Montcada i Reixac

Totes les opinions

JORDI SÀNCHEZ, TINENT D'ALCALDE I PRESIDENT DE L'ÀREA TERRITORIAL A L'AJUNTAMENT DE MONTCADA I REIXAC

Auditoria urbanística

El 31 de gener va ser presentada l’Auditoria Urbanística en Audiència Pública. Estem complint el compromís amb la ciutadania de transparència, honestedat i rigor. Es tracta d’un treball ingent, professional i necessari, on s’analitzen les greus problemàtiques urbanístiques que tenim pendents de resoldre. El resultat és una eina útil, sobretot, per encarar el present i el futur. No podem amagar els problemes sota l’estora, cal afrontar-los per durs que siguin.

Montse Ribera, regidora d'ERC a Montcada i Reixac

Llibertat i Democràcia

La sensació que es desprèn pels carrers de Montcada és que estem vivint moments extraordinaris, moments que ens porten a una escalada d’emocions. Mai, des de feia almenys 40 anys, havíem vist pels nostres carrers una inquietud política semblant i, el que és més notori, una gran participació en els actes que envolten l’activitat del govern, a través de mobilitzacions i d’assemblees obertes.

Jordi Sànchez, Tinent d'Alcalde i President de l'Àrea Territorial a l'Ajuntament de Montcada i Reixac

Parc de l’antiga cerveseria

Amb l’obertura del pati de l’antiga cerveseria del carrer Montiu es dona resposta per fi a una reivindicació veïnal per la recuperació i la dignificació d’un espai carregat de simbolisme i de records per a molt ciutadans de Montcada i Reixac. Salvaguardem aquest indret de l’especulació immobiliària i revertim la degradació que havia patit, evitant que continués com un abocador enmig del nucli històric de Montcada.

Jordi Sànchez, Tinent d'Alcalde i President de l'Àrea Territorial a l'Ajuntament de Montcada i Reixac

La situació econòmica de l’Ajuntament

L’informe econòmic sobre les finances municipals corrobora el que ja sabíem: les arques estan buides. A la caixa només hi ha deutes i compromisos pendents. El consistori està endeutat i hipotecat per molts anys. S’ha tingut un volum de despesa per sobre dels ingressos propis. S’ha gastat més del que es recaptava i, a més, s’han contret uns deutes provocats per la mala gestió de les expropiacions que hipotequen present i futur.

Jordi Sànchez, Tinent d'Alcalde i President de l'Àrea Territorial a l'Ajuntament de Montcada i Reixac

Solidaritat, autoritat moral i ètica

Els veïns i veïnes de Montcada patim problemes de civisme, de neteja, de dignificació de l’espai públic. Abocaments incontrolats, defecacions de gossos que no es recullen, indisciplina urbanística, activitats il·legals... Totes aquestes actuacions perjudiquen a la ciutadania de Montcada. Qui embruta l’espai públic, qui és incívic, està sent insolidari amb la resta de montcadencs i montcadenques.

Jordi Sànchez, Tinent d'Alcalde i President de l'Àrea Territorial a l'Ajuntament de Montcada i Reixac

Montcada per davant

En un any de mandat, com a govern hem afrontat les greus i enquistades problemàtiques que arrossega Montcada des de fa molt temps: la fàbrica de la Valentine en zona verda, la manca de cohesió social i urbana, el deute de les expropiacions de zones verdes, els barris pendents de legalitzar i sense serveis (Zona 21, Can Pomada, Vallençana Baixa, Gallecs...). D'entre aquests barris, la problemàtica més greu, per les dificultats legals i econòmiques, per la impossibilitat de legalització, però sobre tot per l'afectació social, per les famílies que hi viuen i per l'enquistament que arrossega, era i és la del Bosc d'en Vilaró.