Nou Barris

Sopar d'Estiu ERC Nou Barris

SOPAR D'ESTIU D'ERC NOU BARRIS

Aquesta nit ha tingut lloc el sopar d'estiu del Casal Republicà Francesc Layret. Militants, simpatitzants i amics d'ERC Nou Barris s'han aplegat en una distesa trobada amb la presència de la nostra diputada del Parlament de Catalunya, Agnès Russiñol. Hem compartit una estona d'entretinguda conversa en un restaurant al barri de Prosperitat. L'actualitat política i, sobretot, la magnitud dels reptes que com a País i com a Partit tindrem els proper mesos han estat temes de debat i d'intercanvi. Dos dies abans del primer Ple de Districte d'aquesta legislatura, la política local també ha estat un tema que s'ha tractat amb profunditat. Ha estat un agradable homenatge al motor del nostre Casal, la seva gent.

Heron City

ALFRED BOSCH SOBRE L'HERON CITY: "NO POT SER QUE EL GOVERN MUNICIPAL ES DESPISTI D'AQUESTA MANERA"

El president del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch, considera que el govern municipal “ha badat” amb la qüestió de l'ampliació de l'Heron City. Bosch ha mostrat la seva preocupació pel fet que es pugui produir l'aprovació definitiva del projecte d'ampliació per silenci administratiu i ha dit que “no pot ser que el govern municipal es despisti d'aquesta manera”. “Fa dos mesos de les eleccions municipals i aquesta és una qüestió cabdal que pot afectar negativament als comerciants de Nou Barris i Sant Andreu. El govern municipal hauria d'haver mirat l'estat de la qüestió des del primer dia”, ha dit Bosch.   En aquest sentit, el líder d'ERC emplaça al govern de l'Ajuntament a “posar-se les piles i fer tot el possible per evitar l'ampliació d'aquest centre comercial”. Considera que “seria una molt mala notícia pel petit i mitjà comerç que l'ampliació tirés endavant i que, a més a més, fos per una badada de l'administració”. ERC es posa a la disposició del govern municipal, comerciants i veïns “com el soci més lleial al comerç de barri” per trobar una solució.

Reunió ANC Nou Barris

L'ANC NOU BARRIS ES REUNEIX A LA SEU D'ESQUERRA

ERC Nou Barris ha cedit la seva seu, el Casal Republicà Francesc Layret, a la territorial de l'ANC del nostre Districte per tal de fer la seva reunió ordinària del dijous 16 de juliol. No es la primera vegada, Esquerra ha posat sempre que ha calgut el seu local a la disposició de l'Assemblea per les seves reunions i activitats.   La reunió va servir per tal de comentar l'actualitat política, i per planificar i coordinar les properes actuacions de l'entitat. A més a més va haver una important i interessant explicació sobre el tràmits necessaris per tal d'exercir el vot exterior a càrrec de Marta Torres del Secretariat de l'ANC.    Si voleu més informació de l'ANC Nou Barris us hi podeu adreçar en aquesta adreça de correu: noubarris@assemblea.cat   Us podeu fer membres, colaborador o simpatitzants de l'ANC Nou Barris a: https://assemblea.cat/

VISITA A L'ATENEU DE FABRICACIÓ DE CIUTAT MERIDIANA

VISITA A L'ATENEU DE FABRICACIÓ DE CIUTAT MERIDIANA

Agnès Russiñol, diputada al Parlament de Catalunya; Núria Pi, secretaria de formació d'ERC Barcelona; i Xavier Mola, secretari de Política Parlamentaria d'ERC Nou Barris han visitat avui l'Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana.   L’Ateneu és una plataforma que fomenta  de manera oberta i transversal l’aprenentatge de noves eines tecnològiques i de fabricació digital, focalitzant la feina en l’ocupació laboral i la formació. Plataformes d’aquest tipus son de gran importància al nostre districte, ja que fa accessible al conjunt de la ciutadania les noves tecnologies. A mes es promou de manera activa l’educació, la investigació, el debat i l’assesorament.   Dins la visita, el responsable de l’Ateneu, l’Andreu Agustín, ha explicat el funcionament del projecte,  així com totes les activitats, serveis i maquinaria que ofereixen per a la creació o disseny dels objectes. És un projecte amb molta força i amb una filosofia de compartir coneixements que a Esquerra valorem molt positivament. És del tot necessari continuar recolzant iniciatives com aquestes que permetin a tothom interessat poder formar-se en les noves tècniques de fabricació.

