Montcada i Reixac

Totes les notícies

Sopar de campanya amb Marc Sanglas

La secció local organitza demà un acte amb Marc Sanglas, candidat de la comarca a les llistes d’ERC.   Demà divendres, a les 21:15, ERC Montcada i Reixac organitza un sopar de campanya amb la presència de Marc Sanglas, candidat de la comarca a les llistes d’ERC a les properes eleccions del 21 de desembre.   L’acte tindrà lloc al Restaurant Centric (c/ Anselm Clavé, 28- Masrampinyo) i servirà per explicar bona part del programa d’ERC i explicar quines seran les accions per a consolidar la República. Ara més que mai és important votar ERC, no només per tirar endavant el projecte de la nova república, sinó especialment per alliberar els nostres presos polítics i recuperar les institucions del poble català. Només amb la força dels vots republicans i independentistes podrem fer front al bloc unionista que ha implantat el 155 amb la única intenció d’atemorir i humiliar el poble català.   Per a reservar plaça al sopar, enviar email a [email protected]

Aquest dissabte omplim els carrers de Barcelona per reclamar la llibertat dels nostres presos

Sota el lema “Llibertat. Som República”, la ciutat de Barcelona acollirà aquest dissabte una nova concentració en protesta per l’empresonament del govern legítim de Catalunya així com de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Des d’ERC Montcada i Reixac volem animar a tots els ciutadans i ciutadanes de la nostra localitat a participar en aquesta manifestació. La secció local d’ERC participarà demà a les 17:00 hores en la manifestació convocada per diferents entitats i partits polítics per reclamar l’alliberament Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i els membres del govern empresonats. La concentració també vol ser una protesta contra l´aplicació il·legal de l’article 155 i un clam davant la repressió policial, judicial i administrativa que està duent a terme l’Estat Espanyol contra Catalunya i les seves institucions. La secció local sortirà cap a Barcelona des de l’estació de Rodalies de Montcada i Reixac (Centre) entre les 15:30 i les 16:00 hores, conjuntament amb la plataforma “MiR per la República”. El recorregut partirà de la cruïlla del carrer Marina amb carrer Pujades, a les 17 h, i anirà baixant fins a l’avinguda Icària, lloc on hi haurà els escenaris i on es faran els parlaments i també alguna actuació musical. La tria del lloc és simbòlica, ja que és on es troben algunes de les postals més emblemàtiques de la ciutat, com la Sagrada Família i també l’skyline de Barcelona al tram baix de la manifestació. “Ara més que mai hem de fer sentir la nostra veu. No podem normalitzar que el nostre govern legítim sigui a la presó o a l’exili i que els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural portin més de 25 dies empresonats. Es preveu que la manifestació sigui multitudinària i serà una nova demostració de la capacitat de mobilització de la ciutadania contra un Estat espanyol que només busca humiliar el poble català, empresonant i reprimint a aquells que no pensen com ells. Però ja hem demostrat durant aquestes darreres setmanes que hem perdut la por.

La secció local d’ERC anima a participar en la manifestació per reclamar la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

ERC Montcada i Reixac vol animar a tots els ciutadans i ciutadanes de Montcada i Reixac a participar en la manifestació que tindrà lloc aquest dissabte a Barcelona a les 17:00 hores. La concentració té com a objectiu demanar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La secció local d’ERC participarà demà a les 17:00 hores en la manifestació convocada per diferents entitats i partits polítics sota el lema “En defensa dels drets i les llibertats. Llibertat Jordi Cuixart i Jordi Sánchez”. L’objectiu d’aquesta concentració, amb capçalera a la cruïlla de Passeig de Gràcia amb Aragó, és demanar la llibertat dels presidents d’ANC i Òmnium Cultural acusats de sedició i empresonats el passat dilluns per l’Audiència Nacional. Per Oriol Ribas, president de la secció local d’ERC Montcada, la detenció de Cuixart i Sànchez “és un fet inadmissible que demostra, una vegada més, la “demofòbia” de l’estat espanyol que dia rere dia trepitja drets fonamentals com la llibertat d’expressió, la llibertat de reunió, informació o pensament. De fet, Espanya s’ha convertit en l´únic país de la UE amb presos polítics. És per això que la manifestació de dissabte no té color polític. Té com a objectiu defensar els drets i les llibertats de totes les persones del nostre país davant d’un estat espanyol que humilia els catalans i unes institucions que han perdut els més mínims principis democràtics.” La secció local sortirà cap a Barcelona des de l’estació de Rodalies de Montcada i Reixac (Centre) a les 16:00 hores.  

