Olot

Totes les notícies

Edifici de l'Hospital: fem-ho bé!

ERC d’Olot informa sobre el procés de primàries i sobre els nous usos de l’edifici de l’hospital vell    El dimarts dia 2 de setembre, la regidora i cap de la secció local d’ERC a Olot, Clara Casanovas, realitzà una roda de premsa davant els mitjans de comunicació locals. Sobre el cens d’electors per a l’elecció del número 1 de la llista d’ERC a les municipals de 2015, explicà que s’ha tancat amb un centenar i mig d’inscrits, dels quals un centenar són militants, simpatitzants i amics, mentre mig centenar corresponen a persones sense cap tipus de vinculació amb el partit. Casanovas recordà que fins el dia 19 de setembre es poden presentar candidatures a encapçalar la llista municipal d’ERC a Olot. En aquest sentit va informar que l’actual regidor i cap de llista del grup municipal d’ERC, Pere Gómez, ha presentat la seva candidatura. A preguntes dels periodistes presents, Casanovas mostrà el seu interès perquè es poguessin presentar més candidats per tal de tenir un procés encara més obert i participatiu. També va recordar que, per arribar a definir la llista definitiva d’ERC, el partit resta obert a les incorporacions que es puguin produir d’altres col.lectius i persones, la qual cosa, de succeir, podria produir alteracions en l’ordre de la llista prevista. També, a fi d’esperonar al màxim la participació, durant la jornada electoral, a celebrar al local d’ERC a Olot, s’habilitaran dues urnes; una, l’oficial, per als electors censats, i una altra, no vàlida a efectes legals, per a les persones que vulguin exercir el vot i no es van poder inscriure al cens abans del termini que s’acabà el passat 20 d’agost.  Preguntada sobre la postura d’ERC respecte al usos possibles de l’hospital vell, la regidora recordà que ERC ja fa dos anys que es preocupa de la qüestió i que va realitzar una enquesta ciutadana al respecte. El partit continua pensant que falta més participació de la ciutadania a l’hora de definir-ne els usos definitius.

Reflexions sobre la plaça dels Coloms

PETITA CRONICA DE L’ANIQUILACIÓ DE L’ARBRAT DE LA PLAÇA DELS COLOMS Dijous, 21 d’agost Poques vegades com avui he tingut la necessitat d’escriure (o de cridar) per expressar els meus sentiments, els meus pensaments, que sé que són compartits per molts olotins. He decidit escriure’ls, a veure si sóc capaç d’expressar-me amb claredat. Aquest matí, quan venia a la feina, ja he vist que a la plaça dels Coloms la maquinària es preparava per començar la gran desfeta. Hi he fet una fotografia perquè cal recordar els moments previs. En plegar, al migdia, hi he tornat a passar: havien arrencat el xiprers petits. He sentit un pessic dins el pit. Quan, a les tres, hi he tornat, s’estava lliurant la batalla final: aquella grapa tan immensa, aquella espècie de mà que semblava la d’un “mazinguer Z” agafava, com aquell qui res, l’immens xiprer de la plaça, ple de majestuositat, vigorós com cap d’altre, però estoicament quiet al seu lloc. No podia marxar, no podia fugir, no podia protegir-se ni defensar-se i la mà mecànica l’ha recargolat fins a arrencar-lo i abatre’l; un cop estirat a terra, el trepitjava fortament, trossejant-ho tot, mentre sentíem uns forts cruixits de les branques que es trencaven sota la pressió d’aquella eina demolidora… Tot plegat m’ha trasbalsat: quin sentiment d’impotència! Em sentia fora de lloc, no podia aturar-ho, quina indefensió! I en només mitja hora la batalla s’ha acabat. Els vianants que passaven no podien creure el que estaven veient i deien, indignats: “però què estan fent?” Doncs es portava a terme la voluntat de l’equip de govern de la ciutat. Feia pocs dies, al Ple municipal, el grup municipal d’ERC (i també el del PSC) votava en contra d’aquesta desfeta: volíem que, com a mínim, es mantinguessin els dos magnífics xiprers, de més de 60 anys de vida. Crèiem que era possible, però CiU i PP van acceptar la tala de l’arbrat. El grup municipal d’ERC estem convençuts que si el projecte de la nova Plaça Mercat s’hagués fet sense tanta precipitació, no deixant acords i punts per resoldre sobre la marxa, marcant el què i el com de tot allò relacionat amb el projecte i no deixar en mans de les empreses privades tancaments d’acords, si tot hagués estat previst, ara no ens trobaríem amb aquesta lamentable actuació.

