Montgat

Totes les notícies

Elecció del cadidat/da a cap de llista a les eleccions municipals

La Comissió Municipal Electoral, reunida el passat dia 7 d'abril, va acordar iniciar el procés d'elecció del candidat/da a cap de llista a les properes eleccions municiplas i, amb aquest objecte, s'ha convocat una assemblea extraordinària de la Secció Local per al proper dia 16 de maig. L'Assemblea se celebrarà al Centre Cívic de les Mallorquines i podran participar-hi tots els militants, simpatitzants i amics amb una antiguitat de 3 mesos.

PLA MONTGAT

Visita als barris del Pla de Montgat i de Residencial Camí d'Alella

Des de la vocalia de dinamització i campanyes es va organitzar ahir diumenge, 4 de maig, una visita als barris del Pla de Montgat i de Residència Camí d'Alella. En la visita ens van acompanyar diversos veïns i membres de l'AV del Pla de Montgat. Després d'un llarg recorregut, amb parades a la plaça de la Mare, Promoció d'Habitages de la UGT, al parc del Vaixell, a les obres de l'escola Hamelin i als terrenys del futur mercat, el matí va acabar amb un vermut - tertúlia al c. Lluís Companys (al Local). La visita ha estat molt ben valorada, tant pels veïns com per la Secció Local, ja que ens ha permès conèixer més a fons la realitat d'aquests barris i obrir nous ponts de diàleg. Àlbut de fotografies de la visita

Renovació de l'executiva de la Secció Local

El passat 8 de març va tenir lloc l'Assemblea extraordinària convocada per renovar els membres de l'executiva i que ha quedat constituïda de la següent manera: - Presidència: Sara Corominas - Secretaria d'Organització i Finances: Laura Ribot - Secretaria d'Imatge i Comunicació: Jordi Chimisanas - Secretaria de la Dona: Sara Corominas - Secretaria de Política Municipal i portaveu de grup: Rosa Funtané

PARLAMENT RESULTATS MONTGAT 2012

Les eleccions al Parlament de Catalunya

Des de la secció local d’Esquerra Montgat volem donar-vos les gràcies a tots/es els que ens heu donat suport en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, convertint-nos així en la segona força política a Montgat i en el Parlament. Esteu segurs que estarem a l’alçada i no defraudarem la confiança que ens heu atorgat. El procés cap a la Independència no serà fàcil ni immediat, tot i que treballarem dia rere dia perquè els esforços i desitjos dels catalans i catalanes no siguin menystinguts.

Sala Pau Casals

Joan Tardà explica la gravetat de la Reforma Laboral

La Secció local d’ERC de Montgat organitzà una xerrada de Joan Tardà, diputat al congrés espanyol, sobre la Reforma laboral. Amb el seu estil clar, directe i contundent el diputat explicà les mesures més greus, les conseqüències socials que comporta, i el marc de les polítiques de la dreta per desmuntar l’estat del benestar. Ressaltà que l’empresa podrà pràcticament modificar les condicions de treball de forma unilateral. Els convenis d’empresa estan per sobre de convenis més amplis. L’acomiadament serà molt fàcil i es rebaixen les indemnitzacions. Significa un treball precari a partir d'ara. Diu que es una agressió social i que forma part del desballestament de l’estat del benestar per part de la dreta neoliberal. Pensa que cal resistir, forçar la negociació per un major equilibri entre flexibilitat i la seguretat en el treball. Proposa una fiscalitat progressiva, una lluita contundent contra el frau fiscal i impostos bancaris. I sobretot defensar a ultrança l'educació i sanitat públiques, relacions laborals justes, sistema públic de pensions i protecció a la gent gran i dependent.

ERC Montgat presentarà una moció d'adhesió a Municipis per la Independència

En el proper ple de l'ajuntament de Montgat que se celebrarà el proper dijous 26 de gener, ERC Montgat presentarà una moció d'adhesió a l'associació de municipis per la independència. La moció ha estat presentada en diferents municipis de tot el principat. Tot i que ERC intentarà sumar esforços per tenir una majoria a favor de la moció, cada partit polític té la llibertat d'orientar el sentit del seu vot en cada secció territorial. Caldrà esperar, doncs, a les votacions que es duran a terme en el mateix ple, el proper dijous 26 de gener a les 20:00h a la sala de plens. Us hi esperem, salut!!! (Us adjuntem la proposta de moció que es presentarà el proper 26 de gener)

