Nou Barris

ERC Nou Barris Actes

Reunió de ERC Nou Barris

Aquesta nit, amb la presència d'un nou militant, ha tingut lloc al Casal Republicà Francesc Layret la reunió setmanal de militants d'ERC Nou Barris: El President del Casal, Josep Maria Barrachina, ha fet un repàs de les properes activitats, especialment de l'acte conjunt amb ERC Sant Andreu d'aquest dissabte i les encartellades corresponents. També s'han planificat les properes parades informatives a Nou Barris i el proper acte de la 'Campanya de creixement' a un altre barri del Districte.  Seguidament s'ha parlat de les millores de mobiliari que es volen fer al Casal.  Amb la reunió començada, s'ha incorporat el nostre Conseller de Districte, Quim Sangrà, que venia de la Comissió de seguiment del Consell de Barri de Canyelles. El Quim ens explica que el Districte ha fet el cronograma d'aquest primer trimestre (consell de barri, consells sectorials, ...). No està oficialment convocada, però es preveu Audiència Pública el 6 de març, i Ple de Districte el dia 9 de març. El nostre Conseller explica diversos temes d'actualitat municipal i parlem de les properes trobades previstes amb entitats i veïns i veïnes.   

Alfred Bosch a la reunió d'ERC Nou Barris

El President del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha vingut aquesta nit a la reunió d'ERC Nou Barris a parlar amb la militància del Casal. S'ha parlat i debatut de l'actualitat política municipal i del Districte. 

ERC celebra que la Plaça Llucmajor passi a dir-se Plaça de la República

ERC-Nou Barris celebra la decisió del govern municipal de presentar al plenari del Districte de Nou Barris el canvi de nom de la Plaça Llucmajor per Plaça de la República. Els republicans consideren que “per fi es dona resposta a una demanda històrica de la Taula unitària de Nou Barris per la República”, entitat de la que formen part els partits d'esquerres – com ara ERC – així com altres organitzacions i entitats del Districte.   Per Esquerra Republicana, aquesta proposta permetrà un doble objectiu. En primer lloc, homenatjar l'estàtua de la República que hi ha a la Plaça Llucmajor i que va ser retirada per les tropes franquistes del seu lloc original, a l’antiga plaça Pi i Margall (Diagonal amb Passeig de Gràcia). En segon lloc, mantenir el llegat de la Plaça Llucmajor, ja que els “Jardinets de la Segona República” passaran a anomenar-se “Jardinets de Llucmajor”. D'aquesta manera, no es fa desaparèixer el nom d'aquesta ciutat mallorquina del nomenclàtor barceloní. De fet, es manté la coherència amb altres carrers i places del barri de Porta que duen noms de poblacions de l'illa de Mallorca.   Dit això, la Plaça de la República és un nom que no fa referència a cap república concreta i en la que tots els demòcrates es poden sentir representats. Com és sabut, ERC considera que la República és la fórmula d'estat més adient al segle XXI. Els republicans estan en contra de qualsevol monarquia, un sistema que no permet escollir democràticament el cap d'Estat. Al mateix temps, és un homenatge a tots aquells lluitadors republicans que viuen o van viure a Nou Barris.   En aquest sentit, ERC es congratula per la feina feta dins de la Taula unitària de Nou Barris per la República i felicita a totes les organitzacions i entitats que han fet possible el canvi de nom i que el nom de 'Llucmajor' perduri al perímetre de la Plaça. Finalment, ERC demana al Districte d'aprofitar l'avinentesa per enfortir les relacions amb la ciutat de Llucmajor i el Consell de Mallorca.

