Montgat

Totes les notícies

Comunicat d' ERC, ICV i PRE en resposta al comunicat del PSC

El passat dilluns 27 de febrer, el PSC de Montgat, a través del seu primer secretari, va fer saber a ERC, ICV i PRE la seva decisió de sortir del govern mitjançant una trucada a l’Alcaldessa, després d’haver anunciat a primers del mateix mes que estaven en un procés de reflexió envers aquesta possibilitat. Aquest temps se’ls va respectar i no va interferir en el desenvolupament de les facultats delegades als seus regidors. Ara bé, un cop coneixedors de la decisió, hi va haver un intercanvi total de vuit correus electrònics en els quals ERC, ICV i PRE instaven als socialistes a una reunió, proposant fins a tres dates dins de la mateixa setmana, ja que enteníem que era urgent parlar-ne i prendre quant abans millor les mesures necessàries que de la seva decisió se’n derivaven, mesures que enteníem i entenem necessàries pel bé del funcionament de l’Ajuntament. Aquesta reunió mai es va produir ja que el PSC no en veia la urgència i volia reunir-se 11 dies després d’anunciar-nos la seva decisió.  Donada la situació, a la darrera reunió, a la qual ells també estaven convocats (però a la que no van voler assistir) ERC, ICV i PRE van acordar enviar-los una acta de la mateixa on s’informava que en començar la propera setmana es procediria a fer el que era lògic després que ens diguessin que sortien de l’equip de govern: recuperar les delegacions d’Alcaldia dels seus regidors. Mai va haver resposta a aquella darrera comunicació.   Aquestes reunions que es varen convocar, tot i que sense èxit, son reunions de la Comissió de Seguiment del Pacte, les quals, segons recollia l’Acord de Govern posterior a les eleccions del 24 de maig de 2015, podien ser convocades per qualsevol dels partits signants. Altres aspectes que recollia aquell pacte, a més dels programàtics, parlaven del funcionament del govern, amb reunions setmanals dels regidors que el conformen, així com compromisos que, tal i com demostren els fets, no tots hem entès igual.

El grup municipal del PSC decideix sortir de l’equip de govern

Comunicat de l'equip de govern després de la decisió anunciada pel PSC. El PSC ha anunciat a la resta de grups municipals de l'equip de govern (ERC, ICV i PRE) la seva decisió de sortir de l'equip de govern, la qual cosa lamentem, donat l'esforç dels regidors i regidores d'ERC, ICV i PRE per integrar-los davant la situació per la que passa el PSC a Montgat. Des de la desafortunada baixa mèdica del seu portaveu i cap de llista, es van redistribuir les àrees que aquest portava, assumint-les el regidor coordinador de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, David Sànchez, pel que fa a Gestió de Serveis i Equipaments, Obres i Infraestructures, i la regidora coordinadora de l'àrea d'Atenció a les Persones, Montse Sanllhey, pel que fa a Educació. Tot plegat a l'espera de la recuperació del cap de llista socialista, i posant per sobre de tot les necessitats del poble. Davant la sortida del grup municipal del PSC de l'equip de govern, Alcaldia recupera les atribucions delegades als seus regidors, que a més de les ja esmentades, impliquen Policia Local, Mobilitat i Joventut, per tal de reconfigurar-ne la seva distribució. Des del respecte més profund, la resta dels grups que formem l'equip de govern no entenem que hi hagi arguments polítics per a la decisió del PSC de Montgat envers el model de poble, i que vam recollir als acords del pacte signat per les quatre formacions a principi de legislatura. Aquest model se sintetitzava en tres dels quatre eixos programàtics acordats (eix comunitari, eix de qualitat democràtica i eix de model de poble cohesionat i sostenible)  i està en desenvolupament tal i com es va pactar. El quart eix, sobre drets nacionals, recull el dret a decidir del poble de Catalunya. Però en l'apartat de “Seguiment i compliment de l'acord de govern” diu que “en les matèries de caràcter general externes a les competències del govern i de política general, cada força política mantindrà la seva independència de criteri i ho podrà expressar públicament de forma diferenciada”, cosa que també s'ha respectat.

