Nou Barris

Can Peguera

CONSELL DE BARRI DE CAN PEGUERA

El 10 de novembre va tenir lloc el primer Consell de Barri de Can Peguera d'aquesta legislatura. Per ERC Nou Barris hi era Quim Sangrà, conseller de Districte, i Daniel Agudo.   És va parlar de com es faria i aprovaria el PAM i el PAD dels propers 4 anys per al barri i es va anunciar una futura plataforma web de seguiment de les accions aprovades.    Entre d'altres coses els veïns i veïnes van parlar de problemes d'inseguretat a l'ascensor del carrer de Ribelles; la Associació Can Ensenya es van queixar del consum de drogues que es produeix al voltant de les seves instal·lacions; va haver queixes per l'urbanització que s'està fent al carrer de Vila-seca i peticions de substitució de l'arbrat; es va demanar alguna solució com el servei de menjars a domicili per a la gent gran que viu sola al barri i un menjador social per atendre les necessitats dels veïns/nes.    En acabat, el president de la AVV, Pep Ortiz, anuncia que volen demanar la inclusió al proper PAM de la rehabilitació dels habitatges i la re-urbanització integral del barri. Diverses incidències relacionades amb el clavegueram i l'estat de la via pública de fa molts anys justifiquen aquesta demanda.    Finalment la gerent del Districte anuncia el desplegament del projecte de salut pública al barri en coordinació amb el PAC i pren nota de les queixes i propostes rebudes.

Àlex Miquel Nou Barris

ÀLEX MIQUEL, ESCOLLIT PER UNANIMITAT PRESIDENT D'ERC NOU BARRIS

El dilluns 9 de novembre ha tingut lloc un important Congrés d'ERC Nou Barris en que s'ha renovat la presidència i l'executiva del Casal.  A proposta de la Comissió Organitzadora (Quim Sangrà i Joan Miquel Saderra), ha estat escollida la Mesa del Congrés que estava formada per Joan Miquel Saderra, Pilar Pérez i Josep Barrachina. La Mesa va sotmetre a votació l'Ordre del Dia del Congrés que fou igualment aprovat. L'Informe econòmic presentat per Quim Sangrà (tresorer sortint), fou aprovat. I just després Carles Julbe va fer un complet Informe de gestió de la presidència sortint que també fou aprovat. El Carles en el seu informe va repassar els diferents objectius que s'havia marcat en agafar la presidència del Casal i com s'havien anat desenvolupant. Seguidament la Mesa va donar la paraula a l'Àlex Miquel per presentar la seva candidatura a la Presidència d'ERC Nou Barris. L'Àlex va explicar els diferents objectius que és marca per aquesta legislatura, en un moment capdal, donat el context polític actual. L'Àlex també va anomenar les diferents persones que proposava per ocupar les diverses responsabilitats a l'executiva. Després de la votació secreta dels membres de l'Executiva del Casal, escollit per unanimitat l'Àlex com a President d'ERC Nou Barris, la direcció del Partit al Districte queda així:   Presidència - Àlex Miquel Vicepresidència de Coordinació Interna - Joan Miquel Saderra Secretaria d'Organització - Josep Barrachina Secretaria d'Atenció a la Militància - Pilar Pérez Secretaria de Finances - Robert Rubió   Vicepresidència de Política Institucional - Carles Julbe Secretaria de Política Parlamentària - Jordà d'Armengol Secretaria de Política Municipal i Entorn - Xavi Mola   Secretaria d'Imatge i Comunicació - Miquel Roman Conseller de Districte - Quim Sangrà     En el torn obert de paraules no val faltar d'agraïment al Carles i de suport a l'Àlex en la feina que en els propers mesos ens vindrà a sobre.

Pilar Pérez Bautista

PILAR PÉREZ (NOU BARRIS), CANDIDATA PER ERC BARCELONA

El 3 de novembre el Congrés d'ERC Barcelona va escollir les persones del Partit a la ciutat que participaran a la llista electoral de les properes eleccions Estatals. Ester Capella (@EsterCapella) va ser escollida com a cap de llista del Partit per Barcelona ciutat. Posteriorment es van presentar i escollir la resta dels candidats i candidates de Esquerra per la ciutat. La candidata més votada va ser Pilar Pérez, militant d'ERC Nou Barris. Pilar Pérez és militant d’ERC des de principis de 2013. Va començar a militar a Sant Andreu i el 2014 va entrar a formar part de l’executiva del Districte veí com a Secretària de Militància. Al maig de 2015 va canviar la seva militància al nostre Casal, donat que va néixer i sempre hi ha viscut a Nou Barris.   És titulada en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona i sempre s'ha desenvolupat laboralment al sector privat. És membre de l’ANC i forma part de la Junta Directiva de l’Associació Asperger de Catalunya. Tenim molta sort de poder comptar amb candidats de la vàlua de la Pilar

