Nou Barris

Fira d'Abril

A la Feria de Abril amb ERC Nou Barris

Enguany, i sota el nom de Bodega Republicana, ERC ha muntat una carpa a la Feria d'Abril. Aquesta nit hem anat del Casal de Nou Barris a gaudir i compartir la festa, xerrar de tot, conéixer-nos una mica més... 

Ple de Districte Nou Barris

Ple de Districte de Nou Barris

El passat dijous 9 de març el veïnat va gaudir de nou de l'oportunitat d'expressar les seves necessitats a un Consell Plenari que es va iniciar el dijous 9 de març i no va acabar fins quarts de dues del dia 10. Al Plenari veïnes i veïns de Zona Nord van venir organitzats per demanar solucions immediates a greus problemes d'habitatge. El Govern va presentar un Pla de Desenvolupament Econòmic per a Nou Barris dotat amb 2 milions d'euros com a punt de partida. Però aquest Pla neix amb les queixes dels paradistes del mercats ambulants, molt descontents amb el Govern per la seva inoperancia als mercats ambulants de Canyelles, Roquetes i Ciutat Meridiana, posant en risc la feina de més de 300 famílies. ERC Nou Barris va dur a terme tres iniciatives intitucionals: una Proposició, un Prec i una Pregunta. La PROPOSICIÓ, Can Cuiàs  El portaveu del Grup Municipal d'Esquera, Quim Sangrà, va presentar la següent Proposició: "El Govern del Districte de Nou Barris pren el ferm compromís de que el Centre Esportiu Municipal Can Cuiàs recuperi la seva plena operativitat en condicions dignes i segures per als usuaris en el termini més breu possible, i per això instarà l'Institut Barcelona Esports a: - Dur a terme una diagnosi detallada de les deficiències, mal manteniment, mancances materials i falta d'accessibilitat de les instal·lacions, establir quines són les actuacions necessàries per a que el Centre Esportiu Municipal Can Cuyàs recuperi al seva plena operativitat en condicions adients i executar-les de forma urgent. - Determinar quines d'aquestes actuacions corresponen -segons contracte- a l'adjudicatari de la instal·lació (Ubaefitness, SL) per tal d'exigir-li la seva execució immediata, posant a revisió la concessió en cas de negativa o incompliment, de la mateixa forma amb la resta d'obligacions contractuals que resten pendents d'execució. - Treballar en la redacció dels estudis necessaris i el projecte executiu d'un nou equipament esportiu a Ciutat Meridiana.

Nou Barris, Meridiana, Can Verdaguer

Trobada informativa per parlar de la reforma de l'Avinguda Meridiana

Avui dijous, ha tingut lloc una trobada informativa per explicar en quin moment es troba el projecte de reforma de l’Avinguda Meridiana i quin és el procés que es proposa fer. La sessió estava adreçada als veïns i veïnes dels barris de Vilapicina, Torre Llobeta, Porta i Sant Andreu del Palomar. Per ERC van participar militants dels Casals de Sant Andreu i de Nou Barris, concretament el Vicepresident de Coordinació Interna, Joan Miquel Saderra, i el Secretari de Política Municipal, Daniel Agudo.  La trobada s'ha celebrat al Centre Cívic Can Verdaguer. Dels quatre projectes que es van presentar, es destaca el considerable augment d'arbrat i espais verds, i de passos de vianants -com el que connectarà el Camp de Futbol de l'Alsamora i el CAP de Sant Andreu. En les intervencions dels veïns i veïnes es coincidia en la urgent necessitat de treure els carrils bici de les voreres de vianants.  

Reunió Taula per la República de Nou Barris

Avui s’ha reunit la Taula per la República de Nou Barris. Per ERC han participat el nostre conseller de Districte, Quim Sangrà; i el Secretari de Política Municipal del Casal, Daniel Agudo. A la reunió s'ha acordat de fer l'Acte de la República el dia 9 d'abril, els parlaments  tindran lloc als Jardinets de Llucmajor. S'accepta invitació rebuda per a participar com a Taula a l'acte del 22 d'abril pel canvi de nom de la futura plaça del Cinc d'Oros. S'introdueix la idea de recordar els antics treballadors dels tallers de la RENFE i s'exposen diverses idees per prendre com a punt de partida. També s'està treballant per reivindicar la vaga de treballadors de la Harry Walker  i fer un reconeixement als fundadors de la primera AAVV de Nou Barris. La Taula es tornarà a reunir el 7 de març.  

Reunió ERC Nou Barris

Reunió ERC Nou Barris

Aquest nit ha tingut lloc la reunió setmanal de militants/es, simpatitzants i amics/gues d’ERC Nou Barris. La reunió ha servit per tal de fer una valoració del què s’ha fet, parlar de política municipal i de dona i definir les properes activitats. VALORACIÓ SETMANA PASSADA Paradeta: S’han fet nous amics/gues i es van recollir aportacions de la gent. També es va fer una passejada pel Mercat. Manifestació: Es valora molt positivament la gran participació a la manifestació del dissabte. Ruta per les Feixes: Van participar el nostre Conseller Quim Sangrà i el nostre Vicepresident Joan Miquel Saderra i en fan un resum. INFORME MUNICIPAL Quim Sangrà: El nostre conseller ens posa al dia en l’actualitat política, cosa que permet que parlem de: el desplegament de la xarxa ortogonal de bus, el Pla de Dinamització econòmica de Nou Barris, la reunió amb l'associació animalista Rescat, el Pla d'arbrat, les  Comissions de Seguiment de Consells de Barri i les properes iniciatives institucionals.  Daniel Agudo: El Secretari de Política Municipal ens explica la idea d’estructurar un grup de treball municipal amb reunions periòdiques al marge de les pròpies del Casal. Carles Julbe: El Vicepresident de Política Institucional parla de les diferents iniciatives municipals d'ERC a Barcelona. Montserrat Cuspinera: La Secretaria de la Dona ens explica la reunió que ha hagut avui al Districte, i dels projectes que es volen tirar endavant. AGENDA Es fa un repàs de dates importants: 21 de febrer: Taula per la República a Nou Barris. 1 de març: Junta de Portaveus. 13 de març: Visita de Ana Surra al Casal. Trobareu tots els actes aquí:  http://locals.esquerra.cat/noubarris/agenda

