Montgat

Totes les notícies

El consistori

Esquerra de Montgat celebra l'11 de setembre

Cada 11 de setembre, els catalans i les catalanes commemorem uns fets succeïts a casa nostra l'any 1714. Ens apleguem per recordar que un exèrcit de 40.000 soldats, castellans i francesos, enviats pel Borbó Felip V, van culminar el seu setge a la ciutat de Barcelona. No oblidem que l'exèrcit guanyador, propugnant els Decrets de Nova Planta i tot un seguit de repressions al país vençut, acabava amb la nostra legítima sobirania. El nostre famós seny ens porta a ser un poble dialogant i poc donat als enfrontaments, però també, com el nostre cèlebre ruc, som tossuts i perseverants amb el que volem. Per això, avui ens tornem a aplegar, no només per recordar què va passar aquell 11 de setembre de 1714 sinó que tenim motius per unir-nos i per lluitar de nou. Ens agradaria molt més dir-vos que avui és un dia feliç, de celebració eufòrica, que Catalunya va endavant tota cofoia i que no tenim perquè desenterrar altre cop les nostres armes; el diàleg i la perseverança. Sense ànim de transmetre pessimisme, ans al contrari, vull animar-vos a tots a ser peces clau de la societat coetània. Cal que ho fem, perquè de nou, a aquest poble tan fort que tenim, li volen fer mal. Volem dir amb veu ben alta, que denunciem la persecució del model lingüístic escolar a Catalunya. Rebutgem, doncs, la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya respecte a l’ús del castellà com a llengua vehicular a l’escola i lamentem que el que s’anomena “justícia” continuï avalant la persecució que un reduït nombre d’individus porta a terme contra el model lingüístic a les escoles del nostre país. Denunciem l’actitud antidemocràtica d’aquest grup minoritari contra el consens assolit per les grans majories socials en matèria de política lingüística al llarg de 30 anys. Hem d’exigir al Govern català que no faci cap pas enrere en la defensa del català com a llengua vehicular a l’escola i, per tant, demanem que no cedeixi ni un mil•límetre a la pressió política i judicial espanyola.

Argumentari per al pacte de govern a Montgat

Benvolgudes veïnes, benvolguts veïns, Esquerra és un partit de base municipalista, que té en els ajuntaments un dels bastions de la construcció nacional. L'Ajuntament és l'administració més propera a la ciutadania i és molt determinant per atendre les necessitats i aspiracions de la ciutadania. Per això vam presentar la candidatura a les eleccions municipals i per això ara treballarem amb els dos regidors obtinguts. Us adrecem aquest escrit per explicar al poble de Montgat la posició d’Esquerra Montgat en el moment de formar un govern a partir dels resultats de les eleccions (CiU 6 regidors, PSC 5, ERC 2, PP 2, ICV-EUiA 1 i PRE-IR 1). Esquerra ha signat un pacte de govern amb Convergència i Unió, la força més votada. Amb aquest pacte apostem per donar al municipi un govern liderat per la força més votada. I optem per entrar al govern per afavorir la governabilitat del poble, és a dir, per a que l’equip que governa tingui una raonable cohesió programàtica i una majoria relativa que li permeti prendre decisions. I tot plegat creiem que és l’opció més estable per al govern de l’Ajuntament, cosa que comportarà una millor gestió dels problemes del poble. Un dels objectius d'Esquerra és impulsar una manera de treballar transversal per a Montgat, amb un govern el màxim de cohesionat possible i que treballi pels interessos del poble, no pas per interessos partidistes. Amb Convergència i Unió s’ha negociat tots aquells punts d’acord programàtics que cal tirar endavant en uns moments de crisi tan complicats com els actuals. Des d’Esquerra Montgat hem volgut fer un exercici de responsabilitat, pactant amb Convergència i Unió unes línies polítiques que ens permetin desenvolupar tots aquells compromisos bàsics que com a partit, hem adquirit amb els i les nostres votants i amb tots els montgatins i montgatines. En especial pel que fa a les polítiques d’educació, afers socials i promoció econòmica i ocupacional, que són els eixos del nostre programa.

Rosa Funtané

Discurs de Rosa Funtané a la constitució del nou Ajuntament.

