ERC-Móra d'Ebre

Totes les notícies

Esquerra de Móra d’Ebre celebra la retirada de l’actuació prevista a la plaça de braus i lamenta la improvisació del govern CiU PP

La portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Móra d’Ebre, Cinta Agné, ha celebrat que decaigués el punt del Ple extraordinari del passat 15 de març, on es feia esment a l’actuació sobre la plaça de braus, pressupostada en 542.860 €. Agné ha recordat que el passat 27 de febrer el seu grup va votar en contra de la modificació integral del casc antic perquè dins d’aquesta estava inclòs el projecte de la plaça de braus. Al Ple va manifestar que: ‘malgrat que estem a favor de millorar uns talussos que sovint provoquen esllavissades en aquella zona, hi votarem en contra perquè el projecte de la plaça de braus té un nivell de risc important  pel que fa a inundacions, evacuacions i esllavissaments’. A més va reclamar que: ‘amb aquests diners de la llei de barris el que s’ha de fer és prioritzar actuacions d’arranjament del casc antic’. Agné ha lamentat ‘la improvisació demostrada pel govern CiU PP en aquest projecte’  il·lustrant-ho amb el fet que al Ple extraordinari del 15 de març es va modificar el contingut de la documentació de la proposta fins a dues vegades, la darrera, minuts abans de celebrar-se el Ple. Així, en la documentació facilitada als regidors el divendres 10 de març, valorava el cost de l’adequació de la plaça de braus en 350.000€, i en canvi, a la documentació facilitada el dilluns 13 de març la valoració era de 542.000€. Des del grup d’Esquerra Republicana s’ha recordat que l’alcalde va anunciar al Ple que hi havia un informe favorable d’un geòleg i que el projecte total estava aprovat per a l’execució, però que l’augment final del preu de l’obra el feien inviable, de moment. D’altra banda, el grup republicà ha tingut accés a un informe tècnic sobre la plaça de braus que determina la capacitat de l’aforament de la plaça d’entre 800 i 1000 espectadors, fet que contrasta amb les 2.000 persones de capacitat anunciada a diferents mitjans de comunicació per part del govern municipal.

Esquerra de Móra d’Ebre denuncia l’actitud ‘caciquil’ del govern municipal de CiU i PP

El govern ha demanat a ERC pagar 110 € per utilitzar un espai municipal on la diputada Anna Simó havia de realitzar una xerrada sobre educació. La portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Móra d’Ebre, Cinta Agné, ha informat que per primera vegada  en la història de la secció local el govern municipal, format per CiU i PP, els han demanat de pagar 110 € (60 € d’ús i 50 € de fiança)  per celebrar en un espai municipal una xerrada sobre educació, a càrrec de la diputada al Parlament de Catalunya, Anna Simó.   La portaveu d’Esquerra ha lamentat ‘l’actitud caciquil i prepotent de l’equip de govern de CiU i PP, pròpia de la vella política més rància’. Agné s’ha mostrat sorpresa perquè ‘mai abans en cap presentació de llibre o acte públic organitzat en espais municipals se’ns havia demanat de pagar’.   El grup municipal d’Esquerra entén que un acte sobre l’educació de la futura república catalana s’ajusta als criteris d’exempció de cobrament per ús d’espais municipals que fixa l’ordenança fiscal número 20 de l’Ajuntament, i ‘que el govern municipal ha fet una interpretació interessada de l’ordenança municipal’. Literalment l’ordenança afirma que ‘restaran exempts del pagament d’aquesta taxa, totes les entitats socials, socio-culturals, culturals i esportives de la Vila, sempre que es justifiqui i sempre i quan la Junta de Govern Local trobi convenient l’ús de la utilització, en base a l’interès general (entitats sense ànim de lucre)’.     La portaveu republicana ha afirmat que ‘és molt greu que el govern de CiU PP no consideri d’interès general una xerrada sobre l’educació en la futura república catalana que volem construir’. Agné ha advertit que ‘els continus entrebancs del govern municipal per dificultar l’organització d’actes com aquest no van només en detriment dels organitzadors sinó del conjunt de la població’.   L’acte sobre l’educació de la nova república, amb la diputada Anna Simó, es realitzarà a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Móra la Nova aquest dissabte 14 de gener a les 19.

