Olot

Notícia

ERC Olot demana un pla integral per a la zona de l’Escola d’Art i la plaça del Carme i proposa fer una biblioteca a Can Sacrest

ERC Olot escola art
ERC Olot escola art
L’Escola d'Art és el cor del barri vell i un patrimoni per a la ciutat, per això tant en el programa electoral de les darreres municipals com en els dos plens de pressupostos de l'Ajuntament els regidors d’Esquerra Republicana han insistit en la urgència d’un pla integral de ‘ l’Illa de les Arts’ que inclogui l’Escola d’Art, Can Sacrest i l’entorn de la plaça del Carme.
Els republicans consideren clau planificar i decidir entre tots el futur d’aquesta zona del nucli antic d’Olot i de l’escola però la resposta de l’equip de govern de CiU i el PSC ha estat sempre negativa. Tot i així, ERC està treballant en una proposta concreta que presentarà properament, i  que compta amb l’opinió de diferents actors implicats.
Un dels punts d’aquesta proposta és que a l'edifici de Can Sacrest s’hi ubiqui la nova biblioteca central d'Olot que pertoca a la ciutat per població  i que es reformi l'edifici dels claustres perquè continui sent la seu de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot. Aquesta remodelació rondaria el milió i mig d’euros, a diferència dels 7 milions que costaria moure l’escola a l’edifici de Can Sancrest.
Els treballs haurien d’anar acompanyats d’una reforma urbanística de la zona que ajudi a unir el barri de Sant Miquel al centre de la ciutat.
Per ERC, cal planificar i unir esforços en l’Escola d’Art que volem pel futur, entesa no només com un centre de proximitat, sinó com un referent en art i disseny al país. Només així aconseguirem que l’Escola d’Art continuï sent el cor del barri vell i bategui ben fort.