Rosa Funtané i Vilà, regidora a Montgat per esquerra, ha fet un discurs per a tots els assistents a la constitució del nou Ajuntament de Montgat. El volem compartir amb tots i totes vosaltres: Felicitats al nou Alcalde i a tots els regidors i regidores, així com a tots els alcaldes i regidors i regidores que ho han estat fins ara. Perquè gràcies a l'esforç i al treball de tots ells tenim el Montgat que avui podem gaudir. Ens sentim molt honrats de poder ser aquí amb vosaltres i volem agrair al poble de Montgat la vostra confiança en Esquerra per representar-vos i treballar pel nostre estimat poble, la qual cosa ens ha permès mantenir la presència d'Esquerra a l'Ajuntament de Montgat. Comença una etapa plena de reptes, il·lusions, entusiasme i sobretot d'una voluntat bàsica de servei a Montgat. El nostre compromís és amb tots vosaltres, el nostre treball la motivació i l'empenta per començar cada dia; el nostre objectiu millorar la qualitat de vida de tots nosaltres. És un gran orgull poder formar part d'aquest consistori. Un consistori que pretén representar la voluntat del poble, un consistori en el qual prevalen les polítiques socials adreçades a les persones, perquè en definitiva sou el que realment ens importa. i en aquesta legislatura, Esquerra treballarem per incidir en donar més prersència de la nostra cultura, la nostra llengua, la nostra memòria històrica, en apropar la política a la gent i en la participació d'ella, en la construcció d'un poble i un país que té el dret a decidir el seu futur!!! Per acabar m'agradaria citar un fragment de Patrícia Gabancho: "Ha arribat l'hora i crec que no m'equivoco en això, del retorn dels catalans. I quan parlo del retorn dels catalans, vull dir que certa gent, una Catalunya ben real, comença a tenir ganes d'agafar les regnes, d'estrènyer els genolls i caminar cap a un futur més alt". VISCA MONTGAT I VISCA CATALUNYA!!!!!

Arrossada a la Plaça Mallorquines

Esquerra amb la Festa Major de Montgat

Com cada any, a finals del mes d'abril, Sant Jordi acull la Festa Major de Montgat. Veïns i veïnes s'apleguen tot junts per celebrar els diferents actes que s'hi organitza. Enguany hem gaudit d'un magnífic pregó a càrrec de membres històrics de la Comissió de Festes de les Mallorquines, un acte que no ens ha deixat indiferents. Hem pogut tastar les favetes, veure el castell de focs, gaudir d'un concert jove, fer una caminada per visitar llocs de Montgat i un munt d'activitats més. El fi de festa, com cada any, s'ha esdevingut amb la tradicional arrossada, en la qual, montgatins i montgatines hem tingut un dinar de germanor, acompanyats d'un molt bon dia. Durant aquesta legislatura, Esquerra Republicana, amb la Rosa Funtané al capdavant, ha tirat endavant de la Regidoria de Cultura. En els últims temps, tothom és conèixedor de la greu crisi econòmica que estem patint,  que malauradament dóna menys sortida econòmica a regidories com la de cultura. Malgrat tot, amb esforç i suor, hem tirat endavant un any més la Festa Major de Sant Jordi, amb la col·laboració de veïns i veïnes. De cara a la propera legislatura, des d'Esquerra fixem en el nostre programa electoral vetllar per les festes i tradicions de Montgat i sobretot, potenciar la implicació de les entitats en l'elaboració del programa de festes, per així poder fer una Festa Major més participativa i més cohesionada amb tots els montgatins i montgatines. Des d'Esquerra volem donar les gràcies a tothom per la seva participació i sobretot, a tots aquells qui han fet possible un any més, que això sigui una realitat. Perquè Montgat sigui cada dia millor, a Esquerra continuarem fent Montgat.

JERC Montgat-Tiana

Esquerra presenta els seus joves

Des d'esquerra afavorim la creació de polítiques per a la joventut fetes amb joventut, és per això que incorporem 5 candidats joves a les properes llistes electorals. Una gran col·lectiu que es veura recolzat amb força per Àlex Rosa i Gandia, 26 anys i mestre de primària, Sara Corominas i Planas, 25 anys i polítologa que treballa en l'àmbit d'assessoria municipal, Alba Hernàndez i Lacoma (Independent), de 19 anys i estudiant universitària i actriu i directora del grup "mimesis" de Montgat, Joan Boronat i Gràcia, de 28 anys i tècnic sanitari i Núria Verdiell i Reguill, de 25 anys i bibliotecònoma.

