Mollet del Vallès

Totes les opinions

ERC, 85 anys a Mollet

Esquerra Republicana de Catalunya va néixer l’any 1931, el mateix any en què es proclamava la República. Anys de grans canvis socials. Desprès 40 anys de dictadura, de morts, de silenci i d’exili. A Mollet del Vallès ERC forma part de la història de l’esquerra del segle XX i el XXI. Apareixia amb la unió del Centre Catalanista Republicà dels anys 30 que aglutinava republicans, obrers sobretot del tèxtil, i petits comerciants.

Parlem de participació?

Des del republicanisme que amara les nostres idees pensem que la implicació del ciutadà a la vida política ha d’anar molt més enllà. Des d’Ara Mollet - ERC - MES portem al programa mesures noves i agosarades per implicar més la ciutadania en els afers públics. Per això voldríem governar, per aplicar aquestes idees de regeneració de la vida política, econòmica, cultural, esportiva, comercial, de la joventut, de la gent gran, etc.

Mollet i el comerç: s’ha trencat l’equilibri

Al ple del passat setembre des del grup municipal d’Ara Mollet – ERC -MES vam presentar una moció que demanava que l’Ajuntament de Mollet apliqués una moratòria per a l’obertura de les noves superfícies comercials del món de l’alimentació i de productes generals de l’autoservei. També que es realitzés un estudi que analitzi l’impacte i les relacions del seu contacte amb el comerç tradicional i de barri.

La República és l’únic canvi possible

Oriol López i Marta Vilaret, Portaveu i regidora d'Ara Mollet - ERC - MES

Passades les eleccions a les Corts espanyoles pensem que el lema utilitzat per Esquerra Republicana durant la campanya està més actual que abans i tot. Espanya s’ha explicat al món com a irreformable; amb molta claredat les forces del règim (PP, PSOE-PSC i Ciutadans) acaparen la majoria dels diputats i, per tant, no s’albiren canvis ni socials ni de model territorial. A Catalunya la victòria dels comuns era esperable.

per Albert Biescas

Els mitjans públics i de proximitat

Els nostres mitjans de comunicació públics locals han estat i són una peça fonamental en la creació i difusió d’informació dels municipis catalans. La proximitat, el rigor i la plena dedicació, a vegades d’una manera altruista, no remunerada i majoritàriament des de la professionalitat que exerceixen dia rere dia a través dels nostres pobles i ciutats els converteix en un dels principals eixos de cohesió social i cultural del país.

El no-projecte del PSC, per Marta Vilaret

La setmana passada es publicava un escrit de la portaveu socialista Mireia Dionisio on criticava que alguns establien bàndols (Canviem Mollet) o no acceptaven els resultats electorals (Ara Mollet), mentre que d’altres (PSC, C’s, CiU i PP) -entengueu-hi els “bons”- es dedicaven a fer grans aportacions i acords per Mollet. Això és, a part de fals, la ratificació dels bàndols que suposadament tan li desagraden.

Que ens hi juguem el 20D?, per Albert Biescas

Aquestes no seran unes eleccions plebiscitàries, com ho van ser les del 27S, però aquells que aleshores deien que no ho eren ara diran el contrari. I és que tots els vots que no vagin a partits independentistes els comptaran com a vots contraris a la independència.   Nosaltres, Esquerra Republicana, anem a Madrid a dir-li a l’Estat espanyol que els independentistes volem un estat propi per resoldre els nostres problemes, que no volem que ens diguin com hem de distribuir els nostres diners, que no volem almoines a traves del FLA (uns diners que han recaptat dels catalans), que volem la nostra hisenda pública per gestionar els nostres impostos, que volem la nostra seguretat social, el nostre sistema educatiu,.

Un Govern amb poc recorregut, per Oriol López

Passat mig any des de les eleccions municipals i el balanç que fem del govern de Mollet, amb 7 regidors del PSC dels 25 que conformen el Consistori –i amb pactes de governabilitat amb Ciutadans i Convergència de molt poc recorregut-, és d’una acusada paràlisi i molt poca estabilitat. De moment no hem vist ni escoltat cap nova política per part de l’alcalde ni del PSC. La desgovernança és evident: són ja molts els tècnics municipals que ens expliquen de primera mà que no hi ha coordinació entre el govern i els treballadors municipals.