Reflexions sobre les prioritats en l'educació

L'educació és per a  ERC, un dels pilars que han de sostenir la nova república. Per això, en el marc de les trobades que Esquerra està duent a terme en tot el país per reflexionar i debatre sobre com volem que sigui el nou país que construirem plegats, la Secció Local d'Esquerra ha volgut debatre i reflexionar sobre l'educació. Per fer-ho el passat dimarts vam comptar amb en Chakir El Homrani, diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí i membre de la Comissió d'Ensenyament al Parlament, en Carles Martínez, president de la sectorial d'Educació d'Esquerra i la Rosa Funtané, mestre i alcaldessa de Montgat. Durant la xerrada, que va comptar amb la participació activa dels assistents, es va parlar sobre el model educatiu a la nova República, un model educatiu que ha de garantir la igualtat d'oportunitats i la inclusió. Entre molts altres aspectes, també es va debatre sobre la relació entre la formació professional i el sistema productiu. Abans de l'inici de la xerrada, en Chakir El Homrani es va reunir amb els regidors d'Esquerra i amb membres de la Secció Local per conèixer de primera ma la realitat educativa a Montgat, visitant els terrenys cedits per l'Ajuntament per a la construcció del que ha de ser una nova escola a Montgat.

Posicionament dels diferents grups municipals respecte a les mocions proposades al Ple.

En la sessió del ple de la Corporació de mes de febrer es van presentar tres mocions. La primera, presentada pel grup municipal de Ciutadans proposava revocar l’adhesió de l'Ajuntament de Montgat com a membre de Ple dret de l’Associació de Municipis per la Independència, no va prosperar al votar únicament a favor el Grup Municipal de Ciutadans. La segona moció de la sessió, presentada pels grups municipals d'Esquerra Republicana, Iniciativa per Catalunya i MES proposava l'adhesió al Manifest "Casa nostra, casa vostra", va comptar amb el suport de tots els grups municipals, aprovant-se com a Declaració Institucional. Finalment, a proposta d'Esquerra Republicana, Iniciativa per Catalunya, PRE i MES es va aprovar l'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum, amb els vots favorables d'aquests grups i de Convergència i Unió i el vot en contra del grup municipal de Ciutadans. Cal assenyalar que el Grup Municipal Socialista no es va poder posicionar durant el debat i posterior votació de les mocions degut a l'absència per motius de salut dels dos regidors d'aquest grup. Això no obstant, durant les intervencions del públic, el senyor Julio Aguilar, en nom del PSC, va expressar el seu posicionament contrari. Poden escoltar la seva intervenció a partir del minut 1h. 50 minuts de la sessió. Veure el vídeo a partir d'aquest enllaç.

David Sánchez presenta els projectes de Territori i d'esports

El Pla d'Actuació Municipal i el pressupost es presenten a la ciutadania

Aquest divendres s'ha presentat el Pla d'Actuació Municipal (en endavant, PAM), una eina que neix a Montgat amb la voluntat de convertir-se en un instrument de referència a l’hora de treballar pel poble, i que vol donar un nou impuls a la manera de relacionar-se amb la ciutadania. Els regidors d'Esquerra, conjuntament amb tot l’equip de govern, han estat treballant durant aquests mesos per a definir les seves línies estratègiques del PAM. El resultat és un document elaborat de forma conjunta per les forces polítiques que composen el govern municipal i que desenvolupa els principals eixos del pacte de govern. És, per tant, fruit d’un gran consens intern, i posa en valor la diversitat d’idees traslladant-les al PAM o Pla d'Actuació Municipal a través d’actuacions planificades curosament. Estem davant d’un projecte ambiciós i sense precedents al nostre poble. L’aposta per una visió estratègica del nostre poble, tot fomentant el bon govern a través d’accions de compromís públic i de rendiment de comptes, és una oportunitat que no devem ni volem perdre. Per a que l’acció de govern sigui efectiva ha d’anar acompanyada del compromís periòdic de retre comptes i publicar, d’una banda, el seu calendari d’actuacions, i, d’una altra banda, els resultats assolits en les diferents fases d’execució dels projectes. Creiem, sens dubte, que això farà més propera la gestió municipal a totes les veïnes i veïns, i aquesta és una transformació que implicarà canviar moltes coses: les formes de treballar, de relacionar-nos, de comunicar-nos, i fins i tot d’entendre la gestió pública. I tal i com va dir l'acaldessa, Rosa Funtané, "Volen fer de Montgat un poble vertebrat territorialment i cohesionat socialment, a la mida de les persones, amb capacitat per generar sentiment de pertinença". Per això, impulsarem polítiques públiques al servei de les persones, generant oportunitats i prestant serveis de qualitat per a la millora del benestar comunitari, a partir de tres grans línies o eixos que considerem estratègics.

