Montgat

Totes les notícies

Renovació de l'executiva de la Secció Local

El passat 8 de març va tenir lloc l'Assemblea extraordinària convocada per renovar els membres de l'executiva i que ha quedat constituïda de la següent manera: - Presidència: Sara Corominas - Secretaria d'Organització i Finances: Laura Ribot - Secretaria d'Imatge i Comunicació: Jordi Chimisanas - Secretaria de la Dona: Sara Corominas - Secretaria de Política Municipal i portaveu de grup: Rosa Funtané

PARLAMENT RESULTATS MONTGAT 2012

Les eleccions al Parlament de Catalunya

Des de la secció local d’Esquerra Montgat volem donar-vos les gràcies a tots/es els que ens heu donat suport en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, convertint-nos així en la segona força política a Montgat i en el Parlament. Esteu segurs que estarem a l’alçada i no defraudarem la confiança que ens heu atorgat. El procés cap a la Independència no serà fàcil ni immediat, tot i que treballarem dia rere dia perquè els esforços i desitjos dels catalans i catalanes no siguin menystinguts.

Sala Pau Casals

Joan Tardà explica la gravetat de la Reforma Laboral

La Secció local d’ERC de Montgat organitzà una xerrada de Joan Tardà, diputat al congrés espanyol, sobre la Reforma laboral. Amb el seu estil clar, directe i contundent el diputat explicà les mesures més greus, les conseqüències socials que comporta, i el marc de les polítiques de la dreta per desmuntar l’estat del benestar. Ressaltà que l’empresa podrà pràcticament modificar les condicions de treball de forma unilateral. Els convenis d’empresa estan per sobre de convenis més amplis. L’acomiadament serà molt fàcil i es rebaixen les indemnitzacions. Significa un treball precari a partir d'ara. Diu que es una agressió social i que forma part del desballestament de l’estat del benestar per part de la dreta neoliberal. Pensa que cal resistir, forçar la negociació per un major equilibri entre flexibilitat i la seguretat en el treball. Proposa una fiscalitat progressiva, una lluita contundent contra el frau fiscal i impostos bancaris. I sobretot defensar a ultrança l'educació i sanitat públiques, relacions laborals justes, sistema públic de pensions i protecció a la gent gran i dependent.

ERC Montgat presentarà una moció d'adhesió a Municipis per la Independència

En el proper ple de l'ajuntament de Montgat que se celebrarà el proper dijous 26 de gener, ERC Montgat presentarà una moció d'adhesió a l'associació de municipis per la independència. La moció ha estat presentada en diferents municipis de tot el principat. Tot i que ERC intentarà sumar esforços per tenir una majoria a favor de la moció, cada partit polític té la llibertat d'orientar el sentit del seu vot en cada secció territorial. Caldrà esperar, doncs, a les votacions que es duran a terme en el mateix ple, el proper dijous 26 de gener a les 20:00h a la sala de plens. Us hi esperem, salut!!! (Us adjuntem la proposta de moció que es presentarà el proper 26 de gener)

Montgat no s'adhereix a l'associació de municipis per la independència

En la darrera sessió de ple a l'ajuntament de Montgat el passat dijous 26 de gener, el grup municipal d'ERC va presentar una moció per a adherir la població a l'associació de municipis per la independència. Amb la voluntat de fer un pas endavant i actuant d'acord amb el compromís adoptat amb els nostres electors, ERC Montgat hem volgut presentar aquesta moció pensant en el benefici social, cultural i econòmic dels montgatins i montgatines. Fer un pas més en la lluïta per a reclamar un estat propi és un dels mitjans en què ERC Montgat està treballant. Amb la independència de Catalunya tindríem un país socialment més just, un sitema educatiu que no es degradés dia a dia, un sistema sanitari capdavanter a Europa i útil, ràpid i eficaç per als nostres ciutadans i ciutadanes, el trencament d'una taxa extremadament alta de pobresa, actualment al llindar del 30%, eines i mitjans per a la defensa de la nostra llengua i cultura i, moltes altres coses que ens farien ser un Estat de primera. ERC Montgat vol informar als montgatins i montgatines que, malauradament, no ens podem adherir a l'associació de municipis per la Independència. La moció no va ser aprovada ja que, PSC i PP van votar en contra, ICV, PRE-IR i CIU es van abstenir i només ERC hi va votar a favor. Volem manifestar la nostra tristesa però, a la vegada, donar una dosi d'ànims a tots els montgatins i montgatines que vulguin lluitar  per un estat lliure i propi. Ara és el moment en què no podem restar callats. (Us adjuntem a aquesta notícia el document que es va presentar davant el Ple Municipal)

