Nou Barris

Notícia

Nou Barris és l’únic Districte de Barcelona sense llaç groc al balcó pel veto de Barcelona en Comú

Plens de Districte
Pancarta Llaç Groc Nou Barris
Pancarta a la Seu del Districte abans de les eleccions del 21D
Des del 16 d'octubre en que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, líders d'Òmnium i de l'ANC respectivament, van ser empresonats preventivament per un inventat delicte de sedició, es va engegar una campanya de suport als presos polítics per al seu alliberament.

Ara ja hi ha nou presos polítics catalans: el 2 de novembre, l’Audiència Nacional decretava presó incondicional per al vicepresident del Govern de Catalunya, Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn. El 23 de març, el Tribunal Suprem decretava presó per Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull. El President Puigdemont, diversos membres del Govern de la Generalitat i d'altres dirigents independentistes es troben a l'exili per tal de garantir la seva llibertat i un tracte judicial just.

El novembre, el Consistori de la ciutat -per decisió de la Junta de Portaveus- se sumà a la campanya de denúncia i suport, tot ubicant pancartes amb llaços grocs a la façana de l'Ajuntament i de cada Districte. La Junta Electoral les feu retirar per les eleccions del dia 21 de desembre a petició de C's

Passats els comicis, tant Casa Gran com la majoria de Seus dels Districtes tornaven a lluir la pancarta de suport als presos polítics o -en el seu defecte una pancarta amb el llaç groc-. A data d'avui, tots els Districtes llueixen la pancarta excepte el de Nou Barris, contravenint l'acord de ciutat.

Per això, Quim Sangrà - portaveu-conseller del Grup Municipal de ERC a Nou Barris - va presentar un PREC al Ple de Districte del 9 de maig demanant que es reposi al balcó de la Seu la pancarta amb el símbol del llaç groc que ja hi lluïa en mostra de solidaritat amb els presos polítics, en reivindicació dels seus drets i de la seva posta en llibertat, de forma permanent i fins que aquesta es faci efectiva”. La consellera Carolina Recio de Barcelona en Comú va respondre al PREC que es prendria “una decisió col·lectiva sobre aquesta qüestió a la Junta de Portaveus extraordinària” que es convocaria expressament per tal de tractar aquest tema.

Tot i les diverses demandes d'Esquerra, aquesta Junta de Portaveus extraordinaria ni es va convocar ni hi havia cap intenció, per part de la Presidència del Districte de convocar-la. Per això Quim Sangrà va presentar al Ple de Districte següent, del 4 de juliol, una 'Demanda de seguiment del prec' del maig. Demanda de seguiment que es va retirar quan el president del Plenari, el regidor Santiago Alonso de C's, va donar finalment la data per a la Junta de Portaveus. Va ser convocada per Santiago Alonso per a celebrar-se el dimarts 24 de juliol. A l'Ordre del Dia un únic punt: Debat i posicionament dels grups municipals vers el prec presentat per ERC en el plenari del 9 de maig.

A la Junta de Portaveus es van posicionar tots els Grups -i  no només els Grups, el President del Districte de C's va amenaçar que faria “el que calgués” perquè no s'arribés a posar la pancarta amb el llaç groc-. Tots, excepte el de Barcelona en Comú. El partit de Govern no només no es va posicionar si no que es va negar a què es prengués cap determinació en la Junta de Portaveus.


Per tot això ERC Nou Barris vol denunciar que:

- Nou Barris és l'únic Districte de Barcelona que no acompleix l'acord de Ciutat de mostrar la solidaritat amb els presos polítics.

- Que això és així únicament perquè el Govern, BeC, manté a Nou Barris una postura diferent a la que té a la resta de la ciutat.

- Que per evitar retratar-se públicament en aquesta actitut, BeC bloqueja de manera gens democràtica aquesta decisió en els diferents òrgans del Districte (Plenari i Junta de Portaveus), incomplint els acords i les paraules donades.


Demanem que el Govern del Districte acompleixi sense més demores l'acord de Ciutat. I que si a diferència de la resta de Districtes i de la Casa Gran, a Nou Barris BeC està en contra tornar la pancarta al seu lloc ho digui.

Les veïnes i veïns del Districte ens mereixem la veritat.

 

  • Tornem el llaç groc