Montgat

Notícia

La ronda del Baix Maresme, a informació pública

Ara just fa dos anys, des d'Esquerra i les Jerc, celebràvem la decisió dels fruits recollits després d'una intensa campanya en contra de la construcció de laterals a l'autopista de la C-32 i tot un recull d'objectius a favor d'una mobilitat sostenible a la nostra comarca.

L'octubre de 2008 el conseller Nadal del PSC, va fer públic que descartava finalment la construcció d'aquests laterals. Ara sembla però, que tot va ser unes paraules de calma per a poder agafar embranzida i de cop fer pública l'aprovació de la construcció d'aquests laterals. 
 
Segons trobem en fonts públiques de la pròpia Generalitat de Catalunya, la informació que tenim a l'abast és que s'han presentat els estudis del traçat de la futura ronda del Baix Maresme entre Montgat i la ronda de Mataró. Aquesta nova infraestructura  mesurarà 15,7 quilòmetres i tindrà quatre carrils de circulació. Es preveu que la seva construcció comporti una inversió de més de 215 milions d'euros.

Es preveu que les obres comencin el 2012 i finalitzin entre el 2015 i el 2016. Tota una mala notícia per a la nostra comarca ja que no es té en compte el desenvolupament d'un model sostenible i a la vegada és una mala inversió que posarà més entrebancs a l'actual crisi econòmica.

Per a tot això des d'Esquerra-Montgat tornarem a engegar noves campanyes de protesta, de les quals us n'anirem informant.

Àlex Rosa i Gandia
Secretari d'Imatge i Comunicació