Montgat

Totes les notícies

Rosa Funtané i Vilà, cap de llista a les eleccions municipals

Candidatura d'ERC a les eleccions municipals

L'Assemblea extraordinària de la Secció Local d'Esquerra Republicana celebrada aquest dimarts, ha aprovat la proposta de candidatura per a les eleccions municipals del proper 26 de maig. La candidatura que encapçala Rosa Funtané i Vilà és una llista cohesionada, amb veïns i veïnes de Montgat amb voluntat de treballar per Montgat i servir al país. La llista electoral d'Esquerra Republicana - Acord Municipal està formada en els seus primers 17 llocs per: 1.- Rosa Funtané i Vilà 2.- David Sánchez i Boutin. 3.- Laura Ribot i Cuenca 4.- Jordi Ratera i Sarra 5.- Alba Hernández i Lacoma 6.- Jordi Chimisanas i Bellés. 7.- Montserrat Berenguer i Sau 8.- Ramon Montes i Giménez (Nachete) 9.- Eva Marín i Bercial 10.- Jaume Moreu i Boronat 11.- Laia Vilaseca i Vivé 12.- Vicenç Torralba i Bellés 13.- Antonia Abadia i Bermejo 14.- Alex Torelló i Campañà 15.- Margarita Coll i Subirà 16.- Jordi Sanchez i Grau 17.- Iolanda Ayra i Pons  

Taller participatiu sobre els usos del Parc de les Bateries

Avancem en el compromís de donar veu a la ciutadania

Per Esquerra la participació ciutadana és un element essencial per a la construcció d’un nou model de relació amb la ciutadania. Amb aquest objectiu s’ha elaborat el nou reglament de Participació Ciutadana que ens dota d’eines a tots per fer efectiu el dret a intervenir, individual o col·lectivament, de manera molt més clara i decidida en els afers públics. El Consell de la Vila, les audiències públiques ciutadanes, el registre ciutadà i els processos participatius i les consultes, són alguns d’aquests instruments. La incorporació de tallers participatius en l’elaboració dels plans locals d’habitatge, educació, igualtat o de joventut han estat un primer pas, que ara s’amplia amb el procés participatiu per a definició dels usos permesos en el Parc de les Bateries que ha comptat amb la participació de 514 persones durant la fase de recollida d'informació. Amb més de 281 propostes presentades i la participació de 672 persones durant la fase de votació de les propostes, els pressupostos participatius han marcat una fita clau que s’haurà de consolidar en els pròxims anys.

Rosa Funtané i Vilà

Arxivada la querella per l'1 d'octubre contra l'alcaldessa de Montgat

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha notificat a l'alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané i Vilà, l'arxiu de les diligències d'investigació 596/18 instades per la Fiscalia General de l'Estat el 13 de setembre de 2017, per presumptes delictes de desobediència i/o prevaricació i/o malversació de capbdals públics per l'organització de l'1 d'Octubre a Montgat.  El decret conclou que no ha estat degudament acreditada la comisió dels delictes i arxiva les diligències d'investigació. Des de la Secció Local de Montgat volem manifestar el nostre reconeixement i profund agraïment a la nostra companya i alcaldessa, Rosa Funtané, per la seva defensa dels valors democràtics i per permetre als montgatins i montgatines exercir el dret a votar.

Les Costes

L’urbanisme com a element de cohesió social

Montgat està format per diferents nuclis amb característiques i personalitat pròpia. Nascuts en èpoques diferents, el seu estat actual és molt divers. Des d’Esquerra entenem l’urbanisme com un element de cohesió territorial i hem prioritzat les actuacions en serveis essencials que permeten millorar la qualitat de vida de la ciutadania i reequilibren el territori. Un exemple d’aquestes actuacions és el projecte d’urbanització del barri de Les Costes que preveu el soterrament de les línies aèries de serveis, així com la renovació de l’enllumenat i l’eixamplament de les voreres, reposició de paviments, etc. Aquesta primera fase del projecte en execució actualment té una durada prevista de 4 mesos i s’intervindrà en els carrers Alt i Annex i en un tram d’escales, quedarà pendent d’executar en una altra fase les obres del carrer Nostra Senyora de Montserrat i un altre tram d’escales.  

Manifestació de l'equip de Govern municipal en relació a la imminent celebració del judici al Tribunal Suprem obert contra els presos polítics

