Nou Barris

Acte a Via Júlia amb Gabriel Rufian

El Divendres 12 de maig ERC i amb el títol "Construïm la República. FEM-HO" va fer un gran Acte Públic a la Marquesina de Via Júlia amb els diputats al Congrés GABRIEL RUFIÁN i ANA SURRA (veïna de Nou Barris), el president del Grup Municipal ALFRED BOSCH i la regidora MONTSE BENEDÍ. Entre el nombrós públic que va participar a l'acte hi havia també membres de diverses associacions del Districte, com el Pare Manel, finalista a Català de l'any de El Periodico, o Rafael Delgado, pregones de les Festa Major d'enguany. L'acte fou presentat pel company CARLES JULBE, Vicepresident del Casal.  El diputat del Congrés Gabriel Rufián ha començat la seva intervenció assegurant que Esquerra Republicana 'no estamos en esto para cambiar una bandera por otra o un partido por otro, sino para tenir un país decente, una República, la que nos robaron'. Rufián ha destacat la importància de construir 'un país del que nuestros hijos y nuestros nietos se sientan orgullosos; una República' i ha recordat que 'el referéndum no pide independentistas, solo demócratas y antifascistas'. El president del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha explicat que 'no volem una Barcelona que paralitza les coses i atura els canvis. No volem dir que volem canviar, sinó que ho volem canviar de veritat'. El líder republicà ha assegurat que 'la capital que necessita un estat a favor és la capital que necessitem totes i tots amb escoles i hospitals millors'. 'Ajudeu-nos a fer de Barcelona aquesta capital que compleix el que promet, que avança, amb habitatge i un treball digne' ha reblat Bosch. Al seu torn, la diputada Ana Surra, ha expressat la importància de tractar la immigració a Nou Barris 'para convivir entre todas y todos de manera civilizada con papeles, trabajo y dignidad'. Ha recordat la ferma voluntat d'Esquerra Republicana de 'trabajar para una ciudad mejor dentro de la nueva República catalana que construiremos entre todos'. La regidora d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Montse Benedí ha destacat que 'tenim molts reptes per assolir i cal incorporar les veïnes i veïns en aquesta lluita'.

Ple de Districte

El Dijous va tenir lloc el Consell Plenari del Districte de Nou Barris. Es va canviar l’Ordre del Dia per aprovar a l’inici i per unanimitat una Declaració Institucional recolzada per tots el grups polítics.  La Declaració defensa un Districte fraternal i compromès amb la igualtat, i rebutja i condemna la xenofòbia i el les pintades, pressions i agressions de grups xenòfobs i totalitaris. Podeu trobar el text de la Declaració aquí. L'informe de la Regidora presenta les últimes actuacions urbanístiques realitzades al Districte i la posada en marxa de la Policia de Barri per part de la Guàrdia Urbana. Totes dues coses llargament reivindicades per les entitats i veïns del Districte, tot i que manquen moltes actuacions urbanístiques que Govern no es disposa a fer. La Regidora també va anunciar les dues entitats que el Districte proposa a la Medalla d'Honor de la Ciutat: l'Associació Sociocultural 'la Indomable' i l'entitat cultural 'Vozes'. Per ERC Nou Barris, el nostre Conseller de Districte, en Quim Sangrà, hi va presentar dos precs al Govern i una proposició d'acord: La Proposició: Impulsar les mesures per a promoure la cessió de locals particulars per a entitats sense afany de lucre. Aplicar una subvenció de l'IBI del 95% per als propietaris que cedeixin aquests locals i bonificar les intervencions de millora i adaptació del local que duguin a terme les entitats. Establir un marc contractual on quedin estipulats drets, deures i terminis.  Podeu trobar la proposta de Proposició aquí. La proposició fou aprovada amb l'abstenció sorprenent del Partits del Govern, què van evitar posicionar-se a favor d'una mesura que dinamitzaria molt l'activitat social del Districte. Una de les entitat que rebrà la Medalla d'Honor, Vozes, corre el risc d'abandonar el Districte per manca d'un local per a dur a terme la seva tasca. També es van presentar dos precs: Prec 1: Que les entitats usuàries de la pista del CEM Guineueta puguin participar en el projecte de reforma i millora de la instal•lació.