Obert el procés de primàries per escollir el candidat d'ERC per a les municipals d'Olot

Primàries d'ERC a Olot, per a les eleccions municipals   No és cap novetat que les llistes d'ERC s'obrin a la ciutadania i que s'escullin els seus membres a través d'una assemblea de militants. Però sí que és novetat, seguint els actuals Estatuts i Reglaments d'ERC, obrir l'elecció al conjunt de la ciutadania, una possibilitat que tenim els municipis de més de 30.000 habitants, com Olot.   És una oportunitat que des de la Secció Local d'Olot volem aprofitar per obrir encara més el partit al conjunt dels olotins i les olotines.   Tampoc no és una novetat que les llistes d'Esquerra Republicana de Catalunya incorporin persones independents, olotins i olotines que no són militants d'ERC, però ara volem aprofitar per fer una crida pública al conjunt de la ciutadania perquè participin en aquest procés. Volem que puguin intervenir en l'elecció del nostre candidat el conjunt de la ciutadania olotina, de la mateixa manera que demanem i brindem la possibilitat a tots els progressistes que ho vulguin que ajudin a configurar i participin en una candidatura electoral capaç de liderar el govern de la nostra ciutat per implementar les polítiques socials que necessitem per fer un Olot millor i per construir la ciutat que volem en una Catalunya independent.   Ara obrim un procés de primàries que per a nosaltres inclou dues novetats:   1) que pugui presentar precandidatura qualsevol ciutadà   2) que el candidat o la candidata sigui escollit pel vot de tots els olotins que ho vulguin   La jornada de votació d'aquestes primàries serà el dia 20 del proper mes de setembre, de les 9.00 del matí a les 2.00 del migdia, al local d'ERC-Olot, tal com va decidir l'Executiva Local de la setmana passada.   Per participar en aquesta votació, els olotins i les olotines, només caldrà que manifestin la seva voluntat i s'apuntin a un Cens d'Electors.   Tal com s'estableixen els terminis en el Reglament del partit, podran fer-ho des del proper dilluns, 21 de juliol, fins un mes abans de la jornada electoral, el dimecres 20 d'agost.

#cosesdelBOE a Olot

Us convidem a assistir a l'acte organitzat per l'editorial, que ha comptat amb la col·laboració de la secció local d'Olot d'ERC

Aquest divendres, Ismael Palacín a Olot

En el marc de les xerrades que organitzem habitualment des de la secció local d'Olot o de la federació comarcal de la Garrotxa, aquest divendres presentem a les 7 del vespre a l'Orfeó una xerrada sobre educació d'Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill. Pensem que serà prou interessant perquè el debat sobre el sistema educatiu de la Catalunya independent ha de ser un tema central en la construcció del nou Estat. Serà un moment clau per intercanviar opinions.

S'inclou el volcà de la Garrinada a petició d'ERC-Olot

(Notícia apareguda a El Punt-Avui, 25/06/14) L'espai entre els volcans Montsacopa i Garrinada, d'Olot, serà zona verda S'ha inclòs a petició d'ERC en el pla director d'espais verds de la ciutat Els ajuntaments de les Preses i Olot estudien l'ordenació del Bosc de Tosca El terme municipal d'Olot inclou quatre volcans, dos dels quals són a tocar. Es tracta de les reserves del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa del volcà Montsacopa i el volcà la Garrinada. Entre tots dos hi ha un espai que en els últims planejaments urbanístics del municipi és susceptible de ser urbanitzat amb un vial que ha de connectar la zona del barri de Sant Miquel, a l'accés nord de la ciutat, i el Morrot, el Pla de Baix i el sector de la Canya. Un vial que hauria de completar una circumval·lació a la ciutat juntament amb un altre de característiques similars entre els barris del Pla de Dalt i Sant Roc amb un túnel. De fet, ara per ara és una simple previsió d'ocupació de sòl. A petició del grup municipal d'ERC, a l'oposició de l'Ajuntament d'Olot, aquest espai entre els dos volcans s'ha inclòs en el pla director d'espais verds de la ciutat, aprovat definitivament en l'últim ple. Aquest, en certa manera, és el primer pas perquè no s'acabi convertint en allò que està dibuixat al pla d'ordenació urbana municipal. La inclusió de l'espai entre volcans al pla verd d'Olot facilita que es mantingui com un dels pulmons de la ciutat i que les actuacions que s'hi duguin a terme siguin respectuoses amb aquest entorn tan privilegiat. Precisament, en un dels tallers organitzats per RCR Arquitectes d'Olot, els participants van pensar com havia d'ordenar-se aquesta zona. I van apostar per un vial intervolcànic, però verd, no pas per al trànsit de vehicles. En concret, van dissenyar una via verda i un espai per als que van a passejar. A la vegada, com que afecta una zona lliure i una d'equipaments, van creure que tocant al barri de Sant Miquel s'hi podria construir una gran zona poliesportiva.