Surt L'Ideal de l'Ebre núm. 2, tercera època

Hem començat l'any publicant L'Ideal de l'Ebre en paper. El primer Ideal d'aquesta tercera època havia sortit al maig i feiem un repàs dels temés més destacats dels nou mesos anteriors que havien estat publicats al nostre web. En aquest nou Ideal aportem algunes notícies que no han estat publicades en format digital. Entre altres temes, parlem de la situació del deute municipal, de les mocions presentades que ens han aprovat i les que ens han rebutjat, i hem fet, també, un seguiment de les nostres propostes als pressupostos, entre d'altres. Podeu consultar i descarregar-vos L'Ideal de l'Ebre en l'enllaç següent: http://locals.esquerra.cat/moraebre/revista  

ERC-Móra d'Ebre renova l'executiva local. Mònica Amorós escollida nova presidenta

Dissabte passat va tenir lloc una assemblea local amb renovació dels càrrecs de l'executiva. Antoni Cutrona, president de la Secció Local els darrers vuit anys, va destacar la feina feta pel seu equip i la necessitat de canvi i renovació amb noves cares a l'executiva per encarar una nova etapa plena de feina i ambició. Així, el president sortint va destacar que «en clau interna s’ha fet bona feina amb noves incorporacions que cal tenir en compte d'ara endavant i que permetrà a la formació seguir treballant pels ciutadans i assolir nous reptes». La nova executiva està encapçalada per Mònica Amorós a la presidència; Manel Launes, secretari d'organització; Mariano Martín, finances, Cinta Agné, secretaria de política municipal i portaveu; Àlex de la Guia, secretaria d'imatge i comunicació, Carme Celma, secretaria de la Dona, Antoni Cutrona, secretaria de relacions institucionals i Roser Rué com a representant de les JERC. Amorós va destacar que «a pesar de la renovació és una candidatura de continuïtat que permetrà recollir els fruits del treball dels darrers anys i seguir amb empenta amb els reptes plantejats.  Una executiva que vol continuar treballant amb constància i dedicació». Cal destacar que en aquesta nova executiva hi ha un equilibri entre homes i dones, cosa que no s'havia donat fins ara, l'augment de la militància ho ha fet possible. L'executiva Local és l'òrgan responsable de la direcció i administració de la secció local i es renova ordinàriament cada dos anys.  

Els regidors d’ERC-AM a Móra d’Ebre treballen el 6 de desembre

S’adhereixen al manifest de l’Associació de Municipis per la Independència. Els nostres regidors d’ERC-AM han dut a terme una reunió de treball aquest matí. No han pogut fer-ho a l'Ajuntament, com era el seu desig, atès que l'alcalde no ha donat el permís a la Policia Local per a què poder-hi accedir. Móra d'Ebre és un municipi adherit a l'AMI (Associació de Municipis per la Independència), encara que no hi ha cap cartell visible a l'entrada del poble, tal i com va demanar el Grup Municipal d'ERC-AM en una moció que va ser rebutjada per l'equip de govern (CIU+PP). Cinta Agné, portaveu del Grup Municipal ha manifestat: "lamentem no haver pogut accedir avui al despatx compartit amb els grups municipals, evidentment hem pogut treballar en una altra banda, però com a representants municipals tenim el dret d'estar a l'ajuntament i fer normal el que fem cada dia, avui també, treballar per Móra d'Ebre". L'AMI  ha promogut el manifest que podeu llegir més avall i demanava fer visible la protesta a través d'accions diverses per a fer evident que aquesta Constitució ni ens serveix, ni ens protegeix, ni ens representa com a poble. En aquest marc, gens excepcional, treballem avui també, dia 6 de desembre, per Catalunya. #RiberadEbreTreballemxCat #TreballemxCat El Manifest 6D diu el següent: Com a país democràtic creiem que els dies festius han de ser representatius d’una sensibilitat majoritària i pròpia, mai imposada. Treballem avui com qualsevol altre dia des del respecte més absolut per la diversitat política i social de Catalunya. No ens trobem còmodes commemorant una Constitució Espanyola que havia de garantir els drets elementals de la ciutadania i que ha acabat essent utilitzada per aquells que els volen limitar.  Un text constitucional que s’utilitza políticament en contra de Catalunya, una i altra vegada. En l’actualitat, la interpretació de la Constitució espanyola està clarament polititzada per un tribunal il·legítim com el Tribunal Constitucional.

