Montgat

Notícia

El grup municipal del PSC decideix sortir de l’equip de govern

Comunicat de l'equip de govern després de la decisió anunciada pel PSC.

El PSC ha anunciat a la resta de grups municipals de l'equip de govern (ERC, ICV i PRE) la seva decisió de sortir de l'equip de govern, la qual cosa lamentem, donat l'esforç dels regidors i regidores d'ERC, ICV i PRE per integrar-los davant la situació per la que passa el PSC a Montgat.
Des de la desafortunada baixa mèdica del seu portaveu i cap de llista, es van redistribuir les àrees que aquest portava, assumint-les el regidor coordinador de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, David Sànchez, pel que fa a Gestió de Serveis i Equipaments, Obres i Infraestructures, i la regidora coordinadora de l'àrea d'Atenció a les Persones, Montse Sanllhey, pel que fa a Educació. Tot plegat a l'espera de la recuperació del cap de llista socialista, i posant per sobre de tot les necessitats del poble. Davant la sortida del grup municipal del PSC de l'equip de govern, Alcaldia recupera les atribucions delegades als seus regidors, que a més de les ja esmentades, impliquen Policia Local, Mobilitat i Joventut, per tal de reconfigurar-ne la seva distribució.

Des del respecte més profund, la resta dels grups que formem l'equip de govern no entenem que hi hagi arguments polítics per a la decisió del PSC de Montgat envers el model de poble, i que vam recollir als acords del pacte signat per les quatre formacions a principi de legislatura. Aquest model se sintetitzava en tres dels quatre eixos programàtics acordats (eix comunitari, eix de qualitat democràtica i eix de model de poble cohesionat i sostenible)  i està en desenvolupament tal i com es va pactar. El quart eix, sobre drets nacionals, recull el dret a decidir del poble de Catalunya. Però en l'apartat de “Seguiment i compliment de l'acord de govern” diu que “en les matèries de caràcter general externes a les competències del govern i de política general, cada força política mantindrà la seva independència de criteri i ho podrà expressar públicament de forma diferenciada”, cosa que també s'ha respectat.