Nou Barris

Notícia

Ple de Districte de Nou Barris

Ple de Districte Nou Barris
Ple de Districte
El passat dijous 9 de març el veïnat va gaudir de nou de l'oportunitat d'expressar les seves necessitats a un Consell Plenari que es va iniciar el dijous 9 de març i no va acabar fins quarts de dues del dia 10. Al Plenari veïnes i veïns de Zona Nord van venir organitzats per demanar solucions immediates a greus problemes d'habitatge.

El Govern va presentar un Pla de Desenvolupament Econòmic per a Nou Barris dotat amb 2 milions d'euros com a punt de partida. Però aquest Pla neix amb les queixes dels paradistes del mercats ambulants, molt descontents amb el Govern per la seva inoperancia als mercats ambulants de Canyelles, Roquetes i Ciutat Meridiana, posant en risc la feina de més de 300 famílies.

ERC Nou Barris va dur a terme tres iniciatives intitucionals: una Proposició, un Prec i una Pregunta.

La PROPOSICIÓ, Can Cuiàs 
El portaveu del Grup Municipal d'Esquera, Quim Sangrà, va presentar la següent Proposició:
"El Govern del Districte de Nou Barris pren el ferm compromís de que el Centre Esportiu Municipal Can Cuiàs recuperi la seva plena operativitat en condicions dignes i segures per als usuaris en el termini més breu possible, i per això instarà l'Institut Barcelona Esports a:
- Dur a terme una diagnosi detallada de les deficiències, mal manteniment, mancances materials i falta d'accessibilitat de les instal·lacions, establir quines són les actuacions necessàries per a que el Centre Esportiu Municipal Can Cuyàs recuperi al seva plena operativitat en condicions adients i executar-les de forma urgent.
- Determinar quines d'aquestes actuacions corresponen -segons contracte- a l'adjudicatari de la instal·lació (Ubaefitness, SL) per tal d'exigir-li la seva
execució immediata, posant a revisió la concessió en cas de negativa o incompliment, de la mateixa forma amb la resta d'obligacions contractuals que resten pendents d'execució.
- Treballar en la redacció dels estudis necessaris i el projecte executiu d'un nou equipament esportiu a Ciutat Meridiana.
- Establir formalment una taula de treball amb tots els agents cívics implicats, inclosos els grups polítics, per a poder fer el seguiment de tot el procés."

La Proposció va ser aprovada per unanimitat. 

El PREC, més transparencia per poder participar.
ERC va presentar un prec demanant transparencia. Es demanava que la pàgina web del Districte inclogui informació de tots els òrgans de participació de Nou Barris (comissions de equipament, consells sectorials o de barri, taules de participació, ..), de qui en forma part, de quan es reuneixen i que decideixen. Govern ens va acceptar el prec i estudiarà com dur-ho a terme.

La PREGUNTA, l'eliminació d'arbres a la Guineueta
Per últim, el nostre Conseller va fer una pregunta sorgida de l'aportació de veïns de la Guineueta a la paradeta que vam fer al Mercat el passat 18 de febrer. La pregunta feia referència a la preocupació per l'eliminació d'arbrat als interiors d'illa de la Guineueta. És va acordar que el Govern faria la resposta per escrit.

Club de Basquet Canyelles
Cal fer un reconeixement de la lluita que esta duent a terme el CB Canyelles per a reclamar una pista coberta per a la practica de l'esport amb unes mínimes condicions. Jugadores, jugadors i entrenadors, va venir al Ple de Districte a defensar la seva postura que figurava al Plenari en un prec del PP. La nostra diputada al Congrés i veïna de Roquetes, Ana Surra, va venir directament de Madrid al Ple per donar suport al CB Canyelles. El Prec  va ser rebutjat pel Govern i en la defensa de la negativa van arribar a dir que ningú abans els havia demanat. Immediatament el nostre Conseller els va recordar que això no era cert, ja que fins i tot figurava entre els propostes que el nostre Grup Municipal de Districte va fer per escrit en el procés de redacció del PAD. La lluita no s'acaba aquí i continua endavant, nosaltres continuarem treballant per a que el CB Canyelles gaudeixi de les instal·lacions que mereixen.