REUNIÓ D'ERC NOU BARRIS

Aquesta nit al Casal Republicà Francesc Layret ha tingut lloc l'última reunió ordinària de gener d'ERC Nou Barris amb el següent desenvolupament: 1 - Actualitat política El president del Casal, Àlex Miquel, ha informat del posicionament d'ERC al Parlament estatal. Posteriorment hi ha hagut un interessant debat. 2 - Propères activitats: S'ha decidit fer una parada informativa la segona setmana de febrer al barri de Prosperitart. S'ha decidit organitzar una xerrada sobre el Pla de Xoc amb un membre del Govern de la Generalitat de Catalunya. 3 - Política Municipal S'ha decidit de fer una octaveta per tal d'explicar a les veïnes i veïns afectats algunes accions que hem aconseguit que el Govern de la ciutat executés al nostre Districte. El Carles Julbé, Vicepresident de Política Institucional, ha explicat les iniciatives d'ERC al proper Ple de Barcelona. 4 - Política Parlamentària S'obrirà el Casal República Fracesc Layret el primer divendres de cada més per tal de que la congressista Ana Surra, de Roquetes, pugui rebre a les veïnes i veïns del Districte. Aquest servei s'iniciarà el 4 de març. 5 -Altres S'ha explicat que l'Executiva presentarà el proper dilluns el Pla de Treball del Casal a la militància per tal de rebre esmenes i sugerències. Finalment el company Eduard ens ha anunciat que es trasllada a viure a Sants i que per tant deixarà de militar al nostre Districte per fer-ho allà. S'acorda d'aprofitar la reunió del proper dilluns per tal de fer-li un merescut comiat el proper dilluns.

Torre Baró Nou Barris

EL 20N A NOU BARRIS DEFENSA EL TEU VOT

El proper dijous a la nit comença la campanya de les eleccions al Congrés dels Diputats. El cap de llista d'ERC és en Gabriel Rufián i el número 2 és en Joan Tardà. Les candidates de Nou Barris son l'Ana Surra, veïna de Roquetes (número 4); i Pilar Pérez, veïna de Porta (número 17).    En aquests comicis ens estem jugant dues coses molt importants. D'una banda si l'independentisme serà qui representi els catalans al Parlament espanyol o si ho faran d'altres forces d'àmbit estatal com C's, PSC o Podemos. D'altra banda tenim l'ocasió de fer història i és que per primera vegada podríem tenir una veïna de Nou Barris al Congrés dels Diputats.   Per aquest motiu, t'animem a implicar-te i participar en la campanya i en les activitats que farem durant les pròximes dues setmanes al Districte de Nou Barris. A l'agenda d'aqueta web trobaràs les accions que anirem fent. Si vols participar de la campanya de les eleccions espanyoles a Nou Barris participant de les activitats i/o fent d'apoderat/da d'ERC el 20 de desembre, envians un correu electrònic a noubarris@esquerrabcn.cat i de seguida ens posarem en contacte amb tu.    El 20N defensa el teu vot.

Can Peguera

CONSELL DE BARRI DE CAN PEGUERA

El 10 de novembre va tenir lloc el primer Consell de Barri de Can Peguera d'aquesta legislatura. Per ERC Nou Barris hi era Quim Sangrà, conseller de Districte, i Daniel Agudo.   És va parlar de com es faria i aprovaria el PAM i el PAD dels propers 4 anys per al barri i es va anunciar una futura plataforma web de seguiment de les accions aprovades.    Entre d'altres coses els veïns i veïnes van parlar de problemes d'inseguretat a l'ascensor del carrer de Ribelles; la Associació Can Ensenya es van queixar del consum de drogues que es produeix al voltant de les seves instal·lacions; va haver queixes per l'urbanització que s'està fent al carrer de Vila-seca i peticions de substitució de l'arbrat; es va demanar alguna solució com el servei de menjars a domicili per a la gent gran que viu sola al barri i un menjador social per atendre les necessitats dels veïns/nes.    En acabat, el president de la AVV, Pep Ortiz, anuncia que volen demanar la inclusió al proper PAM de la rehabilitació dels habitatges i la re-urbanització integral del barri. Diverses incidències relacionades amb el clavegueram i l'estat de la via pública de fa molts anys justifiquen aquesta demanda.    Finalment la gerent del Districte anuncia el desplegament del projecte de salut pública al barri en coordinació amb el PAC i pren nota de les queixes i propostes rebudes.