Prosperitat Nou Barris

CONSELL DE BARRI DE PROSPERITAT

El dimecres 4 de novembre ha tingut lloc amb força assistència d'entitats i veïns el 1er Consell de Barri de Prosperitat d'aquest legislatura. Per Esquerra va assistir el Quim Sangrà, portaveu del Grup Municipal de Districte, i en Josep Barrachina, veí de Prosperitat.    En el consell han sortit reivindicacions de sempre, com la falta de equipaments primordials per el barri com som el Casal de Joves, el dèficit de instal·lacions esportives i la construcció d'equipaments al solar de Ideal Flor. També es va comentar la preocupació per la pujada de desnonaments al barri.    El Govern va informar que a l'abril començaran les obres de una zona especifica per gossos en la zona de Via Favència/Meridiana amb un cost de 627.000€. També es va informar sobre les convocatòries fetes per grups de joves per mitja de les xarxes socials per barallar-se pels volts de la Plaça Àngel Pestanya i de les actuacions policials per controlar la situació.

Canyelles Nou Barris

CONSELL DE BARRI DE CANYELLES

Aquest dimecres 28 d'octubre s'ha celebrat a la Seu de l'AVV el Consell de barri de Canyelles, el primer d'aquesta legislatura i sense contar amb la presencia de la Regidora de Districte. Per part d'Esquerra hi era Quim Sangrà (@QuimSangra) portaveu del Grup Municipal de Districte.   La major part de les intervencions dels veïns i veïnes van servir per criticar la falta de neteja i la plaga de rates que pateix el barri. 

Audiència Pública

AUDIÈNCIA PÚBLICA DE DISTRICTE

El dilluns 5 d'octubre es va celebrar l'Audiència Pública de l'Estat del Districte. La finalitat de les Audiències és establir una comunicació DIRECTA amb la ciutadania. Davant dels problemes causats per la limitada capacitat d'aforament de la Sala de Plens del Districte , l'Audiència s'ha fet aquest  cop a l'Auditori del Fòrum. Va ser tot un encert car uns del problemes endèmics durant la legislatura passada va ser el de no poder encabir dins la sala de Plens de Nou Barris a tothom que hi volia accedir, pervertint així el fet públic d'aquestes Audiències.    Les intervencions a l'Audiència van evidenciar que els problemes i situacions dels nostres veïns, a voltes dramàtiques, es perllonguen en el temps ... mal estat de carrers i voreres; transformadors elèctrics perillosos i obsolets; sorolls a les places, carrers i poliesportius fruit d'un ús poc adient; protecció al petit comerç de proximitat, mal estat dels boscos de Collserola a tocar de les vivendes; ràtios excessius a les nostres escoles; falta evident d'inversions que millorin del cert la qualitat de vida dels veïns de barris com per exemple el de Torre Baró; ...   Però les intervencions més contundents i dramàtiques foren les de els veïns que lluiten per no els facin fora de casa seva. Els desnonaments son, malauradament, una plaga que castiga amb crueltat aquest Districte i especialment a barris com Ciutat Meridiana. A Nou Barris hi ha molt per fer, i els nostres veïns es mereixen que fem tot el possible, més enllà de les bones paraules i la retòrica, calen fets.

Acte de Campanya a Via Júlia

JUNTS PEL SÍ, SEGONA FORÇA A NOU BARRIS

Els i les militants d'ERC Nou Barris volem donar les gràcies als 18.766 veïns i veïnes del nostre Districte que diumenge van donar suport la Candidatura independentista de JUNTS PEL SÍ. Vam estar només a 786 vots (0'91 punts) de ser primera força. Hem aconseguit ser primera força als barris de Can Peguera, Guineueta, Porta, Turó de la Peira i Vilapicina. Mai una candidatura independentista ha fet tants bons resultats a Nou Barris i això fou possible pel suport de molta gent i els estem agraïts.  L'elevada participació en aquestes eleccions ha demostrat que els ciutadans van entendre clarament que aquesta no era una simple contesa electoral. I que el que havíem de decidir era més important. No eren simplement unes eleccions autonòmiques, tal com predicava el govern espanyol, i els partits i mitjans de comunicació unionistes. De fet, la prova més manifesta del caràcter excepcional d'aquestes eleccions és el magnífic resultat (a Catalunya i Nou Barris) de les forces que representen més clarament l'independentisme per una banda (Junts pel Sí, i les CUP) i l'unionisme per l'altra (Ciutadans). Ens felicitem d'aquest important augment en la participació, fet que ha vingut a demostrar una altra gran mentida: la de la majoria silenciosa. A Nou Barris hem passat de 76.974 vots (el 2012) a 86.410 (el 2015). Un augment de la participació de 9.436 vots. El fet és que les candidatures independentistes han vist incrementar també el seu suport en més de 4.000 vots. No era doncs certa l'interessada fal·làcia que els que no votaven estaven pel No. Els nous votants s'han incorporat tant a les opcions independentistes, com a les que no ho eren, per igual. ERC Nou Barris ha format part molt activa del Comitè de Campanya de la Candidatura de Junts pel Sí al Districte i no volem oblidar l'esforç dels altres membres del Comitè, dels voluntaris i voluntàries, dels apoderats i apoderades, i de les candidates i candidats. La seva feina ha estat importantíssima per assolir els bons resultats de diumenge,  moltes gràcies.

