Montcada i Reixac

Totes les notícies

12-O Res a celebrar. Els regidors d’ERC treballen avui

Els regidors del Grup Municipal d’ERC a Montcada i Reixac no tenen res a celebrar aquest 12 d’octubre. És per això que els tres edils, Jordi Sánchez, Montse Ribera i Salvador Serratosa, realitzen la seva jornada laboral amb total normalitat, com qualsevol altre dia laborable, tal i com ja van fer l’any passat.   Aquest jornada està marcada com a festiva en el calendari laboral per a celebrar el “Dia de la Hispanitat”, una commemoració en la que els edils d’ERC no tenen res a celebrar. El 12 d’octubre commemora l’arribada de Cristòfol Colon a Amèrica i l’inici de les relacions marcades malauradament pel colonialisme dels estats europeus. Un capítol vergonyós de la història, que inicià segles de racisme, esclavatge, assassinat i espoli contra els pobles d’Amèrica, un procés que suposa l’absoluta opressió i destrucció íntegra de cultures centenàries.   Per Jordi Sánchez, Portaveu del Grup Municipal d’ERC, “davant les accions violentes, repressives i antidemocràtiques que el govern espanyol està duent a terme contra el poble català i les seves institucions, enguany també treballem. Per la sobirania i la dignitat dels pobles, res a celebrar”.

Hem votat

Ens deien que no es votaria. Que no hi hauria referèndum. Que no hi haurien paperetes, ni urnes, ni taules ni col·legis. El nostre compromís era garantir el dret de vot a Montcada en el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. I entre tots ho hem complert.   A les 9 del matí, l’hora d’inici de les votacions, 11 col·legis electorals es van obrir puntualment a Montcada. Hi ha hagut col·legis oberts, taules constituïdes, amb presidents i vocals, amb representants de l’administració, amb paperetes, sobres, urnes, i tot el necessari per exercir el dret democràtic de votar, com sempre. I ciutadans votant. Molts votants. Agraïments  L’èxit de la jornada del diumenge s’ha assolit per la participació altruista, desinteressada  i compromesa de molts ciutadans als que hem d’agrair profundament la seva aportació: Als representants de l’administració que, de forma voluntària i malgrat les amenaces, han mantingut en el referèndum el rigor i les garanties dels processos electorals.  Als membres de les meses electorals, presidents i vocals, que s’han mantingut ferms per permetre als seus veïns l’exercici democràtic del dret a decidir. Als apoderats dels partits i entitats, que a més d’exercir la seva funció com en tota comtessa electoral, han col·laborat en tasques de logística i suport, fent que el cost del referèndum hagi estat 0 per a l’administració.  Entre ells, m’enorgulleix pertànyer a un grup de gent de fermes conviccions, d’honestedat provada i d’esforç desinteressat, que mai fallen, que s’hi deixen la pell sempre: la bona gent d’Esquerra. I, sobretot, i de manera especialment emotiva, als veïns i veïnes que han arribat als col·legis electorals a primera hora del matí o han dormint en ells, i s’hi han quedant tot el dia, fins a la finalització del recompte, amb un respecte escrupolós per totes les opcions dels votants,  per protegit col·legis, urnes, vots i ciutadans, per si arribaven les agressions indiscriminades de les forces de seguretat de l’estat que s’han produït en poblacions veïnes.

Suport a l’Alcaldessa davant la citació de la fiscalia

Davant la citació de l’Alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, el proper dilluns, a les 12h, al jutjat de Cerdanyola, ERC vol mostrar el seu suport i la solidaritat.   Acompanyarem a l’Alcaldessa de Montcada en la seva declaració, al sentir-nos també plenament responsables en la decisió i en la determinació de garantir que la ciutadania pugui votar el dia 1 d’octubre també a Montcada.   Aquesta decisió, recollida en l’acord d’investidura de juny de 2015, ja preveia també complir i aplicar el que les institucions catalanes, Parlament i Govern de la Generalitat, disposin en l’exercici del dret a decidir, així com la defensa de les institucions i l’autogovern catalans en cas que l’Estat espanyol els decidís anul·lar, suspendre o intervenir, com està fent. La citació a més de 700 alcaldesses i alcaldes de tot Catalunya, també a arribat també a la nostra alcaldessa i sutirem en la seva defensa, suport i solidaritat.    