La torre de guaita ja és visitable

Després de mesos d'obres, l'interior de la torre de guaita que s'eleva davant les platges de Montgat ja és visitable. Des de la regidoria de cultura d'Esquerra Republicana es va vetllar per la seva restauració i rehabilitació interior. Els treballs realitzats han permès que, des d'ahir, els turistes puguin visitar els quatre espais de què consta aquest monument, aixecat a finals del segle XVI per ordre de Felip II per fortificar la costa davant les freqüents incursions de pirates barbarescos. A banda d'una planta soterrani, la primera de les estances exposa imatges antigues de la torre, així com diversos documents històrics que parlen de la seva existència des de fa molts anys. Una escala estreta permet accedir a una segona planta i, finalment, a la zona descoberta, des de la qual es té una vista privilegiada d'aquest punt del litoral. Ahir, en la jornada de portes obertes per conèixer aquest bé cultural d'interès nacional, prop de 200 persones van visitar-lo. La torre estava adossada a una masia que va ser enderrocada el 1987 a causa de la seva degradació

Rosa Funtané i Vilà

Presentació de la candidatura d'Esquerra Montgat

La candidata d’Esquerra a l’alcaldia de Montgat Rosa Funtané i Vilà, el president d’Esquerra Montgat Jordi Chimisanas i Bellés i número dos a la llista i Sara Corominas i Planas, candidata de les Jerc i número quatre de la llista per a les properes eleccions municipals, presentaran el proper dissabte 2 d’abril a la sala Pau Casals, Biblioteca Tirant Lo Blanc de Montgat, el programa municipal que ha elaborat Esquerra de cara als properes eleccions municipals i la llista de candidats d’Esquerra Montgat. Us convidem doncs a assistir a l'acte per tal de poder-vos explicar en primera persona quines són les línies polítiques que volem dur a terme. Àlex Rosa i Gandia Secretari d’Imatge i Comunicació

Rosa Funtané; escollida cap de llista

La militància d'Esquerra Republicana de Catalunya a Montgat. en Assemblea, va aprovar ahir a la nit proposar la candidatura de Rosa Funtané i Vilà per a les properes eleccions municipals. La proposta de Rosa Funtané, que actualment és primera Tinent d'Alcalde i regidora de cultura, participació ciutadana i educació de l'ajuntament de Montgat, va ser refrendada per la unanimitat de tots els membres de l’Executiva. Rosa Funtané, va agrair als seus companys i companyes d’Executiva el seu suport unànime i els va manifestar la seva voluntat de no defraudar la confiança. Per Rosa Funtané “en aquests mesos que ens queden per davant, tot junts hem d'explicar la gran feina que hem fet al govern per així, obtenir la confiança dels montgatins i montgatines i continuar fent, dia a dia i des de govern, el Montgat que tots volem". Àlex Rosa i Gandia Secretari d'Imatge i Comunicació d'Esquerra Montgat

Ara és el moment

Ara és el moment

L’any 1714 es van abolir les institucions i llibertats civils catalanes i avui podem constatar la impossibilitat d’establir un marc de relacions amb l’Estat espanyol arran de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. És en aquest context que l'independentisme es mostra com l’única proposta viable de futur per al nostre país. Tant l'autonomisme com el federalisme s'han mostrat inservibles i caducs per a gestionar la relació amb un Estat que intenta dia a dia no reconèixer en cap cas la nostra identitat pròpia ni el dret a decidir. En aquests moments, el nacionalisme i l'independentisme estan al centre del debat polític. Diversos mitjans de comunicació volen vendre una imatge de Catalunya totalment radicalitzada, intolerant, irrespectuosa. Els catalans i catalans, tant nascuts aquí com no, sabem que això no és cert i que per això, ara és quan aquest hem de mostrar més que mai una imatge de rigor i seriositat. L'independentisme no pot ser notícia per les continues picabaralles entre sigles i per l'aparició i desaparició constant de nous projectes efímers, sinó que ha de ser una opció política dotada de contingut, capaç de donar resposta a les preocupacions dels ciutadans i ciutadanes més enllà dels eslògans i les proclames. Només així aquest pot esdevenir clarament majoritari. Cal dir alt i clar que hem de lluitar per passar pàgina d’una vegada per totes a l’autonomisme, per tirar endavant. Estem cansats de veure minvats els nostres drets i les nostres llibertats tot i que ens hem de manifestar amb forces per a continuar lluitant tal i com ho vam demostrar el passat 10 de juliol. Ara és el moment en que ens sobren els motius per a reclamar la independència de la nostra nació, per tal de poder construir un futur que sigui viable i sostenible per a tots els catalans i catalanes, per garantir els nostres drets i per trencar les cadenes que ens empresonen en una sentència nociva per als nostres interessos.