), que des de sempre divideix Gallecs en 2 parts, quedi semisoterrada amb un fals túnel unint així les 2 parts de Gallecs ara dividides, l’ara protegida i la de més al nord d’aquesta carretera.

Ara Mollet ERC i Jovent Republicà de Mollet commemoren el 28J, dia internacional de l’orgull LGTBIQ+

Les dues formacions molletanes han sigut les úniques que van celebrar i commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ a la ciutat de Mollet del Vallès.   Amb la concentració de diumenge a la plaça Prat de la Riba, Ara Mollet ERC i Jovent Republicà s'han adherit d'aquesta manera als diferents actes celebrats a reu del país durant el cap de setmana. Una concentració que va acabar amb la lectura d'un manifest conjunt de les dues formacions, amb les intervencions d'en Sergi Suárez - en representació del Jovent Republicà - , l'Ariadna Prat - com a militant d'Ara Mollet ERC - i la Marina Planellas, - militant d'Ara Mollet ERC i alhora regidora a l'Ajuntament de Mollet - , pel grup municipal d’Ara Mollet ERC – MES.   Del manifest podem destacar El nostre rebuig a la sentència del Tribunal Suprem espanyol del passat 1 de juny en què prohibia qualsevol mena de bandera, pancarta o missatge institucional que no fos l'oficial. Aquesta ignominiosa sentència perpetua el relat de la falsa neutralitat de les institucions polítiques. Nosaltres considerem, precisament, que les institucions polítiques escollides democràticament pels ciutadans i ciutadanes no poden ser mai un espai neutral, i a més a més, quan estem davant de símbols com la bandera de l'arc de Sant Martí que representa indubtablement la llibertat, la diversitat i la justícia social. No hi ha bandera més neutral que la del moviment LGTBIQ+, per això, des d'Ara Mollet-ERC i el Jovent Republicà no renunciarem mai a fer política dins i fora de l'ajuntament, amb els veïns i veïnes i les seves necessitats.   També demanàvem a l’Ajuntament de Mollet del Vallès i al seu alcalde coratge i valentia per a desobeir qualsevol resolució antidemocràtica per part de la justícia espanyola, i penjar a la façana del consistori i als màstils institucionals la bandera LGTBIQ+ en suport al col·lectiu i a les seves lluites, que són les lluites de totes.   A més a més, demanàvem polítiques públiques concretes en matèria LGTBIQ+ des de l'ajuntament per lluitar contra la xacra de la lgtbifòbia.

Ara Mollet ERC i Jovent Republicà de Mollet commemoren el 28J, dia internacional de l’orgull LGTBI+

El 28 de juny de 1969, el col·lectiu LGTBI+ va iniciar la lluita per a la igualtat de drets a partir de la rebel·lió que van generar els fets d'Stonewall, liderats per dones trans racialitzades a la ciutat de Nova York. Enguany, a més, fa 50 anys de l'inici del moviment LGTBI+ a l'estat espanyol, amb la creació del Movimiento Español de Liberación Homosexual (MELH) el 1970, i posteriorment, el 1977, Barcelona va acollir la primera manifestació de lesbianes, gais, bisexuals, trans* i intersexuals dels Països Catalans, que va acabar amb una dura repressió policial contra els manifestants.   Al llarg d'aquests anys, el col·lectiu LGBTI+ ha aconseguit assolir de forma desigual el reconeixement legal dels seus drets en alguns estats del món però cal no oblidar que l'homosexualitat encara és perseguida i castigada a molts estats, fins i tot amb la pena de mort, i molts d’altres no disposen de cap mena de legislació que garanteixi els drets de les persones LGTBI+.    Malgrat que en els darrers anys s'ha avançat molt en la normalització i assumpció de la realitat LGTBI+ per la societat, encara estem lluny d’assegurar els drets fonamentals de les persones LGTBI+ i d'erradicar definitivament la LGTBIfòbia. Cal continuar implementant aquestes polítiques, especialment en aquells col·lectius més vulnerables com les persones grans, les persones migrades, els i les adolescents i infants, o les persones trans. Per tal d'assolir la igualtat real, es fa inevitable qüestionar de manera transversal la cisheteronormativitat que culturalment imposa el nostre sistema heteropatriarcal pressuposant una orientació sexual, identitat de gènere home-dona i aparences o expressions de gènere úniques.   A més a més, el passat 1 de juny la justícia espanyola va tornar a exercir la repressió i prohibeix qualsevol exhibició pública de banderes, pancartes o missatges que no siguin els constitucionals, censurant moviments com l’LGTBI i limitant la llibertat d’expressió a les nostres institucions.

Comunicat sobre els parcs infantils i el mercat ambulant

Després de mesos en què la ciutat de Mollet del Vallès ha romangut en estat d'alarma, la tornada a la normalitat hauria de ser la nota dominant en les decisions que s'han de prendre des del Govern molletà. Des d'Ara Mollet ERC - MES així ho hem fet saber al govern, i volem manifestar el següent: - Els parcs infantils són espais de sociabilitació dels nens i nenes i les seves famílies. Avui a la majoria de poblacions catalanes i veïnes -amb les mesures pertinents a prendre sanitàriament- són oberts. No és el cas dels parcs infantils de Mollet del Vallès. Demanem que els parcs siguin reoberts amb urgència i que els nostres nens i nenes, amb les seves famílies, puguin gaudir dels espais comuns de joc. No pot ser que siguin els més vulnerables els qui surtin al final de la desescalada, havent estat els primers en entrar-hi. - El mercat setmanal dels dimarts ha trigat més del compte a reiniciar la seva activitat, provocant moltes pèrdues als treballadors i treballadores que en formen part. A molts municipis ja fa setmanes que s'ha reprès tota l'activitat amb normalitat. Des de fa 2 setmanes les parades d'alimentació són altra vegada a l'avinguda Llibertat. No és el cas de la resta de paradistes que es dediquen a la roba o a d'altres productes. El col·lectiu de Paradistes del Mercat de Mollet s'ha reunit amb l'Ajuntament i encara no se sap quan podran tornar a l'activitat. Reclamem doncs que a partir del dimarts 23 de juny els paradistes no alimentaris puguin tenir un lloc on poder desenvolupar la seva feina, amb les mesures de seguretat i d'espai que siguin pertinents.