Tram 10

VINE AL TRAM 10 DE LA VIA LLIURE AMB ERC NOU BARRIS

L’Onze de Setembre d'enguany encarem la mobilització més important de la nostra història: la Via Lliure a la República Catalana. Omplirem la Meridiana formant un immens mosaic blanc, símbol del país nou que hem de construir entre tots a partir del 27 de setembre, quan tot comença. Entre tots, convertirem la Via Lliure en l’onada d’il·lusió que ens portarà a una majoria independentista el 27S. I, per fer-ho possible, cal que sigui la més multitudinària de la nostra història.   La militància, simpatitzants, amics i amigues d'ERC Nou Barris participaran activament a la Via, com ho hem fet sempre a les mobilitzacions de la Diada organitzades per l'ANC. En aquesta ocasió, per tal de poder participar-hi tots junts, us recomanem d'apuntar-vos al Tram número 10. El Tram 10 es troba a l'Avinguda Meridiana, a l'alçada del Parc Esportiu de Can Dragó a Nou Barris o del carrer Voló a Sant Andreu. És un dels trams que coordina l'ANC Nou Barris.   Ens apuntarem a aquest tram per participar-hi en una acció important, en un moment transcendental. Però també per ajudar l'organització en tot allò que necessiti. Us animem a fer el mateix. Ens veiem l'11S al Tram 10.   Ara és l’hora! L’11S omplim el carrer!  El 27S omplim les urnes!

Ple de Districte 29/07/2015

EL PRIMER PLE DE DISTRICTE DE LA LEGISLATURA

Avui ha tingut lloc el primer Ple de Districte d'aquesta legislatura. Esquerra Nou Barris té la sort d'estrenar conseller i portaveu de Districte, en Quim Sangrà i Morer. Els punts de l’Ordre del Dia han estat la constitució del Consell plenari del Districte i el nomenament del president/a del Consell. El Ple de Nou Barris resta constituït així: 8 consellers/es de BC 3 consellers/es del PSC 3 consellers/es de C's. 2 consellers/es del PP 2 consellers/es de CiU 1 conseller d'ERC Quim Sangrà ha promès el càrrec de conseller per imperatiu legal "tot treballant per la Republica Catalana"   El Ple ha escollit a Santiago Alonso de C's com a president del Districte de Nou Barris. A les eleccions municipals BC va treure 11 regidors i s'ha fet càrrec de l'Alcaldia i les 10 regidories de districte de Barcelona. Per tant, només els regidors de les forces polítiques de l'oposició es poden fer càrrec de les presidències dels districtes. Ha calgut un acord de ciutat entre les diferents forces per tal fer palès a les presidències de districte la pluralitat d'opcions polítiques que han rebut i reben suport de la ciutadania de Barcelona. Nou Barris i Les Corts som els  "afortunats" districtes que tenim presidència de C's.   Correspon al President/a del Consell de Districte: Representar l'Ajuntament i el Districte en la demarcació del districte, sense perjudici de la funció representativa general de l'alcalde. Convocar, presidir i establir l’ordre del dia, d’acord amb la Junta de portaveus, de les sessions del Consell del Districte. Vetllar pel correcte desenvolupament de les sessions del Consell del Districte. Sotmetre al Consell del Districte el projecte de reglament intern d’organització i funcionament del districte. Sotmetre al Consell del Districte la proposta de Pla i de Programa d’Actuació perquè, si s'escau, l’aprovi. Elevar als òrgans municipals les propostes i informes del Consell de Districte. Impulsar els serveis i les obres que es facin en l’àmbit territorial del districte i donar-ne compte al Consell del Districte.