Nou Barris

A la Recerca del Benestar

Presentació del llibre "A la recerca del benestar" d'Ignasi LLorente

El dijous dia 12 d'abril a les 19h ens vam trobar, al centre cultural “Els Propis”, una seixantena de persones per assistir a la presentació del llibre: A la recerca del benestar: Independentisme racional versus nacionalisme emocional de l'Ignasi Llorente. L'Ignasi va ser portaveu d'ERC i Secretari d'imatge i comunicació del 2008 al 2011 i ja ha publicat dos llibres. La presentació del llibre va anar a càrrec del president d'ERC de Nou Barris, en Carles Julbe, que va fer una reflexió sobre la situació actual i l'enfocament del llibre, destacant que precisament des d’un àmbit “purament racional i allunyat dels trets identitaris (tot i que no s’han d’oblidar pas) és com podem fer créixer la idea de que només amb un estat propi ens en sortirem d’aquesta crisi”. Amb un llenguatge entenedor, amb exemples actuals i conjunturals l'Ignasi ens ha explicat els vincles entre la política de caire independentista i el nostre dia a dia, però també del moment polític actual, posant en contradicció algunes polítiques que fan els governs amb les retallades, que “tot i semblar lògiques a primera vista genera una despesa superior a mig i llarg termini”. El llibre està farcit d’exemples des de la prehistòria fins a la època actual i posa en evidència la manca de practicitat de l'organització territorial a la que ens sotmet l’estat espanyol i com amb la independència podríem afrontar millor els reptes que tenim sobre la taula. Des del casal republicà Francesc Layret aprofitem l’ocasió per recomanar-vos el llibre per la diada de Sant Jordi., tal com van fer ahir unes quantes persones que van aprofitar per emportar-se’l signat per part de l’autor.

Carles Julbe amb Nou Barris al fons

Elecció del nou president del casal Francesc Layret i de la nova executiva

Ahir es va celebrar el congrés ordinari d'ERC Nou Barris per a la renovació de la presidència i l'executiva del casal, amb el nomenament del Carles Julbe i Norte com a president del casal Francesc Layret en substitució del Quim Sangrà, que deixa la presidència després de 4 anys intensos al capdavant del casal. El Carles en el seu discurs va voler destacar el paper dels anteriors presidents en la situació actual del casal que, tot i els mals resultats electorals, "afronta el futur amb l'estructura interna reforçada i la complicitat d'un nombre important de persones que ens ajudaran a assolir els objectius marcats per l'executiva". D'entre aquests objectius va voler remarcar-ne 3: "Hem de créixer en militància, apropant-nos contínuament i de forma intensa a la ciutadania del districte. Hem de defensar l'estat del benestar que els diferents governs de caire conservador estan posant en perill amb les retallades. Hem de treballar per recuperar la presència institucional al districte a les eleccions del 2015 perquè entenem que des de les institucions és on es pot fer més feina política". A més de la presidència també es van renovar la resta de càrrecs de l'executiva, combinant experiència amb militants que fins llavors no havien tingut responsabilitats orgàniques al partit. Així doncs la nova executiva queda formada per: Carles Julbe i Norte President Quim Sangrà i Morer Vicepresident Secretaria de Finances Àlex Miquel i Homet Secretaria d'Organització Miquel-Antoni Roman i Pérez Secretaria de Política Municipal Núria Simon i Gallegos Secretaria d'Imatge i Comunicació Secretaria de la Dona Jordà d'Armengol i Rosich Secretaria de Política Parlamentària Joan Miquel Saderra i Estellers Secretaria de Mobilització

Xavier Florensa Propis

Esquerra explica la seva feina a l’Ajuntament de Barcelona per lluitar contra la crisi econòmica.