Davant la imminent celebració del judici al Tribunal Suprem obert contra Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Joaquim Forn i Oriol Junqueras per la comissió de presumptes delictes de rebel·lió, sedició, malversació i desobediència, l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Montgat vol expressar la seva preocupació per unes acusacions i un empresonament provisional d'aquestes persones que constitueix, per sí mateix, una afectació greu dels seus drets fonamentals. Per tot això exposat, l'equip de govern de l'Ajuntament de Montgat expressa: Primer.- Mostrar el suport, escalf i acompanyament als dirigents polítics i socials que han de ser jutjats les properes setmanes enfrontant-se a unes acusacions infundades, així com a les seves famílies i les seves amistats. Segon.- Instar al Tribunal Suprem a prendre totes les mesures per tal de garantit el dret a un judici just i imparcial, reconegut a l'art. 10 de le Declaració Universal dels Drets Humans, a l'article 14 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics i a l'article 6 del Conveni Europeu de Drets Humans. Així com facilitar la tasca als observadors estatals i internacionals que volen assistir-hi. Tercer.- Instar al conjunt d'acusacions, i especialment a la Fiscalia General de l'Estat, a que reconsideri la seva acusació, ajustant-se als principis democràtics d'intervenció penal mínima en l'aplicació del Codi Penal. Quart.- Instar al Govern de l'Estat i a la Generalitat a la resolució política i democràtica del conflicte através del diàleg constructiu sense condicions. Cinquè.- Exigir l'alliberament immediat de totes les persones encausades perquè puguin assistir en llibertat al judici. Sisè.- Fer una crida a la població perquè responguem d'una manera pacífica i ferma en defensa dels valors democràtics amenaçats i l'exercici de drets fonamentals.

Calendari compliment obligacions amb la Sindicatura de Comptes

La gestió invisible

Habitualment, la valoració de la gestió municipal es fa a partir dels grans projectes i de les actuacions més visibles. Les obres que s’ha dut a terme, la via pública i el funcionament dels principals serveis són exemples del que tothom té en compte.   Sovint, no es té en compte tot el que comporta l’administració municipal. Perquè aparentment no aporta un valor directe a la ciutadania o perquè es dona per bo el seu funcionament. Però què passa quan no és així? quan l’incompliment de les obligacions ha estat habitual durant anys? Doncs que l’Administració municipal col·lapsa i tota la gestió ho pateix.   Lamentablement, aquesta ha estat la realitat que hem tingut que assumir, i que ha condicionat la gestió havent de canviar prioritats i ajornar projectes. L’incompliment reiterat de les obligacions amb el Tribunal de Cuentas o la manca d'estudis econòmics preceptius són alguns exemples. A dia d'avui, tot i que encara ens queda feina per fer, l’Ajuntament s’ha posat pràcticament al dia amb la Sindicatura i el Tribunal de Cuentas i ha tramès les liquidacions i els comptes generals dels anys 2011, 2013, 2014, 2015 i 2016.

Obres col·lector c. Bóbila

Millorant les infraestructures bàsiques

Una de les parts més visibles de l’actuació municipal són les obres públiques. N’hi ha que consisteixen en petites intervencions, com fer accessible una vorera. Altres, de major abast, milloren les infraestructures o recuperen espais per als vianants. Totes tenen en comú una gestió complexa. La contractació, especialment de l’obra pública, està subjecta a múltiples controls. Això fa que, sovint executar una obra es dilati en el temps de manera incomprensible per a la ciutadania. Fins ara s’han dut a terme, majoritàriament, actuacions de petita i mitjana envergadura, com millores en la via pública i en l’enllumenat. El clavegueram, amb una xarxa envellida i mancada d’inversions els darrers anys, ha estat una prioritat. En una primera fase s’ha actuat al carrer Abad Escarré i als col·lectors de la Virreina i ronda Vilares, obres ja finalitzades, i al col·lector del carrer Bòbila. La segona fase es centrarà en el barri del Turó, intervenint en el clavegueram del carrer Tiana, el col·lector de les escales de l’avinguda Turó i el carrer Buenos Aires. No són obres de lluïment, tot el contrari: són obres que generen molèsties als veïns, però són imprescindibles per al bon funcionament del poble. Vagin per endavant disculpes per les molèsties al veïnat afectat.

Obertura nova OAC

Treballem per millorar l'atenció ciutadana

A l’octubre es completa el procés d’entrada en vigor de la normativa que obliga les administracions a l’ús dels mitjans electrònics, també en les relacions amb la ciutadania. Això comporta canvis en l’organització i en les maneres de fer de l’Ajuntament, uns d’interns, sense impacte directe per als ciutadans, i d’altres que afecten directament la ciutadania. L’obligació a relacionar-se electrònicament amb l’Ajuntament per part de les persones jurídiques (empreses, associacions, etc.) n’és un exemple. Amb l’objectiu de continuar avançant en l’ús dels mitjans electrònics sense perdre el contacte directe amb els veïns i veïnes, ha entrat en servei la nova Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC). El canvi en el model de funcionament i atenció serà progressiu i es desplegarà en diferents fases. La primera comporta el trasllat de l’oficina a unes noves dependències al costat de l’Ajuntament; en la segona fase, es desplegarà la plataforma electrònica de relació amb la ciutadania, que potenciarà la informació i la tramitació electrònica i permetrà la tramitació assistida per un treballador públic. Treballem per millorar la prestació dels serveis públics i  l’atenció ciutadana. Oficina d'Atenció Ciutadana Carrer Francesc Moragas (darrera de l'Ajuntament) Horari d'atenció al públic de dilluns a divendres de 9 a 14 h i els dijous també de 16 a 18 h.