Montgat

Notícia

Manifestació de l'equip de Govern municipal en relació a la imminent celebració del judici al Tribunal Suprem obert contra els presos polítics

Davant la imminent celebració del judici al Tribunal Suprem obert contra Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Joaquim Forn i Oriol Junqueras per la comissió de presumptes delictes de rebel·lió, sedició, malversació i desobediència, l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Montgat vol expressar la seva preocupació per unes acusacions i un empresonament provisional d'aquestes persones que constitueix, per sí mateix, una afectació greu dels seus drets fonamentals.

Per tot això exposat, l'equip de govern de l'Ajuntament de Montgat expressa:

Primer.- Mostrar el suport, escalf i acompanyament als dirigents polítics i socials que han de ser jutjats les properes setmanes enfrontant-se a unes acusacions infundades, així com a les seves famílies i les seves amistats.

Segon.- Instar al Tribunal Suprem a prendre totes les mesures per tal de garantit el dret a un judici just i imparcial, reconegut a l'art. 10 de le Declaració Universal dels Drets Humans, a l'article 14 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics i a l'article 6 del Conveni Europeu de Drets Humans. Així com facilitar la tasca als observadors estatals i internacionals que volen assistir-hi.

Tercer.- Instar al conjunt d'acusacions, i especialment a la Fiscalia General de l'Estat, a que reconsideri la seva acusació, ajustant-se als principis democràtics d'intervenció penal mínima en l'aplicació del Codi Penal.

Quart.- Instar al Govern de l'Estat i a la Generalitat a la resolució política i democràtica del conflicte através del diàleg constructiu sense condicions.

Cinquè.- Exigir l'alliberament immediat de totes les persones encausades perquè puguin assistir en llibertat al judici.

Sisè.- Fer una crida a la població perquè responguem d'una manera pacífica i ferma en defensa dels valors democràtics amenaçats i l'exercici de drets fonamentals.