Esquerra Nou Barris ha organitzat una conferencia al Centre Cultural Els Propis, a la Via Júlia, per explicar a la ciutadania les mesures que el grup municipal d'ERC ha impulsat, des de l'oposició, aquesta darrera legislatura per lluitar contra la crisi econòmica i a favor de la ciutadania de Barcelona. La conferència va anar a càrrec del regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Florensa; i el portaveu del grup municipal de Nou Barris, Miquel Roman. Durant l'acte, Florensa destaca que Esquerra va decidir estar a l’oposició i fer una oposició “constructiva i útil” i que per aquest motiu s’ha aconseguit tirar endavant molts projectes. En paraules de Florensa, una de les coses més importants que hem fet per lluitat contra la crisis es “aprovar els pressupostos, evitant el col•lapse de l’Ajuntament. A un partit a l’oposició l’hi pot convenir evidenciar la debilitat del govern, però Esquerra ha posat els interessos de la ciutat per sobre dels del Partit". Florensa afirma que “negociant hem fet que els pressupostos fossin millors” i que en quatre anys de legislatura, Esquerra ha incidit en 250 milions d’euros del pressupost de la ciutat. Esquerra ha aconseguit la congelació de taxes i impostos, l’augment de la inversió i de les partides de polítiques socials (enguany d’un 10%); bonificacions de l’IBI per famílies nombroses o monoparentals; subvencionar als aturats íntegrament les quotes d’accés a activitats formatives, culturals i esportives als equipaments municipals; la creació d'un programa contra d’alfabetització digital; l'increment de les ajudes per rehabilitació per posar ascensors fins a duplicar les actuacions; l'ampliació de les beques a famílies als menjadors escolars, la congelació de les taxes als paradistes dels mercats, l’augment de les partides de promoció del comerç, ... Florensa explica també les mesures de suport al petit comerç, petita i mitjana empresa, i la seva importància en la nostra xarxa social, econòmica i urbana.

Puigcercós, Propis

Més d'un centenar de persones en el sopar amb Joan Puigcercòs

En motiu de les trobades que en Joan Puigcercós té sovint arreu del territori amb ciutadans, ahir va passar per Nou Barris per sopar amb més d'un centenar de persones al local del Centre Cultural "Els Propis" on també hi estaven representades diverses entitats del Districte.. Durant el sopar els assistents van estar comentant l'actualitat política nacional, però també la vida social de Nou Barris. Un cop acabat el sopar el candidat va poder parlar amb els assistents de les propostes d'ERC a les properes eleccions catalanes i va respondre unes quantes preguntes del públic assistent.

PREMIS FRANCESC LAYRET 2009 amb Joan Puigcercós

Aquest divendres 27 de novembre de 2009 celebrem els Premis Francesc Layret que aquest any recauran sobre l'Escola Valenciana i el Casal de Joves de la Guineueta. Us recordem que l'hora de trobada és a les 20:30 h al restaurant del Fòrum Nord. Recordar que per fer la confirmació i l'ingrés corresponent cal trucar al 670465801. A més a més, cal destacar que el sopar comptarà amb la presència del president d'Esquerra i candidat del partit a la eleccions del Parlament de Catalunya, Joan Puigcercós. T'hi esperem!

Carles Julbe escollit nou conseller nacional d'Esquerra-Nou Barris

El secretari d'Organització d'Esquerra Nou Barris, Carles Juble, ha estat escollit aquest dilluns 22 de juliol com a nou conseller nacional de la comarcal. A partir d'ara, Carles Julbe, trametrà l'opinió i les voluntats de la secció comarcal de Nou Barris al Consell Nacional d'Esquerra, el màxim òrgan del partit entre congressos. Julbe s'ha compromès a escoltar totes les propostes dels militants, així com debatre-les per a dur-les als consells nacionals d'Esquerra

Escollida la nova Executiva Comarcal d'Esquerra Nou Barris

Aquest dilluns 16 de maig la militància d'Esquerra Republicana de Nou Barris va escollir nova direcció comarcal. L'executiva d'ERC Nou Barris ha quedat de la següent manera: Quim Sangrà, president Àlex Miquel, vicepresident i secretari d'Imatge i Comunicació Carles Julbe, secretari d'organització Francesc Jordi, secretari de finances Ferran Garcia, secretari de Política Municipal Núria Simón, secretaria d'afers socials i dona Jordà De Armengol, secretari de Política Parlamentària Gemma Jordi, projecte entitat En tant que portaveu del Grup Municipal d'ERC al districte, Miquel Roman, també serà present a l'executiva.