Montcada i Reixac

Totes les notícies

Comunicat conjunt d´ERC, PDeCAT, CUP, ANC i CDR MiR

Rebutgem de manera rotunda els injustos empresonaments dictats pel Tribunal Suprem i reclamem la posada en llibertat immediata de Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva, així com d´Oriol Junqueras, Quim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i el retorn d’aquells qui han hagut d’emprendre el camí de l’exili: el president Puigdemont, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Antoni Comín, Anna Gabriel i Marta Rovira. Denunciem la greu vulneració de drets i llibertats, la persecució i repressió ideològica i la judicialització de la política que estant portant a terme les diferents institucions de l’Estat espanyol de manera arbitrària. Una situació que no només afecta les institucions catalanes i el moviment independentista, sinó també tota la ciutadania de Catalunya. Condemnem rotundament la violència policial en l’intent de controlar les lliures i pacífiques manifestacions als carrers de la població. Ens comprometem a actuar conjuntament en la defensa dels principis democràtics i drets fonamentals, civils i polítics, portant a terme totes aquelles accions necessàries per reclamar la posada en llibertat dels presos polítics i el retorn de polítics a l´exili; i sense deixar de treballar per la llibertat de Catalunya. Així mateix, ens mantindrem ferms al costat de les nostres institucions i de tots els diputats i diputades escollits democràticament, legítims dipositaris de la voluntat popular dels catalans. Garantirem el dret a la llibertat d’expressió i de pensament a la nostra ciutat. Ni jutges ni feixistes podran silenciar la lliure manifestació d’idees profundament democràtiques, radicalment respectuoses i justes. Treballarem conjuntament, no només per fer possibles les aspiracions nacionals d’una part majoritària del poble de Catalunya, sinó també per sumar-hi totes aquelles persones que comparteixen amb nosaltres els valors republicans de llibertat, fraternitat i igualtat d´oportunitats.

ERC rebutja el xantatge de C’s als pressupostos

La secció local reitera el seu compromís amb els presos polítics i membres del govern exiliats. Mentre hi hagin presos polítics i exiliats, hi hauran llaços grocs a Montcada. ERC, estant al govern de l’Ajuntament de Montcada, no acceptarà la retirada els llaços grocs mentre l’estat espanyol no alliberi Jordi Cuixart, Quim Forn, Oriol Junqueras i Jordi Sànchez, i deixi tornar sense càrrecs als membres exiliats del Govern de Catalunya. La secció local vol deixar clar que en cap cas cedirà al xantatge polític de C’s, que demana la retirada dels llaços grocs a canvi d’ aprovar els pressupostos municipals d’enguany. En aquest sentit, ERC lamenta profundament el canvi de rumb de C’s que, en els darrers 2 anys, s’havia caracteritzat per les seves actituds responsables envers la governació del municipi i les diferents propostes de l’actual equip de govern. El tarannà negociador inicial de C’s ha mutat cap a actituds demagògiques i d’aparador, confirmant així que les seves prioritats estan molt lluny de les polítiques de proximitat i responsabilitat que necessita el nostre municipi. Tota formació política té el dret a votar en contra de l’aprovació dels pressupostos. Ara bé, la política, especialment a nivell municipal, s’ha de basar en la negociació i l’aportació de propostes constructives i coherents. Mai en el xantatge.    “Sempre hem estat i estarem disposats a seure amb tothom per negociar canvis, esmenes o noves propostes per millorar la situació de Montcada , però no cedirem a un xantatge que no aporta res al municipi. La proposta de retirada dels llaços grocs del municipi a canvi de donar suport als Pressupostos 2018 demostra quines son les prioritats d’aquesta formació: atiar l’odi, apostar per la demagògia i seguir donant suport a les accions demofòbiques de l’estat espanyol, per davant de l’interès de la ciutadania de Montcada. I la qualificació d´“escombreries grogues”, que C’s utilitza per referir-se als llaços grocs en solidaritat amb els presos polítics, és un clar exemple d’aquesta actitud”, afirma Oriol Ribas, president de la secció local d’ERC a Montcada i Reixac.

Constitució de l'Assemblea de Dones d'ERC Montcada

Aquest divendres a les 19:30 hores tindrà lloc a la Casa de la Vila la presentació de la nova Assemblea de Dones d'ERC de Montcada i Reixac. Coincidint amb la recent cel·lebració del Dia de la Dona, l'acte d'aquesta tarda servirà per a presentar el nucli constituent d'aquest organ. L'event comptarà amb la presència de Mireia Mata, Directora General d' Igualtat de la Generalitat de Catalunya. A més, comptarem amb servei de canguratge per a aquelles persones que ho necessitin. Perque la lluita feminista no és una lluita només de dones, és una més de les lluites compartides de la societat republicana que volem i per a la qual treballem.  

