Nou Barris

Tram 17

Aquesta diada ens trobareu al Tram 17 de la Diagonal

L'11 de setembre hem de tornar a omplir els carrers: ERC Nou Barris, com cada any, recomana a tots els veïns i veïnes del Districte que s'afegeixin al Tram que gestiona l'ANC Nou Barris com a Territorial aco llidora. En aquest cas el TRAM 17 (Diagonal entre Casanova i Muntaner).  Us podeu apuntar aquí mateix: https://diada.assemblea.cat/index.php/ca/m-apunto-al-tram

Concentració Unitària a la Plaça Major de Nou Barris

Concentració Unitària a la Plaça Major de Nou Barris

El proper dilluns 10 de setembre a les 20h les territorials de Nou Barris d'Omnium, ANC i CDR han convocat a una concentració unitària a la Plaça Major del Districte. Per aquest motiu l'Executiva d'ERC Nou Barris va decidir ahir de desconvocar la reunió del Casal programada pel dilluns al vespre i fer una crida a tothom a participar a la concentració davant de la Seu del Districte.  A la concentració assistirà la diputada i veïna del barri de Roquetes, Ana Surra.

Prou violència masclista Ens volem vives!

Prou violència masclista. Ens volem vives!

Davant l’assassinat masclista d’avui, ERC Nou Barris s’adhereix i convida a participar a totes les mobilitzacions de demà al Districte.  Convocatòries per demà (24 agost 2018) a Nou Barris 12:00h - Minut de silenci a la Plaça Major de Nou Barris.  19:00h - Manifestació i acte de record a la Plaça Roja de Ciutat Meridiana. 

Nou Barris Castellers Casal

El Castellers de Nou Barris al Casal

Avui ha estat un dia especial, ens han vingut a veure Daniel Magrans i Bibiana Puiggarí, de la Colla Castellera de Nou Barris. Ens han explicat com es va crear el grup fundador, com funcionen i quins son els seus propers reptes. Crear una Colla es molt difícil i es d’agraïr l’esforç es aboquen per aconseguir que el nostre Districte aixequi Castell amb colla pròpia. Seguidament s'ha fet un pica-pica i el Josep Maria Barrachina, president d'ERC Nou Barris ha presentat als assitents una nova incorporació a l'Executiva, Llúcia Cuenca i ha desitjat a tothom bones vacances.

Pancarta Llaç Groc Nou Barris

Nou Barris és l’únic Districte de Barcelona sense llaç groc al balcó pel veto de Barcelona en Comú

Des del 16 d'octubre en que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, líders d'Òmnium i de l'ANC respectivament, van ser empresonats preventivament per un inventat delicte de sedició, es va engegar una campanya de suport als presos polítics per al seu alliberament. Ara ja hi ha nou presos polítics catalans: el 2 de novembre, l’Audiència Nacional decretava presó incondicional per al vicepresident del Govern de Catalunya, Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn. El 23 de març, el Tribunal Suprem decretava presó per Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull. El President Puigdemont, diversos membres del Govern de la Generalitat i d'altres dirigents independentistes es troben a l'exili per tal de garantir la seva llibertat i un tracte judicial just. El novembre, el Consistori de la ciutat -per decisió de la Junta de Portaveus- se sumà a la campanya de denúncia i suport, tot ubicant pancartes amb llaços grocs a la façana de l'Ajuntament i de cada Districte. La Junta Electoral les feu retirar per les eleccions del dia 21 de desembre a petició de C's.  Passats els comicis, tant Casa Gran com la majoria de Seus dels Districtes tornaven a lluir la pancarta de suport als presos polítics o -en el seu defecte una pancarta amb el llaç groc-. A data d'avui, tots els Districtes llueixen la pancarta excepte el de Nou Barris, contravenint l'acord de ciutat. Per això, Quim Sangrà - portaveu-conseller del Grup Municipal de ERC a Nou Barris - va presentar un PREC al Ple de Districte del 9 de maig demanant que es “reposi al balcó de la Seu la pancarta amb el símbol del llaç groc que ja hi lluïa en mostra de solidaritat amb els presos polítics, en reivindicació dels seus drets i de la seva posta en llibertat, de forma permanent i fins que aquesta es faci efectiva”. La consellera Carolina Recio de Barcelona en Comú va respondre al PREC que es prendria “una decisió col·lectiva sobre aquesta qüestió a la Junta de Portaveus extraordinària” que es convocaria expressament per tal de tractar aquest tema.