12-O Res a celebrar. Els regidors d’ERC treballen avui

Els regidors del Grup Municipal d’ERC a Montcada i Reixac no tenen res a celebrar aquest 12 d’octubre. És per això que els tres edils, Jordi Sánchez, Montse Ribera i Salvador Serratosa, realitzen la seva jornada laboral amb total normalitat, com qualsevol altre dia laborable, tal i com ja van fer l’any passat.   Aquest jornada està marcada com a festiva en el calendari laboral per a celebrar el “Dia de la Hispanitat”, una commemoració en la que els edils d’ERC no tenen res a celebrar. El 12 d’octubre commemora l’arribada de Cristòfol Colon a Amèrica i l’inici de les relacions marcades malauradament pel colonialisme dels estats europeus. Un capítol vergonyós de la història, que inicià segles de racisme, esclavatge, assassinat i espoli contra els pobles d’Amèrica, un procés que suposa l’absoluta opressió i destrucció íntegra de cultures centenàries.   Per Jordi Sánchez, Portaveu del Grup Municipal d’ERC, “davant les accions violentes, repressives i antidemocràtiques que el govern espanyol està duent a terme contra el poble català i les seves institucions, enguany també treballem. Per la sobirania i la dignitat dels pobles, res a celebrar”.

Hem votat

Ens deien que no es votaria. Que no hi hauria referèndum. Que no hi haurien paperetes, ni urnes, ni taules ni col·legis. El nostre compromís era garantir el dret de vot a Montcada en el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. I entre tots ho hem complert.   A les 9 del matí, l’hora d’inici de les votacions, 11 col·legis electorals es van obrir puntualment a Montcada. Hi ha hagut col·legis oberts, taules constituïdes, amb presidents i vocals, amb representants de l’administració, amb paperetes, sobres, urnes, i tot el necessari per exercir el dret democràtic de votar, com sempre. I ciutadans votant. Molts votants. Agraïments  L’èxit de la jornada del diumenge s’ha assolit per la participació altruista, desinteressada  i compromesa de molts ciutadans als que hem d’agrair profundament la seva aportació: Als representants de l’administració que, de forma voluntària i malgrat les amenaces, han mantingut en el referèndum el rigor i les garanties dels processos electorals.  Als membres de les meses electorals, presidents i vocals, que s’han mantingut ferms per permetre als seus veïns l’exercici democràtic del dret a decidir. Als apoderats dels partits i entitats, que a més d’exercir la seva funció com en tota comtessa electoral, han col·laborat en tasques de logística i suport, fent que el cost del referèndum hagi estat 0 per a l’administració.  Entre ells, m’enorgulleix pertànyer a un grup de gent de fermes conviccions, d’honestedat provada i d’esforç desinteressat, que mai fallen, que s’hi deixen la pell sempre: la bona gent d’Esquerra. I, sobretot, i de manera especialment emotiva, als veïns i veïnes que han arribat als col·legis electorals a primera hora del matí o han dormint en ells, i s’hi han quedant tot el dia, fins a la finalització del recompte, amb un respecte escrupolós per totes les opcions dels votants,  per protegit col·legis, urnes, vots i ciutadans, per si arribaven les agressions indiscriminades de les forces de seguretat de l’estat que s’han produït en poblacions veïnes.

Suport a l’Alcaldessa davant la citació de la fiscalia

Davant la citació de l’Alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, el proper dilluns, a les 12h, al jutjat de Cerdanyola, ERC vol mostrar el seu suport i la solidaritat.   Acompanyarem a l’Alcaldessa de Montcada en la seva declaració, al sentir-nos també plenament responsables en la decisió i en la determinació de garantir que la ciutadania pugui votar el dia 1 d’octubre també a Montcada.   Aquesta decisió, recollida en l’acord d’investidura de juny de 2015, ja preveia també complir i aplicar el que les institucions catalanes, Parlament i Govern de la Generalitat, disposin en l’exercici del dret a decidir, així com la defensa de les institucions i l’autogovern catalans en cas que l’Estat espanyol els decidís anul·lar, suspendre o intervenir, com està fent. La citació a més de 700 alcaldesses i alcaldes de tot Catalunya, també a arribat també a la nostra alcaldessa i sutirem en la seva defensa, suport i solidaritat.    

