Nou Barris

Canyelles Nou Barris

CONSELL DE BARRI DE CANYELLES

Aquest dimecres 28 d'octubre s'ha celebrat a la Seu de l'AVV el Consell de barri de Canyelles, el primer d'aquesta legislatura i sense contar amb la presencia de la Regidora de Districte. Per part d'Esquerra hi era Quim Sangrà (@QuimSangra) portaveu del Grup Municipal de Districte.   La major part de les intervencions dels veïns i veïnes van servir per criticar la falta de neteja i la plaga de rates que pateix el barri. 

Audiència Pública

AUDIÈNCIA PÚBLICA DE DISTRICTE

El dilluns 5 d'octubre es va celebrar l'Audiència Pública de l'Estat del Districte. La finalitat de les Audiències és establir una comunicació DIRECTA amb la ciutadania. Davant dels problemes causats per la limitada capacitat d'aforament de la Sala de Plens del Districte , l'Audiència s'ha fet aquest  cop a l'Auditori del Fòrum. Va ser tot un encert car uns del problemes endèmics durant la legislatura passada va ser el de no poder encabir dins la sala de Plens de Nou Barris a tothom que hi volia accedir, pervertint així el fet públic d'aquestes Audiències.    Les intervencions a l'Audiència van evidenciar que els problemes i situacions dels nostres veïns, a voltes dramàtiques, es perllonguen en el temps ... mal estat de carrers i voreres; transformadors elèctrics perillosos i obsolets; sorolls a les places, carrers i poliesportius fruit d'un ús poc adient; protecció al petit comerç de proximitat, mal estat dels boscos de Collserola a tocar de les vivendes; ràtios excessius a les nostres escoles; falta evident d'inversions que millorin del cert la qualitat de vida dels veïns de barris com per exemple el de Torre Baró; ...   Però les intervencions més contundents i dramàtiques foren les de els veïns que lluiten per no els facin fora de casa seva. Els desnonaments son, malauradament, una plaga que castiga amb crueltat aquest Districte i especialment a barris com Ciutat Meridiana. A Nou Barris hi ha molt per fer, i els nostres veïns es mereixen que fem tot el possible, més enllà de les bones paraules i la retòrica, calen fets.

Acte de Campanya a Via Júlia

JUNTS PEL SÍ, SEGONA FORÇA A NOU BARRIS

Els i les militants d'ERC Nou Barris volem donar les gràcies als 18.766 veïns i veïnes del nostre Districte que diumenge van donar suport la Candidatura independentista de JUNTS PEL SÍ. Vam estar només a 786 vots (0'91 punts) de ser primera força. Hem aconseguit ser primera força als barris de Can Peguera, Guineueta, Porta, Turó de la Peira i Vilapicina. Mai una candidatura independentista ha fet tants bons resultats a Nou Barris i això fou possible pel suport de molta gent i els estem agraïts.  L'elevada participació en aquestes eleccions ha demostrat que els ciutadans van entendre clarament que aquesta no era una simple contesa electoral. I que el que havíem de decidir era més important. No eren simplement unes eleccions autonòmiques, tal com predicava el govern espanyol, i els partits i mitjans de comunicació unionistes. De fet, la prova més manifesta del caràcter excepcional d'aquestes eleccions és el magnífic resultat (a Catalunya i Nou Barris) de les forces que representen més clarament l'independentisme per una banda (Junts pel Sí, i les CUP) i l'unionisme per l'altra (Ciutadans). Ens felicitem d'aquest important augment en la participació, fet que ha vingut a demostrar una altra gran mentida: la de la majoria silenciosa. A Nou Barris hem passat de 76.974 vots (el 2012) a 86.410 (el 2015). Un augment de la participació de 9.436 vots. El fet és que les candidatures independentistes han vist incrementar també el seu suport en més de 4.000 vots. No era doncs certa l'interessada fal·làcia que els que no votaven estaven pel No. Els nous votants s'han incorporat tant a les opcions independentistes, com a les que no ho eren, per igual. ERC Nou Barris ha format part molt activa del Comitè de Campanya de la Candidatura de Junts pel Sí al Districte i no volem oblidar l'esforç dels altres membres del Comitè, dels voluntaris i voluntàries, dels apoderats i apoderades, i de les candidates i candidats. La seva feina ha estat importantíssima per assolir els bons resultats de diumenge,  moltes gràcies.

