Olot

Notícia

Esquerra es suma a la campanya Olot sense Correbous i demana la màxima participació pel SÍ

Regidors d'ERC d'Olot durant el ple del mes de maig on es va aprovar la moció a favor d'eliminar els correbous
Regidors d'ERC d'Olot durant el ple del mes de maig on es va aprovar la moció a favor d'eliminar els correbous
Junts per Olot-ERC ja va votar a favor de la moció que FAUNA va presentar al darrer ple municipal i ara es suma públicament a la campanya Olot sense Correbous amb un cartell en defensa dels drets dels animals. La formació republicana ha anunciat que la setmana de la votació, de dilluns a divendres, obrirà la seva seu del carrer Bisbe Vilanova, per ajudar als olotins que ho necessitin amb la votació telemàtica.
 
En ple segle XXI maltractar animals en espectacles públics no té cabuda enlloc i encara menys en una ciutat com Olot que s'autoanomena ciutat educadora i que s'ha declarat amiga dels animals i contrària a les activitats taurines.
 
Quins valors educatius es promouen en un correbou? Quin exemple dóna, per la ciutat que volem, que es mantingui un espectacle basat en la indefensió d’un animal?
L'Ajuntament no es pot omplir la boca de valors com el respecte, el civisme i la convivència i al mateix temps promoure els correbous. És del tot incompatible i contradictori i per això el nostre grup municipal treballa amb entusiasme perquè quedi clar que l’Ajuntament no ha d’organitzar cap més correbou.
 
Esquerra ja ha expressat el seu recel sobre la conveniència i la utilitat d’aquesta consulta, defensant que els drets dels animals no s’haurien de consultar. Davant la obstinació de l’equip de govern en celebrar-la, pensem que hem de participar-hi i animar a tots els olotins a fer-ho a favor del SÍ, d’acord amb la campanya Olot sense Correbous.
 
Pel que fa a la Variant, ERC entén que aquesta  via al seu pas per la capital garrotxina és una prioritat que cal posar en marxa com més aviat millor i sense perjudicar als veïns. Per Esquerra és imprescindible que compti amb un túnel a l’alçada de l’Hostal del Sol per no expulsar tot un barri de la resta de la ciutat.