ERC fa una crida a la mobilització ciutadana en defensa dels drets i les institucions catalanes

La secció local d’esquerra republicana de Montcada i Reixac fa una crida a la ciutadania a sortir a defensar pacíficament les nostres institucions.   Molts montcadencs ens hem desplaçat a Gran Via amb Rambla Catalunya, a partir de 10 h. del matí, i aquí seguirem, mobilitzats en una concentració cívica, pacífica, serena i ferma.   El comportament del Govern espanyol és inacceptable i no és homologable en una democràcia avançada. Estan en joc la democràcia, els drets civils, les llibertats. “L’actuació repressiva de Estat espanyol ens estan obligant a tots els demòcrates a defensar els drets dels ciutadans que estan sent vulnerats”, segons Oriol Ribas, president de la Secció Local. Ni detencions, ni escorcolls, ni registres, ni confiscació de materials, faran aturar la voluntat de la ciutadania d’exercir el dret de decidir el seu futur amb la celebració del referèndum. Els que diuen que no té garanties estan col·laborant a intentar que sigui així i no se'n sortiran. Estem guanyant i guanyarem perquè ho fem cívicament i pacíficament i amb el màxim coratge i serenitat. Anunciarem i convocarem a les properes mobilitzacions unitàries que s’aniran anunciant properament. Seguim!!

ERC garantirà que els ciutadans de Montcada puguin votar en plena llibertat en el referèndum de l’1 d’octubre

Estant al govern municipal, ERC garantirà que la ciutadania de Montcada i Reixac pugui exercir el seu dret a vot amb llibertat i garanties en el referèndum d’autodeterminació convocat ahir pel Govern de la Generalitat pel proper 1 d’octubre.   Tal i com reconeix l’acord d’investidura de juny de 2015, el govern municipal es compromet a complir i aplicar el que les institucions catalanes, Parlament i Govern de la Generalitat, disposin en l’exercici del dret a decidir.   En l’acord es reconeix al poble català com a subjecte polític i jurídic, amb sobirania democràtica necessària per a fer efectiu l’exercici del dret a decidir, com a plasmació del dret a l’autodeterminació dels pobles, per poder escollir el nostre futur polític amb llibertat i sense límits.   Des del govern municipal, defensarem i aplicarem les propostes del Parlament en favor del dret a decidir. També defensarem els òrgans d’autogovern catalans en cas que l’Estat espanyol els decidís anul·lar, suspendre o intervenir.   Segons Oriol Ribas, president de la Secció Local "ERC, com a partit, farà campanya pel Si en el Referèndum d’Autodeterminació, com no podria ser d’una altra manera, sent un partit independentista com és. Els seus càrrecs electes amb responsabilitat de govern treballaran per fer efectiu el Referèndum amb rigor i imparcialitat i garantint el respecte per a totes les opcions polítiques i el dret de vot per a tots els ciutadans”.  

ERC CRIDA A LA PARTICIPACIÓ MASSIVA ALS ACTES D´UN 11-S HISTÒRIC

· Després dels actes institucionals de Montcada, ERC MiR organitza un aperitiu al local per agafar forces abans d’anar cap a la manifestació de Barcelona.   La secció local d’ERC anima a participar a tots els montcadencs als actes que es celebraran, tant a nivell local com nacional, el proper 11 de setembre amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.   “Aquest 11 de setembre serà històric. No només pel nivell de mobilització, que tot indica serà més important que mai, sinó perquè també marca l’inici de la campanya del Referèndum que es celebrarà el proper 1 d’octubre. És per això que aquest 11-S hem de fer sentir la nostra veu més que mai, omplint els carrers i demostrant que res no ens aturarà, que no tenim por ni de les clavegueres de l’Estat espanyol ni de les querelles judicials ni de les amenaces constants”, declara Oriol Ribas, President de la secció local d’ERC.   Aquest any, ERC Montcada i Reixac vol animar especialment als seus militants, simpatitzants i amics a participar dels actes institucionals que el proper 11 de setembre es celebraran a la Plaça de l’Església de la nostra localitat.   Una vegada finalitzats els actes institucionals, obrirem les portes del nostre local (12:30 h) per a fer un aperitiu/dinar amb tots aquells que ens vulguin acompanyar i celebrar la Diada Nacional de Catalunya amb nosaltres.   Des d’allà anirem cap a l’estació de Rodalies de Montcada-Manresa per agafar el tren (15:15), conjuntament amb la els companys de l’ANC, que ens portarà fins a la manifestació de Barcelona. Una manifestació a la que també animem a tothom a inscriure’s.     Si voleu venir amb nosaltres als actes del 11-S o confirmar la vostra assistència a l´aperitiu, podeu escriure un correu a [email protected]