ROBERT FABREGAT

CONGRÉS D'ERC BARCELONA: JORNADA CONGRESUAL PRÈVIA

Com a part del procés democràtic de renovació de càrrecs de la Presidència i Executiva d'ERC Barcelona avui ha tingut lloc en el Casal Republicà Francesc Layret, seu de ERC Nou Barris una jornada congresual prèvia. La militància dels Casals de Barcelona ha pogut triar mitjançant sufragi universal directe la persona que volien per presidir Esquerra a la ciutat de Barcelona. A tal efecte, s’han habilitat com a col·legis electorals les seus de les 11 seccions locals de Barcelona entre les 13h i les 20h.   S'havien proclamat dues candidatures amb els corresponents avals, les dels companys Robert Fabregat i Jordi Solé. Tots dos van visitat el nostre Casal el 29 de juny per tal de presentar, debatre i confrontar els seus projectes. Finalment, abans de les votacions d'avui, en Jordi Solé ha retirat la seva candidatura i ha restat únicament dempeus la de Robert Fabregat.   La jornada electoral s'ha dut a terme amb tota normalitat i ROBERT FABREGAT ha aconseguit el suport del 100% dels vots emesos a ERC Nou Barris. Amb els resultats provisionals, Fabregat ha obtingut el 85% dels vots en una Jornada Electoral que s'ha produït avui als diferents casals d'ERC de 13h a 20h. En total, hi ha hagut 301 vots favorables a Fabregat per 49 en blanc. El nou president serà proclamat aquest dimarts, 14 de juliol a les 18:30h, a la Seu Nacional d'ERC (C/Calàbria 166) on serà elegida la nova Permanent de la Federació de Barcelona d'ERC.   Per més informació del Procés Congressual a Barcelona: http://bloc.esquerrabcn.cat/

ERC Nou Barris ANC Intensiu parada paradeta

Jornada intensiva de Parades de l’ANC a Nou Barris

El dissabte 4 de juliol ERC Nou Barris ha participat en l’intensiu de parades que ha organitzat l’ANC al nostre Districte.   Un cop més les territorials de l’ANC s’han aplegat per fer campanya juntes, aquest cop a Nou Barris i han organitzat durant tot el matí de dissabte una important jornada intensiva de paradetes informatives a tot el Districte.   Esquerra s’ha afegit a aquest esforç, com ha fet abans a totes les jornades intensives organitzades a Nou Barris. S’ha fet càrrec de la parada de davant del Mercat de la Mercè on han estat tot el matí repartint informació i parlant amb les veïnes i veïns.   L’acció ha estat un èxit i volem agrair, com a noubarriencs, l’esforç i entrega de totes les territorials que hi van participar. Moltes gràcies.

Nou Barris Barcelona Congrés

Debat de precandidats a presidir ERC-Barcelona al Casal de Nou Barris

Aquesta nit, en el marc del procés democràtic d’elecció de la Presidència d’ERC Barcelona, han passat pel Casal de Nou Barris els dos precandidats: Jordi Solé i Robert Fabregat. Ha estat una bona ocasió perquè tots dos poguessin explicar quines idees i projectes tenen per a la Federació de Barcelona, i per respondre preguntes i sentir opinions de la militància. Per saber més del procés congressual per escollir la presidència de la federació d’ERC-Barcelona: http://bloc.esquerrabcn.cat/2015/06/informacio-sobre-el-50e-congres.html

ERC Nou Barris

Esquerra tria el seu Conseller de Districte i el seu candidat a les properes eleccions

El dilluns 22 de juny el Congrés Extraordinari d’Esquerra Nou Barris va escollir a Quim Sangrà per fer-se càrrec de la responsabilitat de ser el Conseller i portaveu del Grup Municipal de Districte. El Congrés també va escollir a Jordà de Armengol com a candidat a les properes eleccions. El Congrés va comptar amb la presència del president del Grup Municipal d’Esquerra, l’Alfred Bosch, que va dirigir unes paraules als assistents per comentar l’actualitat política local i nacional. Després de la intervenció, es va produir una interessant conversa amb comentaris i aportacions dels assistents.

ERC Nou Barris duplica vots i agraeix el suport obtingut

Volem donar les gràcies als 7.068 veïnes i veïnes de Nou Barris que el dia 25 ens van fer confiança. Esquerra es ara la primera força d’esquerres del Parlament gràcies a vosaltres. És per nosaltres una gran alegria, però també és una gran responsabilitat. Aquest són moments difícils i de canvis i nosaltres volem fer servir el vostre suport per aconseguir una Catalunya més justa i lliure. No ens tremolaran les cames. Volem destacar l’alta participació que van tenir les eleccions comparada amb l’històric. Així doncs la participació al districte va pujar gairebé 11 punts respecte les del 2010 i gairebé 13 punts respecte les del 2006, arribant a gairebé dues terceres parts dels ciutadans cridats a votar. Tot i que segueix el segon districte de Barcelona amb menys participació s’ha reduït en dos punts la diferència respecte la participació mitjana i això és positiu. Si mirem els resultats d’ERC a Nou Barris comprovem que hem duplicat vots. Hem arribat als 7.068 vots, el que significa un 9,2% dels vots emesos de Nou Barris. Destacant els resultats de Can Peguera i Vilapicina on ens enfilem al 12,7% i al 12,3% respectivament, millorant resultats de diverses zones d’altres districtes on tradicionalment ERC treu millors resultats. I si analitzem més al detall trobem que en nou meses (repartides en cinc barris diferents) tenim un resultat superior a la mitjana de la ciutat de Barcelona. Estem molt satisfets d’aquest resultats i de que la feina que fem al Districte faci possible que cada cop més ciutadans de Nou Barris ens reconeguin com un partit útil per a resoldre els seus problemes quotidians. Com a dada interessant podem remarcar que en diverses meses hem estat segona força i en unes quantes més tercera, fet que ens anima a seguir treballant per aconseguir ser referent a tots els barris del districte. També cal remarcar algunes meses on hem multiplicat per 4, 5, 6 o fins i tot per 18 els vots aconseguits a les últimes eleccions catalanes.