Tram 10

VINE AL TRAM 10 DE LA VIA LLIURE AMB ERC NOU BARRIS

L’Onze de Setembre d'enguany encarem la mobilització més important de la nostra història: la Via Lliure a la República Catalana. Omplirem la Meridiana formant un immens mosaic blanc, símbol del país nou que hem de construir entre tots a partir del 27 de setembre, quan tot comença. Entre tots, convertirem la Via Lliure en l’onada d’il·lusió que ens portarà a una majoria independentista el 27S. I, per fer-ho possible, cal que sigui la més multitudinària de la nostra història.   La militància, simpatitzants, amics i amigues d'ERC Nou Barris participaran activament a la Via, com ho hem fet sempre a les mobilitzacions de la Diada organitzades per l'ANC. En aquesta ocasió, per tal de poder participar-hi tots junts, us recomanem d'apuntar-vos al Tram número 10. El Tram 10 es troba a l'Avinguda Meridiana, a l'alçada del Parc Esportiu de Can Dragó a Nou Barris o del carrer Voló a Sant Andreu. És un dels trams que coordina l'ANC Nou Barris.   Ens apuntarem a aquest tram per participar-hi en una acció important, en un moment transcendental. Però també per ajudar l'organització en tot allò que necessiti. Us animem a fer el mateix. Ens veiem l'11S al Tram 10.   Ara és l’hora! L’11S omplim el carrer!  El 27S omplim les urnes!

Ple de Districte 29/07/2015

EL PRIMER PLE DE DISTRICTE DE LA LEGISLATURA

Avui ha tingut lloc el primer Ple de Districte d'aquesta legislatura. Esquerra Nou Barris té la sort d'estrenar conseller i portaveu de Districte, en Quim Sangrà i Morer. Els punts de l’Ordre del Dia han estat la constitució del Consell plenari del Districte i el nomenament del president/a del Consell. El Ple de Nou Barris resta constituït així: 8 consellers/es de BC 3 consellers/es del PSC 3 consellers/es de C's. 2 consellers/es del PP 2 consellers/es de CiU 1 conseller d'ERC Quim Sangrà ha promès el càrrec de conseller per imperatiu legal "tot treballant per la Republica Catalana"   El Ple ha escollit a Santiago Alonso de C's com a president del Districte de Nou Barris. A les eleccions municipals BC va treure 11 regidors i s'ha fet càrrec de l'Alcaldia i les 10 regidories de districte de Barcelona. Per tant, només els regidors de les forces polítiques de l'oposició es poden fer càrrec de les presidències dels districtes. Ha calgut un acord de ciutat entre les diferents forces per tal fer palès a les presidències de districte la pluralitat d'opcions polítiques que han rebut i reben suport de la ciutadania de Barcelona. Nou Barris i Les Corts som els  "afortunats" districtes que tenim presidència de C's.   Correspon al President/a del Consell de Districte: Representar l'Ajuntament i el Districte en la demarcació del districte, sense perjudici de la funció representativa general de l'alcalde. Convocar, presidir i establir l’ordre del dia, d’acord amb la Junta de portaveus, de les sessions del Consell del Districte. Vetllar pel correcte desenvolupament de les sessions del Consell del Districte. Sotmetre al Consell del Districte el projecte de reglament intern d’organització i funcionament del districte. Sotmetre al Consell del Districte la proposta de Pla i de Programa d’Actuació perquè, si s'escau, l’aprovi. Elevar als òrgans municipals les propostes i informes del Consell de Districte. Impulsar els serveis i les obres que es facin en l’àmbit territorial del districte i donar-ne compte al Consell del Districte.