Caravana per l'Estat propi

Sumeu-vos a la caravana!!!

Aquest diumenge, dia 15 de gener, l’Associació Nacional Catalana al Maresme convoca a la ciutadania a reivindicar la Independència i la constitució d’un Estat propi per a Catalunya a través d’una marxa automobilística que arrenca dels dos extrems de la comarca i conflueix a Canet de Mar. La caravana sortirà de dos punts. De Montgat i de Tordera, els dos a les 10 del matí. Des d’Esquerra Montgat volem donar suport a la iniciativa i animem a la nostra militància i als montgatins i montgatines a participar activament de la convocatòria. La plataforma ciutadana de l'Assemblea Nacional de Catalunya convoca a totes aquelles persones que vulguin participar a les 09:00h davant l'estació de Montgat Nord i sortir a les 10:00. Per a fer ben visible aquest moviment que la plataforma ha impulsat, podeu dur-hi les vostres senyeres i estelades per fer un acte més lluït i visible. Esperem torbar-nos moltes cares conegudes diumenge!!! Salut i independència. Esquerra Montgat Més info: www.assemblea.cat o al Facebook ANC Maresme  

Cal reflexionar

L’endemà de les eleccions, quan els nervis ja han minvat i es pot analitzar tot des d’un punt de vista més sensat, és hora de posar fil a l’agulla a la nostra capacitat analítica. Hem de dir que a Esquerra Republicana de Catalunya estem contents perquè hem mantingut el mateix nombre de vots (357)  que a les darreres eleccions a l’Estat Espanyol però, cal fer incís en alguns aspectes. Aquesta vegada hem presentat una coalició independentista formada per ERC, Reagrupament.Cat i Catalunya Sí, per tant, hem mantingut el mateix nombre de vots però aquesta vegada hem acollit els votants de dos partits més. Si som clars hem de manifestar que alguna cosa no acaba de funcionar. Cada dia que passa, endarrerim més en el temps. La vida a Catalunya es fa més complicada, estem pagant un preu molt car per la crisi i a més, estem patint dia a dia atacs constants a la nostra llengua, la nostra cultura i els nostres serveis públics. Catalunya és un país que cada dia fa passes enrere i això es deu, en gran part, a les polítiques que des del govern de l’Estat Espanyol s’estan duent a terme. Davant aquestes realitats, des d’Esquerra Republicana de Catalunya estem treballant per aconseguir la confiança dels catalans i catalanes perquè, nosaltres, estem desitjosos de treballar de valent per a poder fer de Catalunya un país més lliure i socialment just. Malgrat aquesta voluntat, hem vist com hem igualat els resultats i no només això sinó que partits que obertament ens declaren dia a dia la guerra, han augmentat en percentatge i nombre de vots. Ara comença una nova etapa en la qual hem de valorar tots aquests resultats i programar de nou la ruta per la qual volem caminar. Ens esperen quatre anys durs per al nostre país però, us volem encoratjar a ser valents. La victòria del Partit Popular no ha estat un augment de vots, ha estat un descens de la participació i de vots a les esquerres. És per això que cal que a partir d’avui, montgatins i montgatines que lluiteu per la independència, amagueu les vergonyes i parleu amb la gent, expliqueu-los el nostre punt de vista, trameteu-los el malestar dels catalans davant tot el que està succeint i, sobretot, cal que parleu amb tota aquella gent que diu que la política no va amb ells.

