Montcada i Reixac

Notícia

Aquest dissabte omplim els carrers de Barcelona per reclamar la llibertat dels nostres presos

Sota el lema “Llibertat. Som República”, la ciutat de Barcelona acollirà aquest dissabte una nova concentració en protesta per l’empresonament del govern legítim de Catalunya així com de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.
Des d’ERC Montcada i Reixac volem animar a tots els ciutadans i ciutadanes de la nostra localitat a participar en aquesta manifestació.


La secció local d’ERC participarà demà a les 17:00 hores en la manifestació convocada per diferents entitats i partits polítics per reclamar l’alliberament Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i els membres del govern empresonats. La concentració també vol ser una protesta contra l´aplicació il·legal de l’article 155 i un clam davant la repressió policial, judicial i administrativa que està duent a terme l’Estat Espanyol contra Catalunya i les seves institucions.
La secció local sortirà cap a Barcelona des de l’estació de Rodalies de Montcada i Reixac (Centre) entre les 15:30 i les 16:00 hores, conjuntament amb la plataforma “MiR per la República”.
El recorregut partirà de la cruïlla del carrer Marina amb carrer Pujades, a les 17 h, i anirà baixant fins a l’avinguda Icària, lloc on hi haurà els escenaris i on es faran els parlaments i també alguna actuació musical. La tria del lloc és simbòlica, ja que és on es troben algunes de les postals més emblemàtiques de la ciutat, com la Sagrada Família i també l’skyline de Barcelona al tram baix de la manifestació.
“Ara més que mai hem de fer sentir la nostra veu. No podem normalitzar que el nostre govern legítim sigui a la presó o a l’exili i que els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural portin més de 25 dies empresonats. Es preveu que la manifestació sigui multitudinària i serà una nova demostració de la capacitat de mobilització de la ciutadania contra un Estat espanyol que només busca humiliar el poble català, empresonant i reprimint a aquells que no pensen com ells. Però ja hem demostrat durant aquestes darreres setmanes que hem perdut la por. I no pararem fins aconseguir que els nostres representants siguin a casa i recuperem les nostres institucions”, afirma Oriol Ribas, president de la secció local d’ERC.