Nou Barris

Amorós i Tardà a Nou Barris.

ERC Nou Barris reuneix més d'un centenar de persones per escoltar els diputats Joan Tardà i Oriol Amorós

Més d'un centenar de persones es van apropar ahir al Centre Cultural "Els Propis" per a escoltar com els diputats d'ERC, Joan Tardà i Oriol Amorós els explicaven perquè creuen que la independència és imprescindible per sortir de l'atzucac en el que estem com a país i com a societat, qui és el model de país que proposa ERC per quan obtinguem la independència i com pretenem aconseguir-ho. L'acte va ser presentat pel president d'ERC Nou Barris, Carles Julbe, que després d'una breu presentació va donar la paraula al Joan Tardà, que va centrar el seu discurs en explicar que ERC vol ser "l'esquerra d'un nou país". Fets diferenciadors com el republicanisme (entès com a igualtat i respecte absolut entre tots els ciutadans i no només com la falta de monarquia), la regeneració democràtica, la justícia social, la sanitat universal, pública, gratuïta i de qualitat, una escola que formi jovent crític i amb armes per afrontar-se a la vida (i no espanyolitzats o catalanitzats com volen nacionalistes d'aquí i d'allà), una arquitectura institucional que no ofegui les reivindicacions de la societat civil, però que alhora sigui prou forta com per liderar el país durant anys i anys, ... en definitiva: com que "volem un país nou, el volem millor i el farem així". També va reivindicar que si les esquerres són fortes en el moment de declarar la independència, quan es redacti la nova constitució això es veurà reflectit i per tant va voler animar als assistents a pensar en ERC el proper 25N. Per últim i a resposta d'un parell d'intervencions per part del públic, va voler emfatitzar que tot això s'ha de fer amb molta pedagogia i amb tanta gent com sigui possible, perquè aquest és un projecte de país, "fins i tot dels que votaran no" i no d'un partit o dos. A continuació va intervenir l'Oriol Amorós que va resumir el programa electoral en 3 punts: fer un referèndum d'autodeterminació el més aviat possible: "el primer que posarem sobre la taula al proper govern català serà determinar la data del referèndum", va dir textualment.

Estelada a la Plaça Llucmajor

ERC Nou Barris penja l'estelada a la plaça Llucmajor

Aquesta diada va ser especial per a tothom, mig país es va manifestar pel centre de Barcelona reclamant la independència, tal i com venim fent a ERC des de fa més de 25 anys. I a Nou Barris vam voler que en un dia tant important es pengés l'estelada al balcó de la Seu del Districte, tal i com també va demanar l'ANC. Davant la negativa de la regidora del districte i del govern de CIU, ERC va decidir fer-la onejar en algun punt visible i significatiu, com és la plaça Llucmajor. Agraïm les mostres de suport que diversa gent va tenir en el moment que hissàvem la bandera i els nombrosos comentaris positius que ens han fet arribar les darreres hores. Amb aquesta acció iniciem una tradició que, esperem, no faci falta repetir-la any darrera any perquè ja serem independents, però si no és així ERC seguirà donant visibilitat al sentiment de milers de noubarriencs que veuen, cada cop més, que el camí més segur per al progrés social és la independència de Catalunya.

Manifestació CAP Guineueta

ERC obliga a la Generalitat a reobrir les urgències nocturnes del CAP Guineueta

Ahir es va aprovar al Parlament de Catalunya una resolució parlamentària que insta el Govern de la Generalitat a la reobertura immediata de les urgències nocturnes al CAP de la Guineueta, que va perdre just després de les eleccions espanyoles de finals del 2011 i contradient una circular interna de feia poques setmanes on es desmentia aquest fet. Per aquest motiu els afectats es veien obligats a anar al CUAP d'Horta, de difícil accés tant amb transport públic com privat, o a l'Hospital de la Vall d'Hebron, congestionant encara més les urgències de l'Hospital. Tant les Associacions de veïns de la Guineueta com la de Canyelles, així com nombrosos ciutadans a títol individual (constituïts en assemblea) han estat protestant des de fa mesos aquest fet. S'han reunit amb la regidora de districte, amb l'alcalde i amb el departament de sanitat, tots ells de CIU, però només trobaven bones paraules. També han tallat la ronda en nombroses ocasions i s'han concentrat davant el CAP i recollit més de 12.000 signatures en contra del tancament. Però la lluita més interessant de totes ha estat que cada nit hi havia algú ocupant les urgències del CAP i informant del tancament a la gent que hi anava a curar-se i donant facilitats per a que poguessin anar al CUAP d'Horta o a l'Hospital. Com sempre a Nou Barris la xarxa ciutadana arriba allà on l'administració no pot (o, en aquest cas concret, no vol). Des d'ERC Nou Barris volem agrair la lluita veïnal que han dut a terme centenars de persones així com a la gent que ha facilitat l'aprovació de la resolució, amb especial atenció al diputat Oriol Amorós, ponent de la resolució després d'anar a veure el fet i xerrar amb les persones implicades, i al Secretari de Política Parlamentària d'ERC 9B, en Jordà d'Armengol, per la implicació en tot l'afer des del primer dia i promotor de la resolució. A partir d'ara vigilarem que el govern compleixi aquest compromís.

