Nou Barris

Consell Sectorial d'Ecologia Urbana

Consell Sectorial d'Ecologia Urbana

El dimarts 14 s'ha reunit el Consell Sectorial d'Ecologia Urbana del Districte. Per ERC hi participà el nostre Conseller, Quim Sangrà. En aquesta ocasió amb presència del nou Comissionat d’Ecologia, el Sr. Frederic Ximeno, que s'ha presentat a les entitats i grups de Nou Barris assistents. S'ha fet repàs dels diferents temes estratègics, posant èmfasi en el nou Pla d'arbrat, les noves normes d'ús de Collserola i el nou sistema de control de població de coloms mitjançant el subministrament de pinso anticonceptiu (que tindrà tres punts experimentals a Nou Barris: a Vilapicina, Trinitat Nova i Prosperitat).

RESCAT ANIMALISTES

Trobada amb les responsables de l'associació Rescat

Avui, el Conseller d'ERC Quim s'ha trobat amb les responsables de l'associació Rescat.  Rescat és una associació animalista especialitzada en la gestió controlada de colònies de gats a Nou Barris. Els seus membres fan el seguiment -de forma absolutament voluntària- de més d'una vintena de colònies als nostres carrers i places.  Aquesta feina, que hauria de fer l'Ajuntament, la fan amb uns mitjans molt precaris i amb poca ajuda per part de l'administració local. Després de tenir una reunió decebedora amb els responsables del Districte, no han ofert solucions a aquesta precarietat, ERC, en boca del nostre Conseller, els ha refermat el nostre compromís per seguir treballant per a que Rescat pugui desenvolupar la seva tasca amb dignitat.  

Turó Peira

Turó de la Peira: Comissió de Seguiment del Consell de Barri.

Aquesta nit ha tingut lloc la reunió de seguiment del Consell de Barri (CdB) de Turó de la Peira. Ha participat el portaveu del Grup Municipal de Districte d'ERC, Quim Sangrà. Tenint en compte que el Consell no es convocarà fins abril/maig ha servit per abordar els assumptes de més actualitat i s'han repassat els temes que van sortir en el darrer CdB. Molts dels temes exposats pels veins resten pendents d'estudis, inspeccions i altres factors. Poques coses s'han abordat de manera efectiva. S'ha parlat dels possibles equipaments de l'illa Q i han anunciat un proces participatiu. Ens han assabentat que s'ha adjudicat la gestió del Casa Infantil del barri. És una llàstima que es continui aprofundint en el model caduc, privatitzador, mancat de projecte educatiu a llarg termini, dels casals infantils ... mes propi de temps passats. Nou Barris mereix mes.

Memòria històrica

Cap a una República catalana amb unes veritables polítiques públiques de Memòria Històrica

El Centre Cultural Can Fabra ha acollit aquest dissabte 28 de gener un acte sobre polítiques públiques de Memòria Històrica, organitzat pels casals d'Esquerra Republicana de Sant Andreu i Nou Barris. Emmarcat dins de la campanya 'La República que farem', l'acte ha comptat amb la participació de Toni Bou (@Toniboucastella), coordinador del Grup de Treball de Memòria Històrica d'ERC; Pep Cruanyes (@pep_cruanyes), portaveu de la Comissió de la Dignitat; Roger Heredia (@Bogatell10), president del Banc d'ADN; i Ester Capella (@estercapella), diputada d'Esquerra Republicana al Congrés. El primer en prendre la paraula ha estat Toni Bou, que s'ha felicitat per la recent constitució de la comissió sectorial de Memòria i Reparació d'Esquerra Republicana. El coordinador d'aquest nou grup de treball ha afirmat que 'aquesta sectorial és molt transversal, perquè té relació amb els àmbits de la cultura, justícia i sanitat, entre d'altres'. Com a principals objectius de la nova sectorial, Bou ha enumerat: 'contactar amb la gent a tot el territori, internacionalitzar el problema existent a l'estat espanyol en matèria de Memòria Històrica, involucrar les noves generacions en aquesta lluita, etc.'. Per la seva banda, Pep Cruanyes ha reivindicat les polítiques de memòria com a 'necessitat d'una societat, ja que cohesionen la ciutadania i enforteixen els fonaments democràtics'. En aquest sentit, ha lamentat la situació que es dóna a l'estat espanyol, on 'PP, PSOE i C's defensen polítiques d'amnèsia'. Cruanyes ha insistit en la necessitat que la República catalana tingui polítiques de memòria i assumeixi el precepte de l'ONU segons el qual els crims de lesa humanitat no prescriuen. En relació a aquest darrer punt, ha recordat que el Parlament de Catalunya està treballant en una llei que ha de comportar l'anul·lació de les sentències dels consells de guerra celebrats durant el franquisme. A continuació, Roger Heredia ha explicat el projecte d'identificació genètica de les persones desaparegudes durant la guerra i la dictadura.

ERC Nou Barris Actes

Reunió de ERC Nou Barris

Aquesta nit, amb la presència d'un nou militant, ha tingut lloc al Casal Republicà Francesc Layret la reunió setmanal de militants d'ERC Nou Barris: El President del Casal, Josep Maria Barrachina, ha fet un repàs de les properes activitats, especialment de l'acte conjunt amb ERC Sant Andreu d'aquest dissabte i les encartellades corresponents. També s'han planificat les properes parades informatives a Nou Barris i el proper acte de la 'Campanya de creixement' a un altre barri del Districte.  Seguidament s'ha parlat de les millores de mobiliari que es volen fer al Casal.  Amb la reunió començada, s'ha incorporat el nostre Conseller de Districte, Quim Sangrà, que venia de la Comissió de seguiment del Consell de Barri de Canyelles. El Quim ens explica que el Districte ha fet el cronograma d'aquest primer trimestre (consell de barri, consells sectorials, ...). No està oficialment convocada, però es preveu Audiència Pública el 6 de març, i Ple de Districte el dia 9 de març. El nostre Conseller explica diversos temes d'actualitat municipal i parlem de les properes trobades previstes amb entitats i veïns i veïnes.   

