Olot

Notícia

Èxit de la primera xerrada del Fòrum Nou País d'ERC Olot amb l'expert en innovació Xavier Marcet

Xavier Marcet durant la xerrada a l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa
Xavier Marcet durant la xerrada a l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa
El Fòrum Nou País 2017 va començar dissabte a Olot amb la conferència de Xavier Marcet, consultor en innovació estratègica i president de Lead To Change, una consultora reconeguda a nivell internacional amb seu a Barcelona, Boston i Xile.  
Sota el títol ‘La 4a revolució industrial. Quin futur ens espera?’ Marcet va desgranar de forma planera els elements d’aquesta revolució, la tecnològica: Internet, Big Data, impresió 3D, intel·ligència artificial, realitat virtual i blockchain.
Marcé sosté que aquesta revolució ja ha començat en l’àmbit de la salut i l’atenció social, on les dades i la tecnologia emergent són claus. A més, l’aparició de nous materials també marcarà els propers anys en diferents camps.
Pel que fa a Internet, Marcet va explicar que actualment només coneixem l’Internet de les persones, però d’aquí a un temps tot estarà interconnectat. Per això moltes accions quotidianes canviaran.
Tot i que encara està en una fase molt inicial, el Big Data o emmagatzematge de gran quantitat de dades serà una peça molt important en un futur. També ho seran la intel·ligència artificial; màquines molt potents que canviaran la feina de les persones; i la impressió 3D, que permetrà imprimir-ho gairebé tot, fins i tot teixits amb vida.
Per últim, el BlockChain revolucionarà la indústria financera, segons Marcet. És la base del funcionament de bitcoin, la primera divisa digital, i permet fer transaccions de forma segura. Això farà necessària una infraestructura de cyberseguretat que probablement sigui una de les empreses més importants del món.
Segons Marcet, la societat del futur viurà més anys i amb millor qualitat de vida, però haurà de reinventar-se per adaptar-se als canvis que es produïran en algunes professions o institucions, com ara la universitat.
La propera xerrada del Fòrum Nou País debatrà sobre el futur model sanitari.