Cercavila republicana 2012

Cercavila republicana per canviar el nom de la plaça Llucmajor per plaça de la República

Aquest matí més d’un miler de persones de totes les edats i diverses ideologies polítiques s’han reunit a l’Avinguda Borbó per fer una cercavila republicana que ha acabat a la plaça Llucmajor on hi ha hagut actuacions musicals, la inauguració d’una placa en homenatge als lluitadors per la república i on l’actor Quim Masferrer (Teatre de Guerrilla) ha dirigit unes paraules als assistents tot repetint el discurs del president Macià proclamant la república catalana i fent referència, en clau d’humor, als últims fets protagonitzats pel monarca espanyol, el seu gendre i el seu nét. La cercavila, que portava per lema “Dels Borbons cap a la República”, ha transcorregut per la Plaça Virrei Amat, el Carrer Doctor Pi i Molist i el Passeig del Verdum acabant a la Plaça de la República (Plaça Llucmajor). La marxa ha anat acompanyada per l'actuació musical de La Murga. Més tard s’ha fet la tradicional ofrena floral a l’estàtua de la República, que originàriament estava ubicada al cinc d’oros, però que el règim franquista va fer guardar en un magatzem fins que al 1990 es va decidir instal•lar a la plaça Llucmajor juntament amb un medalló en homenatge a Pi i Margall. S’han penjat la senyera i la “tricolor” del monument i han continuat les actuacions musicals. Aquest acte l’ha convocat la Taula per a la República de Nou Barris, taula unitària formada per la Coordinadora d’AAVV de Nou Barris, el PSC, ERC, ICV-EUiA i l’associació Nou Barris per a la República. A més a la convocatòria també s’hi ha sumat la FAVB, la Comissió de la Dignitat i diverses associacions republicanes d’arreu del territori. Per part d’ERC hem anat diversos militants d’arreu de la ciutat que hem acompanyat el diputat al Parlament de Catalunya, en Marc Sanglas, i la presidenta d’ERC Barcelona, Patrícia Gomà. Espontàniament diversos excombatents republicans i represaliats per la seva ideologia republicana han fet un discurs emotiu al costat de la nova placa inaugurada a la plaça Llucmajor, on han deixat unes flors.

A la Recerca del Benestar

Presentació del llibre "A la recerca del benestar" d'Ignasi LLorente

El dijous dia 12 d'abril a les 19h ens vam trobar, al centre cultural “Els Propis”, una seixantena de persones per assistir a la presentació del llibre: A la recerca del benestar: Independentisme racional versus nacionalisme emocional de l'Ignasi Llorente. L'Ignasi va ser portaveu d'ERC i Secretari d'imatge i comunicació del 2008 al 2011 i ja ha publicat dos llibres. La presentació del llibre va anar a càrrec del president d'ERC de Nou Barris, en Carles Julbe, que va fer una reflexió sobre la situació actual i l'enfocament del llibre, destacant que precisament des d’un àmbit “purament racional i allunyat dels trets identitaris (tot i que no s’han d’oblidar pas) és com podem fer créixer la idea de que només amb un estat propi ens en sortirem d’aquesta crisi”. Amb un llenguatge entenedor, amb exemples actuals i conjunturals l'Ignasi ens ha explicat els vincles entre la política de caire independentista i el nostre dia a dia, però també del moment polític actual, posant en contradicció algunes polítiques que fan els governs amb les retallades, que “tot i semblar lògiques a primera vista genera una despesa superior a mig i llarg termini”. El llibre està farcit d’exemples des de la prehistòria fins a la època actual i posa en evidència la manca de practicitat de l'organització territorial a la que ens sotmet l’estat espanyol i com amb la independència podríem afrontar millor els reptes que tenim sobre la taula. Des del casal republicà Francesc Layret aprofitem l’ocasió per recomanar-vos el llibre per la diada de Sant Jordi., tal com van fer ahir unes quantes persones que van aprofitar per emportar-se’l signat per part de l’autor.