Audiència Pública

Audiència Pública de Nou Barris

Aquest dilluns les veïnes i els veïns de Nou Barris teníen una nova cita a l'Audiència Pública per a expressar les seves problemàtiques, i en aquesta ocasió va respondre massivament i van fer petita la Sala de Plens del Districte, amb un aforament per a 126 persones que es va veure ampliament superat. El primer torn de paraula fou per a la representació dels veïns del carrer Japó, al barri de Prosperitat, contraris a l'obertura d'una mesquita. Van llegir un manifest on van exposarles seves reclamacions i van defensar que no per motius racistes, sinó per l'alta assistència d'usuàris que pot rebre el centre, cosa que al seu parer pot amenaçar la tranquilitat del carrer. Seguidament es va donar el torn de paraula als representants de l'entitat que vol obrir la mesquita. Van defensar la seva integració en el barri, la voluntat d'acord amb les veïnes i els veïns, la legalitat de la seva llicència d'obres i d'activitat. La tensió a la Sala de Plens va pujar mentre feien ús de la seva paraula, perquè els veïns antimesquita no aprovaven el que estaven escoltant. Per acabar els promotors de la mesquita van denunciar amenaces i pintades islamòfobes, i van expressar el seu dolor i la voluntat d'establir un pacte de convivència amb les veïnes. A continuació l'AVV de Prosperitat va llegir un manifest de suport a l'obertura de la Mesquita, defensant la diversitat del veïnat i la seva integració en el barri, i mostrant la seva repulsa davant de qualsevol actituts racista i xenòfoba, per tal de garantir la convivència als nostres barris. El manifest fou molt aplaudit a la Sala de Plens. Després d'aquest parlament, el President del Districte va decidir tancar el tema per a evitar allargar el debat, aquest fet va indignar, i molt, a les veïnes i veïns del carrer del Japó, que durant prop de mitja hora van interrompre l'Audiència Pública escridassant a Govern. La tensió va pujar molt i per tal de rebaixar la tensió la Regidora del Districte es va dirigir a les veïnes per a demanar respecte i tranquilitzar els ànims.

La Cultura va de Festa

Aquest assolejat matí hem estat al Parc de la Guineueta, on sota el lema de 'Celebrem la Diversistat' te lloc la 37a edició de La Cultura va de Festa. Participen veïnes i veïns, i entitats del nostre Districte fent un cop més evident el poder associatiu que te Nou Barris i la seva capacitat de traballar en xarxa. Per Esquerra han participat el Quim Sangrà, portaveu del Grup Muncipal de Nou Barris; Josep Maria Barrachina, president del nostre Casal; i Miquel Román, Secretari d'Imatge i Comunicació d'ERC Nou Barris. Hem tingut l'oportunitat de parlar de manera distesa amb moltes persones de molts barris del nostre Districte que ens han fet arribar les seves opinions i inquietuts sobre l'actualitat local i nacional. La Cultura va de Festa és un lloc de trobada on es pot veure la feina de moltes entitats, assocacions i col·lectius del nostre Districte. Conscientst de la dificultat que comporta una cosa així, i de fer-ho cada any, volem felicitat als organitzadors.    

Fira d'Abril

A la Feria de Abril amb ERC Nou Barris

Enguany, i sota el nom de Bodega Republicana, ERC ha muntat una carpa a la Feria d'Abril. Aquesta nit hem anat del Casal de Nou Barris a gaudir i compartir la festa, xerrar de tot, conéixer-nos una mica més... 

Ple de Districte Nou Barris

Ple de Districte de Nou Barris

El passat dijous 9 de març el veïnat va gaudir de nou de l'oportunitat d'expressar les seves necessitats a un Consell Plenari que es va iniciar el dijous 9 de març i no va acabar fins quarts de dues del dia 10. Al Plenari veïnes i veïns de Zona Nord van venir organitzats per demanar solucions immediates a greus problemes d'habitatge. El Govern va presentar un Pla de Desenvolupament Econòmic per a Nou Barris dotat amb 2 milions d'euros com a punt de partida. Però aquest Pla neix amb les queixes dels paradistes del mercats ambulants, molt descontents amb el Govern per la seva inoperancia als mercats ambulants de Canyelles, Roquetes i Ciutat Meridiana, posant en risc la feina de més de 300 famílies. ERC Nou Barris va dur a terme tres iniciatives intitucionals: una Proposició, un Prec i una Pregunta. La PROPOSICIÓ, Can Cuiàs  El portaveu del Grup Municipal d'Esquera, Quim Sangrà, va presentar la següent Proposició: "El Govern del Districte de Nou Barris pren el ferm compromís de que el Centre Esportiu Municipal Can Cuiàs recuperi la seva plena operativitat en condicions dignes i segures per als usuaris en el termini més breu possible, i per això instarà l'Institut Barcelona Esports a: - Dur a terme una diagnosi detallada de les deficiències, mal manteniment, mancances materials i falta d'accessibilitat de les instal·lacions, establir quines són les actuacions necessàries per a que el Centre Esportiu Municipal Can Cuyàs recuperi al seva plena operativitat en condicions adients i executar-les de forma urgent. - Determinar quines d'aquestes actuacions corresponen -segons contracte- a l'adjudicatari de la instal·lació (Ubaefitness, SL) per tal d'exigir-li la seva execució immediata, posant a revisió la concessió en cas de negativa o incompliment, de la mateixa forma amb la resta d'obligacions contractuals que resten pendents d'execució. - Treballar en la redacció dels estudis necessaris i el projecte executiu d'un nou equipament esportiu a Ciutat Meridiana.