ERC fa una crida a la mobilització ciutadana en defensa dels drets i les institucions catalanes

La secció local d’esquerra republicana de Montcada i Reixac fa una crida a la ciutadania a sortir a defensar pacíficament les nostres institucions.   Molts montcadencs ens hem desplaçat a Gran Via amb Rambla Catalunya, a partir de 10 h. del matí, i aquí seguirem, mobilitzats en una concentració cívica, pacífica, serena i ferma.   El comportament del Govern espanyol és inacceptable i no és homologable en una democràcia avançada. Estan en joc la democràcia, els drets civils, les llibertats. “L’actuació repressiva de Estat espanyol ens estan obligant a tots els demòcrates a defensar els drets dels ciutadans que estan sent vulnerats”, segons Oriol Ribas, president de la Secció Local. Ni detencions, ni escorcolls, ni registres, ni confiscació de materials, faran aturar la voluntat de la ciutadania d’exercir el dret de decidir el seu futur amb la celebració del referèndum. Els que diuen que no té garanties estan col·laborant a intentar que sigui així i no se'n sortiran. Estem guanyant i guanyarem perquè ho fem cívicament i pacíficament i amb el màxim coratge i serenitat. Anunciarem i convocarem a les properes mobilitzacions unitàries que s’aniran anunciant properament. Seguim!!

ERC garantirà que els ciutadans de Montcada puguin votar en plena llibertat en el referèndum de l’1 d’octubre

Estant al govern municipal, ERC garantirà que la ciutadania de Montcada i Reixac pugui exercir el seu dret a vot amb llibertat i garanties en el referèndum d’autodeterminació convocat ahir pel Govern de la Generalitat pel proper 1 d’octubre.   Tal i com reconeix l’acord d’investidura de juny de 2015, el govern municipal es compromet a complir i aplicar el que les institucions catalanes, Parlament i Govern de la Generalitat, disposin en l’exercici del dret a decidir.   En l’acord es reconeix al poble català com a subjecte polític i jurídic, amb sobirania democràtica necessària per a fer efectiu l’exercici del dret a decidir, com a plasmació del dret a l’autodeterminació dels pobles, per poder escollir el nostre futur polític amb llibertat i sense límits.   Des del govern municipal, defensarem i aplicarem les propostes del Parlament en favor del dret a decidir. També defensarem els òrgans d’autogovern catalans en cas que l’Estat espanyol els decidís anul·lar, suspendre o intervenir.   Segons Oriol Ribas, president de la Secció Local "ERC, com a partit, farà campanya pel Si en el Referèndum d’Autodeterminació, com no podria ser d’una altra manera, sent un partit independentista com és. Els seus càrrecs electes amb responsabilitat de govern treballaran per fer efectiu el Referèndum amb rigor i imparcialitat i garantint el respecte per a totes les opcions polítiques i el dret de vot per a tots els ciutadans”.  

ERC CRIDA A LA PARTICIPACIÓ MASSIVA ALS ACTES D´UN 11-S HISTÒRIC

· Després dels actes institucionals de Montcada, ERC MiR organitza un aperitiu al local per agafar forces abans d’anar cap a la manifestació de Barcelona.   La secció local d’ERC anima a participar a tots els montcadencs als actes que es celebraran, tant a nivell local com nacional, el proper 11 de setembre amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.   “Aquest 11 de setembre serà històric. No només pel nivell de mobilització, que tot indica serà més important que mai, sinó perquè també marca l’inici de la campanya del Referèndum que es celebrarà el proper 1 d’octubre. És per això que aquest 11-S hem de fer sentir la nostra veu més que mai, omplint els carrers i demostrant que res no ens aturarà, que no tenim por ni de les clavegueres de l’Estat espanyol ni de les querelles judicials ni de les amenaces constants”, declara Oriol Ribas, President de la secció local d’ERC.   Aquest any, ERC Montcada i Reixac vol animar especialment als seus militants, simpatitzants i amics a participar dels actes institucionals que el proper 11 de setembre es celebraran a la Plaça de l’Església de la nostra localitat.   Una vegada finalitzats els actes institucionals, obrirem les portes del nostre local (12:30 h) per a fer un aperitiu/dinar amb tots aquells que ens vulguin acompanyar i celebrar la Diada Nacional de Catalunya amb nosaltres.   Des d’allà anirem cap a l’estació de Rodalies de Montcada-Manresa per agafar el tren (15:15), conjuntament amb la els companys de l’ANC, que ens portarà fins a la manifestació de Barcelona. Una manifestació a la que també animem a tothom a inscriure’s.     Si voleu venir amb nosaltres als actes del 11-S o confirmar la vostra assistència a l´aperitiu, podeu escriure un correu a montcadaireixac@esquerra.cat  