Presentació del portal a la sala Pau Casals

Es presenta el portal d'entitats

La regidora de Govern i Ciutadania, Laura Ribot, acompanyada de l'alcadessa Rosa Funtanté, va presentar, davant una important representació de les entitats de Montgat, el Portal d'Entitats i el pla de treball en l'àmbit de Participació per als propes mesos. El Portal d’Entitats, creat amb el suport de la Diputació de Barcelona, és una plataforma que es posa a disposició de l'entitats amb l'objectiu de donar-los suport, promoure el coneixement del teixit associatiu entre els veïns i veïnes de Montgat, donar a conèixer els seus serveis i les activitats que porten a terme i fomentar l'ús de les TIC. Amb l'entrada en servei del Portal d'Entitats, totes les entitats inscrites en el Registre d'Entitats tindran un espai propi que s'adaptarà a les seves necessitats i caracterítiques. Durant la segona part de la sessió, Laura Ribot va demanar la complicitat de les entitats i va convidar als assistents a incorporar-se als grups de treball que es constituiran durant el mes de febrer amb l'objectiu d'identificar les necessitats de les entitats, i els seus directius i associats i elaborar conjuntament el programa d'activitats i tallers, així com el Catàleg de Serveis  i les normes d'ús.  

Agenda oberta

Un més dels 365 dies de l'any

Pels regidors del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Montgat, el proper dimarts, 6 de desembre, és un més dels 365 dies de l’any dedicats a treballar pel poble. Com no podria ser d’una altra manera, desenvoluparan les activitats previstes en les seves agendes particulars. A continuació compartim els actes públics als que esteu convidats a participar: 10.15 Visita al barri de Les Costes 11.00 Passejada per la Riera d’en Font i el passeig marítim 12.15 Plaça Mallorquines 13.00 Pl. de la Vila. Lectura manifest AMI   

Presentació del projecte

Es presenta el projecte de pacificació del carrer Pare Claret

La pacificació del trànsit del carrer Pare Claret ha estat un dels objectius en què l’alcaldessa ha estat treballant aquests mesos amb la Diputació. El resultat és el projecte que ahir es va presentar a la sala Pau Casals als veïns. El diputat d’Infraestructures viàries i mobilitat, Jordi Fabregà i el gerent d’Infraestructures viàries, van assistir a l’acte i van presentar el projecte d’obres i escoltar als veïns i respondre a les seves preguntes. Les obres tenen un cost de 230.376 € i està previst que comencin l’estiu del 2017.  

Presentació projecte Passeig Marítim

Planificant l’activitat municipal

Durant aquest any s’ha estat treballant en la panificació de l’actuació municipal i en l’elaboració del PAM, Pla d’Actuació Municipal. Aquest Pla, treballat conjuntament amb tot l’equip de govern, és una eina que marca els objectius i les principal línies de treball i actuacions a realitzar en aquesta legislatura. Una de les nostres preocupacions en la seva elaboració ha estat que aquest fos un Pla viable. Per això, hem treballat en la recerca de finançament. El resultat, l’increment de les aportacions de la Diputació i l’AMB, en relació a l’anterior legislatura, d’un 39% i un 20,67% respectivament. I també el suport tècnic concretat en la redacció de diversos projectes i l’execució per part de la Diputació, sense cost per l’Ajuntament, del projecte d’amabilització i millora del c. Pare Claret. Ben aviat, es presentarà a la ciutadania el PAM i els principals projectes que es portaran a terme en els propers anys.