El consistori

Esquerra de Montgat celebra l'11 de setembre

Cada 11 de setembre, els catalans i les catalanes commemorem uns fets succeïts a casa nostra l'any 1714. Ens apleguem per recordar que un exèrcit de 40.000 soldats, castellans i francesos, enviats pel Borbó Felip V, van culminar el seu setge a la ciutat de Barcelona. No oblidem que l'exèrcit guanyador, propugnant els Decrets de Nova Planta i tot un seguit de repressions al país vençut, acabava amb la nostra legítima sobirania. El nostre famós seny ens porta a ser un poble dialogant i poc donat als enfrontaments, però també, com el nostre cèlebre ruc, som tossuts i perseverants amb el que volem. Per això, avui ens tornem a aplegar, no només per recordar què va passar aquell 11 de setembre de 1714 sinó que tenim motius per unir-nos i per lluitar de nou. Ens agradaria molt més dir-vos que avui és un dia feliç, de celebració eufòrica, que Catalunya va endavant tota cofoia i que no tenim perquè desenterrar altre cop les nostres armes; el diàleg i la perseverança. Sense ànim de transmetre pessimisme, ans al contrari, vull animar-vos a tots a ser peces clau de la societat coetània. Cal que ho fem, perquè de nou, a aquest poble tan fort que tenim, li volen fer mal. Volem dir amb veu ben alta, que denunciem la persecució del model lingüístic escolar a Catalunya. Rebutgem, doncs, la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya respecte a l’ús del castellà com a llengua vehicular a l’escola i lamentem que el que s’anomena “justícia” continuï avalant la persecució que un reduït nombre d’individus porta a terme contra el model lingüístic a les escoles del nostre país. Denunciem l’actitud antidemocràtica d’aquest grup minoritari contra el consens assolit per les grans majories socials en matèria de política lingüística al llarg de 30 anys. Hem d’exigir al Govern català que no faci cap pas enrere en la defensa del català com a llengua vehicular a l’escola i, per tant, demanem que no cedeixi ni un mil•límetre a la pressió política i judicial espanyola.

Argumentari per al pacte de govern a Montgat

Benvolgudes veïnes, benvolguts veïns, Esquerra és un partit de base municipalista, que té en els ajuntaments un dels bastions de la construcció nacional. L'Ajuntament és l'administració més propera a la ciutadania i és molt determinant per atendre les necessitats i aspiracions de la ciutadania. Per això vam presentar la candidatura a les eleccions municipals i per això ara treballarem amb els dos regidors obtinguts. Us adrecem aquest escrit per explicar al poble de Montgat la posició d’Esquerra Montgat en el moment de formar un govern a partir dels resultats de les eleccions (CiU 6 regidors, PSC 5, ERC 2, PP 2, ICV-EUiA 1 i PRE-IR 1). Esquerra ha signat un pacte de govern amb Convergència i Unió, la força més votada. Amb aquest pacte apostem per donar al municipi un govern liderat per la força més votada. I optem per entrar al govern per afavorir la governabilitat del poble, és a dir, per a que l’equip que governa tingui una raonable cohesió programàtica i una majoria relativa que li permeti prendre decisions. I tot plegat creiem que és l’opció més estable per al govern de l’Ajuntament, cosa que comportarà una millor gestió dels problemes del poble. Un dels objectius d'Esquerra és impulsar una manera de treballar transversal per a Montgat, amb un govern el màxim de cohesionat possible i que treballi pels interessos del poble, no pas per interessos partidistes. Amb Convergència i Unió s’ha negociat tots aquells punts d’acord programàtics que cal tirar endavant en uns moments de crisi tan complicats com els actuals. Des d’Esquerra Montgat hem volgut fer un exercici de responsabilitat, pactant amb Convergència i Unió unes línies polítiques que ens permetin desenvolupar tots aquells compromisos bàsics que com a partit, hem adquirit amb els i les nostres votants i amb tots els montgatins i montgatines. En especial pel que fa a les polítiques d’educació, afers socials i promoció econòmica i ocupacional, que són els eixos del nostre programa.