Mollet del Vallès

Notícia

Comunicat d’Ara Mollet – ERC sobre el Referèndum
Al passat Ple de dijous 20 de juliol es va aprovar una moció que demanava que l’Ajuntament de Mollet del Vallès estigués al costat del Referèndum de l’1 d’octubre, cedint els espais de votació habituals, així com fent una crida a la participació. Hi van votar a favor 14 vots (Canviem Mollet, Ara Mollet – ERC – MES i el PDeCAT); per 11 vots en contra (PSC, C’s i PP).
 
Des d’Ara Mollet –ERC considerem que les paraules de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, dient que el govern de la ciutat no col·laborarà amb el Referèndum, van en contra de la democràcia, mostren un esperit autoritari, i van en línia contrària amb l’acord majoritari del Ple de Mollet del Vallès. Recordem que va ser aquest Ple el que va escollir aquest alcalde, i que l’alcalde es deu al Ple com a màxim òrgan democràtic i de representació política.
 
Entenent que la majoria dels molletans i molletanes, així com la majoria dels seus representants polítics escollits de manera democràtica, volen votar, manifestem altra vegada la crida a col·laborar amb el Referèndum, tornem a dir que volem ajudar el Govern de la ciutat i que si cal ens fem responsables de tot el que calgui per poder votar amb normalitat el proper 1 d’octubre. Avui no es pot ser neutral amb el dret a vot dels catalans: o s’està amb la democràcia, o s’està amb les actituds repressives del govern de l’Estat espanyol.
 
No entendríem de cap de les maneres que després d’un acord majoritari a l’Ajuntament no es col·labori, així com entendríem també que la legitimitat d’un alcalde que no respecta els acords democràtics queda en entredit.
 
Per tot això, Ara Mollet – ERC fa una crida pública a defensar el dret a vot i a exigir que el Govern de Mollet faci efectius els acords presos al Ple.