freejunquerasmir

ERC MiR es suma aquest dissabte a la ‘macroparada’ Free Junqueras

La secció local estarà present amb una carpa a la Plaça Lluis Companys aquest dissabte al matí, on aquells qui ho vulguin podran escriure cartes als presos polítics. Aquest cap de setmana (3 i 4 de març) Esquerra Republicana fa un gran desplegament al territori a iniciativa de la Plataforma Free Junqueras per reclamar la posada en llibertat del president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, així com de la resta de presos polítics; Joaquim Forn, Jordi Sanchez i Jordi Cuixart. Les més de 150 parades comptaran amb la presència de destacats dirigents i càrrecs electes institucionals d'Esquerra Republicana. La secció local d’ERC es suma a aquesta iniciativa i muntarà una carpa informativa aquest dissabte, a l´entorn de la Plaça Lluis Companys, de 10:30 a 13:30 hores. A més de informar de la campanya #FreeJunqueras, tots aquells que ho vulguin podran escriure cartes de suport i solidaritat a Oriol Junqueras i la resta de presos polítics. Unes cartes que ERC Montcada enviarà la setmana que ve als seus destinataris. La Plataforma Free Junqueras denuncia que l'estat espanyol actua de manera venjativa contra Oriol Junqueras i l'acusa sense fonament dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació per haver organitzat el referèndum de l'1 d'octubre, obeint el mandat de la majoria del poble de Catalunya. L'empresonament d'Oriol Junqueras, juntament amb els de Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i Quim Forn, mostra els límits i la feblesa d'un estat que és capaç de conculcar drets fonamentals per derrotar els seus adversaris polítics. L'empresonament i l'exili forçat d'adversaris polítics són la constatació definitiva del fracàs del Govern espanyol a l'hora d'abordar amb maduresa i sentit democràtic la reivindicació, massiva, continuada i sempre escrupolosament pacífica, d'una part importantíssima de la ciutadania catalana. La macroparada és una iniciativa que vol posar en relleu, un cop més, que la reacció de l’Estat posa en perill els principis democràtics més elementals.

Suport a la concentració “Som Escola”

La secció local d'ERC assistirà aquesta tarda a la concentració en defensa del model educatiu del nostre país i aprofita per demanar el manteniment de tots els graus formatius a l´INS La Ferreria. Aquest dimecres a les 18:00 hores hi ha convocades arreu de Catalunya concentracions de suport a l’escola catalana. La secció local d’ERC també assistirà a aquest actes de suport que en el cas de Montcada i Reixac tindrà lloc davant de la Casa de la Vila. Una vegada més, la nostra formació política surt en defensa de l’actual model educatiu català que ha contribuït des de la seva implantació a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure, i que no separa els infants i joves per la seva llengua d’origen. Tot i el seu èxit i acceptació per part de la societat catalana, el sistema d’immersió lingüística ha estat atacat durant anys, però en les últimes setmanes ha sofert l´ofensiva centralitzadora de l’Estat espanyol. Un Estat i un govern que es mostren com a ferms enemics de la diversitat i la pluralitat sociocultural. En aquest sentit, ERC defensarà amb fermesa i màxima convicció l´escola catalana i el seu model educatiu.   D’altra banda, la secció local d’ERC també vol mostrar el seu suport als alumnes, pares i professors de l’INS La Ferreria que es podrien veure afectats per la pèrdua del cicle formatiu de documentació sanitària. És per això que com a formació política i part integrant del govern municipal, ERC farà tot el possible per revertir aquesta situació, buscant acords i dialogant amb els responsables territorials per tal de trobar una solució satisfactòria per a totes les parts.  

Comunicat de suport a l´UE Sant Joan-Atlètic

Màxima condemna de la secció local d'ERC Montcada i Reixac a les pintades realitzades a l’estadi municipal de Can Sant Joan. ERC Montcada i Reixac vol expressar el seu màxim rebuig i condemna a les pintades aparegudes el passat dilluns al matí al camp municipal de Can Sant Joan. En aquest sentit, la nostra formació política vol donar tot el suport a l’UE Sant Joan Atlètic, un club esportiu que s’ha convertit en una de les entitats clau del teixit associatiu del nostre poble i, en especial, del seu barri.   Més enllà de la competició, l´esport és una eina útil i imprescindible per fomentar valors com la solidaritat, l´amistat, la generositat, l’esforç, la convivència, el treball en equip i, especialment, el respecte per l’altre. I és per tot això que les pintades aparegudes aquest dilluns no només van en contra d´una entitat concreta, d’un barri i d’un poble que se sent orgullós dels seus clubs esportius, sinó que atempten contra l’essència mateixa de l’esport.   ERC Montcada i Reixac no tolerarà cap atac, insult ni falta de respecte envers l´UE Sant Joan- Atlètic ni cap a la seva afició que, des de fa molts anys, gaudeix amb respecte i esportivitat dels partits de futbol d’aquest club.   

