Mollet del Vallès

Totes les opinions

Grup Municipal

Mollet necessita una Taula de Ciutat

El passat divendres 8 de maig l’Ajuntament de Mollet celebrava un Ple extraordinari, el primer des de la crisi del coronavirus. Des d’Ara Mollet ERC – MES el vam afrontar amb ganes de sumar i demanant unitat d’acció entre el govern i la resta de grups municipals. Però anàvem més enllà i demanàvem la creació d’una Taula de Ciutat (amb grups de govern, d’oposició, així com sectors sindicals, empresarials i entitats representatives).

Grup Municipal

Proposem un Pla de xoc econòmic i social d’1.278.500 €

El grup municipal d’Ara Mollet ERC – MES, entenent la situació de crisi que viu tot el país i com afectarà a Mollet, ha analitzat el Pressupost aprovat per al 2020 a la ciutat i proposa solucions a curt termini per ajudar el teixit econòmic molletà, així com a les persones que estan patint una situació de vulnerabilitat mai vista. Proposem fer una modificació de crèdit d’1.278.500 euros provinents sobretot del capítol d’inversions, ja que es tracta d’una part del pressupost que no afecta directament ni a sous ni a ajudes socials, ni a aspectes bàsics del pressupost.

Isabel Padilla i Padilla

Ser mujer en el año 2000

“Soy mujer, no cabe duda, y me siento muy bien dentro de mi piel “, muchas de nosotras lo afirmaríamos sin pensarlo dos veces. ¿A cuento de que viene este comienzo de página?… pues a cuento de que muchas mujeres sabemos que lo somos, pero hacia donde nos lleva el ser de un género determinado ya no lo tenemos tan claro. Quiero decir, asumir ser persona y responsabilizarte de ti misma como tal persona al total, sin culpar a nadie si las cosas te salen mal.

Oriol López i Mayolas

Ho farem possible

Ara Mollet ERC – MES ha aconseguit el millor resultat de la seva història a les eleccions municipals de Mollet del Vallès des dels temps de la República: 5.260 vots, un 23,03% dels vots i 6 regidors. Essent primera força al barri de Santa Rosa i aconseguint la segona posició a tota la resta de barris molletans. És una fita històrica que obre noves perspectives; que obre un ventall de noves possibilitats per al futur de Mollet.

Oriol López i Mayolas

Mollet és als barris

Veia fa uns anys amb preocupació que quan es feien parades informatives per parlar amb la gent normalment sempre se situaven al centre de Mollet: a la Rambla. Això em va fer pensar que no era així com el projecte d’Ara Mollet podia arribar a més persones. I ens vam posar mans a l’obra! Gràcies a ser gairebé 250 persones les disposades a treballar per canviar Mollet i per a la República vam poder muntar 7 seccions de barri (amb persones de cadascun dels barris que treballen al seu territori concret).

Marina Planellas

Per què em sumo al projecte d'Ara Mollet?

Vaig conèixer la gent d' Ara Mollet el 2011. Amb 14 anys vaig començar a militar a les Joventuts d'Esquerra Republicana, un any de municipals. Aquí a la ciutat, la candidatura es deia Ara Mollet – Esquerra, ja que començaven amb aquest projecte d'obertura cap a la ciutadania. Al principi només coneixia l'Oriol López, el candidat, però de mica en mica vaig anar coneixent tota la gent que treballava darrere d'Ara Mollet.

Oriol López i Mayolas

Avis i àvies

Des de fa un any i mig cada dimecres a les 12h del migdia un grup d’homes i dones de Mollet es concentren al davant de l’Ajuntament per demanar la llibertat dels presos i preses polítics i el retorn de les persones exiliades. Són els Avis i Àvies per la Llibertat, que de manera continuada cada setmana ens recorden la situació d’extrema excepcionalitat que patim. I és que ells coneixen per experiència el que és viure sota d’una dictadura, sense llibertats.

Oriol López

Si som barris, som Mollet

L’any 1960 Mollet tenia uns 8.303 habitants. Només 21 anys després, el 1981, es quadruplicava arribant als 35.494. Això no era perquè sí; a Catalunya arribaren centenars de milers de persones que venien a viure amb més dignitat. I la indústria vallesana feia que Mollet fos un dels indrets on venir a viure.  Que en 20 anys una població creixi sense cap mena de planejament (i en plena dictadura) va comportar que els serveis bàsics com l’escolarització, la salut o el clavegueram fossin més que deficients.

Oriol López

Dues dones

La Marina Planellas i la Isabel Padilla m’acompanyen a la candidatura. Quan et toca ser el primer candidat a unes eleccions saps perfectament que seràs la cara visible, i l’objectiu d’atacs. Però tot això queda compensat quan qui t’acompanya a la llista és gent a qui t’aprecies i amb qui saps que podràs forjar un equip indestructible. La candidatura que hem fet per a les properes eleccions de maig és molt valuosa.