Per primer cop des de la República, ERC guanya unes eleccions a Olot

Aquests van ser els inesperats resultats del passat diumenge a Olot: ERC 4.097 36,38 1.217 15,45 CiU 4.028 35,76 2.694 34,21 PSC-PSOE 1.021 9,06 2.384 30,27 ICV 576 5,11 290 3,68 PP 556 4,93 725 9,21 PODEM 218 1,93 0 0,00 C's 179 1,58 5 0,06 UPyD 57 0,50 13 0,17 En primer lloc, des de la secció local d'ERC volem agrair el suport que la nostra formació ha rebut dels votants olotins. No cal dir que ocupar per primer cop la posició capdavantera ens omple de satisfacció perquè entenem que el nostre missatge coincideix amb la posició majoritària dels olotins. Malgrat tot, i malgrat l'enorme increment de participació, no podem deixar de lamentar que només hagi votat un 48,88% del cens. Evidentment, la política ha de millorar molt, així com les nostres propostes, perquè aconseguim interessar una part més àmplia de la ciutadania. Fins que la participació no sigui absolutament majoritària, no podem pas estar satisfets. A l'hora d'analitzar els resultats, i sense voluntat de fer una profunda anàlisi demoscòpica, pensem que cal veure-hi un trasllat directe de la voluntat dels olotins de votar sobre la independència de Catalunya el 9 de novembre: la suma d'ERC, CiU, ICV i PODEM (formacions favorables al dret a decidir dels catalans) representa el 79,18% dels votants olotins. Volem decidir el futur del nostre país! I, malgrat que sovint no apareix en el resum de les dades, pensem que en els nostres resultats favorables també ha pesat molt la presència de Nova Esquerra Catalana: la tradició socialista que ha sabut evolucionar cap a posicions independentistes i que ens ha permès a tots plegats ser prou generosos per esborrar velles tibantors en benefici de la lluita pel futur millor. Aquestes han set unes eleccions en clau referèndum sobre la independència (9 de novembre), creiem que s'equivocarà aquell que vulgui extrapolar-ne els resultats a altres conteses electorals.

El Punt es fa ressò de la nostra queixa sobre les jardineres de la plaça de l'Àngel

Notícia apareguda al diari El Punt-Avui el diumenge 4 de maig del 2014: (La fotografia també és del mateix article de Jordi Casas) Estètica floral suïssa a Olot que no agrada a tothom ERC recull les queixes veïnals per les jardineres elevades de la plaça de l'Àngel Diu que tapen la font monumental 04/05/14 02:00 - OLOT - JORDI CASAS Els veïns d'Olot han vist durant els últims dies com la brigada municipal ha anat instal·lant jardineres florals similars a les que es poden veure en molts pobles suïssos a diferents espais de la ciutat. Són jardineres enlairades que es troben fora de l'abast d'una persona que passegi per la zona on han estat ubicades. Ja n'hi ha a les faroles de l'accés a Olot per la carretera C-63, a la pu-jada de la Solfa. En alguns espais del nucli històric de la capital garrotxina, però, s'ha optat per instal·lar aquestes jardineres al capdamunt d'un pal, com, per exemple, les que des de fa poc hi ha a la plaça Móra, coneguda popularment com a plaça de l'Àngel. No tots els olotins, però, estan contents amb la instal·lació d'aquestes jardineres amb flors. En concret, amb els d'aquesta plaça. Lamenten que tapin la visió de l'àngel que corona la font monumental que hi ha al centre –cal tenir en compte que és una plaça de dimensions molt reduïdes–. Així mateix, critiquen que, excepte des del carrer Hospici, la plaça Móra perd la seva idiosincràsia urbanística. Aquesta queixa veïnal la va traslladar al ple, en la seva última sessió, la regidora d'ERC, Clara Casanovas, a l'oposició. Fonts de l'equip de govern han matisat que les jardineres són elevades per facilitar el pas de les furgonetes, mantenen que l'àngel de la font és visible des de molts angles i que, per facilitar-ne encara més la visió, han fet retirar el rètol amb el mapa de serveis que hi havia just on s'acaba el carrer de l'Hospici. En tot cas, es tracta d'una qüestió de gustos, hi han afegit, i s'ha executat així perquè no era viable situar les jardineres a peu de carrer.