Nou Barris, Meridiana, Can Verdaguer

Trobada informativa per parlar de la reforma de l'Avinguda Meridiana

Avui dijous, ha tingut lloc una trobada informativa per explicar en quin moment es troba el projecte de reforma de l’Avinguda Meridiana i quin és el procés que es proposa fer. La sessió estava adreçada als veïns i veïnes dels barris de Vilapicina, Torre Llobeta, Porta i Sant Andreu del Palomar. Per ERC van participar militants dels Casals de Sant Andreu i de Nou Barris, concretament el Vicepresident de Coordinació Interna, Joan Miquel Saderra, i el Secretari de Política Municipal, Daniel Agudo.  La trobada s'ha celebrat al Centre Cívic Can Verdaguer. Dels quatre projectes que es van presentar, es destaca el considerable augment d'arbrat i espais verds, i de passos de vianants -com el que connectarà el Camp de Futbol de l'Alsamora i el CAP de Sant Andreu. En les intervencions dels veïns i veïnes es coincidia en la urgent necessitat de treure els carrils bici de les voreres de vianants.  

Reunió Taula per la República de Nou Barris

Avui s’ha reunit la Taula per la República de Nou Barris. Per ERC han participat el nostre conseller de Districte, Quim Sangrà; i el Secretari de Política Municipal del Casal, Daniel Agudo. A la reunió s'ha acordat de fer l'Acte de la República el dia 9 d'abril, els parlaments  tindran lloc als Jardinets de Llucmajor. S'accepta invitació rebuda per a participar com a Taula a l'acte del 22 d'abril pel canvi de nom de la futura plaça del Cinc d'Oros. S'introdueix la idea de recordar els antics treballadors dels tallers de la RENFE i s'exposen diverses idees per prendre com a punt de partida. També s'està treballant per reivindicar la vaga de treballadors de la Harry Walker  i fer un reconeixement als fundadors de la primera AAVV de Nou Barris. La Taula es tornarà a reunir el 7 de març.  

Reunió ERC Nou Barris

Reunió ERC Nou Barris

Aquest nit ha tingut lloc la reunió setmanal de militants/es, simpatitzants i amics/gues d’ERC Nou Barris. La reunió ha servit per tal de fer una valoració del què s’ha fet, parlar de política municipal i de dona i definir les properes activitats. VALORACIÓ SETMANA PASSADA Paradeta: S’han fet nous amics/gues i es van recollir aportacions de la gent. També es va fer una passejada pel Mercat. Manifestació: Es valora molt positivament la gran participació a la manifestació del dissabte. Ruta per les Feixes: Van participar el nostre Conseller Quim Sangrà i el nostre Vicepresident Joan Miquel Saderra i en fan un resum. INFORME MUNICIPAL Quim Sangrà: El nostre conseller ens posa al dia en l’actualitat política, cosa que permet que parlem de: el desplegament de la xarxa ortogonal de bus, el Pla de Dinamització econòmica de Nou Barris, la reunió amb l'associació animalista Rescat, el Pla d'arbrat, les  Comissions de Seguiment de Consells de Barri i les properes iniciatives institucionals.  Daniel Agudo: El Secretari de Política Municipal ens explica la idea d’estructurar un grup de treball municipal amb reunions periòdiques al marge de les pròpies del Casal. Carles Julbe: El Vicepresident de Política Institucional parla de les diferents iniciatives municipals d'ERC a Barcelona. Montserrat Cuspinera: La Secretaria de la Dona ens explica la reunió que ha hagut avui al Districte, i dels projectes que es volen tirar endavant. AGENDA Es fa un repàs de dates importants: 21 de febrer: Taula per la República a Nou Barris. 1 de març: Junta de Portaveus. 13 de març: Visita de Ana Surra al Casal. Trobareu tots els actes aquí:  http://locals.esquerra.cat/noubarris/agenda