Dia Internacional de la llengua materna

La secció local d'ERC Montcada i Reixac commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna i aprofita per a defensar el model d’ ensenyament del català a les escoles. Aquest dimecres 21 de febrer es celebra a tot el món el Dia Internacional de la Llengua Materna. Una jornada impulsada per diferents organitzacions culturals internacionals. Segons la UNESCO, l’objectiu de la jornada és “preservar la diversitat lingüística i promoure l´educació plurilingüe basada en la llengua materna”. La celebració d’aquest Dia Internacional coincideix amb l’ ofensiva opressora i recentralitzadora del govern espanyol que en aquests darrers dies no només ha posat en dubte el model d’immersió lingüística de l’escola catalana, sinó que ha mostrat les seves intencions d’ eliminar un model pedagògic exitós des de la seva implantació. Les diferents proves d’ aptituds i coneixements demostren que el model d’immersió lingüística no discrimina la llengua espanyola. Es més, tal i com es desprèn dels diferents Informes PISA, els alumnes catalans superen la nota mitjana de l’Estat espanyol en les proves de coneixement de llengua espanyola. La immersió lingüística a Catalunya no només ha servit per recuperar i difondre el correcte coneixement de la llengua catalana a l´escola, sinó que ha estat una eina de cohesió i integració imprescindible sense la que no es podria entendre l’actual societat catalana. Tot i així, el català segueix sent lamentablement una llengua minoritària i discriminada en molts camps. És el cas del món judicial i d´altres organismes públics, on encara queda molta feina per tal de normalitzar l´ús del català. Alhora que es manté el model d’immersió lingüística a Catalunya, ERC MiR també vol destacar la importància de respectar altres llengües en una societat cada cop més diversa; on els diferents idiomes parlats a Catalunya ajudin a enriquir i augmentar el capital cultural d´una societat que sempre s’ha caracteritzat per ser terra d’acollida.

Sopar de campanya amb Marc Sanglas

La secció local organitza demà un acte amb Marc Sanglas, candidat de la comarca a les llistes d’ERC.   Demà divendres, a les 21:15, ERC Montcada i Reixac organitza un sopar de campanya amb la presència de Marc Sanglas, candidat de la comarca a les llistes d’ERC a les properes eleccions del 21 de desembre.   L’acte tindrà lloc al Restaurant Centric (c/ Anselm Clavé, 28- Masrampinyo) i servirà per explicar bona part del programa d’ERC i explicar quines seran les accions per a consolidar la República. Ara més que mai és important votar ERC, no només per tirar endavant el projecte de la nova república, sinó especialment per alliberar els nostres presos polítics i recuperar les institucions del poble català. Només amb la força dels vots republicans i independentistes podrem fer front al bloc unionista que ha implantat el 155 amb la única intenció d’atemorir i humiliar el poble català.   Per a reservar plaça al sopar, enviar email a montcadaireixac@esquerra.cat

Aquest dissabte omplim els carrers de Barcelona per reclamar la llibertat dels nostres presos

Sota el lema “Llibertat. Som República”, la ciutat de Barcelona acollirà aquest dissabte una nova concentració en protesta per l’empresonament del govern legítim de Catalunya així com de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Des d’ERC Montcada i Reixac volem animar a tots els ciutadans i ciutadanes de la nostra localitat a participar en aquesta manifestació. La secció local d’ERC participarà demà a les 17:00 hores en la manifestació convocada per diferents entitats i partits polítics per reclamar l’alliberament Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i els membres del govern empresonats. La concentració també vol ser una protesta contra l´aplicació il·legal de l’article 155 i un clam davant la repressió policial, judicial i administrativa que està duent a terme l’Estat Espanyol contra Catalunya i les seves institucions. La secció local sortirà cap a Barcelona des de l’estació de Rodalies de Montcada i Reixac (Centre) entre les 15:30 i les 16:00 hores, conjuntament amb la plataforma “MiR per la República”. El recorregut partirà de la cruïlla del carrer Marina amb carrer Pujades, a les 17 h, i anirà baixant fins a l’avinguda Icària, lloc on hi haurà els escenaris i on es faran els parlaments i també alguna actuació musical. La tria del lloc és simbòlica, ja que és on es troben algunes de les postals més emblemàtiques de la ciutat, com la Sagrada Família i també l’skyline de Barcelona al tram baix de la manifestació. “Ara més que mai hem de fer sentir la nostra veu. No podem normalitzar que el nostre govern legítim sigui a la presó o a l’exili i que els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural portin més de 25 dies empresonats. Es preveu que la manifestació sigui multitudinària i serà una nova demostració de la capacitat de mobilització de la ciutadania contra un Estat espanyol que només busca humiliar el poble català, empresonant i reprimint a aquells que no pensen com ells. Però ja hem demostrat durant aquestes darreres setmanes que hem perdut la por.