Nou Barris

El nostre equip

 • Alfred Bosch
  Alfred Bosch President del Grup Municipal de Barcelona Em dic Alfred Bosch, sóc veí de Ciutat Vella, tinc 53 anys i m’estimo aquesta ciutat i la seva gent. Perquè vivim en un lloc extraordinari i ara som davant d’una gran oportunitat que no podem deixar escapar, construir la capital de la República Catalana. Aprofitem-ho, fem la ciutat que sempre hem somiat, una sola Barcelona, sense desigualtat, on l’èxit arribi a tots els barris i ciutadans. Em poso a la teva disposició per encapçalar aquest repte, el més il·lusionant de la meva vida.

  Sempre he estat guiat pel desig de conèixer. Aquesta curiositat per aprendre i comprendre em van dur de ben jove a ser corresponsal de guerra en zones conflictives com el Pròxim Orient, Sri Lanka, Indoxina, Sud-Àfrica, Centre Amèrica, Europa de l’Est… Viure de ben a prop el dolor no és fàcil, però curteix i et fa més empàtic cap a les persones que pateixen. Vaig col·laborar de forma regular al Diari de Barcelona, l’Avui, el Temps, El Periódico i Catalunya Ràdio.
   
  Durant molts anys m’he dedicat a la docència universitària. He estat professor en diferents universitats del món: Univerity of Chicago, University of London, University of Ibadan (Nigèria), University Witwatersand (Sud-Àfrica), Hood College (Washington), Universitat Pompeu Fabra, etc.
   
  Potser em coneixereu per algunes de les novel·les que he escrit relacionades amb la història de Catalunya i Barcelona (com la trilogia de 1714, Heretaràs la Rambla, Atles Furtiu o l’Avi). Com a activista, també vaig voler aportar el meu granet de sorra a la causa. Per això vaig decidir embarcar-me en una gran aventura: Barcelona Decideix, la consulta popular sobre la independència que vam fer el 10 d’abril de 2011 a la nostra capital. Vam aconseguir que més de 250.000 barcelonins i barcelonines poguessin votar per primera vegada sobre la independència del nostre país -el preludi del 9N.
   
  Així doncs, és com als 50 anys, ERC va demanar-me que em presentés com a independent encapçalant la llista d’ERC al Congrés dels Diputats. I vaig sortir escollit juntament amb Joan Tardà i Teresa Jordà. Durant aquests 4 anys he estat a Madrid defensant els interessos del nostre país. Ara torno a Barcelona perquè vull liderar la construcció de la capital de la República Catalana.
   
  És l’hora de Barcelona.
  M’hi acompanyes?