El grup municipal d'Ara Mollet ERC - MES presenta 6 mocions pel proper ple ordinari de juny

Passats gairebé 4 mesos sense poder celebrar un Ple ordinari -que és l'espai on els grups municipals poden presentar textos i fer preguntes i precs- i després de demanar-ho amb insistència, el pròxim 29 de juny a les 17h se celebrarà Ple ordinari corresponent al mes de juny, però aquest de moment haurà de ser de forma telemàtica. Des del grup municipal d'Ara Mollet ERC - MES ( del qual Ara Mollet ERC forma part ), hem treballat 6 textos que portem al Ple en forma de moció, per poder ser debatuts i votats al mateix. A continuació us detallem les mocions que hem presentat, i també us compartim un enllaç per a cada moció, per tal que les pugueu llegir detingudament : - Moció sobre la prohibició d'exhibir símbols no oficials a les façanes d'edificis públics. - Moció per a l'eliminació de la discriminació racial. - Moció de suport a les entitats molletanes i sobre la coordinadora d'entitats - Moció sobre la monarquia i la seva corrupció. - Moció sobre el pagament dels ERTOs als molletans i molletanes. - Moció sobre els problemes d'empadronament a Mollet.

Ara Mollet ERC organitza una xerrada virtual sobre el model de Festa Major a la ciutat

El cicle de xerrades que Ara Mollet ERC ha anat oferint al llarg del confinament segueix el divendres 12 de juny a les 18h, i en aquest cas tractarem sobre un tema que creiem molt important. Ara que el Govern molletà ha decidit prescindir de la Festa Major 2020 és un bon moment per analitzar el model de festa major que a Mollet hem anat forjant els darrers vint-i-cinc anys a través de la irrupció i de la consolidació de les colles de Morats i Torrats. La cultura no pot ser la gran damnificada d'aquesta crisi. Per això explicarem quines idees tenim des d'Ara Mollet ERC sobre el futur model de festa major, però també tindrem l’ocasió d’escoltar les inquietuds i aspiracions que tenen les diferents colles molletanes. Des de l'inici del confinament vam creure interessant de mantenir virtualment el contacte amb els molletans i molletanes amb temes locals que interessessin i que aportessin debat. Temes ambientals, històrics, geogràfics, polítics o artístics que han tingut una gran rebuda i una mitjana de 35 participants a cadascuna de les xerrades virtuals. Les 8 xerrades han aportat molt de debat i obertura a la ciutadania, i des de la secció local d'ERC pensem que haurem de seguir en aquest camí en el futur. Per aquesta propera xerrada comptarem amb la participació d’en Jose López (cap de colla dels Morats) i l’Albert Carreras (cap de colla dels Torrats) , des d'Ara Mollet ERC convidem a tota la ciutadania a sumar-s'hi. Es podrà fer a través del següent enllaç: https://us02web.zoom.us/j/86042095059

Ara Mollet ERC organitza divendres a les 18h la presentació virtual "Gallecs o els colors de la poesia" a càrrec de Cristina Àlvarez Roig

Després de la xerrada virtual organitzada el passat divendres 15 de maig sobre la figura de l’alcalde republicà Feliu Tura, feta per la Montserrat Tura, organitzem una nova trobada virtual: La presentació serà al proper divendres 29 de maig a les 18h, i la presentarà la presidenta d’ERC de Mollet, Meritxell Humbert. Al final s’obrirà el ja tradicional torn de paraules. Es tracta de “Gallecs o els colors de la poesia”, un recorregut per Gallecs que s’inicia el juny, un mes després del moment àlgid de l’esclat de la natura, i que avança pels colors de les diferents estacions i diversos tipus de paisatge fins a acabar el maig, quan les flors culminen en el seu esclat. Les darreres imatges corresponen a aquest mateix mes de maig, just en l’inici del desconfinament. Es pot constatar l’exuberància de la natura quan la mà humana no hi intervé. Al llarg d’aquest viatge es van anotant, en alguns peus de fotografia, el nom de les flors i les plantes que es troben de manera més habitual. Paral·lelament, Cristina Àlvarez Roig ens recitarà alguns poemes que evoquen aquest espai únic en bellesa i importància natural que sembla viure al marge del temps i la civilització. L’audiovisual, d’uns 20 minuts de durada, finalitza amb el recordatori que la bellesa és fràgil i alhora una de les realitats més necessàries i que hem de tenir especial cura d’aquest petit paradís que és Gallecs. Cristina Àlvarez Roig (Barcelona, 1973), és arquitecta màster per l’ETSAB (UPC) des de l’any 2000, especialista en rehabilitació, en adaptació funcional d’edificis i espais urbans i en lesions en l’edificació. Des de sempre, l’art i les lletres l’han apassionat i per això compagina la seva professió amb la poesia, àmbit en què ha estat guardonada amb més de disset reconeixements en els darrers tres anys. Ha publicat Oasi privat (Òmicron, 2014), Cosmogonia Terrenal (Edicions del Sud, 2019), obra guanyadora del II Premi de Poesia Torre de Piles, i L’omega de la rosa (Editorial Gregal, 2019), recull d’haikus i tankas escrit a quatre mans amb el poeta, traductor i editor Israel Clarà, que també és el seu company de vida.