Votar és democràcia

La secció local d’ERC MiR assistirà aquest diumenge a l’acte pel Referèndum

ERC Montcada i Reixac anima a tots els ciutadans i ciutadanes a participar en l’acte que l´ANC, Òmnium Cultural i l’AMI han convocat aquest diumenge a Barcelona per defensar, un cop més, la celebració del Referèndum. ERC MiR fa una crida a la participació a tots els i les demòcrates de Montcada i Reixac en aquest acte de defensa del dret dels catalans a decidir el seu futur. Amb aquesta nova concentració, que tindrà lloc a les 12:00 hores davant de les quatre columnes de la Plaça Puig i Cadafalch (Montjuïc), demostrarem un cop més la capacitat de mobilització del poble en defensa dels seus drets. Per ERC votar és l'essència de la democràcia. I nosaltres votarem i guanyarem una nova República més justa, lliure i neta.   L’acte, que tindrà lloc després de l’anunci de la data i la pregunta d’aquest divendres, comptarà amb la participació de Pep Guardiola. L´actual entrenador del Manchester City serà l’encarregat de llegir el manifest en nom de les entitats sobiranistes.   Bona part de la secció local assistirà a aquest acte i s´unirà al grup de representants de l’ANC Montcada i Reixac que sortirà en tren des de l’estació de Montcada-Manresa a les 11:00 hores de diumenge.  

El govern espanyol torna a comprometre’s amb el soterrament de les vies del tren a Montcada a petició d'ERC

El secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, ha tornat a comprometre aquest matí el govern espanyol amb el soterrament de les vies del tren al seu pas per Montcada i Reixac. Ha estat responent la diputada d’Esquerra Republicana Teresa Jordà, que li ha preguntat sobre aquesta qüestió aprofitant la intervenció de Gómez-Pomar a la comissió de Foment. Formava part de la ronda de compareixences d’aquests dies amb motiu de la presentació dels pressupostos de 2017 al Congrés dels Diputats. Responent a Jordà, i malgrat no parlar de dates concretes, Gómez-Pomar ha dit que el Ministeri de Foment ja disposa d’un primer esborrany de projecte bàsic i que hi ha en marxa contactes a tres bandes amb el propi Ministeri, Adif i l’Ajuntament de Montcada ‘per definir el projecte i resoldre els dubtes’.  El secretari d’Estat ha recordat que ‘hi ha la voluntat de tirar-ho endavant’ i que és amb aquesta intenció que s’està treballant. Teresa Jordà li havia recordat que el soterrament de les vies a Montcada és ‘un incompliment històric’ per part del govern espanyol, compromès des de l’any 2006, i durant l’espera del qual ja s’han hagut de lamentar prop de 170 atropellaments mortals en aquest tram. D’un primer pressupost fixat a l’entorn dels 400 milions d’euros per tirar endavant el soterrament es treballa actualment amb un segon projecte, al voltant dels 200 milions, ‘més assumible’ en paraules del secretari d’Estat. Jordà ha emplaçat Gómez-Pomar a posar fil a l’agulla definitiu a un projecte ‘que és una demanda que ha posat tothom d’acord a Montcada’. ‘Ja és hora de trobar-hi una solució’, ha sentenciat.  

ERC Montcada i Reixac es volca en la campanya “La República que farem”

El proper dimarts 21 de març, a les 19:30 hores, el diputat del Parlament de Catalunya Chakir el Homrani farà una xerrada en el marc de la campanya “La República que farem” que ERC està realitzant durant aquests mesos previs a la celebració del referèndum. A més, la secció local d’ERC farà una parada informativa a la Pl. Lluis Companys aquest dissabte al matí.   El cap de setmana del 18 i 19 de març Esquerra Republicana fa un desplegament sense precedents, ni tan sols en campanya electoral, ubicant més de 145 parades de forma simultània arreu del país, incloent totes les capitals de comarca. La secció local d’ERC a Montcada i Reixac també participarà en aquesta “macroparada” instal·lant dissabte al matí una carpa a la Plaça Lluis Companys del nostre municipi.   Aquesta acció, aquesta ‘macroparada’, s’emmarca dins de la campanya participativa ‘La República que Farem’ que el passat 4 de març va viure el seu acte central i que posa a debat les propostes del partit per la República Catalana. El Vicesecretari general de Coordinació interna, Territori i Organització, Isaac Peraire, com a màxim responsable de la campanya assegura que ‘en aquests moments que la judicialització de la política i els atacs contra la democràcia són més forts i fan alçar la veu a nivell internacional, la nostra millor resposta és seguir endavant, treballar i construir la nova república catalana des de tot el territori’.   En aquest sentit, Peraire ha destacat que ‘la macroparada és una de les accions de la campanya ‘La República que Farem’ que recull de manera més gràfica com estem construint la nova República; entre tots , escoltant, reflexionant, amb arguments, amb noves i modernes propostes i des de tot arreu del país’.   Xerrada de Chakir el Homrani D’altra banda, el proper dimarts a les 19:30 hores, el local de la secció d’ERC a Montcada i Reixac acollirà la xerrada “La nova República Catalana: nació intercultural i integradora”, a càrrec de Chakir el Homrani, Diputat de JxSí al Parlament de Catalunya.