Sopar d'Estiu ERC Nou Barris

SOPAR D'ESTIU D'ERC NOU BARRIS

Aquesta nit ha tingut lloc el sopar d'estiu del Casal Republicà Francesc Layret. Militants, simpatitzants i amics d'ERC Nou Barris s'han aplegat en una distesa trobada amb la presència de la nostra diputada del Parlament de Catalunya, Agnès Russiñol. Hem compartit una estona d'entretinguda conversa en un restaurant al barri de Prosperitat. L'actualitat política i, sobretot, la magnitud dels reptes que com a País i com a Partit tindrem els proper mesos han estat temes de debat i d'intercanvi. Dos dies abans del primer Ple de Districte d'aquesta legislatura, la política local també ha estat un tema que s'ha tractat amb profunditat. Ha estat un agradable homenatge al motor del nostre Casal, la seva gent.

Heron City

ALFRED BOSCH SOBRE L'HERON CITY: "NO POT SER QUE EL GOVERN MUNICIPAL ES DESPISTI D'AQUESTA MANERA"

El president del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch, considera que el govern municipal “ha badat” amb la qüestió de l'ampliació de l'Heron City. Bosch ha mostrat la seva preocupació pel fet que es pugui produir l'aprovació definitiva del projecte d'ampliació per silenci administratiu i ha dit que “no pot ser que el govern municipal es despisti d'aquesta manera”. “Fa dos mesos de les eleccions municipals i aquesta és una qüestió cabdal que pot afectar negativament als comerciants de Nou Barris i Sant Andreu. El govern municipal hauria d'haver mirat l'estat de la qüestió des del primer dia”, ha dit Bosch.   En aquest sentit, el líder d'ERC emplaça al govern de l'Ajuntament a “posar-se les piles i fer tot el possible per evitar l'ampliació d'aquest centre comercial”. Considera que “seria una molt mala notícia pel petit i mitjà comerç que l'ampliació tirés endavant i que, a més a més, fos per una badada de l'administració”. ERC es posa a la disposició del govern municipal, comerciants i veïns “com el soci més lleial al comerç de barri” per trobar una solució.

Reunió ANC Nou Barris

L'ANC NOU BARRIS ES REUNEIX A LA SEU D'ESQUERRA

ERC Nou Barris ha cedit la seva seu, el Casal Republicà Francesc Layret, a la territorial de l'ANC del nostre Districte per tal de fer la seva reunió ordinària del dijous 16 de juliol. No es la primera vegada, Esquerra ha posat sempre que ha calgut el seu local a la disposició de l'Assemblea per les seves reunions i activitats.   La reunió va servir per tal de comentar l'actualitat política, i per planificar i coordinar les properes actuacions de l'entitat. A més a més va haver una important i interessant explicació sobre el tràmits necessaris per tal d'exercir el vot exterior a càrrec de Marta Torres del Secretariat de l'ANC.    Si voleu més informació de l'ANC Nou Barris us hi podeu adreçar en aquesta adreça de correu: noubarris@assemblea.cat   Us podeu fer membres, colaborador o simpatitzants de l'ANC Nou Barris a: https://assemblea.cat/

VISITA A L'ATENEU DE FABRICACIÓ DE CIUTAT MERIDIANA

VISITA A L'ATENEU DE FABRICACIÓ DE CIUTAT MERIDIANA

Agnès Russiñol, diputada al Parlament de Catalunya; Núria Pi, secretaria de formació d'ERC Barcelona; i Xavier Mola, secretari de Política Parlamentaria d'ERC Nou Barris han visitat avui l'Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana.   L’Ateneu és una plataforma que fomenta  de manera oberta i transversal l’aprenentatge de noves eines tecnològiques i de fabricació digital, focalitzant la feina en l’ocupació laboral i la formació. Plataformes d’aquest tipus son de gran importància al nostre districte, ja que fa accessible al conjunt de la ciutadania les noves tecnologies. A mes es promou de manera activa l’educació, la investigació, el debat i l’assesorament.   Dins la visita, el responsable de l’Ateneu, l’Andreu Agustín, ha explicat el funcionament del projecte,  així com totes les activitats, serveis i maquinaria que ofereixen per a la creació o disseny dels objectes. És un projecte amb molta força i amb una filosofia de compartir coneixements que a Esquerra valorem molt positivament. És del tot necessari continuar recolzant iniciatives com aquestes que permetin a tothom interessat poder formar-se en les noves tècniques de fabricació.