Àlex Miquel Nou Barris

ÀLEX MIQUEL, ESCOLLIT PER UNANIMITAT PRESIDENT D'ERC NOU BARRIS

El dilluns 9 de novembre ha tingut lloc un important Congrés d'ERC Nou Barris en que s'ha renovat la presidència i l'executiva del Casal.  A proposta de la Comissió Organitzadora (Quim Sangrà i Joan Miquel Saderra), ha estat escollida la Mesa del Congrés que estava formada per Joan Miquel Saderra, Pilar Pérez i Josep Barrachina. La Mesa va sotmetre a votació l'Ordre del Dia del Congrés que fou igualment aprovat. L'Informe econòmic presentat per Quim Sangrà (tresorer sortint), fou aprovat. I just després Carles Julbe va fer un complet Informe de gestió de la presidència sortint que també fou aprovat. El Carles en el seu informe va repassar els diferents objectius que s'havia marcat en agafar la presidència del Casal i com s'havien anat desenvolupant. Seguidament la Mesa va donar la paraula a l'Àlex Miquel per presentar la seva candidatura a la Presidència d'ERC Nou Barris. L'Àlex va explicar els diferents objectius que és marca per aquesta legislatura, en un moment capdal, donat el context polític actual. L'Àlex també va anomenar les diferents persones que proposava per ocupar les diverses responsabilitats a l'executiva. Després de la votació secreta dels membres de l'Executiva del Casal, escollit per unanimitat l'Àlex com a President d'ERC Nou Barris, la direcció del Partit al Districte queda així:   Presidència - Àlex Miquel Vicepresidència de Coordinació Interna - Joan Miquel Saderra Secretaria d'Organització - Josep Barrachina Secretaria d'Atenció a la Militància - Pilar Pérez Secretaria de Finances - Robert Rubió   Vicepresidència de Política Institucional - Carles Julbe Secretaria de Política Parlamentària - Jordà d'Armengol Secretaria de Política Municipal i Entorn - Xavi Mola   Secretaria d'Imatge i Comunicació - Miquel Roman Conseller de Districte - Quim Sangrà     En el torn obert de paraules no val faltar d'agraïment al Carles i de suport a l'Àlex en la feina que en els propers mesos ens vindrà a sobre.

Pilar Pérez Bautista

PILAR PÉREZ (NOU BARRIS), CANDIDATA PER ERC BARCELONA

El 3 de novembre el Congrés d'ERC Barcelona va escollir les persones del Partit a la ciutat que participaran a la llista electoral de les properes eleccions Estatals. Ester Capella (@EsterCapella) va ser escollida com a cap de llista del Partit per Barcelona ciutat. Posteriorment es van presentar i escollir la resta dels candidats i candidates de Esquerra per la ciutat. La candidata més votada va ser Pilar Pérez, militant d'ERC Nou Barris. Pilar Pérez és militant d’ERC des de principis de 2013. Va començar a militar a Sant Andreu i el 2014 va entrar a formar part de l’executiva del Districte veí com a Secretària de Militància. Al maig de 2015 va canviar la seva militància al nostre Casal, donat que va néixer i sempre hi ha viscut a Nou Barris.   És titulada en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona i sempre s'ha desenvolupat laboralment al sector privat. És membre de l’ANC i forma part de la Junta Directiva de l’Associació Asperger de Catalunya. Tenim molta sort de poder comptar amb candidats de la vàlua de la Pilar

Prosperitat Nou Barris

CONSELL DE BARRI DE PROSPERITAT

El dimecres 4 de novembre ha tingut lloc amb força assistència d'entitats i veïns el 1er Consell de Barri de Prosperitat d'aquest legislatura. Per Esquerra va assistir el Quim Sangrà, portaveu del Grup Municipal de Districte, i en Josep Barrachina, veí de Prosperitat.    En el consell han sortit reivindicacions de sempre, com la falta de equipaments primordials per el barri com som el Casal de Joves, el dèficit de instal·lacions esportives i la construcció d'equipaments al solar de Ideal Flor. També es va comentar la preocupació per la pujada de desnonaments al barri.    El Govern va informar que a l'abril començaran les obres de una zona especifica per gossos en la zona de Via Favència/Meridiana amb un cost de 627.000€. També es va informar sobre les convocatòries fetes per grups de joves per mitja de les xarxes socials per barallar-se pels volts de la Plaça Àngel Pestanya i de les actuacions policials per controlar la situació.