Olesa de Montserrat

Totes les notícies

Festa Final de Campanya 2019

Finalment, a causa de la pluja, la Festa s'ha traslladat a l'edifici de l'antic Escorxador. Acompanyats de molts olesans i olesanes, varem gaudir del sopar, la conversa i moolt bona música de la mà del grup olesà SOMA.  

Algunes de les nostres propostes per al mandat 2019-2023

Volem construir una República per tothom. No és possible fer un país nou i millor, amb més drets, més lliure, més net i més just, sense independència. En les actuals circumstàncies de confrontació amb un estat autoritari, necessitem que ERC sigui decisiva en totes les institucions. La República és inevitable. Els nous governs municipals republicans seran un espai indispensable per fer-nos avançar cap al seu assoliment i són l'eina imprescindible per millorar la vida i el benestar de les persones de tots els pobles. Fes-ho possible amb nosaltres, mai havíem arribat tan lluny, mai havíem estat tant a prop. Ara més que mai el teu vot compta. Em presento amb un equip de persones, un programa i un partit amb 88 anys d'història sense cap duete i cap cas de corrupció. Un equip i un partit amb capacitat de gestió, un partit i un equip que es compromet a situar la ciutadania al centre de la governança, per això per nosaltres tu hi pintes molt. TU HI PINTES MOLT Tu hi pintes molt per omplir de vida i color el nostre poble, per gaudir del silenci i la festa, volem ser un poble actiu amb molt per oferir, creiem en les diferents possibilitats que tenim per créixer i treballar conjuntament i et necessitem. Volem una Olesa més neta i cívica, ecològica i sostenible, més plural i participativa, on l'activitat de comerços i polígons sigui el motor econòmic del municipi. Volem una Olesa que posi al centre les necessitats de les persones, les entitats i associacions, la pagesia i el turisme, en definitiva la qualitat de vida d'olesanes i olesans. Tu hi pintes molt, l'Olesa del futur es construeix amb la implicació de tothom, joves, nouvinguts, persones amb capacitats diverses, gent gran, volem una Olesa de totes i tots. Volem que siguis el centre de les decisions polítiques, les consultes participatives seran una eina fonamental. La teva opinió compta molt, ara i durant tot el mandat, participant activament de les decisions del municipi.

Presentació de l'equip per les Eleccions Municipals de 2019

Dijous, 9 de maig de 2019, a la Casa de Cultura vam presentar l'equip que forma les llistes de la candidatura d'ERC Olesa per les eleccions municipals de 2019. La candidatura la formen:   1 Martí Fortuny 2 Marola Cantarell 3 Jordi Parent 4 Mireia Monfort 5 Raül Asensio 6 Cristina Alquézar 7 Santi Gallardo 8 Ingrid Llobet 9 Eduard Rosanes 10 Basma Bentaouzin 11 Dani Martínez Pous 12 Esther Vela 13 Joaquim Font 14 Meillo Izquierdo 15 Fernando Alejo Dolyenko 16 Antònia Buenaventura 17 Quim Castells 18 Núria Mallorquí 19 Miquel Angel Toledo 20 Mercè Urrich 21 Sergi Marcén 22 M. Dolors Font  

Parlem de Feminisme

Divendres 3 de maig, Cal Rapissa es va omplir per participar al col.loqui “Parlem de feminisme”. L'acte, conduit per l'Íngrid Llobet, responsable de la secretaria de la dona de la secció local d'ERC Olesa, es va centrar en tres àmbits importants: el món laboral, la violència masclista i la prostitució i cosificació de les dones.  Vàrem comentar amb la participació de: -  Jenn Díaz, escriptora i diputada al Parlament per ERC - Marola Cantarell, número 2 de la llista a les municipals - Magaly Castillo, Membre del col.lectiu "Las Amapolas", activista feminista nicaragüenca que fa un any que va fugir del seu país per amenaces.   

Debat "viure a un nou país" - experiències personals

El debat "Viure a un nou país", presentat per Marola Cantarell, ha comptat amb la presència de cinc dones que, per diversos motius, han arribat a Catalunya després de deixar el seu lloc d'origen: - Najat Driouech, diputada al Parlament de Catalunya - Basma Bentaouzin, membre de la secció local ERC Olesa de Montserrat - Antònia Buenaventura, membre de la secretaria local i comarcal de la comissió de Nova Ciutadania d'ERC - Débora Sarmiento, Olesana i Argentina - Andrea Belén, universitaria i activista de les persones migrades  

Presentació d'en Martí Fortuny - candidat a l'alcaldia d'Olesa de Montserrat

PRESENTACIÓ DEL CANDIDAT ERC OLESA A LES MUNICIPALS DE 2019 I DEL LLIBRE “FINS QUE SIGUEM LLIURES” Acompanyats de 250 persones, la secció local d’Esquerra a Olesa de Montserrat, el passat 20 de gener de 2019 a les 11:30h a l’edifici de l’Escorxador, va presentar el candidat a l’alcaldia per ERC Olesa, el Sr. Martí Fortuny i Planas, de la mà del diputat Sr. Joan Tardà i Coma, tot compartint un vermut amb els assistents. En el mateix acte, es va presentar el llibre “Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures”, amb la presència de l’autor, Sergi Sol, acompanyat del cantautor Pep Picas i companys de la campanya #FreeJunqueras com en Maxi Calero. Lloc: Edifici Escorxador (C/ Jacint Verdaguer, 10) Olesa de Montserrat Hora: 11:30h  

ÈXIT D'ASSISTÈNCIA A L'ACTE AMB GABRIEL RUFIÁN I JOAN CAPDEVILA

El passat dissabte, 10 de juny del 2017, coincidint amb la festivitat de la patrona de la nostra vila, Santa Oliva, i seguint els actes en el marc de ‘La República que farem’ d’Esquerra, vam poder gaudir de la gran companyia dels dos congressistes Gabriel Rufián i Joan Capdevila.   Malgrat la calor i els més de 30 graus que feien a les 17h de la tarda al Parc de l’Estatut, més d’un centenar de persones van acudir a l’acte, per poder escoltar als dos membres convidats d’Esquerra Republicana de Catalunya.   Entre els temes més destacats i més concorreguts, el proper 1 d’octubre d’aquest any, el Referèndum tan esperat per la gran majoria. També vam poder sentir parlar sobre el país igual per tothom que esperem construir, la nova República catalana, i la dignificació dels milers de morts que encara segueixen enterrats sense cap consideració per part de l’estat espanyol. Finalment els dos convidats ens van acompanyar a fer l’ofrena a la patrona, visitant la fira de l’oli i atenent a totes aquelles persones que els aturaven amb la il·lusió de seguir endavant amb el procés.   Així doncs, agraïm la presència de tots aquells que ens van fer costat dissabte! Per la República catalana que volem! Endavant i força!!!    

10 de juny amb en Gabriel Rufián i Joan Capdevila

Aquest dissabte dia 10 de juny del 2017, i coincidint amb la festivitat de la patrona d'olesa de Montserrat, Santa Oliva, ens fa especial il·lusió comptar amb la presència a la vila d'en Gabriel Rufián, diputat i portaveu adjunt del Grup d'ERC al Congreso, i en Joan Capdevila, veí martorellenc i diputat al Congreso d'ERC. Des d'Esquerra a Olesa volem oferir l'oportunitat a tota la gent del nostre poble que pugui conèixer de primera mà als diputats, i que aquests puguin resoldre dubtes o neguits. Així dons us esperem a totes i tots aquest dissabte a les 17h al Parc de l'Estatut. VINE I PARLEM!