Consell Sectorial d'Ecologia Urbana

Consell Sectorial d'Ecologia Urbana

El dimarts 14 s'ha reunit el Consell Sectorial d'Ecologia Urbana del Districte. Per ERC hi participà el nostre Conseller, Quim Sangrà. En aquesta ocasió amb presència del nou Comissionat d’Ecologia, el Sr. Frederic Ximeno, que s'ha presentat a les entitats i grups de Nou Barris assistents. S'ha fet repàs dels diferents temes estratègics, posant èmfasi en el nou Pla d'arbrat, les noves normes d'ús de Collserola i el nou sistema de control de població de coloms mitjançant el subministrament de pinso anticonceptiu (que tindrà tres punts experimentals a Nou Barris: a Vilapicina, Trinitat Nova i Prosperitat).

RESCAT ANIMALISTES

Trobada amb les responsables de l'associació Rescat

Avui, el Conseller d'ERC Quim s'ha trobat amb les responsables de l'associació Rescat.  Rescat és una associació animalista especialitzada en la gestió controlada de colònies de gats a Nou Barris. Els seus membres fan el seguiment -de forma absolutament voluntària- de més d'una vintena de colònies als nostres carrers i places.  Aquesta feina, que hauria de fer l'Ajuntament, la fan amb uns mitjans molt precaris i amb poca ajuda per part de l'administració local. Després de tenir una reunió decebedora amb els responsables del Districte, no han ofert solucions a aquesta precarietat, ERC, en boca del nostre Conseller, els ha refermat el nostre compromís per seguir treballant per a que Rescat pugui desenvolupar la seva tasca amb dignitat.  

Turó Peira

Turó de la Peira: Comissió de Seguiment del Consell de Barri.

Aquesta nit ha tingut lloc la reunió de seguiment del Consell de Barri (CdB) de Turó de la Peira. Ha participat el portaveu del Grup Municipal de Districte d'ERC, Quim Sangrà. Tenint en compte que el Consell no es convocarà fins abril/maig ha servit per abordar els assumptes de més actualitat i s'han repassat els temes que van sortir en el darrer CdB. Molts dels temes exposats pels veins resten pendents d'estudis, inspeccions i altres factors. Poques coses s'han abordat de manera efectiva. S'ha parlat dels possibles equipaments de l'illa Q i han anunciat un proces participatiu. Ens han assabentat que s'ha adjudicat la gestió del Casa Infantil del barri. És una llàstima que es continui aprofundint en el model caduc, privatitzador, mancat de projecte educatiu a llarg termini, dels casals infantils ... mes propi de temps passats. Nou Barris mereix mes.

Memòria històrica

Cap a una República catalana amb unes veritables polítiques públiques de Memòria Històrica

El Centre Cultural Can Fabra ha acollit aquest dissabte 28 de gener un acte sobre polítiques públiques de Memòria Històrica, organitzat pels casals d'Esquerra Republicana de Sant Andreu i Nou Barris. Emmarcat dins de la campanya 'La República que farem', l'acte ha comptat amb la participació de Toni Bou (@Toniboucastella), coordinador del Grup de Treball de Memòria Històrica d'ERC; Pep Cruanyes (@pep_cruanyes), portaveu de la Comissió de la Dignitat; Roger Heredia (@Bogatell10), president del Banc d'ADN; i Ester Capella (@estercapella), diputada d'Esquerra Republicana al Congrés. El primer en prendre la paraula ha estat Toni Bou, que s'ha felicitat per la recent constitució de la comissió sectorial de Memòria i Reparació d'Esquerra Republicana. El coordinador d'aquest nou grup de treball ha afirmat que 'aquesta sectorial és molt transversal, perquè té relació amb els àmbits de la cultura, justícia i sanitat, entre d'altres'. Com a principals objectius de la nova sectorial, Bou ha enumerat: 'contactar amb la gent a tot el territori, internacionalitzar el problema existent a l'estat espanyol en matèria de Memòria Històrica, involucrar les noves generacions en aquesta lluita, etc.'. Per la seva banda, Pep Cruanyes ha reivindicat les polítiques de memòria com a 'necessitat d'una societat, ja que cohesionen la ciutadania i enforteixen els fonaments democràtics'. En aquest sentit, ha lamentat la situació que es dóna a l'estat espanyol, on 'PP, PSOE i C's defensen polítiques d'amnèsia'. Cruanyes ha insistit en la necessitat que la República catalana tingui polítiques de memòria i assumeixi el precepte de l'ONU segons el qual els crims de lesa humanitat no prescriuen. En relació a aquest darrer punt, ha recordat que el Parlament de Catalunya està treballant en una llei que ha de comportar l'anul·lació de les sentències dels consells de guerra celebrats durant el franquisme. A continuació, Roger Heredia ha explicat el projecte d'identificació genètica de les persones desaparegudes durant la guerra i la dictadura.