Alfred Bosch a la reunió d'ERC Nou Barris

El President del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha vingut aquesta nit a la reunió d'ERC Nou Barris a parlar amb la militància del Casal. S'ha parlat i debatut de l'actualitat política municipal i del Districte. 

ERC celebra que la Plaça Llucmajor passi a dir-se Plaça de la República

ERC-Nou Barris celebra la decisió del govern municipal de presentar al plenari del Districte de Nou Barris el canvi de nom de la Plaça Llucmajor per Plaça de la República. Els republicans consideren que “per fi es dona resposta a una demanda històrica de la Taula unitària de Nou Barris per la República”, entitat de la que formen part els partits d'esquerres – com ara ERC – així com altres organitzacions i entitats del Districte.   Per Esquerra Republicana, aquesta proposta permetrà un doble objectiu. En primer lloc, homenatjar l'estàtua de la República que hi ha a la Plaça Llucmajor i que va ser retirada per les tropes franquistes del seu lloc original, a l’antiga plaça Pi i Margall (Diagonal amb Passeig de Gràcia). En segon lloc, mantenir el llegat de la Plaça Llucmajor, ja que els “Jardinets de la Segona República” passaran a anomenar-se “Jardinets de Llucmajor”. D'aquesta manera, no es fa desaparèixer el nom d'aquesta ciutat mallorquina del nomenclàtor barceloní. De fet, es manté la coherència amb altres carrers i places del barri de Porta que duen noms de poblacions de l'illa de Mallorca.   Dit això, la Plaça de la República és un nom que no fa referència a cap república concreta i en la que tots els demòcrates es poden sentir representats. Com és sabut, ERC considera que la República és la fórmula d'estat més adient al segle XXI. Els republicans estan en contra de qualsevol monarquia, un sistema que no permet escollir democràticament el cap d'Estat. Al mateix temps, és un homenatge a tots aquells lluitadors republicans que viuen o van viure a Nou Barris.   En aquest sentit, ERC es congratula per la feina feta dins de la Taula unitària de Nou Barris per la República i felicita a totes les organitzacions i entitats que han fet possible el canvi de nom i que el nom de 'Llucmajor' perduri al perímetre de la Plaça. Finalment, ERC demana al Districte d'aprofitar l'avinentesa per enfortir les relacions amb la ciutat de Llucmajor i el Consell de Mallorca.

REUNIÓ D'ERC NOU BARRIS

Aquesta nit al Casal Republicà Francesc Layret ha tingut lloc l'última reunió ordinària de gener d'ERC Nou Barris amb el següent desenvolupament: 1 - Actualitat política El president del Casal, Àlex Miquel, ha informat del posicionament d'ERC al Parlament estatal. Posteriorment hi ha hagut un interessant debat. 2 - Propères activitats: S'ha decidit fer una parada informativa la segona setmana de febrer al barri de Prosperitart. S'ha decidit organitzar una xerrada sobre el Pla de Xoc amb un membre del Govern de la Generalitat de Catalunya. 3 - Política Municipal S'ha decidit de fer una octaveta per tal d'explicar a les veïnes i veïns afectats algunes accions que hem aconseguit que el Govern de la ciutat executés al nostre Districte. El Carles Julbé, Vicepresident de Política Institucional, ha explicat les iniciatives d'ERC al proper Ple de Barcelona. 4 - Política Parlamentària S'obrirà el Casal República Fracesc Layret el primer divendres de cada més per tal de que la congressista Ana Surra, de Roquetes, pugui rebre a les veïnes i veïns del Districte. Aquest servei s'iniciarà el 4 de març. 5 -Altres S'ha explicat que l'Executiva presentarà el proper dilluns el Pla de Treball del Casal a la militància per tal de rebre esmenes i sugerències. Finalment el company Eduard ens ha anunciat que es trasllada a viure a Sants i que per tant deixarà de militar al nostre Districte per fer-ho allà. S'acorda d'aprofitar la reunió del proper dilluns per tal de fer-li un merescut comiat el proper dilluns.

Torre Baró Nou Barris

EL 20N A NOU BARRIS DEFENSA EL TEU VOT

El proper dijous a la nit comença la campanya de les eleccions al Congrés dels Diputats. El cap de llista d'ERC és en Gabriel Rufián i el número 2 és en Joan Tardà. Les candidates de Nou Barris son l'Ana Surra, veïna de Roquetes (número 4); i Pilar Pérez, veïna de Porta (número 17).    En aquests comicis ens estem jugant dues coses molt importants. D'una banda si l'independentisme serà qui representi els catalans al Parlament espanyol o si ho faran d'altres forces d'àmbit estatal com C's, PSC o Podemos. D'altra banda tenim l'ocasió de fer història i és que per primera vegada podríem tenir una veïna de Nou Barris al Congrés dels Diputats.   Per aquest motiu, t'animem a implicar-te i participar en la campanya i en les activitats que farem durant les pròximes dues setmanes al Districte de Nou Barris. A l'agenda d'aqueta web trobaràs les accions que anirem fent. Si vols participar de la campanya de les eleccions espanyoles a Nou Barris participant de les activitats i/o fent d'apoderat/da d'ERC el 20 de desembre, envians un correu electrònic a noubarris@esquerrabcn.cat i de seguida ens posarem en contacte amb tu.    El 20N defensa el teu vot.