Montgat no s'adhereix a l'associació de municipis per la independència

En la darrera sessió de ple a l'ajuntament de Montgat el passat dijous 26 de gener, el grup municipal d'ERC va presentar una moció per a adherir la població a l'associació de municipis per la independència. Amb la voluntat de fer un pas endavant i actuant d'acord amb el compromís adoptat amb els nostres electors, ERC Montgat hem volgut presentar aquesta moció pensant en el benefici social, cultural i econòmic dels montgatins i montgatines. Fer un pas més en la lluïta per a reclamar un estat propi és un dels mitjans en què ERC Montgat està treballant. Amb la independència de Catalunya tindríem un país socialment més just, un sitema educatiu que no es degradés dia a dia, un sistema sanitari capdavanter a Europa i útil, ràpid i eficaç per als nostres ciutadans i ciutadanes, el trencament d'una taxa extremadament alta de pobresa, actualment al llindar del 30%, eines i mitjans per a la defensa de la nostra llengua i cultura i, moltes altres coses que ens farien ser un Estat de primera. ERC Montgat vol informar als montgatins i montgatines que, malauradament, no ens podem adherir a l'associació de municipis per la Independència. La moció no va ser aprovada ja que, PSC i PP van votar en contra, ICV, PRE-IR i CIU es van abstenir i només ERC hi va votar a favor. Volem manifestar la nostra tristesa però, a la vegada, donar una dosi d'ànims a tots els montgatins i montgatines que vulguin lluitar  per un estat lliure i propi. Ara és el moment en què no podem restar callats. (Us adjuntem a aquesta notícia el document que es va presentar davant el Ple Municipal)

Caravana per l'Estat propi

Sumeu-vos a la caravana!!!

Aquest diumenge, dia 15 de gener, l’Associació Nacional Catalana al Maresme convoca a la ciutadania a reivindicar la Independència i la constitució d’un Estat propi per a Catalunya a través d’una marxa automobilística que arrenca dels dos extrems de la comarca i conflueix a Canet de Mar. La caravana sortirà de dos punts. De Montgat i de Tordera, els dos a les 10 del matí. Des d’Esquerra Montgat volem donar suport a la iniciativa i animem a la nostra militància i als montgatins i montgatines a participar activament de la convocatòria. La plataforma ciutadana de l'Assemblea Nacional de Catalunya convoca a totes aquelles persones que vulguin participar a les 09:00h davant l'estació de Montgat Nord i sortir a les 10:00. Per a fer ben visible aquest moviment que la plataforma ha impulsat, podeu dur-hi les vostres senyeres i estelades per fer un acte més lluït i visible. Esperem torbar-nos moltes cares conegudes diumenge!!! Salut i independència. Esquerra Montgat Més info: www.assemblea.cat o al Facebook ANC Maresme  

Cal reflexionar

L’endemà de les eleccions, quan els nervis ja han minvat i es pot analitzar tot des d’un punt de vista més sensat, és hora de posar fil a l’agulla a la nostra capacitat analítica. Hem de dir que a Esquerra Republicana de Catalunya estem contents perquè hem mantingut el mateix nombre de vots (357)  que a les darreres eleccions a l’Estat Espanyol però, cal fer incís en alguns aspectes. Aquesta vegada hem presentat una coalició independentista formada per ERC, Reagrupament.Cat i Catalunya Sí, per tant, hem mantingut el mateix nombre de vots però aquesta vegada hem acollit els votants de dos partits més. Si som clars hem de manifestar que alguna cosa no acaba de funcionar. Cada dia que passa, endarrerim més en el temps. La vida a Catalunya es fa més complicada, estem pagant un preu molt car per la crisi i a més, estem patint dia a dia atacs constants a la nostra llengua, la nostra cultura i els nostres serveis públics. Catalunya és un país que cada dia fa passes enrere i això es deu, en gran part, a les polítiques que des del govern de l’Estat Espanyol s’estan duent a terme. Davant aquestes realitats, des d’Esquerra Republicana de Catalunya estem treballant per aconseguir la confiança dels catalans i catalanes perquè, nosaltres, estem desitjosos de treballar de valent per a poder fer de Catalunya un país més lliure i socialment just. Malgrat aquesta voluntat, hem vist com hem igualat els resultats i no només això sinó que partits que obertament ens declaren dia a dia la guerra, han augmentat en percentatge i nombre de vots. Ara comença una nova etapa en la qual hem de valorar tots aquests resultats i programar de nou la ruta per la qual volem caminar. Ens esperen quatre anys durs per al nostre país però, us volem encoratjar a ser valents. La victòria del Partit Popular no ha estat un augment de vots, ha estat un descens de la participació i de vots a les esquerres. És per això que cal que a partir d’avui, montgatins i montgatines que lluiteu per la independència, amagueu les vergonyes i parleu amb la gent, expliqueu-los el nostre punt de vista, trameteu-los el malestar dels catalans davant tot el que està succeint i, sobretot, cal que parleu amb tota aquella gent que diu que la política no va amb ells.