Carles Julbe amb Nou Barris al fons

Elecció del nou president del casal Francesc Layret i de la nova executiva

Ahir es va celebrar el congrés ordinari d'ERC Nou Barris per a la renovació de la presidència i l'executiva del casal, amb el nomenament del Carles Julbe i Norte com a president del casal Francesc Layret en substitució del Quim Sangrà, que deixa la presidència després de 4 anys intensos al capdavant del casal. El Carles en el seu discurs va voler destacar el paper dels anteriors presidents en la situació actual del casal que, tot i els mals resultats electorals, "afronta el futur amb l'estructura interna reforçada i la complicitat d'un nombre important de persones que ens ajudaran a assolir els objectius marcats per l'executiva". D'entre aquests objectius va voler remarcar-ne 3: "Hem de créixer en militància, apropant-nos contínuament i de forma intensa a la ciutadania del districte. Hem de defensar l'estat del benestar que els diferents governs de caire conservador estan posant en perill amb les retallades. Hem de treballar per recuperar la presència institucional al districte a les eleccions del 2015 perquè entenem que des de les institucions és on es pot fer més feina política". A més de la presidència també es van renovar la resta de càrrecs de l'executiva, combinant experiència amb militants que fins llavors no havien tingut responsabilitats orgàniques al partit. Així doncs la nova executiva queda formada per: Carles Julbe i Norte President Quim Sangrà i Morer Vicepresident Secretaria de Finances Àlex Miquel i Homet Secretaria d'Organització Miquel-Antoni Roman i Pérez Secretaria de Política Municipal Núria Simon i Gallegos Secretaria d'Imatge i Comunicació Secretaria de la Dona Jordà d'Armengol i Rosich Secretaria de Política Parlamentària Joan Miquel Saderra i Estellers Secretaria de Mobilització

Xavier Florensa Propis

Esquerra explica la seva feina a l’Ajuntament de Barcelona per lluitar contra la crisi econòmica.

Esquerra Nou Barris ha organitzat una conferencia al Centre Cultural Els Propis, a la Via Júlia, per explicar a la ciutadania les mesures que el grup municipal d'ERC ha impulsat, des de l'oposició, aquesta darrera legislatura per lluitar contra la crisi econòmica i a favor de la ciutadania de Barcelona. La conferència va anar a càrrec del regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Florensa; i el portaveu del grup municipal de Nou Barris, Miquel Roman. Durant l'acte, Florensa destaca que Esquerra va decidir estar a l’oposició i fer una oposició “constructiva i útil” i que per aquest motiu s’ha aconseguit tirar endavant molts projectes. En paraules de Florensa, una de les coses més importants que hem fet per lluitat contra la crisis es “aprovar els pressupostos, evitant el col•lapse de l’Ajuntament. A un partit a l’oposició l’hi pot convenir evidenciar la debilitat del govern, però Esquerra ha posat els interessos de la ciutat per sobre dels del Partit". Florensa afirma que “negociant hem fet que els pressupostos fossin millors” i que en quatre anys de legislatura, Esquerra ha incidit en 250 milions d’euros del pressupost de la ciutat. Esquerra ha aconseguit la congelació de taxes i impostos, l’augment de la inversió i de les partides de polítiques socials (enguany d’un 10%); bonificacions de l’IBI per famílies nombroses o monoparentals; subvencionar als aturats íntegrament les quotes d’accés a activitats formatives, culturals i esportives als equipaments municipals; la creació d'un programa contra d’alfabetització digital; l'increment de les ajudes per rehabilitació per posar ascensors fins a duplicar les actuacions; l'ampliació de les beques a famílies als menjadors escolars, la congelació de les taxes als paradistes dels mercats, l’augment de les partides de promoció del comerç, ... Florensa explica també les mesures de suport al petit comerç, petita i mitjana empresa, i la seva importància en la nostra xarxa social, econòmica i urbana.

Puigcercós, Propis

Més d'un centenar de persones en el sopar amb Joan Puigcercòs

En motiu de les trobades que en Joan Puigcercós té sovint arreu del territori amb ciutadans, ahir va passar per Nou Barris per sopar amb més d'un centenar de persones al local del Centre Cultural "Els Propis" on també hi estaven representades diverses entitats del Districte.. Durant el sopar els assistents van estar comentant l'actualitat política nacional, però també la vida social de Nou Barris. Un cop acabat el sopar el candidat va poder parlar amb els assistents de les propostes d'ERC a les properes eleccions catalanes i va respondre unes quantes preguntes del públic assistent.

PREMIS FRANCESC LAYRET 2009 amb Joan Puigcercós

Aquest divendres 27 de novembre de 2009 celebrem els Premis Francesc Layret que aquest any recauran sobre l'Escola Valenciana i el Casal de Joves de la Guineueta. Us recordem que l'hora de trobada és a les 20:30 h al restaurant del Fòrum Nord. Recordar que per fer la confirmació i l'ingrés corresponent cal trucar al 670465801. A més a més, cal destacar que el sopar comptarà amb la presència del president d'Esquerra i candidat del partit a la eleccions del Parlament de Catalunya, Joan Puigcercós. T'hi esperem!