Digues NO a la violència masclista

ERC-Móra d'Ebre es suma als actes en motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. La violència masclista és aquella que s’exerceix contra les dones pel sol fet de ser-ho i es manifesta de diverses formes i en diferents àmbits de la vida com el privat o el laboral i en tota la societat. Hem de ser conscients que per eradicar aquesta xacra cal la implicació de tothom durant tots els dies de l’any.   Aquesta tarda ens hem reunit a la plaça de Dalt per llegir el manifest i per recordar a les dones víctimes de la violència masclista que han mort enguany. Cinta Agné, portaveu del Grup Municipal. ha manifestat que "Cal seguir treballant des de totes les institucions. Ens felicitem que es faci molta feina des del Consell Comarcal, però també l'Ajuntament, com a institució més propera al ciutadà, s'hi hauria d'implicar". Cal recordar que ERC-Móra d'Ebre va presentar al Ple Municipal d'octubre de 2015 una moció reclamant la realització de campanyes preventives, així com l'establiment dels respectius protocols d’actuació. Moció que va ser rebutjada per l'equip de govern (CIU+PP). Des d'ERC-Móra d'Ebre manifestem que continuarem treballant per a fer tot el possible per a eradicar aquest tipus de violència. Continuem avançant compromeses i compromesos per una República de dones #lliuresdeviolència. 

Edifici al barranc de les Moreres, ara rehabilitat i en ús com a Centre Obert.

Seguiment de l'aplicació de les nostres propostes als pressupostos 2016

Ara fa un any presentàvem algunes propostes als pressupostos 2016 en contesta a l’oferiment de l'equip de govern municipal.  En base a una part del nostre projecte electoral, vam prioritzat les polítiques socials, la millora d’espais i equipaments públics, la participació i la transparència, vam fer arribar deu propostes de les quals en van prosperar cinc. Hi va haver bona entesa entre l'equip de govern i el grup municipal fet que va propiciar el nostre vot a favor dels pressupostos. És hora de fer balanç de les propostes acceptades i del seu grau de compliment. Aquestes són les quatre propostes acceptades: 1. La recuperació de l'edifici municipal del barranc de les Moreres, que es destinarà finalment a Centre Obert. (notícia Diari de Tarragona) (notícia a Ribera Online) 2. Incentivar l'ús de la deixalleria municipal proporcionant beneficis als usuaris, reduint l'impost d'escombraries o vals descompte al comerç local (encara a determinar). 3. La introducció d'una bonificació en serveis municipals com l'aigua, l'IBI o el carnet de les piscines municipals, per a les famílies nombroses i monoparentals. 4. La creació d'un abonament de transport jove, que permetrà als estudiants de Móra d'Ebre fer el trajecte d'anada i tornada a l'estació de ferrocarril de Móra la Nova a un preu de 10 euros l'any. Anem a fer repàs del compliment d'aquestes propostes. Dijous, 17 de novembre, es va inaugurar el Centre Obert al barranc de les Moreres, ens omple d'orgull haver pogut contribuir a la millora d'un edifici municipal que no tenia cap ús i que estava pròxim a la degradació. La inversió feta (60.000€), permet tenir un edifici actiu en un barri que necessita més inversió municipal, això segur, però que ara és un espai recuperat i que té un ús. Pel que fa al tercer punt (incentivar l’ús de la deixalleria municipal), encara estem esperant la proposta. Suposem que és difícil d'establir un descompte, tot i què vam aportar exemples d'altres municipis.