Nou Barris

Fes d'apoderat d'ERC a Nou Barris

Aquestes eleccions van de decidir qui mana a Catalunya: Rajoy o els catalans i catalanes. És imperatiu pel futur del nostre país que el bloc del 155 surti derrotat de les urnes. El 21 de desembre hem de ser moltes, hem de ser molts, i hem de ser a totes les escoles de Nou Barris. Per això et necessitem! Si vols fer d'apoderat o d'apoderada d'ERC Nou Barris, només ens has de fer arribar un correu electrònic a noubarris@esquerrabcn.cat Si no pots fer d'apoderat o apoderada tot el dia, ho pots fer unes hores (al matí, al migdia, a la tarda, al recompte), tot recolzant a una altra persona. 

Nou Barris

Vine a empaperar Nou Barris per la llibertat dels presos polítics

Aquest diumenge 5 de novembre a les 10h del matí, entitats i partits polítics de Nou Barris fem una convocatòria conjunta per tal d'encartellar el nostre Districte per la llibertat dels presos polítics. Tothom és convidat a participar a l'encartellada. Podeu dur cola, galledes, escombres, cinta adhesiva, cartells, o simplement venir a col·laborar. Ens trobem el diumenge a les 10h a la Plaça de la República (a l'entrada del Parc de la Guineueta).

Ajuntament Barcelona

Ara és moment per una altra cosa

La lluita per la llibertat del nostre poble fa anys que dura. Hem viscut moments d'incertesa i dubte, però ara no és un d’aquests moments. Ara no pot haver lloc pels dubtes, pel cansament, per la desídia. Ara és moment per una altra cosa.   Ara és moment per deixar clar, un altre cop, però amb més força que mai, que volem ser lliures i que tenim dret a ser lliures. És el moment per cridar ben fort que a les persones empresonades i que pateixen repressió per defensar els nostres drets, mai les deixarem soles.  Ens hem de conjurar totes i tots amb aquest objectiu, i fer-ho a Nou Barris és la nostra feina. Per això et demanem el teu suport i ajut. Et demanem que t'impliquis en la campanya electoral. Necessitem les teves idees, els teus braços, les teves mans. Necessitem apoderats i apoderades per a cada escola el dia 21 de desembre.  Et necessitem per tal de continuar fent servir la nostra millor arma per alliberar el nostre País i als nostres companys i companyes. I aquesta arma és la democràcia. Si vols col•laborar et pots posar en contacte amb nosaltres a: noubarris@esquerrabcn.cat  

​Resum de la Reunió d’ERC Nou Barris

1. Informe de presidència El Josep Barrachina ens explica les properes activitats previstes: -Divendres 14 de juliol, a les 18:30h important acte de l’ANC Nou Barris a Virrei Amat, entre els ponents JOAN TARDÀ. -Divendres 14 de juliol, a les 20:00h Òmnium projectarà “Las Cloacas de Interior”, a l’Auditori de l’Espai Jove Les Basses al Turó de la Peira. -Dilluns 17 de juliol, a les 18:30h en Carles Garcia, Vicepresident 3r d'Estratègia, Creixement i Campanyes, visitarà el nostre Casal per parlar de la Campanya del Referèndum.  El Casal continuarà obrint tot els dilluns excepte el 7 i 14 d’agost. El 22 de setembre farem un acte al carrer conjuntament amb els Casals de Sant Andreu i Horta. Es vol trobar una ubicació limítrofe, però que sigui un lloc de pas. 2. Política Municipal En Daniel va explicar com va anar el Ple de Districte i es va fer una valoració positiva de la feina feta pel nostre Grup Municipal.  Es va decidir repassar el que havíem aconseguit que s’aprovés en altres plens per tal de fer un seguiment de l’acompliment. Vam valorar el que ens havien aprovat el 2015. 3. Secretaria de la Dona La Montserrat parla de fer material, octaveta o full per repartir a les parades, sobre temàtiques de feminisme i amb una imatge clarament noubarrienca. 4. Sopar d’Estiu Dilluns 31 de juliol, sopar de fi de curs. Es va proposar un local a Prosperitat. Es farà la reserva i es confirmarà.  5. Precs i preguntes En Miquel proposa de parlar amb l’ANC Nou Barris per tal d’aconseguir domassos de colors del Sí per fer arribar a la militància, simpatitzants/es i amics i amigues, amb l’objectiu que els pengin a finestres i balcons. En Joan Saderra fa algunes aportacions sobre els costos d’això i s’acorda mirar si és possible. Acabem la reunió a les 21:55h.