Cinta Agné i Àlex de la Guia, Mònica Amorós no va poder assistir per trobar-se convalescent.

Acords de la sessió plenària ordinària del 20 d'octubre de 2016

L'Ajuntament de Móra d'Ebre va celebrar el 20 d'octubre de 2016, una sessió plenària ordinària, en la qual es van adoptar els acords que podeu trobar en aquest enllaç. Aquí en detallem alguns punts: 1. Es va aprovar l'acta de la sessió anterior per 10 vots a favor (CiU, PSC i PP).  ERC-AM ens vam abstenir perquè ens va faltar documentació, la vam demanar en temps i forma i la vam rebre el dia 11 d'octubre. 3.Es va aprovar l'expedient de la liquidació de la Societat Esportiva Móra d'Ebre (SEME, SLU). L'Ajuntament s'ha constituït en junta general de la societat mentre duri el procés de liquidació i ha facultat el regidor d'Hisenda, Sixte Melchor (CiU), per executar els acords que se'n derivin del procés. L'Ajuntament ha assumit també els actius que gestionava fins ara l'empresa municipal liquidada (piscina coberta, pavelló cobert i zona esportiva municipal) i també assumirà les funcions que prestava la SEME, SLU. Segons ha explicat l'alcalde, Joan Piñol (CiU), la liquidació d'aquesta entitat municipal s'efectua a requeriment del Ministeri d'Hisenda. Segons el regidor Melchor, és previst que l'empresa cessi tota l'activitat a 31 de desembre, si bé els proveïdors ja facturen actualment a l'Ajuntament. L'acord s'ha adoptat per 8 vost a favor (CiU i PP), 2 en contra (ERC) i 2 abstencions (PSC). Vam votar en contra perquè vam demanar l'expedient de liquidació de la SEME, i perquè volem saber si amb els deutors del bar del Poliesportiu el deute està regulat per un acord escrit o bé està en via judicial. 4. S'ha aprovat inicialment l'expedient d'adquisició directa de la paracel·la C Illa de Saurí al seu propietari actual, Joan Solé Asens. Es tracta d'un terreny de 3.718 metres quadrats que l'Ajuntament adquireix amb un finançament plurianual (4 anys), a raó de 8.597,99 euros anuals. L'acord s'ha adoptat per 8 vots a favor (CiU i PP) i 4 en contra (ERC i PSC). Vam votar en contra perquè vam fer la petició de poder consultar les escriptures o documents notarials de la compra i/o cessió d'ús de la finca abans del ple i no se'ns havia facilitat la documentació.

Els nostres tres regidors ja estan incrits a l'assemblea d'electes

Els nostres 3 regidors ja estan inscrits al registre de l'Assemblea d'Electes de Catalunya (AECAT) al web http://aecat.cat/. Aquest organisme va ser impulsat per l’AMI, l’Associació de Municipis per la Independència, de la qual Móra d'Ebre n’és membre.   L’AECAT està formada per tots els càrrecs electes del nostre país (alcaldes/ses, regidors/es, diputats/des al Parlament de Catalunya, diputats/des al Congrés, senadors/es i eurodiputats/des) que voluntàriament s’hi vulguin afegir. La inscripció dels regidors d'ERC-AM a l’AECAT respon al convenciment independentista del grup i al compromís amb el poble. Un cop l’AMI va tirar endavant l’AECAT el passat 26 d’octubre, les regidores i regidor del nostre grup s’han adherit a l’Assemblea d’Electes.